<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Vlagyimir Putyin
Makro / Külgazdaság Putyin történelmi küldetése – az orosz vér szava
Káncz Csaba | 2022. június 30. 17:12
Az Ukrajna elleni háborúval Oroszország „szlavofil” irányvonala messianisztikus vonásokat öltött. A harcias orosz nacionalizmusnak a magja az Izborszk Klubban, egy formálisan független kutatóintézetben rejlik, amely mára kiterjesztette befolyását Oroszország politikai és kulturális szférájára. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Putyin fenyegető hangnemben üzent Finnországnak és Svédországnak - reggeli összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 07:01
Finnország és Svédország is ellenintézkedésekre számíthat a NATO-csatlakozás miatt, ahogy a keleti csapaterősítésekre is választ fog adni Oroszország. Miközben plázák és lakóházak kapnak rakétatalálatot, Putyin azt állítja, semmilyen polgári helyszínt nem támadnak. 127 napja tart Oroszország inváziója Ukrajnában.
Makro / Külgazdaság A nap képe: dermesztő képet készítettek Putyinról
Wéber Balázs | 2022. június 27. 14:46
Minket kicsit kirázott a hideg.
Makro / Külgazdaság Biden: nem vált be Putyin számítása
Privátbankár.hu | 2022. június 26. 13:12
Nem vált be Vlagyimir Putyin orosz elnök számítása, a NATO és a világ legfejlettebb iparú demokráciáit összefogó G7 csoport nem vált megosztottá Oroszország Ukrajna ellen indított háborújának hatására - jelentette ki Joe Biden amerikai elnök vasárnap a G7 csoport németországi csúcstalálkozójának helyszínén, Olaf Scholz német kancellárral folytatott megbeszélésén.
Makro / Külgazdaság Putyin új játszmába kezdett óriás szomszédjánál
Káncz Csaba | 2022. június 25. 15:01
A Kreml üzenete világos: amíg együttműködés és partnerség van, addig a területi követelések nem érvényesülnek. Máskülönben minden lehetséges – mint Ukrajna esetében.  Káncz Csaba jegyzete.  
Makro / Külgazdaság Erről folynak a titkos tárgyalások Berlin és Moszkva között - A hét videója
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2022. június 24. 18:42
Moszkva taktikája az, hogy elnyújtsa a háborút, amíg a Nyugat belefárad a konfliktusba. Valóban, Washingtontól Berlinig már a stagfláció réme kísért. Friss számítások szerint egy átlagos német család fűtési számlája idén 2640 euróval lesz magasabb, mint 2020-ban.  A németeknek csak 23 százaléka hisz az oroszok elleni győzelemben, míg 70 százaléka tárgyalásos békét lát szükségesnek. Külpolitikai szakértőnk értesülései szerint már titkos tárgyalások folynak Berlin és Moszkva között. Káncz Csaba videó-interjúja.
Makro / Külgazdaság Forrongó BRICS-csúcstalálkozó az ukrán háború árnyékában
Káncz Csaba | 2022. június 23. 15:14
A Moszkvával szemben bevezetett szankciók kritikája lendületet ad a BRICS-en belüli együttműködés erősítéséhez, és erősíti pénzügyi rendszereik mélyebb integrációját. Putyin a ma kezdődő, kétnapos csúcstalálkozót arra használja fel, hogy megmutassa, továbbra is nemzetközi támogatást élvez a politikája. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A finnek készek fegyvert ragadni, ha Oroszország támad; kigyulladt a legnagyobb dél-oroszországi olajfinomító – esti háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. június 22. 18:59
Ez történt az orosz-ukrán háború 119. napján.
Makro / Külgazdaság Putyin és az orosz szélsőjobb – éles ellentétek Ukrajna miatt
Káncz Csaba | 2022. június 22. 15:56
Oroszország ukrajnai katonai offenzívája csak szította a nacionalisták közötti megosztottságot. Bár a Kreml az elmúlt években feloszlatta az ország szinte valamennyi nacionalista szervezetét, az általuk terjesztett ötletek ennek ellenére sok orosz véleményét tükrözik. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Vlagyimir Putyin szerint biztosan nem Oroszország a felelős
Privátbankár.hu | 2022. június 17. 16:29
Megszólalt az orosz elnök.
Makro / Külgazdaság Ismét megszólalt Putyin
Privátbankár.hu | 2022. június 12. 15:34
Ismét nyilvánosan lehetett látni Putyint, aki most az orosz népet összefogásra szólította fel.
Makro / Külgazdaság "Putyin levált a valóságról" – megszólalt egy volt KGB-ügynök
Wéber Balázs | 2022. június 10. 05:15
Vlagyimir Putyin megnyerhet ugyan néhány csatát, de egész Ukrajnát nem fogja elfoglalni, mondta egy interjúban Szergej Jirnov. Az egykori KGB-ügynök szerint az orosz elnök izolálódott a Kremlben, és egy virtuális valóságban él. Szakértők szerint Kelet-Ukrajnában a harcok elhúzódhatnak, de a háború kiterjedése nem valószínű.
