3p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Olvasóink véleményére voltunk kíváncsiak, tudni akartuk, hogy önök hogyan értékelik a hangfelvételt. Itt az eredmény!

Március 26-án hozta nyilvánosságra Magyar Péter azt a hangfelvételt, amelyet a Fővárosi Nyomozó Ügyészségnek is átadott, és amelyen egyebek mellett az hallható, hogy Varga Judit volt igazságügyi miniszter „maffiakormányt” emleget, és felmerül az is, hogy a Völner-Schadl ügy nyomozati anyagaiba belenyúlt egy bizonyos kormánytag.

Magyar Péter fontos napokon van túl
Magyar Péter fontos napokon van túl
Fotó: Izsó Márton Artúr

Varga elmúlt hetekben politikai pályára lépő volt férje komoly várakozások mellett tette közzé a hangfelvételt, amelyet előzetesen többek között úgy harangozott be, hogy ezt hallva nem lesz más választása a kormánynak és a főügyésznek (ez Polt Péter), minthogy lemondjon.

Nos, a hangfelvétel nyilvános, cikkünk írásának pillanatában még senki sem mondott le, és egyelőre még nem volt érdemi következménye az ügynek, csupán a politikai bukása után újból előkerülő Varga Judit állt elő egy több szempontból is meglehetősen ellentmondásosnak tűnő bántalmazási váddal az üzletember-jogász ellen. Magyar Péter további felvételeket ígért, mi azonban arra voltunk kíváncsiak, hogy a már megjelent bizonyítékot hogyan értékelték olvasóink.

A téma továbbra is lázban tartja a közvéleményt, szavazásunkra is több ezer válasz érkezett, és az eredménnyel minden bizonnyal Magyar Péter is elégedett lehetne, hiszen olvasóink 41,6 százaléka úgy gondolta, hogy egy hasonló leleplezés után egy normális országban lemondott volna már a kormány, további 13,1 százalék pedig szintén örömmel fogadta a felvételt, még ha nem is hisz abban, hogy annak eredménye lesz.

Ahogy az grafikonunkon is látszik, a politikai szárnybontogatáshoz intő jel lehet, hogy akadnak azért olyanok is, akik már kezdik unni a Magyar Péter-témát, erre választ adó olvasóink közel negyede szavazott, míg körülbelül 12 százalék többet várt a látványos beharangozók után.

Összességében tehát úgy tűnik, hogy Magyar Péter a hangfelvétel közzététele után sem vesztette el a támogatottságát, azonban érdemes lesz odafigyelnie arra, hogy minden jóból megárt a sok – azaz a közvélemény könnyedén túlszaturálódhat, és elfogyhat a kezdeti lendület.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Közérdekű Egy ábrán, hány kórházban kerültek gondba a kismamák
Kormos Olga - Kollár Dóra | 2024. május 22. 08:42
Térképen, hol volt az utóbbi időben gond a szülészeti ellátásokkal. Szakértők szerint a szakemberhiány az oka, hogy eközben átalakítás előtt állnak a szülészetek.
Közérdekű Udvarolnak a nyugdíjasoknak, nagy meccs lesz itt a Fidesz és a DK között
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 10:04
A momentumos polgármester lelép a színről, utódja a fővárosi Fidesz frakcióvezetője vagy a DK budapesti elnöke lesz Újpesten.
Közérdekű Földrengés rázta meg Olaszországot
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 07:22
Negyven év nem látott erősségű földmozgás volt Nápoly közelében. 
Közérdekű A nap képe: Orbán Viktor öltönyben kolbászt tunkol
Privátbankár.hu | 2024. május 20. 12:01
Kampány van.
Közérdekű A végrehajtó nem kőszívű, de betartja a jogszabályokat
Izsó Márton-Juhász Gábor-Mester Nándor | 2024. május 17. 15:01
Sok a félreértés vagy félremagyarázás a végrehajtói szakmával kapcsolatban, ezt tisztázzuk most, hogy már jó ideje a felszínre került a Völner-Schadl-ügy. Mi a különbség a végrehajtó, a behajtó és a követeléskezelő között? Mit csinál és mennyit keres a végrehajtó és miért éri meg felvenni vele a kapcsolatot az adósnak? Hogyan zajlik egy árverés és miért nem éri meg trükköznie egy adósnak, csakhogy elkerülje a legrosszabbat? Ezekről beszélgetett Mester Nándor felelős szerkesztő Pál Balázs végrehajtási szakjogásszal a Klasszis podcastban.
Közérdekű Tovább gyarapodott Mészáros Lőrinc - itt a 100 Leggazdagabb magyar idei kiadványa
Privátbankár.hu | 2024. május 16. 07:34
Minden eddigi csúcsot megdöntve összesen több mint 1400 milliárd forinttal nőtt a 100 leggazdagabb magyar vagyona az elmúlt évben. Az idén immár 23. alkalommal megjelenő, A 100 leggazdagabb magyar című kiadvány szerint az összvagyon átlépte a 9000 milliárdos szintet – egészen pontosan 9063,9 milliárd forintra emelkedett.
Közérdekű Szigorítás jön a kötelező biztosításoknál
Privátbankár.hu | 2024. május 14. 07:56
A masszívabb rollerekre is kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell majd kötni.  
Közérdekű Tovább szigorítják a nehézgépjárművek méreg-kibocsátását
Privátbankár.hu | 2024. május 13. 15:48
Az Európai Unió Tanácsa elfogadta a nehézgépjárművekre vonatkozó szén-dioxid-kibocsátási előírásokról, valamint a hatályos uniós szabályok módosításáról és szigorításáról szóló rendeletet, az immár naprakész szabályok tovább kívánják csökkenteni a közúti közlekedési ágazat szén-dioxid-kibocsátását, valamint 2030-ra, 2035-re és 2040-re vonatkozóan új célértékeket állapítanak meg - tájékoztatott az uniós tanács hétfőn.
Közérdekű EP-választás: meglepő, mit hozott ki az új közvélemény-kutatás
Privátbankár.hu | 2024. május 13. 15:21
Miközben a 27 uniós tagállamban átlagosan a fiatalok kétharmada akar részt venni a közelgő EP-választásokon, a magyar fiatalok alig fele lesz majd biztosan az urnáknál június 9-én.
Közérdekű Bármi áron visszaszerezné a Fidesz a budai presztízskerületet
Vég Márton | 2024. május 13. 08:31
Ha minden ígéret megvalósulna, akkor valóságos földi paradicsomban élhetnének az emberek Óbudán. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG