<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
KKV
A többi bérlőt még keresik.

Már augusztusban látványos programokkal szándékozik előkészíteni a Bálna – leánykori nevén CET – október végi megnyitását a fővárosi önkormányzat. A leendő bérlőknek legalábbis ezt ígérik a pályázati felhívásban - írta a Népszabadság.

Utcabútor, zene és világítás biztosan lesz

Kihelyezik az utcabútorokat, megnyitnak a vendéglátóhelyek, lesz zene és kivilágítás. Mindez már augusztustól. A zene, a fény és az utcabútor vélhetőleg teljesül, a vendéglátás már neccesebb. A részben Szécsi Zoltán háromszoros olimpia bajnok tulajdonában álló Olimpi Café ugyan valóban augusztus elejétől várja a vendégeket – a kávézóban egyidejűleg több tv-csatornán nézhetők a különféle sportesemények, és lesz időszakos fotó- és rajzkiállítás, alkalmanként élő zene a teraszon –, de a földszinti éttermek és kávézók többségének még bérlője sincs.A belsőépítészeti munkálatokkal jó, ha októberre végeznek. A bérlőkereséssel megbízott Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ (BFVK) Zrt. 19 vendéglátóipari, kereskedelmi és kulturális célú helyiségre hirdetett pályázatot júniusban. Az ajánlatokat július 22-ig, illetve 29-ig tehetik meg az érdeklődők. A szerződést legrövidebb öt, a leghosszabb időtartamra tíz évre kötnék változó bérleti díjakkal. Az éttermek, kávézók, büfék, bisztrók és partihelyek tulajdonosai négyzetméterenként 675–810 forintos nyitóárral számolhatnak havonta, míg a kereskedőktől négyzetméterenként havi 840–1785 forintot kérnének az első évben.

Piac piac hátán

A Bálna egyik felében biopiacot, a másikban műkincs- és használtcikk-vásárt rendeznek. Szintén fővárosi cég kapta meg az első emelet tekintélyes részét. A Budapesti Történeti Múzeum ide költözteti át a Budapest Galériát. Az új kiállítótér az ismertté vált elképzelések szerint a fővárosban élő képzőművészek és művészi kapcsolataik, Budapest partnervárosi kötődéseit is reprezentáló korszerű tárlatok bemutatóhelyévé válik. Az új helyszín, illetve az új profil lehetővé teszi a nagyszabású, hazai és nemzetközi részvétellel megvalósított tematikus kiállítások létrehozását is. A galéria október végén új tárlattal nyit Budapest merítés – 2013 címmel. A galériával szemben kap helyet – már ha akad vállalkozó – a kereskedelem és a kultúra ötvözeteként meghatározott Design Klaszter.

A Bálna fejében pedig 1200 négyzetméteres, 800-1000 személyt befogadni képes rendezvényhelyszínt alakítanak ki. A 2. és 3. emeleten csaknem 2500 négyzetmétert foglal el az „eseménytér”, amivel egyelőre láthatólag a fővárosi önkormányzat se tudja, hogy mit kezdjen.

Az épületegyüttes május végén kapta meg a használatbavételi engedélyt, és a generálkivitelező után júniusban a beruházó Portóval is külön alkut kötött a főváros. A beruházáshoz hitelt nyújtó Magyar Kereskedelmi Bank (MKB) viszont továbbra is 7,5 milliárdra perli a fővárost, ám a per kimenetele nem befolyásolja az épület megnyitását. Időközben az is kiderült, hogy a tető üvegszerkezetét mégsem kell lebontani, kisebb javítások után megnyithatják az épületet.Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV A kolléga a belső ügyfél – világklasszis HR-részleg egy jó rendszerrel
Privátbankár.hu | 2022. május 3. 14:05
Egyedül nem megy – hogyan segíthet egy jó rendszermegoldás abban, hogy a cégem megtartsa a kollégákat? Interjúsorozatunk második részében erről beszélgettünk Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével.
KKV Több százmilliós adócsalást buktatott le a NAV
Privátbankár.hu | 2022. április 26. 08:42
Gumiabroncs-kereskedelemmel foglalkozó, a költségvetésnek mintegy 400 milliós kárt okozó bűnbandát iktatott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
KKV Hogyan kezelhető az infláció a cégben?
Privátbankár.hu | 2022. április 19. 14:06
Interjúsorozatunk első részében arról beszélgettünk Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével, hogy mihez kezdjenek azok a cégek, amelyek sikeresen akarják kezelni  az inflációs nyomást. 
KKV Varga Mihály milliárdos támogatásokra figyelmeztette a cégeket
Privátbankár.hu | 2022. április 8. 10:11
A tárcavezető közösségi oldalára posztolt az energiahatékonysági támogatásokról.
KKV Egy nap van már csak a kamarai tagdíj határidejéből
Privátbankár.hu | 2022. március 30. 10:40
Március 31-ig kell megfizetni a tagdíjat. Nagy változás a korábbi évekhez képest, hogy ezúttal a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó banknál vezetett számlára kell küldeni a pénzt.
KKV Mit tegyenek azok, akiket kihagytak a kamatstopból?
Csabai Károly | 2022. március 15. 12:16
A gyorsuló infláció miatt tavaly november óta drasztikusan emelkednek a kamatok. Utánajártunk, hogy ebben a helyzetben milyen ajánlatokkal várják a cégeket a bankok, milyen kedvezményes és milyen piaci kamatozású forrásokat kínálnak, milyen célra és kinek. S megnéztük azt is, mit tehet az a kis- és középvállalkozás (kkv), amely a kamatemelkedések miatt nehéz helyzetbe került, illetve kerülhet.
KKV Megnyitották a pénzcsapot: közel 100 milliárd forintot akasztottak le a magyar cégek
Privátbankár.hu | 2022. február 14. 10:02
Lassan már 98 milliárd forintnyi gyorskölcsön jutott a cégeknek.
KKV Holnap lejár egy fontos határidő – több céget is érinthet
Privátbankár.hu | 2022. január 30. 17:53
Ha az érintettek nem kapnak észbe, akkor könnyen bírság lehet a történet vége.
KKV A vállalatokat is elérte az infláció
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 10:19
Bár a nagyvállalatok jellemzően már beépítették áraikba a pénzromlás hatását, a cégek több mint felének okoz nehézséget a magas infláció. A K&H nagyvállalati növekedési index szerint a szektorok közül magasan a mezőgazdasági cégeknek jelenti a legnagyobb kihívást az áremelkedés.
KKV Sok cég fiókjából hiányzik ez a kulcsfontosságú dokumentum
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 07:55
Amellett, hogy a magyar cégek innovációs kedve minimum visszafogott, sok vállalatnak továbbra sincs a következő időszakban tervezett fejlesztéseket megalapozó írásos innovációs stratégiája - áll a K&H innovációs indexben.
hírlevél
Ingatlantájoló