Makro / Külgazdaság Macron: nem szabad megalázni Oroszországot
Privátbankár.hu | 2022. június 4. 14:11
Emmanuel Macron francia elnök szerint orosz kollégája, Vlagyimir Putyin "történelmi és alapvető hibát" követett el Ukrajna megtámadásával, aminek következtében el is szigetelődött.
Makro / Külgazdaság Zelenszkij kétségbeesett Donbasz miatt – a háború legfrissebb hírei
Privátbankár.hu | 2022. május 29. 09:35
Az ukrán elnök szerint leírhatatlanul nehéz a helyzet Donbaszban. Közben az oroszok újabb sikerekről számoltak be.
Makro / Külgazdaság A hadsereg vagy a rák buktathatja meg Putyint
Wéber Balázs | 2022. május 29. 05:45
Nem reális, hogy Oroszországban népfelkelés tör ki Vlagyimir Putyin ellen a közeljövőben, véli Németország volt moszkvai nagykövete. Rüdiger von Fritsch szerint az orosz elnököt a hadsereg vezetői buktathatják meg, amennyiben úgy látják, hogy az ukrajnai háború túl nagy károkat okoz az országnak. Rácz András szakértő szerint ugyanakkor Oroszországban családostul bele lehet halni egy puccsba, ezért valószínűbb egy "menedzselt átmenet". De az is lehet, hogy Putyin egyszer csak eltűnik majd egy szanatóriumban.
Makro / Külgazdaság Véres harcok Kelet-Ukrajnában, Putyin rákos lehet - ez történt ma a háborúban
Privátbankár.hu | 2022. május 24. 18:24
Már majdnem 30 ezer orosz halt meg az ukránok szerint.
Makro / Külgazdaság Putyin rákos lehet, szanatóriumba kerülhet és nem térhet vissza a hatalomba?
Privátbankár.hu | 2022. május 24. 16:34
Az ukrán védelmi tárca és a brit MI6 volt főnöke is megerősítette ezt.
Makro / Külgazdaság Putyin agressziója és az USA új Kína-politikája
Káncz Csaba | 2022. május 17. 15:14
Az amerikai külügyminisztérium weboldalán az USA és Tajvan kapcsolatára vonatkozó, két héttel ezelőtti komoly változtatás azt jelzi, hogy Amerika újraértékeli a régóta fennálló kínai politikáját. Ha Peking erőszakkal elragadná Tajvant, az kioltaná Amerika azon törekvését, hogy szabályokon alapuló rendet tartson fenn az Indo-Csendes-óceán térségében. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Ma eldőlhet Navalnij sorsa
Privátbankár.hu | 2022. május 17. 09:12
A bebörtönzött Kreml-kritikus, Alekszej Navalnij ma fellebbez a márciusban kiszabott kilencéves börtönbüntetése ellen, amelyet politikai indíttatású vádakkal szabtak ki rá. 
Makro / Külgazdaság Alina, az orosz árnyék First Lady
Elek Lenke | 2022. május 9. 19:48
Moszkvában tartózkodik Putyin barátnője, a ritmikus sportgimnasztika koronázatlan királynője, a 39 éves Alina Kabajeva, aki a létező összes érmet elnyerte mára különféle bajnokságokon. Hogy ez miért hír? Nos, csak pár napja jelent meg a nyilvánosság előtt Ukrajna megszállása óta, méghozzá egy tornafesztiválon, ahol egy Z felirat előtt pózolt. A moszkvai VTB Arénában sportágáról, a ritmikus gimnasztikáról tartott előadást a róla elnevezett Alina fesztiválon.
Makro / Külgazdaság Nem borított asztalt Putyin, de tett néhány fontos utalást
Wéber Balázs | 2022. május 9. 17:16
A nyugati várakozásokkal ellentétben az orosz elnök nem tett nagy bejelentést a mai katonai díszszemlén. Közvetve elismerte ugyanakkor az orosz hadsereg veszteségeit, és már nem speciális hadműveletről beszélt. Nem helyezte kilátásba a harcok befejezését, de azok kiterjesztését sem. A „speciális hadművelet”-ből elhúzódó háború lehet, ami azonban Ukrajnára korlátozódhat.
Makro / Külgazdaság Putyin nagyot kockáztatna a mozgósítással
Litván Dániel | 2022. május 7. 05:54
Tényleg meglépik az oroszok az általános mozgósítást? Elvben több százezer katona zúdulhatna az ukránokra. A valóságban inkább Putyin hatalmára lennének veszélyesek.
Makro / Külgazdaság Putyin most helyrehozná a széteső kapcsolatokat Izraellel
Káncz Csaba | 2022. május 6. 14:28
Az orosz-izraeli kapcsolatok megromlásának kezdete április elejére tehető, amikor Lapid külügyminiszter amerikai nyomásra kijelentette, hogy Oroszország háborús bűnöket követ el. A politikai nyomás fokozása érdekében egy orosz légvédelmi rendszer elfogott egy irányított rakétát, amelyet egy izraeli vadászrepülőgép lőtt ki Szíria légterében. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Fagyos szelek fújnak Európából Kína felé
Káncz Csaba | 2022. május 3. 17:53
Putyin megmutatta Európának, hogy kontinensünknek egy új Kína-politikára is szüksége van. Az Európából érkező hideg szelek igazán nem hiányoznak Pekingnek, hiszen már enélkül is számos kihívással néz szembe. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A nap képe: ő lehet Vlagyimir Putyin utóda
Wéber Balázs | 2022. május 3. 16:33
Ha az orosz elnök valóban kezelésre szorul, ideiglenesen a keményvonalas Nyikolaj Patrusev veheti át Oroszország vezetését.
Makro / Külgazdaság Putyin bekeményített: megtorolja a barátságtalan tetteket
Privátbankár.hu | 2022. május 3. 14:25
Az orosz elnök megtorló szankciókat rendelt el a Nyugattal szemben.
Makro / Külgazdaság "Az atomháború gyakorlatilag kizárt" – az ukrán krízisről kérdeztük Rácz Andrást
Wéber Balázs | 2022. április 29. 17:16
Szinte nulla az esélye annak, hogy atomháború tör ki a NATO és Oroszország között, jelentette ki Rácz András lapcsoportunk rendezvényén, a Klasszis Klubban. Az Oroszország-szakértő szerint Moszkva a NATO területét nem fogja támadni, Magyarország a szövetség tagjaként katonailag biztonságban van. Szerinte Ukrajna fenn fog maradni, ugyanakkor valószínűleg további területi veszteségeket szenved majd el. A beszélgetésben szó esik még Putyin céljairól és elmeállapotáról, a háborús bűnökről, egy esetleges puccsról, a svéd-finn NATO-közeledésről és a hosszútávú orosz-ukrán jövőről is.
Makro / Külgazdaság Közeleg a Moldova elleni orosz támadás? - esti háborús összefoglaló 
Privátbankár.hu | 2022. április 26. 18:33
Az ukránok provokációtól tartanak.
Makro / Külgazdaság A végén úgyis az oroszok fognak győzni? – esti háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. április 22. 19:06
Lassan két hónapja tart az orosz-ukrán háború. Mi történt pénteken?
Makro / Külgazdaság Putyin fontos telefonhívást kapott 
Privátbankár.hu | 2022. április 22. 16:01
Az Európai Tanács elnöke humanitárius folyosót sürget Mariupolban.
Makro / Külgazdaság A nap képe: valami tényleg nincs rendben Putyinnal
Wéber Balázs | 2022. április 22. 14:03
Testbeszéde azt sugallja, hogy mentális problémái lehetnek. Mintha egyre inkább elveszne saját világában. Jegyzet.
Makro / Külgazdaság Putyin háborúja a láthatatlan térben
Káncz Csaba | 2022. április 21. 16:37
A Kreml aktívan blokkolja a nyugati közösségi médiát, és elfogadta az úgynevezett „álhír” törvényt, hogy ellenőrizze a hazai narratívát. A közösségi média már korábban is szerepet játszott konfliktusokban, de erre a valóban globális léptékre még nem volt példa. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Putyin ismét döntött: felülvizsgálják Oroszország helyét a Kereskedelmi Világszervezetben
Privátbankár.hu | 2022. április 20. 18:35
Az orosz kormánynak június elejéig kell elkészülnie a jelentéssel.
Makro / Külgazdaság Lattmann Tamás: elítélhetik Oroszországot, de nem sokat fog érni
Privátbankár.hu | 2022. április 19. 12:46
Nehezen, de rá lehetne bizonyítani Oroszországra, ha népirtást követett el Ukrajnában. De ki hajtaná végre az ítéleteket?
Makro / Külgazdaság Vizit az oroszlán barlangjában – ilyen volt Putyin testközelből
Wéber Balázs | 2022. április 12. 18:39
Karl Nehammer az első uniós kormányfő, aki személyesen találkozott Vlagyimir Putyinnal az ukrajnai orosz invázió kezdete óta. Mi állt a látogatás hátterében, milyennek látta az osztrák kancellár az orosz elnököt, és mit tudott meg a terveiről?
Makro / Külgazdaság A nap képe: nagyon messzire repült Vlagyimir Putyin
Privátbankár.hu | 2022. április 12. 14:09
Miközben Oroszország újabb offenzívára készül nyugati szomszédjában, Putyin helikopterre pattant, és meg sem állt az ország keleti végéig.       
Makro / Külgazdaság Szándékosan züllesztette le Putyin az orosz hadsereget
Litván Dániel | 2022. április 9. 06:07
Az egész világot, és látszólag az orosz vezetést is meglepte, mennyire gyengén teljesít az orosz hadsereg. Pedig ez a putyini rendszer lényegéből következik, és részben az orosz elnök tudatos döntéseinek következménye.
Makro / Külgazdaság Putyin 15 év fejlődését dobta a kukába 43 nappal ezelőtt
Mester Nándor | 2022. április 8. 05:31
Drámai középtávú kilátások vannak az orosz gazdaság előtt. Durva költségvetési hiány, leépülő nyugati termelési kapacitás, akadozó ellátás. A gyenge rubel miatt nagyon drága lett az import, amit eleve korlátoznak a nyugati szankciók. A GDP idén 12-15 százalékkal csökkenhet, a munkanélküliség 4-ről 8 százalékra nőhet, az infláció pedig 20 százalékos lehet pár hónap múlva.
Makro / Külgazdaság A nap képe: megint felbukkant Putyin
Privátbankár.hu | 2022. április 7. 17:14
Miközben egyre horrorisztikusabb hírek érkeznek az orosz-ukrán háborúról, Vlagyimir Putyin éli tovább az életét.  
Makro / Külgazdaság Hosszan tárgyalt Putyinnal Orbán Viktor, béketárgyalást tartana Budapesten
Privátbankár.hu | 2022. április 6. 14:38
Ezt a mai nemzetközi sajtótájékoztatóján jelentette be a magyar miniszterelnök.  
Makro / Külgazdaság Putyin két lánya sem ússza meg a szankciókat
Privátbankár.hu | 2022. április 6. 10:39
EU-s javaslat született az orosz elnök megregulázására.
Makro / Külgazdaság Bánhatják a barátságtalanok – Putyin aláírt egy rendeletet
Privátbankár.hu | 2022. április 4. 16:52
Az orosz elnök a beutazási vízumokat érintően szigorított.
Makro / Külgazdaság Múltkor Novák Katalinnak, most Orbán Viktornak gratulált Putyin
Privátbankár.hu | 2022. április 4. 12:04
Putyin ebben következetes: múltkor Novák Katalinnak gratuált köztársasági elnöki kinevezéséhez, most pedig nem feledkezett el, hogy Orbán Viktornak gratuláljon a tegnapi Fidesz-győzelemhez.
Makro / Külgazdaság Ferenc pápa egyre merészebben fogalmaz Putyinról
Privátbankár.hu | 2022. április 2. 14:16
Soha nem ragadtatta el magát Ferenc pápa Vlagyimir Putyinnal kapcsolatban az oroszk-ukrán háború kapcsán, ám mai máltai útján úgy fogalmazott, a "hatalmasság" nacionalista érdekei miatt korbácsolja a konfliktusokat. 
Részvény / Deviza / Áru Kudarcba fullad Trump “igazsága”, sorban vágják vissza az OTP célárát
Eidenpenz József | 2022. április 1. 12:51
Oroszország elfogadhatja a devizafizetést az energiaszállításoknál, de kijelölt egy bankot. Az Eurózóna inflációja jóval magasabb a korábban becsültnél. Az európai tőzsdék mérsékelten emelkednek, az OTP és a Richter, valamint a forint jól áll. Szigorúbb EU-s kriptodeviza-szabályozásról érkezett hír, és nem sok sikert ért el Trump Twitter-klónja.
Részvény / Deviza / Áru Az oroszok próbálják olcsón elsózni az olajukat, ami jó lehet a Molnak
Eidenpenz József | 2022. március 31. 12:16
Enyhe pluszból kis mínuszba mentek át az európai tőzsdék, a reményt a folytatódó orosz-ukrán béketárgyalások, az esegető olaj adják. Az orosz olaj egyre olcsóbb a világpiacon, ez a Molnak is kedvező lehet. Az OTP kissé javít, a forint valamelyest gyengül.
Makro / Külgazdaság Napról napra nő az esélye, hogy puccsot indítanak Putyin ellen
Privátbankár.hu | 2022. március 24. 10:22
Az elmúlt 20 évben kényelmes élete volt a putyini rendszerben az FSZB-tiszteknek, rendőröknek, államügyészeknek, most azonban ennek a szankciók miatt vége - informátorok szerint egyre nagyobb az esélye egy puccsnak.
Makro / Külgazdaság A nap képe: ebből a szobából irányíthatja Putyin a háborút
Wéber Balázs | 2022. március 17. 17:59
Ez az egyik olyan helyiség, ahonnan feltehetően egyeztet az aktuális helyzetről.  
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG