<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Több mint 45 ezren vannak jelenleg házi karantéban, egy bisztró megsértette a korlátozásokat - egyebek mellett ezekről is szó volt az operatív törzs mai tájékoztatóján. 

A mai alkalmat Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezető-helyettese kezdte, aki elsorolta az elmúlt 24 óra rendőri intézkedéseinek adatait:

  • a maszkviselési szabályok bevezetése óta összesen 12 209 alkalommal intézkedtek a rendőrök, ebből az elmúlt 24 órára 219 eset jutott;
  • a közterületi szabályok megsértése miatt 191,
  • a tömegközlekedési maszkviselési szabályok megsértése miatt 1;
  • míg a boltokban és más intézményekben 17 alkalommal intézkedtek az egyenruhások.

A vendéglátóhelyekre vonatkozó, nyitvatartási korlátozások megszegése miatt összesen eddig 570 egység került bajba, tegnap egy kisszállási bisztróban tapasztalták azt az ellenőrizni érkező rendőrök, hogy a hely nyitva van, és az udvaron egy vendég alkohol fogyaszt. A rendőri intézkedések végül az üzlet három napos bezárásával ért véget.

Az alezredes a karanténszámokat is ismertette:

  • az elmúlt 24 órában 6877 új hatósági házi karantént rendeltek el, így összesen 45 957-en vannak jelenleg ilyen korlátozás alatt,
  • a rendőrség 17 989 karanténellenőrzést végzett, az alkalmazáson keresztül 4001-en kommunikálnak a hatósággal.

Kiss Róbert végül arról is beszélt, hogy tavasz óta 493 büntetőeljárást folytattak le a járványügyi intézkedések megsértése miatt, ezek keretében eddig 98 gyanúsítottat hallgattak ki.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője (Forrás: M1, YouTube)Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője (Forrás: M1, YouTube)

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője elismételte a reggel óta már ismert koronavírus-statisztikákat:

az elmúlt 24 órában 3221 újabb magyarnál mutatták ki a fertőzést, míg 160 beteg elhunyt. Az aktív fertőzöttek száma 177 038 fő, 76 270-en pedig már meggyógyultak.

A szakember kiemelte, hogy továbbra is fontos a maszkviselés és a szabályok betartása, valamint emlékezetett arra is, hogy a jelenlegi intézkedések a hosszabbítás után már január 11-ig érvényesek.

A szorongás és stressz a közelgő ünnepek alatt még fokozódhat is – fogalmazott, hozzátéve, hogy az ünnepek előtt kifejezetten nagy kockázatot hordozhatnak magukban a bevásárlóközpontok. A céltalan plázás nézelődés veszélyességét a járványhelyzetben már Müller Cecília országos tisztifőorvos is többször említette tájékoztatói során egyébként.

A koronavírus elleni vakcinákkal kapcsolatban Galgóczi Ágnes azt kérte, hogy a lakosság bízzon a szakemberek véleményében, valamint emlékezetett arra is, hogy fontos, hogy csak hivatalos és megbízható forrásokból tájékozódjunk a védőoltással kapcsolatban.

A vakcinainfo.gov.hu portállal kapcsolatban elmondta, hogy a regisztrációkkal jelenleg az oltási igények felmérése történik, a jelentkezés nem kötelez senkit arra, hogy a vakcinát ténylegesen beadassa. A vakcinák beadása egy oltási terv szerint történik majd, amelyben előnyt élveznek majd például az egészségügyi és szociális dolgozók is.

Az újságírói kérdések nyomán kiderült, hogy a vakcinák mellékhatásairól azután lehet majd pontosabb információkat szerezni a hivatalos felületeken keresztül, ha valamelyik készítmény megkapja az engedélyt, valamint az oltóorvos is tájékoztatást fog adni. Azt a készítményt, amely gyermekkorban is ajánlott, a legkisebbeknek is érdemes lesz beadatni.

A kapható maszkok biztonságosságával kapcsolatban az osztályvezető emlékeztetett rá, hogy a textilmaszkok esetében fontos a rendszeres mosás és vasalás.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Közérdekű Covid itthon: sok új áldozat, nagyot csökkent a kórházban ápoltak száma
Privátbankár.hu | 2021. december 8. 09:15
Az újonnan azonosított fertőzöttek száma közel hétezer.
Közérdekű Már csaknem az összes szervátültetett túl van a második oltáson
Privátbankár.hu | 2021. december 7. 11:12
Egészen pontosan a 95 százalékuk. 54 százalékuk pedig november közepéig már a harmadikat is felvette – derül ki egy friss felmérésből. Az eredmények megmutatják azt is, hogy egy betegeket összefogó szervezet milyen komoly hatást képes gyakorolni közösségére az egészségtudatos viselkedés érdekében.
Közérdekű Sok halott, kifulladóban az oltási akció
Privátbankár.hu | 2021. december 7. 09:22
Az elmúlt huszonnégy órában 224-en veszítették az életüket a koronavírus által, ennél több halottra csaknem nyolc hónapja volt példa. Első oltást már csak valamivel többen, mint 2800-an vettek fel, ez a legalacsonyabb érték az oltási akció november 22-ei elindulása óta.
Közérdekű New Yorkban már a magáncégeknél dolgozóknak is kötelező beoltatni magukat
Privátbankár.hu | 2021. december 7. 06:21
Eddig ez csak a város alkalmazásában álló dolgozók számára volt előírás, december 27-étől már  a város magántulajdonban lévő vállalatai és üzletei által foglalkoztatottaknak is az lesz.
Közérdekű Kijöttek a szennyvízadatok: ezekben a városban rosszabbodott a helyzet  
Privátbankár.hu | 2021. december 6. 15:36
Továbbra is emelkedést mutat a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.
Közérdekű 3 helyett 5 százalékkal emelkednek jövőre a nyugdíjak
Privátbankár.hu | 2021. december 6. 14:54
Erről Orbán Viktor tett bejelentést. 
Közérdekű A nap képe - Mikulások kaptak szurit az oltási akcióhéten
Privátbankár.hu | 2021. december 6. 13:51
A Mikulás apropóján voltak, akik jelmezben mentek oltakozni. A statisztikák szerint elsősorban a második és harmadik oltást veszik fel az emberek, az elsőre kevesen jelentkeznek.
Közérdekű Majdnem félezer covid-áldozat volt a hét végén, csak a 3. oltás halad jól
Privátbankár.hu | 2021. december 6. 09:41
Összesen 586-an vannak lélegeztetőn, százezren kapták meg a harmadik oltást.
Közérdekű Rusvai Miklós: Ne bántsuk az omikront, lehet, hogy jót tesz velünk
Privátbankár.hu | 2021. december 6. 08:21
A víruskutató meglepő véleményt tett közzé.
Közérdekű MOK: 125 intenzív osztályon kezelt betegből 87-en nincsenek beoltva
Privátbankár.hu | 2021. december 3. 14:21
És átlag 70 fő van altatva, lélegeztetőgépen.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló