<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Addig a jelenlegi korlátozások maradnak érvényben, mondta el Gulyás Gergely a Kormányinfón.

Május 3-ig maradnak a jelenlegi kijárási korlátozások és szabályozások, de a jövő heti kormányülésen döntést hoznak ezek megváltoztatásáról - jelentette be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. 

Vizsgálják a külföldi enyhítő intézkedéseket, de ezeket még korainak tartják (pl. az iskolások visszaengedése). Május 3-a után azonban a védekezés új szakasza kezdődik el, olyan új szabályrendszert kell megalkotni, ahol a leginkább fertőzött nagyvárosok és a legveszélyeztetettebb korosztály védve marad. 

Május 3-i dátumról azért beszélnek úgy, ahogy, mert a matematikai modellszámítások alapján ez a járvány tetőzésének legkorábbi lehetséges időpontja. Ekkora a védekezésnek a lehető legmagasabb szinten kell állnia - magyarázta Gulyás Gergely.  

Gulyás Gergely egy békeidőbeli Kormányinfón. Illusztráció. (MTI)Gulyás Gergely egy békeidőbeli Kormányinfón. Illusztráció. (MTI)

A matematikai modellszámításokat a nap folyamán Palkovics László ismertetni fogja.

Döntöttek arról is a szerdai kormányülésen, hogy a honvédség fertőtleníteni fogja az idősotthonokat, ez egy előre meghatározott protokoll alapján az intézményvezetőkkel egyeztetve fog történni - közölte a miniszter. 

Segítséget kívánnak nyújtani azoknak is, akik a jelenlegi helyzetben gyes-en vagy gyed-en vannak otthon. Számukra az első sikeres nyelvvizsgához, az első emelt szintű érettségihez, illetve a kresz-vizsgához támogatást fog adni a kormány. Gulyás szerint ez a segítség mintegy 136 ezer embert érinthet. 

A munkaerőpiaci helyzetről annyit közölt a miniszter, hogy március 11-e, a veszélyhelyzet kihirdetése óta 51 ezerrel nőtt a regisztrált álláskeresők száma, ezzel párhuzamosan több tízezerrel 40 ezerre csökkent a betöltetlen álláshelyek száma. A miniszter szerint ezek a folyamatok azt mutatják, hogy a munkájukat elvesztők közül sokan gyorsan újra el tudtak helyezkedni. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Közérdekű A friss adatok is bizonyítják: egyre inkább mérséklődik a koronavírus-járvány
Privátbankár.hu | 2022. november 30. 10:30
Nagyot csökkent a heti halálos áldozatok és a kórházban ápolt koronavírus-fertőzöttek száma is.
Közérdekű Vajon ki és miért utazott ma reggel honvédségi géppel Belaruszba?
Privátbankár.hu | 2022. november 29. 09:32
Minszkbe repült az egyik honvédségi Airbus.
Közérdekű A mainál is alacsonyabb árak jönnek a benzinkutakon, már csak egy kicsit kell kihúzni
Privátbankár.hu | 2022. november 23. 10:33
Péntektől újabb árcsökkenés jön.
Közérdekű 61 újabb Covid-halott, de levonulni látszik a mostani hullám
Privátbankár.hu | 2022. november 23. 09:43
Nagyot esett az aktív fertőzöttek száma az elmúlt hét napban.
Közérdekű Tudatosabb, egészségesebb életmód felé mutatnak utat
Privátbankár.hu | 2022. november 21. 14:12
Az ártalomcsökkentés szemléletének népszerűsítését, a betegségek megelőzését és visszaszorítását célzó program országos egészségügyi szűréssel is kiegészül, és a tervek szerint az ártalomcsökkentésben és megelőzésben már tevékeny további szakmai szervezetek bevonásával valósulhat meg. A társadalmi célt szolgáló programsorozat a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Ártalomcsökkentő Egyesület, az Élhető Hazánkért Társadalmi Mozgalom és a füstmentes.hu együttműködésében indul.
Közérdekű Ennek nem fognak örülni a dohányosok
Privátbankár.hu | 2022. november 21. 08:19
Betiltják az ízesített-hevített dohánytermékek forgalmazását az Unióban jövőre, miután több tagállamban is jelentősen emelkedett a népszerűségük.
Közérdekű Minisztériumi főosztályvezetőt vádoltak meg vesztegetés miatt
Privátbankár.hu | 2022. november 16. 11:54
Egy minisztérium főosztályvezetője, egy szállodatulajdonos, egy uszoda ügyvezetője és egy polgármester ellen emeltek vádat hivatali vesztegetés miatt a Fővárosi Törvényszéken - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.
Közérdekű Akár be is zárhatnák a covidos oltópontokat?
Privátbankár.hu | 2022. november 16. 10:11
Az utóbbi egy hétben ugyanis még kétszázan sem adatták be maguknak a vakcinát.
Közérdekű Rögtön egy új területen számít a kormány Palkovics Lászlóra
Privátbankár.hu | 2022. november 15. 12:22
A Honvédelmi Minisztérium alá tartozó holdingot fogja vezetni a lemondott miniszter.
Közérdekű Készülődik az újabb járványhullám?
Privátbankár.hu | 2022. november 9. 09:48
Továbbra is enyhén emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján szerdán.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG