Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Jön az orosz elnök, rengeteg forgalomkorlátozásra, terelésre kell készülni.
Parkolást tiltó tábla Budapesten, az V. kerületi Széchenyi rakparton 2017. február 1-jén. (Kép forrása: MTI Fotó, Kovács Tamás)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása szerint ideiglenes forgalomkorlátozást vezetnek be a fővárosban a Nagykörút több pontján csütörtök éjfélig.

Tilos megállni a VI. kerületben a Teréz körút mindkét oldalán az Oktogon és a Nyugati tér között, a Szent István körút mindkét oldalán a Nyugati tértől a Honvéd utcáig, valamint a Szent István körút mindkét oldalán a Honvéd utcától ötven méter hosszan a Margit híd felé.

Nem szabad megállni továbbá az V. kerületben a Honvéd utca egyik oldalán sem a Markó utca és a Szent István körút között - olvasható a közleményben. Korábban a BRFK már közzétett egy részletes listát a tervezett lezárásokról és forgalomkorlátozásokról, amely szerint a változások az V., a VI., a XIV. és a XV. kerületet érintik.

Nem szabad megállni csütörtök éjfélig az M3-as autópálya ki- és bevezető szakaszán a Szilas pihenőhelyen a benzinkút melletti parkolókban, az autópálya kivezető szakaszának szervizútján a Wesselényi utca és a Szentmihályi út között és az M3-as bevezető szakaszának szervizútján a Széchenyi úttól a Rákospalotai körvasút sorig.

Tilos megállni a Szőnyi úton a BVSC-pálya és a Mexikói út között található parkolókban, továbbá a sportlétesítmény előtti parkoló teljes területén, a Mexikói úti P+R parkoló felüljáró melletti útszakasz mindkét oldalán, a Kacsóh Pongrác úti felüljáró alatt, a Kacsóh Pongrác út szervizútján a Hermina út és a Borostyán utca között mindkét oldalon, a Széchenyi fürdő kiszolgálóútján mindkét oldalon, a Kós Károly sétánytól ötven méteres szakaszokon és a fürdő előtti félkörív mindkét oldalán.

Nem lehet megállni a Paál László sétány Kós Károly sétány felőli félkörívének mindkét oldalán, a Városligeti körúton a Kós Károly sétánytól ötven méteres szakaszon mindkét oldalon, a Hősök terén, a Dózsa György úton a Lendvay utca és a Délibáb utca között, az Andrássy úton és a szervizúton is, a Kodály körönd teljes területén és az Oktogonon.

A felsorolás szerint nem szabad megállni a Bajcsy-Zsilinszky út egyik oldalán sem a Markó utca és a Paulay Ede utca között, a József Attila utcában a Bajcsy-Zsilinszky úttól ötven méter hosszúságban, az Alkotmány és a Szalay utca mindkét oldalán, valamint a Zoltán utcában, a Nádor utca és a Szabadság tér között.

Ugyanilyen korlátozást vezettek be a Báthory utca mindkét oldalán, a Vértanúk tere és a Batthyány-örökmécses között, a Nádor utcában a Vértanúk terétől a Széchenyi utcáig, a pesti alsó rakparton a Markó utca és a Margit híd között, a Bihari János utca mindkét oldalán az Alkotmány utcától a Markó utcáig, a Vadász utca mindkét oldalán a Kálmán Imre utca és az Alkotmány utca között, a Hold utca mindkét oldalán a Bank utcától az Alkotmány utcáig, valamint a Szabadság tér teljes területén.

Tilos megállni a Szemere utca mindkét oldalán a Szalay utca és a Báthory utca között, a Honvéd utca mindkét oldalán a Markó utcától a Szabadság térig, a Vajkay utca mindkét oldalán a Szalay utca és az Alkotmány utca között, a Kozma Ferenc utca mindkét oldalán a Báthory utcától az Alkotmány utcáig, a Falk Miksa utca mindkét oldalán a Markó utca és a Kossuth Lajos tér között, a Balassi Bálint utca mindkét oldalán a Markó utcától a Kossuth Lajos térig.

Nem szabad megállni ezenkívül a Széchenyi rakparton a Markó utca és a Kossuth Lajos tér között, a Markó utcában a Honvéd utcától a Széchenyi rakpartig, az Akadémia utcában a Garibaldi utca és a Kossuth Lajos tér között, a Garibaldi utcában az Akadémia utcától a Nádor utcáig, a Vértanúk terén körben, a Vécsey és az Aulich utcában, a Batthyány-örökmécses körül, a Kálmán Imre utcában a Hold utca és a Kozma Ferenc utca között, az Erzsébet téren a Bécsi utcától a Deák Ferenc térig, továbbá a Miatyánk utcában.

Csütörtökön délelőtt fél tizenkettőtől délután egy óráig, valamint öttől fél nyolcig szakaszosan és időszakosan lezárják a Liszt Ferenc-repülőtér E portája-4-es főút-M0-s autóút-M3-as bevezető-Kacsóh Pongrác úti felüljáró-Kós Károly sétány-Hősök tere-Andrássy út-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalat, továbbá az ezt keresztező utakat is.

Lezárják továbbá csütörtök este nyolc óráig a Markó utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Báthory utca-Hold utca-Hercegprímás utca-Arany János utca-Nádor utca-Garibaldi utca-pesti alsó rakpart által határolt területet.
A megállási tilalommal érintett útszakaszokról a rendőrség elviteti a gépjárműveket.

Az elszállított autókról a 061/2674673, valamint az ingyenesen hívható 0680/180780 telefonszámon lehet tájékoztatást kérni.

A tömegközlekedésben is jó nagy kavarodás lesz

A változások érintik több BKK-járat menetrendjét is. A kisföldalatti várhatóan 10 és 20 óra között nem közlekedik, helyette pótlóbusz viszi az utasokat a Mexikói út és a Deák Ferenc tér között, de délután az Andrássy út lezárása miatt ideiglenesen a buszok forgalmát is leállítják.

Szintén nem közlekedik a Kossuth Lajos tér átépítése miatt forgalomba állított M2A pótlóbusz, és rövidített útvonalon jár kora reggeltől este 8 óráig a 2-es villamos is, a szerelvények a Széchenyi István térig szállítanak majd utasokat.

Módosított útvonalon, illetve délután egy-egy órára két szakaszon közlekedik majd a 15-ös és 115-ös busz, és terelve közlekedik a 16-os és 105-ös busz is, utóbbi a Margit hídon át jár majd.

A Liszt Ferenc-repülőtérre közlekedő 200E autóbusz a delegáció érkezése és távozása idején egy-egy körülbelül 10-30 perces időszakban módosított útvonalon, a repülőtér érintés nélkül, Vecsésig közlekedik.

A 70-es és 78-as trolibusz csak az Arany János utcáig, a 72-es időszakosan a Nyugati pályaudvar és a Dózsa György út között, a 74-es szintén időszakosan két szakaszon közlekedik, a 75-ös és 79-es jelzésű járatok pedig a delegáció érkezése és távozása idején csak a Jászai Mari tér és a Dózsa György út/Szabolcs utca között szállítanak utasokat.

A 916-os és a 990-es autóbusz a budai végállomás felé nem áll meg az Erzsébet téri Deák Ferenc tér M megállóhelyén.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Közérdekű Szigorít a kormány: 2 hétre bezárnak az üzletek, 1 hónapra az iskolák
Privátbankár.hu | 2021. március 4. 12:00
De március 22-től fokozatosan újranyitják az országot - ígérte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
Közérdekű Plusz pénzt kapnak az orvosok, ha hétvégén oltanak
Privátbankár.hu | 2021. március 2. 13:33
Szerdától-szerdáig mintegy 400 ezer állampolgár beoltására számít az Operatív Törzs – derült ki a kedd déli tájékoztatón. Azt is megtudtuk, hogy egy 16 éves áldozata is van a járványnak, a háziorvosok pedig praxistól függően ezentúl 40-80 ezer forintot kapnak egy hétvégi oltási napért.
Közérdekű Új módszerrel próbálkoznak a koronavírus-szélhámosok
Privátbankár.hu | 2021. március 1. 13:24
Időseket keresnek fel a lakhelyükön azzal, hogy meghozták a papírt, mellyel regisztrálni lehet az oltásra. Az operatív törzsön elhangzott: soha nem küldenek ki ilyen céllal embereket, regisztrálni csak internetes vagy postai úton lehet.
Közérdekű Tovább nő a lélegeztetőgépeken lévők száma
Privátbankár.hu | 2021. március 1. 09:29
A legfrissebb hazai járvány-statisztikákból az is kiderül, hogy az elhunytak száma már 15 ezer fölé emelkedett.
Közérdekű Novák Katalin a Me Too után 3 évvel: Bízzuk a nőkre, hogy akarnak-e versenyezni!
Lénárd Lili | 2021. február 28. 19:50
Novák Katalin a héten az otthonfelújítási programról adott indexes interjújában újból pozitívan értékelte a nők magyarországi helyzetét. Habár itthon az emancipáció megosztja a közvéleményt, a Me Too a globalizáció keresztezésében egy új nemzetközi paradigmát nyitott a feminizmus iskolájában.
Közérdekű Módosul az oltási terv, javítsa át a naptárát, ha Pfizer vagy AstraZeneca vakcinát kapott!
Privátbankár.hu | 2021. február 28. 16:21
Sokkal később fogják beadni a második adagot a két gyártó oltószeréből.
Közérdekű Nem lesz benne a magyar oltási igazolványban a vakcina típusa
Privátbankár.hu | 2021. február 28. 16:14
Az oltásos applikációból is kimarad.
Közérdekű Egyre több 40-50 éves kerül kórházba koronavírussal
MTI | 2021. február 27. 16:32
Meredeken emelkedik az új koronavírus-fertőzöttek száma és ezzel párhuzamosan nőni fog a kórházba kerülők, sőt az intenzív osztályokon kezeltek száma is - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szombaton a közmédiának.
Közérdekű Egy kormánypárti képviselő is lélegeztetőgépre került
Privátbankár.hu | 2021. február 27. 15:50
Ezt a fideszes Bányai Gábor családja tette közzé a politikus közösségi oldalán.
Közérdekű Bezárhatják a plázákat és az iskolákat?
Privátbankár.hu | 2021. február 27. 15:28
Ezt tartja megfontolandónak Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője.
Friss
hírlevél