TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Például hatóságai árassá kell tenni a koronavírus-teszteket.

A kormányfő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország vendégeként több információmorzsát árult el a második hullámra készülő haditervről. Ennek legfőbb célja az lesz, hogy megvédjék a veszélyeztetett időskorúakat, valamint megvédjék Magyarország működőképességét. Ez utóbbi azt is jelenti egyben, hogy egyáltalán nem célja a kormánynak, hogy újból általános korlátozásokat vezessen be. 

A haditerv most már a nemzeti konzultáció eredményeire fog épülni, ez ugyanis rávilágít arra, hogy melyek azok az intézkedések, melyeket a lakosság képes és hajlandó elfogadni. Orbán Viktor úgy fogalmazott: ha egy mondatban összegezné az eredményeket, akkor az emberek azt akarják, hogy Magyarország működjön.

"Nem engedhetjük meg, hogy a vírus újra megbénítsa Magyarországot. Sokan tartanak lezárásokól és attól, hogy szigorú korlátozások alá kell vonni az életünket. Ennek ellenkezőjére készülünk, miközben szeretnénk megvédeni az idősek életét." - mondta a miniszterelnök. 

A cél nem az, hogy mindenki maradjon otthon, hanem az, hogy megvédjük Magyarország működőképességét. 

Az idősek megvédése mellett erről szól a haditerv. Szombaton kora reggel operatív törzs ülésen vesz részt, délelőtt gazdasági tanács ülésen, ma pedig még a v4-gyekkel találkozik a gazdasági koordináció kérdésében. 

Orbán elárulta: a következő napokban, hetekben folyamatosan fogják bejelenteni a gazdasági és járványügyi intézkedéseket. A második haditervről is elárult néhány részletet, melyekről a szerdai kormányülésen született döntés: 

  • Az idősek érdekében le kell zárni az idősotthonokat, kórházakat is, és a látogatási tilalomnak ha kell, rendőri erővel is érvényt kell szerezni. 
  • Kötelező maszkhasználatot komolyan kell venni, szükség esetén szélesíteni ezt az intézkedési kört. 
  • Iskolába lépés előtt kötelező hőmérés. 
  • Felkérte Kásler Miklós EMMI minisztert, hogy az influenza elleni oltást minden önként jelentkezőnek ingyen biztosítsák.
  • Ki kell dolgozni a feltételeket, hogy hatósági árasak a koronavírus-tesztek. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Közérdekű Orbán Viktor bejelentette a szigorításokat: kijárási korlátozás és rendkívüli jogrend jön
Privátbankár.hu | 2020. november 3. 19:16
Orbán Viktor a keddi kormányülést követően Facebook-videóban jelentette be a rendkívüli járványvédelmi intézkedéseket.
Közérdekű Járványügyi korlátozások: kora este jön Orbán Viktor bejelentése
Privátbankár.hu | 2020. november 3. 12:38
Erre az operatív törzs sajtótájékoztatóján hívták fel a figyelmet.
Közérdekű 84 korona-halott 24 órán belül
Privátbankár.hu | 2020. november 3. 09:18
Ismét megdőlt a napi áldozatok számának rekordja. És a napi új azonosított esetszám rekordja is.
Közérdekű Minden tavaszi korlátozás újbóli bevezetését mérlegeli a kormány
MTI | 2020. november 3. 07:54
Jelentette ki Novák Katalin.
Közérdekű Müller Cecília továbbra is az egyéni felelősséget hangsúlyozza a védekezésben
Privátbankár.hu | 2020. november 2. 13:32
A járvány most már exponenciálisan terjed, ezért nagyon fontos, hogy mindenki tartsa be azt a néhány szabályt, amit a kormányzat meghozott. Müller Cecília a tájékoztatón többször is az egyéni felelősséget hangsúlyozta, és nem említette, hogy a magas esetszám miatt a kormányzat esetleg újabb szigorításokat vezetne be.  
Közérdekű Egy idő után terhes, ha sok részvét zúdul az emberre - videóinterjú Révész Renáta Liliána gyásztanácsadóval
Szarvas György | 2020. november 1. 19:42
A koronavírus járvány miatt gyakorlatilag mindennapi tapasztalatunkká vált a halál. Révész Renáta Liliána a vele folytatott beszélgetésben arról beszél, ez a tény mennyiben változtatta meg alapvetően elutasító álláspontunkat az elmúlással szemben, és, hogy miféle megküzdési stratégiáink lehetnek a helyzet okozta szorongás kezelésére. 
Közérdekű A jövőben Müller Cecília is beleszólhat abba, hogy ki vezesse az állami kórházakat
MTI | 2020. november 1. 11:43
Javaslattevő bizottságot kért fel a kormány a kórházvezetők kiválasztására, annak lett tagja az országos tisztifőorvos.
Közérdekű Koronavírus-áldozatok: ismét megdőlt a napi csúcs
Privátbankár.hu | 2020. november 1. 09:16
69-en haltak bele a betegségbe mára virradóra.
Közérdekű Nem várhatók itthon további szigorítások a járvány miatt
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 31. 14:11
Amíg az egyéni védekezéssel gátat lehet vetni a vírus terjedésének, addig a kormány erre támaszkodik, s ennek egyik jelentős állomása, hogy jövő hétfőtől kibővül a védőmaszk használatával kapcsolatos szabályozás - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője szombaton a közmédiának.
Közérdekű Újabb kiábrándító adat a járványról
Privátbankár.hu | 2020. október 31. 10:45
Továbbra is nagyon sok az új koronavírusos regisztrált eset és az elhunytak száma is kimagasló. A napi új esetek, a korházban ápoltak és a lélegeztető gépen lévő száma is szomorú új rekordot jelent.
hírlevél