2p

Az biztos, hogy az Egyesült Államokban kialakult a koronavírus-fertőzések újabb hulláma. Elsősorban a veszélyeztetetteknek érdemes elővigyázatosnak lenniük. Közben pedig útban van egy új oltás. 

Az amerikai járványügyi hatóságok adatai alapján egyre több a koronavírus-fertőzéses eset, bár a kórokozó olyan rohamos terjedéséről, mint amilyent tapasztaltunk néhány évvel ezelőtt, nem beszélhetünk – adta hírül a CNN. A fertőzések szaporodását részben a pozitív tesztek nagyobb gyakorisága, részben a betegek sűrűbb jelentkezése jelzi a sürgősségi osztályokon.

Ami viszont riasztóbb, hogy a fertőzés miatt kórházba kerültek száma is emelkedett.

Az Egyesült Államokban a koronavírus négy évvel ezelőtti megjelenése óta minden nyáron van egy felfutása az eseteknek – mondta Leana Wen professzor, a CNN közegészségügyi szakértője. Ezt az indokolja, hogy jó időben sokkal több a közösségi rendezvény és egyébként is többet érintkeznek a zárt terekből kiszabadult emberek. A jó hír az, hogy nem jelent meg a vírus újabb változata. A koronavírus már ismert omikron variánsa tért vissza – állapították meg a közegészségügyi hatóságok.

Visszajött az omikron. Fotó: Depositphotos
Visszajött az omikron. Fotó: Depositphotos

A szakértő szerint igazán azoknak van okuk aggodalomra, akik az ismert veszélyeztetett csoportokba tartoznak. Az idősebbeknek és a krónikus betegségben szenvedőknek. Nekik célszerű biztonsági lépéseket tenniük. Kerülniük kell - amennyire tehetik - a közösségi érintkezéseket, és amikor másokkal találkoznak, jó ha hordanak olyan maszkot, amely a kívülről jövő hatások ellen is véd.

Az általános maszkviselés előírását ugyanakkor a professzor fenntartaná arra a helyzetre, ha valami rendkívüli történne. A nyári programok lemondása sem látszik szükségesnek. Erre is az előbbiek vonatkoznak: közösségi terekben, például utazás közben a repülőgépen jó döntés lehet a maszkviselés. Megint csak elsősorban azoknak, akik a veszélyeztetett csoportokba tartoznak.

A szakértő nem tanácsolja az aggódóknak, hogy pánikszerűen elmenjenek beoltatni magukat. Ősszel várható a koronavírus-oltások legújabb változata, amely a legátfogóbb védelmet ígéri.

Ezt érdemes megvárni. Azoknak érdemes előrehozniuk – „szép” magyar szóval – az oltakozást, akik veszélyeztettek és tavaly ősszel kihagyták az akkori oltás beadatását.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Közérdekű Putyin betiltotta az LMBT mozgalmat
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 14:48
Szélsőséges szervezetnek minősítette és betiltotta Oroszországban a legfelsőbb bíróság a nemzetközi LMBT társadalmi mozgalmat.
Közérdekű A Lidl, az Adidas és márkák is kínos helyzetbe kerültek önhibájukon kívül, elindultak a vizsgálatok
Buksza blog | 2023. november 22. 12:26
Számos jelentős világmárka társadalmi felelősségvállalással foglalkozó marketingese volt kénytelen válságmenedzselésbe kezdeni egy a termékeik gyártásával kapcsolatos súlyos vétség miatt.
Közérdekű Közösen takarítottak Budapesten
Privátbankár.hu | 2023. november 13. 09:05
A napokban rendhagyó levelet kaptak a fővárosi kerületek polgármesterei a Budapesti Közművektől. Arra kérték őket, hogy takarítsák ki együtt Budapestet november 12-én, vasárnap. Az időpont nem volt véletlen: pár napra rá, november 17.-én ünnepeljük a főváros 150. születésnapját.
Közérdekű Sok bajt okoznak a hazavitt urnák – mit szabad és mit nem szabad tenni szeretteink hamvaival? Klasszis podcast
Izsó Márton - Litván Dániel | 2023. november 10. 15:01
Hozzátartozók évente sok ezer, elhunytak hamvait tartalmazó urnát visznek haza, hogy ezek aztán sokszor váratlan helyeken bukkanjanak fel. Milyen jogi szabályozások vonatkoznak erre, és milyen egyéb problémákat okoz ez a gyakorlat? Dr. Gerencsér Balázzsal, az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület elnökével Litván Dániel beszélgetett a Klasszis podcast adásában e Magyarországon tabuk övezte témáról.
Közérdekű Nemcsak akciók, buktatók is várnak ránk a Black Friday-en
Privátbankár.hu | 2023. november 10. 07:15
A Money.hu összegyűjtötte, mire kell figyelni a már nemcsak november utolsó péntekjén, hanem egész hónapban immár évek óta amerikai mintára zajló vásárlási őrületben.
Közérdekű Valakiknek pénzt fog osztani még karácsony előtt a kormány, jövőre 6 százalékos inflációt várnak
Privátbankár.hu | 2023. november 9. 16:16
Rejtélyes megjegyzést tett Gulyás Gergely a Kormányinfón, de milyen fontos dolgokat tudhattunk még meg?
Közérdekű Több mint 1 millió magyar háztartást vesz célba a gyors internet
Privátbankár.hu | 2023. november 9. 12:09
2028-ig a 4iG 1,1 millió háztartásban teszi elérhetővé a gigabitképes hálózatot vezetékes vagy nagykapacitású 5G-s vezeték nélküli technológiák használatával.
Közérdekű Orbán Viktor sorsát elemzi a New York Times
Privátbankár.hu | 2023. november 9. 08:55
Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke annyira elszigetelődött az Európai Unió vezető köreiben, hogy ezen várhatóan a jövő júniusi európai parlamenti választás sem fog javítani.
Közérdekű A döntéseinken is múlik, mennyit és hogyan élünk
Natív tartalom | 2023. november 6. 11:52
A tudomány fejlődésével mind egyértelműbbé válik, hogy az emberek a döntéseikkel érdemben tudják befolyásolni azt, hogy mennyi ideig élnek. Ráadásul kellő odafigyeléssel az életminőségünk is javulhat.
Közérdekű Veszélyben a mobilozó sofőrök, léptek a rendőrök
Privátbankár.hu | 2023. október 18. 14:43
A rendőrök rászállnak a vezetés közben mobilozókra, eddig több ezer felelőtlen sofőr ellen indult eljárás.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG