<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
KKV
Egy jogszabály-módosítás és a hírközlési hatóság döntése adhat még időt a Magyar Postának a piacnyitás előtt, az osztrák posta áprilisban indulhat Magyarországon.

A sógoréknak várniuk kell

Hiánypótlást kért az NMHH a könnyű levelek piacára belépni szándékozó osztrák posta magyarországi leányvállalatától, a Magyar Posta riválisa így csak áprilisban nyithat - olvasható a pénteki Világgazdaságban.

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) egyelőre nem adta meg az engedélyt az osztrák postához tartozó Feibra Kft.-nek az 50 grammnál könnyebb küldemények piacára való belépéshez.

"Az engedélyezési eljárás során a hatóság hiányosságot állapított meg a Feibra Kft. beadványában, ezért hiánypótlási felhívást küldött ki. Annak érdekében, hogy a kérelmező a hiánypótlást teljesíteni tudja, és a további szükséges eljárási lépések az előírások szerint megtörténhessenek, az NMHH a jogszabályok alapján meghosszabbította az eljárási határidőt" – közölte a lappal a hatóság. A Világgazdaság úgy tudja, hogy többek között az üzletmenet-folytonossági tervvel és a vagyoni biztosítékkal kapcsolatban merültek fel hiányosságok.

Nem kell félteni a Postát

Nagyobb verseny a tömeges levelek piacán várható, különösen a nagyfeladók jelentik a konkurensek számára a célpiacot. Az állami vállalatot nem kell félteni, közel 34 ezer dolgozóval, ezen belül 12 ezer kézbesítővel, 2700 postahellyel, 3600 gépjárművel, és az országot lefedő hálózattal rendelkezik. Bár a világszerte tapasztalható levélmennyiség-csökkenést a Magyar Posta is megérezte, 2011-es adatai szerint bevételeinek 49 százaléka, 86 milliárd forint származik a levélpostai szolgáltatásokból - írja az újság.

Új piacokra törnek be

A jelenleginél nagyobb szeletet hasítana ki a mérőóra-leolvasási piacból a Magyar Posta Zrt., amely ajánlataival újabb szolgáltatókat is megkeresett. A piaci szerep növeléséhez a nemrégiben benyújtott módosító indítvány is segítségére lehet - írja a Napi Gazdaság.

A Posta a közelmúltban az Elmű Nyrt.-vel és az Émász Nyrt.-vel három évre, a Tigáz Zrt.-vel pedig kettő plusz egy évre szerződött - olvasható a lap pénteki számában.

A hatályos jogszabály szerint évente egyszer kell leolvasni a mérőket, a nemrégiben benyújtott - szakértők szerint több vonatkozásában is a Postára szabott - módosító indítvány azonban ezt negyedéves gyakorisággal is lehetővé tenné a fogyasztó kérésére.

A Posta a lap azon kérdésére, hogy ez milyen költség-, illetve bevételnövekedést jelenthet, azt válaszolta, hogy amennyiben a jogszabályi környezet változása miatt a partnerek szerződésmódosítást kezdeményeznek, a vállalat "nyitott" a változtatásra.

A Postának kedvezhet a törvénymódosítás

Ha a módosítót megszavazza a parlament, az energiaszolgáltatóknak panaszfelvételi irodákat kell nyitniuk az ötezer főnél népesebb, nem járási székhely településeken, ami "más profilú" üzlethelyiségekben is kialakítható - így például a postahivatalokban.

A lap erre vonatkozó kérdésére a Posta azt közölte, hogy a levélkézbesítési és készpénz-átutalási szolgáltatások folyamatos szűkülése miatt a zrt. folyamatosan fejleszti szolgáltatási portfólióját és "nyitott" minden olyan szolgáltatásra, amelynek segítségével hatékonyabban használhatja ki a rendelkezésére álló - az országban legjelentősebbnek számító - hálózati és logisztikai kapacitását.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Bérmegállapodás: mit kapnak a cégek?
Privátbankár.hu | 2021. november 3. 18:57
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint jelentős előrehaladást értek el a jövő évi bérmegállapodás részleteinek kidolgozásában.  
KKV Közel 20 milliárd forintot fektettek be hazai cégekbe a kockázati tőke piac szereplői
Privátbankár.hu | 2021. október 22. 10:04
A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) jelentése szerint az egyesület befektető tagjai az idén január- és június közötti időszakban 61 tranzakció keretében összesen 19,813 milliárd forintot fektettek hazai vállalkozásokba.
KKV Még nem késő észbe kapnia a cégeknek, ha így adóznának
Privátbankár.hu | 2021. október 20. 11:06
A vállalkozásoknak pár hetük maradt eldönteni, hogy a csoportos társasági adóalanyiságot választják-e, hiszen a nyilatkozatot legkésőbb november 20-ig lehet benyújtani – hívta fel a figyelmet a Mazars. Eddig a jogvesztő határidőig lehet beadni a kérelmet arra vonatkozón is, amennyiben új tag kívánna csatlakozni a csoporthoz. A csoportos társasági adózással a cégek összességében akár 15 milliárd forintot is megtakaríthatnak.
KKV 45 ezer vállalkozás hitelét biztosították a válságban
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 30. 10:39
Töretlen az igény a hazai kkv-szektor részéről az állami hátterű, kedvező feltételekkel igénybe vehető intézményi kezességvállalásra, derült ki a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. sajtóbeszélgetésén. Ma már minden harmadik kkv hitele mögött ott állnak.
KKV A kormány készen áll további adócsökkentésekre
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 29. 12:34
Ezt Bodó Sándor mondta egy sajtótájékoztatón.
KKV IPOSZ-vezető: segítség a hitelmoratórium a kkv-knak
MTI | 2021. szeptember 16. 18:18
Nagy segítség a rászoruló családi, mikro- és kisvállalkozásoknak, hogy a kormány meghosszabbította a hitelmoratóriumot a vállalatok számára is - mondta Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) elnöke az MTI-nek.
KKV Nehéz helyzetben az éttermek: itt a válasz, miért drágultak meg a vártnál jobban a vacsorák
Kollár Dóra | 2021. szeptember 8. 05:12
Több mint egy hónapja megszűnt az ételkiszállítás és –elvitel kedvezményes áfakulcsa, amely a vártnak megfelelően drágulást hozott az éttermekben, azonban a hízó számlák mögött a vendéglátóipar szereplői más tényezőket is látnak.
KKV K&H: megjött a kisebb és közepes cégek beruházási kedve
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 2. 11:23
Majdnem két éve nem állt ilyen magasan a beruházási hajlandóság a kis- és középvállalkozások körében, derül ki a K&H bizalmi index kutatás legutóbbi eredményeiből.  
KKV Vállalkozói hitelek: milyen lehetőségei vannak most egy kisvállalkozásnak?
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 31. 15:51
A koronavírus-járvány okozta gazdasági válság enyhítésére több kamattámogatott kölcsön is elérhetővé vált. Ezek közül az NHP Hajrá hitelkerete július elején kimerült, más konstrukciók azonban továbbra is elérhetők a kisvállalati ügyfelek számára. Cikkünkben a támogatott kölcsönök feltételeit hasonlították össze a Bank360 szakértői. 
KKV Milyen veszélyeket rejtenek a közösségi oldalak a kkv-knak – hová fordulhatnak a cégek?
Natív tartalom | 2021. augusztus 26. 13:59
A közösségi média oldalak elsőre a legegyszerűbb megoldásnak tűnhetnek a hirdetni tervező kis- és középvállalkozások számára, ám a szakértők több kockázatra is figyelmeztetnek.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló