<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Kollár Dóra

Kollár Dóra cikkei

Makro / Külgazdaság Gyanús alakok Donald Trump körül: a fehér szélsőségesekkel szerezne hatalmat 2024-ben?
Kollár Dóra | 2022. december 8. 05:43
Miközben Donald Trump az újraválasztási kampányát tervezgeti, és készül a 2024-es elnökválasztás előtti összecsapásra a félidős választásokon hatalmasat nyerő Ron DeSantissal, egyre gyanúsabb arcok jelennek meg körülötte.
Makro / Külgazdaság Nem akármi jelent néhány óra kikapcsolódást a háborús blokádban felnövő fiatalok számára
Kollár Dóra | 2022. november 27. 16:01
Gáza első virtuális valóság eszközöket, programokat és játékprogramokat kínáló kávézójának tulajdonosa a blokád alatt felnövő fiataloknak nyújt akciókkal, zenével és sporttal teli fantáziavilágot.
Makro / Külgazdaság Az olaj béklyójában: agyafúrt stratégiával tartja foglyul a világot az olajkirályság
Kollár Dóra | 2022. november 23. 19:22
Szaúd-Arábia komoly lépéseket ígér a zöldebb jövőért, viszont egyáltalán nem akar engedni abból, hogy továbbra is olajhatalom maradhasson. Az arab királyság globális stratégiája a szemünk előtt zajlik. 
Makro / Külgazdaság Nők a hatalomban: kikhez csatlakozik Magyarország szomszédjának új elnöke?
Kollár Dóra | 2022. november 20. 17:46
Legújabb összeállításunkban arra voltunk kíváncsiak, hogy mégis hány olyan nő akad Európában, aki jelenleg is valamelyik országvezetői tisztséget tölti be hazájában – nos, a válasz megszületett: meglepően sok. Miniszterelnökök, elnökök, mutatjuk, kik azok a nők, akik mellett nem lehet elmenni az európai politikában.
Makro / Külgazdaság Fej-fej mellett: mi történik a választási csatatereken?
Kollár Dóra | 2022. november 9. 06:04
Több olyan állam is van a mostani választásokon, ahol brutálisan szoros a verseny a szenátusi székért, így állnak ezek a versenyek magyar idő szerint szerda reggel hatkor.
Makro / Külgazdaság Jön a kemény tél: ha ismét megindulnak az ukrán menekültek, bajban lehet Európa
Kollár Dóra | 2022. november 6. 05:11
Európa rettenetesen nehéz tél előtt áll, nemcsak az energiaárak és az inflációs költségek elszállása miatt, hanem azért is, mert menekültek újabb hulláma indulhat el, ahogy Ukrajnában egyre inkább beköszönt a hideg. Az újabb hullám pedig úgy érkezhet meg az Unióba, hogy egyes országokban a lakhatási problémák már most is komoly nehézséget jelentenek.  
Makro / Külgazdaság Egy hét maradt a választásokig: Joe Biden és a demokraták komoly pofont kaphatnak
Kollár Dóra | 2022. november 1. 05:37
Lényegében elfogyott az idő, hiszen pontosan egy hét múlva választásokat tartanak az Egyesült Államokban. Bár az elnöki székről most nem lesz döntés, a tét így is jelentős. Melyik párt áll nyerésre? Mit hozhat mindez? Most kiderül.
Makro / Külgazdaság Tényleg elsöpörheti a gyűlölt kormányt a nők haragja? Nem csitulnak az indulatok
Kollár Dóra | 2022. október 31. 15:59
Iránban úgy tűnik, hogy megismétli magát a történelem – 1978-ban az ország korrupt, brutális, népszerűtlen; egy beteg és öreg sah által vezetett rezsimjének megdöntését követelték a tüntetők. 2022-t írunk, és az irániak ismét egy korrupt és brutális rezsimtől szabadulnának, valamint egy beteg, kiöregedett vezetőtől. A történelem tehát valamennyire már biztosan ismétli magát, de mi jöhet ezután?
Makro / Külgazdaság Ha nem fekszik le időben aludni, csak magának árt - itt van, miért
Kollár Dóra | 2022. október 30. 19:17
Szinte mindenkinek ismerős lehet az a momentum a gyerekkorából, amikor eljön a lefekvés ideje, és hiába nem érzi magát fáradtnak, nincs más választása, mint engedelmeskedni. Ahogy megöregedtünk, a lefekvéshez kötődő szabályok is eltűntek, holott ezek követése most is jót tenne.
Makro / Külgazdaság Kőkemény tél előtt Ukrajna: komoly baj lehet abból, ha hazamennek a menekültek
Kollár Dóra | 2022. október 29. 11:14
Továbbra sincsen könnyű helyzetben Ukrajna: a háború vége nem látszik, viszont az ország energetikai hálózatában is egyre nagyobb a baj. Miközben az ukrán menekültek jelentős része már a hazatérésen gondolkodik, ez lehet, hogy végzetesen nagy bajt okozna az ostromlott országban.
Makro / Külgazdaság Mintha Orbán Viktor beszélne a Fidesz politikájának megjavításáról: pofára esett a Vaslady rozsdás klónja
Kollár Dóra | 2022. október 20. 19:15
Néhány hete a rossznyelvek még azzal viccelődtek, hogy Erzsébet királynő bánatában gyorsan meghalt, miután találkozott Liz Truss, akkor kinevezett miniszterelnökkel. Truss azóta meg is bukott és le is mondott, ez pedig az egyre kínosabbá váló tory-uralom végét jelentheti. Jegyzet.
Makro / Külgazdaság Röhejesen kevés a lengyelekhez képest a magyarok fizetése, és nem is ez a legnagyobb baj
Kollár Dóra | 2022. október 19. 05:37
A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) rendszeres statisztikát vezet az egyes tagországok mindennapjairól, így a munka és a fizetések világáról is. Hogyan szerepel ezekben Magyarország? Most kiderül.
Makro / Külgazdaság Óriási hiba lezárni a határokat a Putyin háborúja elől menekülő oroszok előtt?
Kollár Dóra | 2022. október 9. 17:49
Csúnyán visszaüthet, ha Európa elzárkózik a sorozás és a katonai mozgósítás elől menekülő oroszok elől, hiszen pont ezekre az emberekre egyszer még komoly feladat hárulhat.
Makro / Külgazdaság Mekkora pofára esést hozhat az infláció? Egy hónapja maradt Joe Bidennek és a demokratáknak
Kollár Dóra | 2022. október 8. 15:44
Egy hónap múlva fontos napra ébred az Egyesült Államok, hiszen félidős választásokat tartanak november 8-án. Bár az elnöki szék ezúttal nem forog kockán, a tét így is igen komoly: 435 képviselőházi hely, valamint a szenátori székek nagyjából harmada vár új gazdára. Esélylatolgatás.
Makro / Külgazdaság Hiába szívja a fogát a dráguló energia miatt Európa? Akad, aki optimista
Kollár Dóra | 2022. október 2. 19:23
Emmanuel Macron a múlt héten egyszerű üzenetet fogalmazott meg azon francia vállalkozások számára, amelyek méregdrága energiaszerződések aláírására készülnek: ne tegyék. Az elnök úgy véli, hogy a cégeknek el kell utasítaniuk a piacokon kínált őrült árakat, és ragaszkodott ahhoz, hogy az európai kormányok el fogják érni, hogy a költségeket ésszerű szintre csökkentsék. Nem mindenki ilyen optimista.
Makro / Külgazdaság Elszabadult indulatok: egy 22 éves nő felháborító halála miatt lángolnak az utcák Iránban
Kollár Dóra | 2022. szeptember 28. 05:43
A régóta gyülekező indulatok elszabadulni látszanak Iránban, ahol egy 22 éves nő halála tüntetéssorozatot váltott ki – a kurd származású Mahsa Amini gyanús körülmények közt vesztette életét letartóztatása után. Az ország vezetése egyelőre még nyugodt, de mi az, amit elérhetnek a tüntetők?
Makro / Külgazdaság Baj van: még jobban megdrágulhat a magyarok kenyere
Kollár Dóra | 2022. szeptember 23. 05:41
Aligha jelent mostanra meglepetést bárkinek az élelmiszerek félelmetes drágulása – a hazai áremelkedés egész Európában az élvonalba tartozik a legtöbb alapélelmiszer esetében, de a legszembetűnőbb mégis a kenyér árának meredek emelkedése. A tendencia nem most kezdődött, azonban több jel is arra utal, hogy még tovább drágulhat a magyarok kenyere az elmúlt hónapokban.
Makro / Külgazdaság Nagy bukás után kiálthat választási csalást az Orbán-kormány trópusi barátja
Kollár Dóra | 2022. szeptember 15. 05:44
Minden jel arra utal, hogy a magyar kormány nagy barátja, akinél nemrég Novák Katalin is vizitált; Jair Bolsonaro brazil elnök októberben el fogja veszíteni a választásokat, hiszen baloldali riválisa, Luiz Inácio Lula da Silva 13 százalékponttal vezet. A „trópusok Trumpja” azonban feltehetőleg nem adja fel ilyen könnyen, ráadásul támogatói közül is sokan kételkednek a közvélemény-kutatók függetlenségében
Vásárló A népharag a magángépek ellen fordult – de mi lehet a valódi megoldás a betiltás helyett?
Kollár Dóra | 2022. szeptember 7. 19:09
A magánrepülőgép-ipar által elindított „No Plane, No Gain”-kampány a magánrepülés termelékenységi és gazdasági előnyeit hangsúlyozza; a használt repülőgépek tavalyi eladásának ugrásszerű emelkedése és az európai magánrepülések rekordnövekedése alapján idén nyáron az utazók ráérezték arra, miért éri meg a hagyományos, kereskedelmi légiközlekedés helyett valami másra voksolni. Mindezek alapján úgy tűnhet, hogy a magánrepülők piacán tulajdonképpen minden rendben van, csakhogy a közvélemény egyre inkább a luxusgépek ellen fordul.
Makro / Külgazdaság Gorbacsov, az elrettentő példa – Kína nem akar a Szovjetunió sorsára jutni
Kollár Dóra | 2022. szeptember 5. 16:03
Míg a nyugati világban a nemrég elhunyt Mihail S. Gorbacsov a hidegháborút békésen lezáró, előrelátó, bölcs vezető volt, addig a világ más szegleteiben élő autokratikus vezetők számára Gorbacsov egy tanmese volt arról, hogy hogyan dobta el valaki a hatalmat úgy, hogy cserébe szinte semmit sem kapott.
Makro / Külgazdaság Váratlan fordulat jöhet az amerikai választásokon - Joe Biden nyerésben?
Kollár Dóra | 2022. szeptember 4. 11:18
Ha tippelnünk kéne, mostanában már egyáltalán nem olyan borzalmas Joe Bidennek lenni: az elnök feje felől mintha eltűnt volna Damoklész kardja. Sőt, akár azt is mondhatjuk, hogy a Biden-elnökség számára látszik a fény az alagút végén – lehet, hogy mégsem hoz majd óriási bukást a novemberi félidős választás?
Makro / Külgazdaság Élet az elfoglalt ukrán atomvárosban: dübörgő lövések és Putyin az óriásplakátokon
Kollár Dóra | 2022. augusztus 21. 11:20
Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne érkeznének aggasztó hírek az oroszok által elfoglalt zaporizzsjai atomerőműről, amely mindennapjait lassan már a teljes nemzetközi közösség figyeli. Arról azonban eddig kevesebb szó esett, hogy az erőmű mellett álló város, Enerhodar lakói hogyan élik meg mindezt. Rubeles fizetés, menekülő emberek, orosz propaganda – ilyen most az élet Enerhodarban.
Makro / Külgazdaság Kényszermunkára küldik a kisebbségeket a sokat vitatott kínai régióban?
Kollár Dóra | 2022. augusztus 20. 11:21
Az ENSZ különleges jelentéstevője szerint megalapozott az az állítás, hogy a Kínához tartozó Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen kényszermunkáztatják a kisebbségi csoportok tagjait. Kína mindent tagad, hamarosan azonban érkezik a következő, egyelőre még erősen kérdőjeles tartalmú ENSZ-jelentés.  
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor és a Fidesz kottájából játszanak az amerikai republikánusok?
Kollár Dóra | 2022. augusztus 9. 19:11
Amerikában hamarosan félidős, elnöki székről nem döntő, de így is igen fontos választásokat tartanak, ahol komoly győzelemre készülnek a magyar kormány jó barátjának számító republikánusok. Nagyító rovatunk e heti cikkében arról elmélkedtünk, hogy tulajdonképpen egészen sok a hasonlóság mostanában a Fidesz-KDNP és az amerikai republikánusok politikai módszerei közt.
Szubjektív A sziget, ahol előbb-utóbb úgyis minden rendben lesz
Kollár Dóra | 2022. július 16. 05:57
Az „istenek szigete” megszédít és megrészegít, megrémít, majd megnyugtat és elhiteti, hogy minden rendben lesz. Világjáró rovatunkban ezúttal Baliról olvashatnak.
Makro / Külgazdaság Ennyi volt: mindjárt elfogy a benzin a durva válságba jutott országban
Kollár Dóra | 2022. július 4. 18:08
Egyre súlyosabb a helyzet Srí Lankában, és egyelőre nem igazán látszik a valódi megoldás a problémára. Bár törekvések a jó irányba vannak, mindez azon a tényen nem változtat, hogy az országnak két hetet kell vegetálnia most úgy, hogy gyakorlatilag elfogyott a szigeten a benzin.
Agrár Brutálisan megdrágulhat a búza, ha nem köt békét hamarosan Oroszország és Ukrajna
Kollár Dóra | 2022. július 2. 17:04
Meglehetősen aggasztóan látja a helyzetet a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet az orosz-ukrán háború miatt a nemrég közzétett, az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetével közösen készített „OECD-FAO Mezőgazdasági kilátások 2022-2031” című tanulmányában.
Makro / Külgazdaság Donald Trump ebédje bánta, hogy nem találtak választási csalást
Kollár Dóra | 2022. június 30. 05:44
Június elején nagy fába vágták a fejszét az Egyesült Államokban, hiszen munkához látott az a bizottság, amelynek feladata annak kivizsgálása, hogy pontosan mi történt 2021. január 6-án Washingtonban. Ha a dátum elsőre nem ismerős, segítünk: Donald Trump volt amerikai elnök támogatói ekkor rohamozták meg a szövetségi törvényhozásnak otthont adó Capitoliumot.
Makro / Külgazdaság Joe Biden munkában: komoly tétje van az elnök körútjának
Kollár Dóra | 2022. május 21. 18:18
Joe Biden Ázsiában turnézik a következő napokban, és miközben meg kell próbálnia teljesen helyreállítania Amerika szavahihetőségét; regionális viták, valamint biztonsági és gazdasági aggodalmak közt is lavíroznia kell.
Makro / Külgazdaság Egyedül az ostrom alatt: kilátástalan helyzetbe került nyugdíjas nők Ukrajnában
Kollár Dóra | 2022. május 19. 18:48
Elmenekülni már nem tudnak, az egyébként is szenvedő egészségügyi és szociális ellátórendszer helyzetén pedig csak tovább rontott a háború kirobbanása. Ki gondol az elszegényedő, magányos idős nőkre?
Makro / Külgazdaság Számos orosz titokban segíti az ukrán menekülteket
Kollár Dóra | 2022. május 15. 05:52
Az ENSZ becslése szerint nagyjából a háború kezdete óta 740 ezer ember lépte át az orosz-ukrán határt: közülük sokan valóban Oroszországban képzelik el a jövőt, ám többeket kitelepítettek. Az orosz belső ellenállás pont azoknak a kitelepítetteknek nyújt segítséget, akik számára valós fenyegetés, hogy Putyin kormánya még messzebb, akár Szibériába deportálja őket.
Makro / Külgazdaság Az amerikai nők jogainak megtiprása megmentheti Joe Biden kormányát egy választási kudarctól
Kollár Dóra | 2022. május 8. 05:54
Az abortusztörvény átalakítása lehet a novemberi félidős választások egyik legfontosabb kérdése az Egyesült Államokban. Olyannyira, hogy az egyébként különböző kihívások között bukdácsoló demokraták számára ez lehet a mentsvár. 
Makro / Külgazdaság Ünnepséget szerveznek az oroszok Mariupolban Ukrajna szerint – hírösszefoglaló az orosz-ukrán háború elmúlt óráiról
Kollár Dóra | 2022. május 4. 19:05
Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei az orosz-ukrán háború 70. napján. 
Makro / Külgazdaság Pocsék helyzetbe taszíthatja Magyarországot az orosz-ukrán háború
Kollár Dóra | 2022. május 3. 05:15
Míg a tavalyi konvergenciaprogram még a koronavírus-járvány miatt számolt azzal a bizonyos „legrosszabb forgatókönyvvel”, idén már a háborús helyzet alakulása adhatja fel a leckét a magyar gazdaságnak. De mire számít a kormány abban az esetben, ha elhúzódik az orosz-ukrán háború? Eláruljuk: nem sok jóra.
Személyes pénzügyek Jó befektetést dobtak félre a Chanel táskáikat szétvagdosó dühös oroszok
Kollár Dóra | 2022. április 24. 17:29
Bár meglehetősen alternatív befektetési formának tűnik, a befektetési célú luxusdivat-cikk vásárlás egy létező koncepció.
Makro / Külgazdaság Romlik a helyzet Mariupolban, nem kapták meg az orosz tervezetet az ukránok - ez történt a háború elmúlt óráiban
Kollár Dóra | 2022. április 20. 19:19
Vissszatekintésünk az elmúlt órák legfontosabb eseményeire az orosz-ukrán háborúból.
Makro / Külgazdaság Játszma a tengereken: hogyan üldözik az orosz háborút finanszírozó hajókat?
Kollár Dóra | 2022. április 18. 05:43
Meghamisított jelek, trükkösen átrakodott rakományok, és kikerülendő szankciók: az orosz-ukrán háború hatásai a teher- és tankerhajókat is elérték. Hogyan küzdenek a csempészek ellen a tengereken és óceánokon?
Makro / Külgazdaság A műsornak mennie kell: szokatlan összefogást hozott az ukrán háború
Kollár Dóra | 2022. március 29. 18:43
Két nappal azután, hogy Vlagyimir Putyin elrendelte a „különleges hadműveletet”, és megindult a háború Ukrajna ellen, az ország négy legjelentősebb tévécsatornája úgy döntött, hogy összefog, és egy „maratoni”, éjjel-nappali hírműsorban egymást váltva, folyamatosan tájékoztatják a lakosságot.
Karrier Hogyan őrizzük meg a reményt, amikor úgy tűnik, hogy minden borzalmas?
Kollár Dóra | 2022. március 20. 12:04
A remény kulcsfontosságú szerepet játszik az egyén fejlődésében, azonban ez a rendkívül fontos tényező a járvány előtt időszakban csak elhanyagolható szerepet kapott. Amikor a világon minden a feje tetejére állt, sokszor úgy tűnhet, hogy aki mer reménykedni, arra bármelyik sarkon ott leselkedhet a következő csalódás, holott ez nem így van. Ami pedig még fontosabb: a remény elengedhetetlen az elégedettségünkhöz, motiváltságunkhoz, egészségünkhöz és teljesítményünkhöz.
Makro / Külgazdaság Összefoglaló: mik voltak a vasárnap eddigi legfontosabb eseményei az orosz-ukrán háborúban?
Kollár Dóra | 2022. március 13. 19:27
Ezek voltak az elmúlt órák legjelentősebb és legfontosabb hírei az orosz-ukrán háborúból.
Makro / Külgazdaság A nagy üzlet: vagyonokat keres elnökségén Donald Trump
Kollár Dóra | 2022. március 6. 06:25
Amióta nem a Fehér Házban tölti mindennapjait, Donald Trump igen aktívvá vált, hogyha a pénzkeresésről van szó: az üzletemberből politikussá, majd közösségi médiás szenzációvá, celebbé és megmondóemberré avanzsáló ex-elnök súlyos pénzeket húz be dedikált rajongóitól.
Makro / Külgazdaság Zelenszkij elmondta, hány ukrán halottja van eddig a háborúnak - Ukrajna egyedül maradt?
Kollár Dóra | 2022. február 25. 01:16
Az ukrán elnök tévébeszédében nagyon komor hangot ütött meg, a nyugati vezetőkkel folytatott tárgyalások eredménye elkeserítette, úgy látja, hogy Ukrajna egyedül maradt a harcban.
Karrier 5 kérdés, amelyet minden főnöknek meg kell kérdeznie, mielőtt túl késő
Kollár Dóra | 2022. február 20. 15:21
Abban a világban, ahol továbbra is nagyon sokan döntenek a felmondás mellett, gyakran felmerül a kérdés: mégis hogyan lehetne mindezt megelőzni? Ez lehet az egyik válasz.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor távoli barátja bajban van? Nem akárhonnan érkezik Magyarországra Bolsonaro
Kollár Dóra | 2022. február 17. 05:26
Magyarországra érkezik a hírhedt „trópusok Trump”-ja, Jair Bolsonaro brazil elnök, akinek talán minden eddiginél fontosabb lesz az, hogy jóban legyen Orbán Viktorral, hiszen az októberben esedékes választásokon egyelőre nem igazán neki áll a zászló.   
Makro / Külgazdaság Kemény üzenetet kapott az Orbán-kormány: a játékszabályok világosak
Kollár Dóra | 2022. február 16. 13:02
Sajtótájékoztatón értékeltek a jogállamisági mechanizmussal foglalkozó, a tárgyalódelegációban részt vevő EP-képviselők.
Makro / Külgazdaság Milliós bankszámlák és ingatlankirálynők - egyértelműen gazdagodtak a női képviselők
Kollár Dóra | 2022. február 3. 05:23
A korábbi évekhez hasonlóan ismételten átböngésztük az országgyűlési képviselőnők vagyonnyilatkozatait, amelyek azt mutatják, hogy elég jó évet zártak az érintettek - van, aki akár 2-3 új ingatlant is vásárolt az évben, míg mások megtakarításaikat tudták szépen növelni. Vállalkozóként még mindig kevesen tevékenykednek. Jöjjön a lista! 
Makro / Külgazdaság Sötét fellegek: Joe Biden óriási kihívásokkal szembesülhet 2022-ben
Kollár Dóra | 2022. január 1. 18:31
Joe Biden elnökségének második évét kezdi meg 2022-ben, ez az esztendő pedig feltehetőleg sorsdöntő lesz, hiszen novemberben félidős választásokat tartanak, amelyen a demokratáknak jócskán van mit vesztenie.
Makro / Külgazdaság Több mint 300 millió forintot mozgatott meg a kormány, míg ön aludt
Kollár Dóra | 2021. december 15. 08:26
Társadalmi felzárkóztatási programokra is adott pluszpénzt a kormány a kedd éjszakai Magyar Közlöny szerint.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG