<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Oltanak a kínai vakcinával, összesen több mint 42 ezer ember sértette meg a kijárási tilalmat - egyebek mellett erről is szó volt az operatív törzs mai tájékoztatóján. 

A mai tájékoztatón elsőként Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese ismertette a szabálysértési statisztikákat. A maszkviselés hiánya miatt:

  • közterületen 92,
  • a tömegközlekedésen 7,
  • míg a boltokban és más intézményekben 20 esetben intézkedtek a rendőrök.

A kijárási korlátozások megsértése miatt 397 személy ellen kellett fellépni. Az intézkedés bevezetése óta összesen 42 064 esetben intézkedtek a rendőrök a korlátozások megsértése miatt.

Így alakultak a hétvégi karanténszámok

A hétvégén 5098 új házi karantént rendeltek el, így összesen 27 737-en vannak jelenleg ilyen korlátozás alatt. A rendőrség 10 255 karanténellenőrzést végzett, az alkalmazáson keresztül 2710-en kommunikálnak a hatósággal.

Zajlik a harmadik hullám

Müller Cecília országos tisztifőorvos a tájékoztatója elején elmondta, hogy egyértelműen zajlik a harmadik hullám, amelynek jelenleg a felszálló ágában vagyunk – ezt igazolják az elmúlt 24 óra adatai is:

2855 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 410 129 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 102 beteg, így az elhunytak száma 14 552 főre emelkedett.

Az oltásokkal kapcsolatban elmondta, hogy már a háziorvosoknál van a kínai Sinopharm – 50-55 fő számára elegendő oltóanyag érkezik minden praxisba, de az olyan körletekben, ahol több az idős páciens, akár 70 főnek is juthat elegendő vakcina.

Müller Cecília (Forrás: M1, YouTube)Müller Cecília (Forrás: M1, YouTube)

Mint Müller Cecília elmondta, a jövő héttől jelentős mennyiségű oltást tudnak beadni, mert a Sinopharm vakcina mellett az Astra Zeneca és a Pfizer-BioNTech készítményeivel is zajlik majd a vakcinálás. Felhívta a figyelmet arra is, hogy sok idősnél és krónikus betegnél a napokban „csörögni fog a telefon” az oltakozási lehetőséggel kapcsolatban.

Oszlassák el a félelmeket a kínai és orosz vakcinákkal szemben!

 – tette hozzá az országos tiszti főorvos.

A szennyvízvizsgálati eredményekkel kapcsolatban azt közölte, hogy a brit mutáns előfordulása nő Budapesten és Debrecenben, míg számos városban stagnál az örökítőanyag jelenléte. A brit mutánst eddig 400 embernél mutatták ki, míg 9 főnél a cseh variánst sikerült beazonosítani.

Végül szóba került a reggeli egyeztetés is Orbán Viktornál, amelyen arra tettek javaslatot, hogy akinél a védettség kialakult, annál oldják fel a teljes idősotthoni elzárást.

Kérdések

Az újságírói kérdések nyomán kiderült, hogy az autoimmun betegeknek tanácsolják a vakcina beadatását, azonban minden betegnél szükséges az egyedi elbírálás. Új oltópontokat pedig akkor nyitnak majd, hogy ha nagy mennyiségű vakcinaszállítmány érkezik.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Közérdekű Covid itthon: sok új áldozat, nagyot csökkent a kórházban ápoltak száma
Privátbankár.hu | 2021. december 8. 09:15
Az újonnan azonosított fertőzöttek száma közel hétezer.
Közérdekű Már csaknem az összes szervátültetett túl van a második oltáson
Privátbankár.hu | 2021. december 7. 11:12
Egészen pontosan a 95 százalékuk. 54 százalékuk pedig november közepéig már a harmadikat is felvette – derül ki egy friss felmérésből. Az eredmények megmutatják azt is, hogy egy betegeket összefogó szervezet milyen komoly hatást képes gyakorolni közösségére az egészségtudatos viselkedés érdekében.
Közérdekű Sok halott, kifulladóban az oltási akció
Privátbankár.hu | 2021. december 7. 09:22
Az elmúlt huszonnégy órában 224-en veszítették az életüket a koronavírus által, ennél több halottra csaknem nyolc hónapja volt példa. Első oltást már csak valamivel többen, mint 2800-an vettek fel, ez a legalacsonyabb érték az oltási akció november 22-ei elindulása óta.
Közérdekű New Yorkban már a magáncégeknél dolgozóknak is kötelező beoltatni magukat
Privátbankár.hu | 2021. december 7. 06:21
Eddig ez csak a város alkalmazásában álló dolgozók számára volt előírás, december 27-étől már  a város magántulajdonban lévő vállalatai és üzletei által foglalkoztatottaknak is az lesz.
Közérdekű Kijöttek a szennyvízadatok: ezekben a városban rosszabbodott a helyzet  
Privátbankár.hu | 2021. december 6. 15:36
Továbbra is emelkedést mutat a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.
Közérdekű 3 helyett 5 százalékkal emelkednek jövőre a nyugdíjak
Privátbankár.hu | 2021. december 6. 14:54
Erről Orbán Viktor tett bejelentést. 
Közérdekű A nap képe - Mikulások kaptak szurit az oltási akcióhéten
Privátbankár.hu | 2021. december 6. 13:51
A Mikulás apropóján voltak, akik jelmezben mentek oltakozni. A statisztikák szerint elsősorban a második és harmadik oltást veszik fel az emberek, az elsőre kevesen jelentkeznek.
Közérdekű Majdnem félezer covid-áldozat volt a hét végén, csak a 3. oltás halad jól
Privátbankár.hu | 2021. december 6. 09:41
Összesen 586-an vannak lélegeztetőn, százezren kapták meg a harmadik oltást.
Közérdekű Rusvai Miklós: Ne bántsuk az omikront, lehet, hogy jót tesz velünk
Privátbankár.hu | 2021. december 6. 08:21
A víruskutató meglepő véleményt tett közzé.
Közérdekű MOK: 125 intenzív osztályon kezelt betegből 87-en nincsenek beoltva
Privátbankár.hu | 2021. december 3. 14:21
És átlag 70 fő van altatva, lélegeztetőgépen.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló