BUX
36 785.28
+1.16%
+422.00
OTP
11 100.00
+1.65%
+180.00
MOL
1 808.00
+0.72%
+13.00
RICHTER
7 210.00
+1.91%
+135.00
MTELEKOM
381.00
-1.04%
-4.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
KKV
2013. május 9. 17:14

Űrtávközlési eszközöket gyártó magyar cég és a Prezi is tagja annak a platformnak, mely tehetséges magyar fiatalokkal dolgozna együtt. Hiánypótló kezdeményezés Budapesten.

Összességében meghaladja a 7 milliárd forintot az árbevétele annak a 9 hazai informatikai középvállalatnak, amely kutatási és fejlesztési területen együttműködik az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomóponttal 2013 áprilisától.

Az ELTE IK épülete a budapesti InfoparkbanAz ún. gazella, azaz gyors növekedésű vállalakozásokat (divatos kifejezéssel: startupok) tömörítő platform célja, hogy a szakterületükön világszerte elismert cégek, a szervezet partnereként, olyan közösséget alkossanak, amely tudásmegosztásra, kutatási, szakmai és képzési együttműködésre is lehetőséget kínál. Az együttműködéshez a vállalatok mellett, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége is csatlakozott. A platform megalapítását az ELTE Informatikai Kar megalapításának 10. évfordulója alkalmából, május 9-én megrendezett Neumann-napon jelentették be a résztvevő vállalkozások és az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont vezetése.

Az űrbe eszközöket gyártó cégtől a Prezi-ig
Az új informatikai középvállalati platform tagjai: a beszédfelismerő rendszereket fejlesztő AITIA, az okostelefon alkalmazásokat fejlesztő Atrecto, a űrtávközlési eszközöket gyártó Bonn Hungary, a funkcionális programozási nyelvek terén tanácsadóként működő Intellifactory, a több terabájtos adatmennyiségek hatékony kezelésére vizualizációra összpontosító BInergy,  az informatikai rendszerek és távközlési hálózatok hatékony, gazdaságos üzemeltetésére új generációs informatikai és kommunikációs megoldásokat  kínáló NETvisor, a vezető IT-biztonsági szoftverfejlesztő BalaBit, az online és mobilbanki szolgáltatásokat szállító IND, a újszerű prezentációs eszközt fejlesztő  Prezi, valamint az infokommunikációs szektor vállalkozásainak képviselőjeként az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége.

A platform tagjai olyan vállalatok, amelyek hagyományosan együttműködnek az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karával és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karával. Az új együttműködő platform az egyes résztvevők közötti szorosabb összefogásra ad lehetőséget, emellett a vállalatok az EIT ICT Labs-csomópont révén az európai informatikai tudásközösség programjaihoz is kapcsolódhatnak. 

Letettük már a névjegyünket a világpiacon

“A hazai informatikai szektor számos sikeres terméket hozott létre, amelyeknek köszönhetően, a magyar informatikai kis és középvállalkozások száma egyre nő és ma már világszerte ismertté vált vállalatok is tagjai ennek a közösségnek. Az újonnan létrejött platform célja, hogy a hazánkból kiindult, már nemzetközi piacokon is sikeres vállalkozások erősségeit összekapcsolja és a további kutatás-fejlesztési programok érdekében kezdeményezzen együttműködést a piaci szereplők között.” – mondta el a platform létrejötte kapcsán Dr. Horváth Zoltán, az ELTE Informatikai Kar dékánja, az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont vezetője.

Dr. Vajta László, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánja hangsúlyozta: a Műegyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának kutatási programjai eredményeképpen több vállalkozás született már, amelyek ma már ismert piaci szereplők. Ez a kezdeményezés is hozzájárulhat ahhoz, hogy a kutatási programjaink még inkább megfeleljenek a középvállalkozások igényeinek, erősítve ezt a szektort hazánkban.

Budapest gyűjti az ígéretes tehetségeket

A platform létrejötte szorosan kapcsolódik az EIT ICT Labs nemzetközi célkitűzéséhez, amelyben ezer technológia intenzív kis- és középvállalkozás bevonása, valamint húsz sikeres európai vállalkozás létrehozása szerepel. Ehhez kapcsolódóan Budapest feladata a közép-kelet-európai régióban található vállalkozások megszólítása és bekapcsolása az EIT ICT Labs tevékenységeibe.

A platform elsődleges célja, hogy tagjai kiaknázzák a fennálló szinergiákat és éljenek az ELTE és BME egyetemi infrastruktúrájának lehetőségeivel. A konzorciumi tag egyetemek például testbedeket biztosítanak a platform tagjai számára. Emellett, kapcsolatfelvételi lehetőség nyílik számukra, a mintegy száz üzleti együttműködő partnert tömörítő nemzetközi hálózat tagjaival, amely elősegítheti a további kutatási és üzleti együttműködést. Az EIT ICT Labs budapesti mester- és doktori képzéseinek hallgatói a legígéretesebb tehetségek közül kerülnek ki, a sokrétű felkészültséggel rendelkező hallgatói háttér innovatív ötletei hozzájárulhatnak a résztvevő vállalatok versenyképességének növeléséhez.

A platform tagjai számára üzleti tanácsadási szolgáltatást is biztosít az EIT ICT Labs budapesti központja, amely tevékenységének középpontjában az üzleti célú informatikai és kommunikációtechnológiai kutatási és fejlesztési tevékenység áll.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


KKV Felállva a válságból: aki időben észbe kap, akár nyertesként kerülhet ki
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 9. 13:24
Számos olyan iparág volt, amelyet a koronavírus-járvány nem érintett közvetlenül, ám ezek is szembesültek kihívásokkal: a megváltozott helyzet mindenki számára új lehetőségeket kínál. Aki most képes megragadni ezeket, az nyertesként kerülhet ki a küzdelemből.  
KKV Zöld kkv-k figyelem: 7,3 milliárd forintnyi pályázati pénz vált elérhetővé
MTI | 2020. augusztus 3. 09:21
Vállalkozásonként 20 és 400 millió forint közötti összeget lehet elnyerni.
KKV Optimistábbak a cégvezetők, mint amire bárki számított
Privátbankár.hu | 2020. július 22. 12:24
A vírusjárvány meglepő módon mérsékelten hatott a cégvezetők várakozásaira: nem sokkal maradnak el a hazai kkv-k következő egy évre vonatkozó árbevétel- és nyereségvárakozásai az előző év azonos időszakához képest – derült ki a K&H kkv bizalmi index legfrissebb kutatásából.  
KKV Hány milliárdot hagy a cégeknél a kormány?
Privátbankár.hu | 2020. július 19. 17:01
A hangzatosan csak a gazdaságvédelem költségvetésének keresztelt jövő évi tervben a kormány egyebek mellett arról is bemutatta egy mellékletben, hogy 2021-ben mennyi pénzt hagynak a vállalkozásoknál a társasági adónál érvényesíthető kedvezmények formájában.
KKV Az online jelenlét fontossága minden vállalati szektorban
Márkázott tartalom | 2020. július 5. 19:26
20 évvel ezelőtt, ha valaki nem szerepelt a telefonkönyvben, akkor őt nem lehetett megkeresni, elérhetetlennek számított. Ahogy a 21. század telefonkönyve egyre inkább az internet lett, úgy tolódott át a fókusz a telefonkönyvről (és úgy általánosságban véve a nyomtatott megjelenésről) az online jelenlét felé.  
KKV Adószám keresés egyszerűen!
Márkázott tartalom | 2020. június 26. 10:09
Nem tudja a partnere adószámát? Az alábbiakban 3+1 lehetőséget ismertetünk, amellyel gyorsan és egyszerűen hozzájuthat a megfelelő információkhoz.
KKV Nincs mese, a kkv-knak fel kell gyorsítaniuk a digitális átállást
Csabai Károly | 2020. június 18. 19:31
A március közepe előtt digitális eszközöket nem használt, vagy ilyen irányú fejlesztésekbe nem fogott kis- és középvállalkozások 40 százaléka szüneteltette vagy korlátozta jelentősen a tevékenységét. Ez is kiderült a Magyar Telekom megbízásából az eNET által végzett felmérésből.
KKV A koronavírus felforgatta a cégek életét
Kollár Dóra | 2020. június 11. 17:48
Szepesi Balázs, az Innovációs és Technológia Minisztérium gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára a Piac & Profit „Pénz a túléléshez” videókonferenciáján beszélt arról, hogy a koronavírus-járvány után mire készülhetnek a magyar cégek. 
KKV Szuperkedvezményes reklámfelületekkel támogatják a kkv-kat
PR | 2020. június 11. 10:18
Közösen, egymást segítve törhetnek ki a járvány-krízisből a vállalkozások a Ringier Axel Springer Magyarország kiadó üzletélénkítő akciójával. A koncepció társadalmi és iparági összefogáson alapszik: segíts magadon vállalkozóként és tedd ugyanezt egy másik vállalkozással is! Ehhez a kiadó óriási elérésű reklámfelületekkel járul hozzá.
KKV 500 milliárd forintot fordítanának beruházásra a versenyszférában
Privátbankár.hu / MTI | 2020. június 5. 07:51
Átlag feletti az aktivitás az autóiparban.
hírlevél