<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

KKV
Az EME Zrt. a mobilparkolással kapcsolatos szolgáltatását július 1. után is biztosítja partnerei és ügyfelei számára - közölte a több mint negyven parkolási társaságot integráló cég. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint ez nem igaz.

A társaságot azt követően kérdezte az MTI, hogy szerdán sajtótájékoztatón jelentette be Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója, hogy az EME nem szerződött velük, így annak ügyfelei július 1-től nem parkolhatnak a szokott módon mobiltelefonnal. Amennyiben ezt teszik - vagyis a 810-es hívószámot használják - jogosan számíthatnak büntetésre. Az új hívószám ugyan is 763 lesz július első napjától.

Van érvényes szerződésük

Az EME úgy értelmezi a mobilfizetési törvényt, hogy a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. - vagy más hasonló társaság - szolgáltatása mellett párhuzamosan továbbra is működtethető az EME Zrt. szolgáltatása is.

"Az EME Zrt. jelenleg is rendelkezik aláírt, hatályos és érvényes szerződéssel több, mint 40 önkormányzattal - parkolás üzemeltetővel - illetve mindhárom magyarországi mobiltelefon szolgáltatóval. Ezen szerződéseket társaságunk bármikor fel tudja mutatni, igazolva azok létezését. Ilyen szerződéseket az összes fővárosi kerületre a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. - többszöri határozott kérésünk ellenére - sem tud felmutatni" - áll a közleményben.

Senki sem piszkálhatja a matricákat?

A közlemény kiemeli azt is, hogy a parkoló automatákon található - a zónaszámokat, illetve a szolgáltatás igénybe vételével összefüggő információkat tartalmazó - matricák, illetve táblák az EME Zrt. tulajdonát képezik. Azok eltávolítására az EME-n kívül senki sem jogosult. Az EME Zrt. a következő napokban éjjel-nappal fokozottan ellenőrizi matricáinak, illetve tábláinak sértetlenségét.

Eljárást indítottak Brüsszelben

Ugyancsak a szerdai tájékoztatón Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy az EME Zrt. kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottságnál, mivel véleménye szerint az állam monopolizálta a mobil parkolást. Hozzátette ugyanakkor, hogy valójában az állam csak az egyik szereplő, mivel a privát cégek nyújtják az ügyfeleknek a szolgáltatást.

A minisztérium szerint aki nem áll át, megbüntetik

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium viszont cáfolja az EME Zrt. mobilparkolással kapcsolatos állítását; szerintük azok a viszonteladók, akik nem szerződtek a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel, nem nyújthatnak mobilparkolási szolgáltatást július 1-től, közéjük tartozik az EME Zrt. is.

"A tárca felszólítja a teljességgel alaptalan, sajátos jogértelmezéssel előálló Első Mobilfizetés Elszámoló Szolgáltató (EME) Zrt.-t, hogy hagyjon fel a piaci szereplőket és autósokat üzleti érdekektől hajtva tudatosan megtévesztő kommunikációjával. Ha az előírásokat félremagyarázó megszólalások és a társaság más intézkedései a legkisebb mértékben is hátrányosan érintik a vétlen viszonteladókat és felhasználókat, az okozott károk jogi és anyagi következményeit az EME viseli" - állt az NFM közleményében.

Július 1-től az EME ügyfelei is csak az új, a 763-as hívószámmal parkolhatnak. Aki a korábbi 810-es számot használja, büntetésre számíthat.

A rovat támogatója a 4iG

KKV Egyre több kkv fedezi fel a TikTok előnyeit
PR | 2023. január 5. 11:19
A 2011-ben alapított TikTok töretlen népszerűségnek örvend elsősorban a fiatalok és a pályakezdők körében, amit egyre több cég ismer fel és fordít a maga javára. A felhasználók elsősorban a szórakozás miatt nyitják meg naponta többször is a TikTokot, de nyitottak a minőségi, márkaépítő jellegű tartalmakra is, ezért a kis- és középvállalkozások, valamint a multinacionális cégek egyaránt profitálhatnak a friss, reklámzajmentes felület aktív használatából. Szakértővel elemeztük a különböző kommunikációs trendeket.
KKV Elmentek a magyar cégek kedve az innovációtól?
Privátbankár.hu | 2022. december 19. 16:22
A magyar vállalatok az utóbbi hónapokban alaposan visszafogták innovációs elképzeléseiket. A K&H innovációs index enyhe visszaesést mutat.
KKV K&H-felmérés: az árfolyamingadozás a kkv-szektor harmadát hátráltatja
Privátbankár.hu | 2022. december 9. 12:13
A K&H mikro-, kis- és középvállalkozásokat körében végzett kutatása igazolja, az árfolyamok ingadozása, a szakemberhiány, az infláció és az anyaghiány nagyobb kihívást jelent, mint a koronavírus-járvány.
KKV Be vannak rezelve a vállalkozások attól, hogy a kormány újabb megszorító intézkedéseket hoz
Privátbankár.hu | 2022. november 21. 06:34
Ez is kiderül a több mint 160 ezres vállalkozói felhasználó bázissal rendelkező Billingo online számlázó kutatásából. 
KKV Egyre jobban látszik, mennyire aggasztja a cégeket a dráguló energia
Privátbankár.hu | 2022. október 12. 15:20
Romlik a német cégek hangulata, elég egyértelműen.
KKV Még idén véget ér a háború? A magyar családi cégek erre számítanak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 15. 11:38
Úgy tűnik, a hazai családi vállalatok ellenállóbbak az orosz-ukrán háborúval szemben, mint a hagyományos cégek, ugyanis jelentős részük számol árbevétel-növekedéssel.
KKV A szakemberek hiánya és az árfolyamok ingadozása a kkv-k egyre nagyobb problémája
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 14. 12:26
Egyre nagyobb problémát okoz az árfolyamváltozás a hazai vállalkozásoknak – derül ki a K&H kkv bizalmi index második negyedéves eredményéből. A szakemberhiány után a gyengülő forint akadályozza leginkább a cégeket, de az alapanyaghiány és a költségek növekedése is komoly kihívás elé állítja őket.
KKV Egyre több magyar cégnek okoz nehézséget az, hogy időben fizessen
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 17:08
Romlik a fizetési fegyelem Magyarországon.
KKV Még van a piacon egy százalékos kamatra is igényelhető hitel
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 10:14
Az állam által támogatott konstrukcióért a mai naptól folyamodhatnak hazai mikro- és kisvállalkozások.
KKV Nyugtalanok a cégek: jön a végrehajtási hullám a válság miatt?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 25. 14:42
A gazdasági válság miatt egyre több vállalat tart attól, hogy a késő fizetések miatt veszélybe kerül a működésük. Európában a legtöbb cég jogi végrehajtásokkal küzdene a kintlévőségek ellen, ám az ilyen eljárások költségesek, hosszadalmasok és az eredményük is bizonytalan.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG