<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
KKV
A francia GDF Suez után most a német E.On jelentette be, visszaadja a lakossági egyetemes gázszolgáltatási engedélyét az E.ON.

Hivatalos kérelemmel fordult az E.ON Energiaszolgáltató Kft. a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz, hogy vonja vissza a társaság egyetemes gázszolgáltatói engedélyét.
A GDF Suez július 1-jével megszüntette meg szabadpiaci földgáz-kereskedelmi tevékenységét Magyarországon. Részletek >>>

Az E.ON közleménye szerint, a hivatal az eljárási rend szerint jogosult más szolgáltatóktól ajánlatokat bekérni az elsősorban lakossági ügyfeleket magában foglaló ügyfélkör átvételére, és azok alapján kijelölni azt az új társaságot, amely a jövőben az érintett lakossági ügyfélkör számára a gázszolgáltatást biztosítja.

Amennyiben nem érkezik ajánlat, a hivatal jogosult az új szolgáltató kijelölésére. A folyamat nem érinti a csoport árampiaci ügyfeleit és nem érinti a gáz versenypiaci ügyfeleit sem, számukra a vállalatcsoport az eddigiek szerint biztosítja a szolgáltatást - közölte a társaság. A közlemény szerint a cég döntése része annak a stratégiai portfolió-átalakítási folyamatnak, amelyet tavaly indított a vállalatcsoport a fenntartható működés, a minőségi, értéknövelő és biztonságos szolgáltatás érdekében.

Van, ami továbbra is leánycégnél marad

Az E.ON a jövőben az energiaellátást biztosító korszerű hálózatok további fejlesztése és kiemelten biztonságos üzemeltetése mellett új, innovatív energetikai megoldások kidolgozására és bevezetésére fókuszál. Ezen belül kiemelt hangsúlyt fordít a kis-, közepes- és nagyvállalati ügyfélkör áram- és gázellátására, az ügyfelek speciális igényeire kidolgozott energetikai megoldásokra, valamint az energiaipar nemzetközi innovációinak hazai bevezetésére.

A cég egyetemes gázszolgáltatásra jogosult ügyfélkörének átadás-átvételi folyamata az érintett ügyfeleknél a szolgáltatás minőségét nem érinti. A vállalat gázpiaci lakossági ügyfelei kapcsolatban maradnak az E.ON munkatársaival, mert területileg illetékes rendszerüzemeltetőként továbbra is a cég helyi leányvállalatai végzik egyebek mellett a hálózat karbantartását, fejlesztését, illetve a mérőórákhoz kapcsolódó egyéb feladatokat is.

Nyertes: a Főgáz Mint arról nemrég a Magyar Nemzet írt, hamarosan különösebb erőfeszítések nélkül is megszerezheti magának a Fővárosi Gázművek Zrt. a hazai lakossági földgázfogyasztók millióit. Bár az immár országos működési engedéllyel bíró, nemzeti gázszolgáltatóvá előlépett Főgáz semmilyen különleges előnyt nem kínál leendő partnereinek, hamarosan a lakosság nagyobbik hányada szolgáltatóváltásra kényszerül, s a társaság ügyfele lesz.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV A kolléga a belső ügyfél – világklasszis HR-részleg egy jó rendszerrel
Privátbankár.hu | 2022. május 3. 14:05
Egyedül nem megy – hogyan segíthet egy jó rendszermegoldás abban, hogy a cégem megtartsa a kollégákat? Interjúsorozatunk második részében erről beszélgettünk Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével.
KKV Több százmilliós adócsalást buktatott le a NAV
Privátbankár.hu | 2022. április 26. 08:42
Gumiabroncs-kereskedelemmel foglalkozó, a költségvetésnek mintegy 400 milliós kárt okozó bűnbandát iktatott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
KKV Hogyan kezelhető az infláció a cégben?
Privátbankár.hu | 2022. április 19. 14:06
Interjúsorozatunk első részében arról beszélgettünk Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével, hogy mihez kezdjenek azok a cégek, amelyek sikeresen akarják kezelni  az inflációs nyomást. 
KKV Varga Mihály milliárdos támogatásokra figyelmeztette a cégeket
Privátbankár.hu | 2022. április 8. 10:11
A tárcavezető közösségi oldalára posztolt az energiahatékonysági támogatásokról.
KKV Egy nap van már csak a kamarai tagdíj határidejéből
Privátbankár.hu | 2022. március 30. 10:40
Március 31-ig kell megfizetni a tagdíjat. Nagy változás a korábbi évekhez képest, hogy ezúttal a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó banknál vezetett számlára kell küldeni a pénzt.
KKV Mit tegyenek azok, akiket kihagytak a kamatstopból?
Csabai Károly | 2022. március 15. 12:16
A gyorsuló infláció miatt tavaly november óta drasztikusan emelkednek a kamatok. Utánajártunk, hogy ebben a helyzetben milyen ajánlatokkal várják a cégeket a bankok, milyen kedvezményes és milyen piaci kamatozású forrásokat kínálnak, milyen célra és kinek. S megnéztük azt is, mit tehet az a kis- és középvállalkozás (kkv), amely a kamatemelkedések miatt nehéz helyzetbe került, illetve kerülhet.
KKV Megnyitották a pénzcsapot: közel 100 milliárd forintot akasztottak le a magyar cégek
Privátbankár.hu | 2022. február 14. 10:02
Lassan már 98 milliárd forintnyi gyorskölcsön jutott a cégeknek.
KKV Holnap lejár egy fontos határidő – több céget is érinthet
Privátbankár.hu | 2022. január 30. 17:53
Ha az érintettek nem kapnak észbe, akkor könnyen bírság lehet a történet vége.
KKV A vállalatokat is elérte az infláció
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 10:19
Bár a nagyvállalatok jellemzően már beépítették áraikba a pénzromlás hatását, a cégek több mint felének okoz nehézséget a magas infláció. A K&H nagyvállalati növekedési index szerint a szektorok közül magasan a mezőgazdasági cégeknek jelenti a legnagyobb kihívást az áremelkedés.
KKV Sok cég fiókjából hiányzik ez a kulcsfontosságú dokumentum
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 07:55
Amellett, hogy a magyar cégek innovációs kedve minimum visszafogott, sok vállalatnak továbbra sincs a következő időszakban tervezett fejlesztéseket megalapozó írásos innovációs stratégiája - áll a K&H innovációs indexben.
hírlevél
Ingatlantájoló