1p
KKV
Az Audi 150 milliós beruházással készült új modelljének magyarországi gyártására. Az RS 3 Sportback a TT Coupé, TT Roadster és A3 Cabriolet gyártósorán készül
Az Audi egy új modellel, az RS 3 Sportback-kel bővíti RS-sorozatát. Az A3-sorozat új topmodellje már a negyedik Audi modell, melyet Győrben gyártanak. 2,5 literes, öthengeres, 250 kW (340 LE) teljesítményű motorja az Audi Hungaria motorgyárában készül. Az új modell 2011 tavaszától megvásárolható - írja közleményében a cég.

„Az A3-szegmensben már bizonyítottuk a járműgyártás területén megszerzett kimagasló kompetenciánkat. Mivel az RS 3 az Audi Hungaria első Sportback modellje, így e téren is bővíthetjük szaktudásunkat” – mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója. Az RS 3 a TT Coupé, TT Roadster és A3 Cabriolet mellett a negyedik modell, melyet ugyanazon a gyártósoron szerelnek össze Győrben.

Az RS 3 gyártásához több mint 150 millió forintos beruházást valósítottak meg Győrben, melyet egyes gyártóberendezések átalakítására és logisztikai bővítésre fordítottak. A munkatársak egy speciális képzésen vettek részt Ingolstadtban annak érdekében, hogy előkészüljenek az új feladatokra.

A járműgyártás az első Audi TT modell-lel kezdődött 1998 tavaszán Győrben.  Ezt követte 1999 őszén a TT Roadster. A TT karosszériájának gyártását és lakkozását Ingolstadtban végzik, a járművet pedig Győrben szerelik össze. 2007 novemberétől a TT-gyártósorán készül az Audi A3 Cabriolet is. Jelenleg mintegy 700 munkatárs dolgozik az Audi Hungaria járműgyárában.

Az Audi RS széria darabjai mindig a modellsorozatok csúcsát jelentik. Az RS 3 alig 4,6 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára – a versenytársak között ez a legjobb eredmény. Az autó 250 km/óránál éri el elektronikusan szabályozott végsebességét. Az 1.575 kg tömegű Sportback, átlagfogyasztása ennek ellenére mindössze 9,1 liter 100 kilométeren – ez 212 gramm CO2 kibocsátásnak felel meg kilométerenként. Az RS motorja szintén Győrben készül. A 2,5 literes TFSI erőforrás 250 kW (340 LE) teljesítményét  2480 cm3-es lökettérfogatából nyeri – ez 100,8 kW (137,1 LE) fajlagos teljesítményt jelent literenként.

Az Audi a következő években mintegy 900 millió euró összegű beruházást valósít meg Győrben, mellyel a jelenleg működő motor- és járműgyártáson túlmenően teljes gyártási folyamatot lefedő vállalattá bővíti. 2013-tól évente 125.000 jármű hagyja majd el a gyártósorokat.

Privátbankár

Címkék: KKV
A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

KKV Hogyan lett kis garázscégből milliárdos vállalkozás?
Privátbankár.hu | 2023. december 19. 11:41
Állócsillagok és újhullámos trónkövetelők.
KKV Itt a Cégépítők társasjáték: most eldől, ki kaszál az üzleti évben!
Natív tartalom | 2023. december 4. 10:26
Piaci rést betöltő társasjáték jelent meg október 25-én: a Cégépítők társasjáték megszületéséről és játékmenetéről Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM tulajdonosával, a Cégépítők alapítójával beszélgettünk.
KKV Széchenyi Kártya Program: megduplázták a hitelkereteket
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 1. 11:18
Sokkal nagyobb hitelkeretet kapnak a kkv-k a Széchenyi Kártya Program keretében. A kamat a futamidő végéig 5 százalék. 
KKV Kezdj újult erővel a nyári szabadság után!
Márkázott tartalom | 2023. június 27. 11:32
  Ha még most vagy csak a hosszabb lélegzetvételű nyaralás előtt, akkor minden bizonnyal minden munkával kapcsolatos témától a falnak mennél. Teljesen érthető módon érzed azt, hogy telítődtél, hiszen már javában az év második felében járunk, és a megfeszített munkatempóból még nem is igazán tudtál alább engedni.
KKV Vigye sikerre vállalkozását, alkalmazzon business mentort!
Natív tartalom | 2023. június 8. 10:01
A business mentor nem varázsló, ám mégis rendkívül fontos szerepet játszhat több, a hazai kkv-szektort rendkívüli mértékben érintő konfliktushelyzet kezelésében. Közreműködésével a vállalatok tulajdonosai és vezetői olyan külső támogatást kaphatnak, amely segíti őket a tudatosabb vállalatvezetésben és előmozdítja üzleti és személyes fejlődésüket. A Budapesti Gazdasági Egyetem rendhagyó szakirányú továbbképzéséről annak vezetőjével és egyik hallgatójával beszélgettünk.
KKV A K&H szerint az uniós pályázatok körüli zűrzavar nem ártott
Privátbankár.hu | 2023. május 24. 14:14
Az uniós pályázatok körüli bizonytalanság csak kismértékben vetette vissza a cégek bizakodását, mintegy felük továbbra is reálisnak tartja, hogy ilyen forráshoz juthat - közölte a K&H magyarországi mikro, kis- és középvállalkozások (kkv) bizalmi indexe első negyedévi eredménye alapján.
KKV Megnyitják a pénzcsapot a magyar cégeknek: milliárdokat érő bejelentést tett egy bank
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 17:14
Jelentős beruházási hitelkeretről állapodott meg az UniCredit.
KKV Jó szakemberből gyenge vállalkozó lesz? – interjú
Natív tartalom | 2023. április 4. 12:02
Egerszegi Krisztián Jövőkép című könyvének megjelenése kapcsán készült interjúnk második részében beszélgetünk a vállalkozók 90 százalékáról, a magukat halálra hajszoló emberekről, és arról is, mit tanácsol a bölcs varázsló a gonosz sárkány legyőzéséhez.
KKV Jövőkép nélkül csak szenvedés lesz, nem sikercég – interjú
Natív tartalom | 2023. március 22. 10:07
Ami tíz évvel ezelőtt még működött a magyar cégek számára, az tíz év múlva egyáltalán nem lesz elegendő, avagy hamarosan megérkezik az üzleti regény arról, hogy miért kulcsfontosságú a hazai vállalkozók számára egy jól megformált jövőkép. Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével és a Cégépítők alapítójával beszélgettünk Jövőkép című könyve megjelenése előtt.
KKV Csak a bizonytalanság biztos a kisvállalkozásoknál
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 16:24
A kormány új hitelprogramról döntött a Baross Gábor újraiparosítási program keretében. Az elszálló kamatok mellett ez komoly segítséget jelenthet a kisvállalkozások számára, amelyek helyzete meglehetősen bizonytalan lett az utóbbi időben. Az ATV Start vendégeként Perlusz László, a VOSZ főtitkára és kollégánk, Király Béla beszélt a hazai vállalkozások helyzetéről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG