<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Hatalmas tájfun közeleg a világ másik felén, amihez fel sem ér a Florence hurrikán ereje.

Nem csak az amerikaiak készülnek ítéletidőre: míg az Egyesült Államokban már 1,7 millió embert evakuáltak a ma este partot érő Florence hurrikán elől, Dél-Kelet Ázsia területén egy sokkal pusztítóbb időjárási jelenség közelít a partokhoz. A Mangkhut nevű szupertájfun a mostani szezon legerősebb viharának érkezik, a várakozások szerint először a Fülöp-szigeteken okoz pusztítást majd, mielőtt áttérne Dél-Kína, Vietnám és Laosz területére - írja a Business Insider.

Csütörtök reggel még 700 kilométerre volt a partoktól a Csendes-óceánon, és tartósan 200-250 km/óra fölötti széllökéseket mértek. A 250 km/óra körüli széllökések fölött már hivatalosan a szupertájfun elnevezést használják. Ezzel a tájfun már egy 5-ös erősségű hurrikánnak felelne meg a Saffir-Simpson skálán, mégis a Florence hurrikánnál sokkal erősebbnek és pusztítóbbnak feltételezik a szakértők.

A fülöp-szigeteki meteorológiai szolgálat az alábbi képen mutatta be a vihar várható irányát:

Bár erejében pusztítóbb a mostani tájfun, a gyakorlatban mégis a Florence-től várnak nagyobb pusztítást, mivel az útjában sokkal több épület – többek között két atomerőmű – van. A Mangkhut tájfun ezzel szemben az emberekre jelent nagyobb veszélyt az erősebb széllökéseknek köszönhetően. A szupertájfun a héten már keresztül ment a Marshall-szigeteken és Guamon: a hátrahagyott területek egy részén még most sincs áram, de gyakori látványnak számítanak az elpusztított házak, a kicsavart fák és a hatalmas elárasztott területek is.

Hurrikán vagy tájfun?

Hivatalosan mindegyik szélvihar trópusi ciklonnak tekinthető, és mindegyik ugyanarra a jelenségre utal. A megkülönböztető nevek azt jelölik, hogy a vihar a világ melyik táján pusztít. Az Atlanti-óceánon, a Karib-tengeren, valamint a Csendes-óceán középső és északkeleti részén hurrikánok, a Csendes-óceán északnyugati részén tájfunok, míg a Bengáli-öbölben és az Arab-tengeren ciklonok vonulnak végig. Délnyugat-Indiában trópusi ciklonként, míg a Csendes-óceán délnyugati részén és az Indiai-óceán délkeleti felében súlyos trópusi viharként tartják számon a hasonló forgószeleket. forrás

A várakozások szerint a Fülöp-szigeteket éri először a vihar, a hatóságok máris több ezer embert evakuáltak. Hongkongban máris meredeken emelkednek az élelmiszerárak, miután az emberek jó előre bevásárolnak a következő napokra. Kínában máris több mint 12 ezer embert evakuáltak az alacsonyan fekvő részekről.

Hatalmas vihar közelít - egymillió embert evakuáltak

A Florence hurrikán az Egyesült Államok keleti partja felé közelít, a veszélyre való tekintettel a hatóságok több mint egy millió embert szólítottak fel, hogy hagyják el otthonukat és keressenek menedéket - További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Közérdekű Klasszis Klub online találkozó regisztráció - 2021. október 28.
Privátbankár.hu | 2021. október 18. 15:31
Klasszis Klub online találkozó - regisztráljon és kérdezzen Giró-Szász Andrástól!
Közérdekű Milyen oltást kapott harmadiknak Orbán Viktor?
Privátbankár.hu | 2021. október 17. 10:19
Két Sinopharm-vakcina után beadatta magának a kormányfő a harmadikat is, de hogy milyet, az nem derült ki a Facebook-posztjából.
Közérdekű Viszonylag jó hír érkezett a negyedik hullámról
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 17. 09:59
Mindenképpen ilyennek tekinthető, hogy világszerte a félmilliós napi átlaggal szemben 341 608-an fertőződtek meg az elmúlt huszonnégy órában, s 5596-an veszítették az életüket.
Közérdekű Öt hónapja volt utoljára ilyen súlyos a hazai járványhelyzet
Privátbankár.hu | 2021. október 15. 09:21
Látványosan és egyre biztosabban romlik a hazai járványhelyzet, hiszen harmadik napja öthavi csúcson mozog a napi fertőzöttek száma. Az egészségügy szintén annyira leterhelt, mint öt hónapja volt. 
Közérdekű Koronavírus: május közepe óta nem volt ennyi új fertőzött az országban
Privátbankár.hu | 2021. október 14. 09:25
Egy nap alatt 1141 új fertőzöttet igazoltak. Ez öthavi csúcsot jelent.
Közérdekű 50 koronavírusos beteget veszünk át Romániából
Privátbankár.hu | 2021. október 13. 14:09
A rendkívül komoly járványügyi helyzet miatt Magyarország segítséget nyújt. 50 romániai beteget fognak magyar intézményben ellátni.
Közérdekű Koronavírus: nem hozott jó híreket a szennyvízvizsgálat
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 12. 10:47
Emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. 
Közérdekű Megugrottak a koronavírusos halálesetek
Privátbankár.hu | 2021. október 12. 09:11
17 főt vitt el a Covid az elmúlt huszonnégy órában, hasonló magas adatra utoljára június 8-án volt példa.
Közérdekű Új vendéglátós rendelet: máris visszakozik a kormány
Privátbankár.hu | 2021. október 12. 08:34
Az ITM közölte, hogy jön a módosítás. Pedig szerintük a rendeletet előzetes egyeztetések után dolgozták ki.
Közérdekű Hamarosan már gyorsteszttel is mehetünk Angliába
MTI | 2021. október 12. 06:49
Október végétől. Egyúttal a brit kormány jelentősen, 54-ről 7-re szűkítette a vörös utazási listáját.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos