2p
Nem nyúlt a kamathoz a Fed, a nyugat-európai tőzsdék délutánra összezuhantak, Orbán már terrorista fenyegetettségről beszél. Napi összefoglaló.

Általános meglepetésre ismét visszarettent az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed a kamatváltoztatástól. Az emelés elmaradása tanácstalanságot keltett. Európa esett, a dollár is gyengült, a Richternek viszont végre eljött az évek óta vár gyógyszer-engedélyezés. A forint szépen erősödött.

Aztán napközben váratlanul adni kezdek mindent a nyugat-európai tőzsdéken, a német index kritikus szintre esett. Részletek >>>>

---

Éjjel elkezdődött a magyar-horvát határszakaszon a kerítésépítés. Ami szerda este történt a röszkei határnál, szervezett támadás volt Magyarország ellen - mondta a kormányfő a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök szerint már nem bevándorlási problémáról beszélünk, hanem komoly terrorista fenyegetettségről. Részletek >>>>

---

Hogy mennyit ér a kerítés? A rendőrség számai az elfogott migránsokról infografikán itt lehet megnézni.

---

Nekünk adtak igazat Brüsszelben. Hiába engedi át délnyugati a horvátok a menekülteket, az Európai Bizottság szerint mindenki úgy védi a schengeni határokat, ahogy akarja.

---

Mi folyik Romániában? Korrupció miatt vádat emelnek a hivatalban lévő miniszterelnök ellen, a főpolgármestert le is tartóztatják - elképesztő belpolitikai botrány van kibontakozóban Romániában, amiről első ránézésre nehéz megmondani, hogy valódi bűnüldözés folyik vagy épp egy minden eszközzel vívott politikai csatározásnak vagyunk szemtanúi. Márványi Péter újságírót, volt romániai tudósítót kértük meg arra, hogy beszéljen az ügy hátteréről a Napi Kommentár című műsorban. A videót itt lehet megtekinteni >>>

---

Júliusban 3,5 százalékkal nőttek a keresetek. A nettó kereset közel 160 ezer forint volt. Elemzők szerint idén 3,6 százalékkal nőhetnek a reálbérek. Részletek >>>>

---

Tarlós István aggódik. A főpolgármester a közösségi közlekedés finanszírozása miatt fordult a kormányhoz. Részletek >>>>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Bánya, vegyi üzem, cellulózgyár - dobra ver több nagyüzemet az ukrán kormány
Mester Nándor | 2024. március 5. 15:01
Folytatják idén a kisprivatizációt is, emellett továbbgörgetik a kkv-k hitelprogramját.
Makro / Külgazdaság A „hanyatló Nyugat”: Olaszországban nőtt a GDP
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 14:23
Az olasz gazdaság a tavalyi utolsó negyedévben 0,2 százalékkal, míg a tavalyi év egészében 0,6 százalékkal emelkedett.
Makro / Külgazdaság Nőket erőszakolt és csonkított meg a Hamász tavaly október 7-én
Wéber Balázs | 2024. március 5. 11:54
Brutális rémtetteket követtek el a palesztin terrorszervezet tagjai a tavaly október 7-én Dél-Izraelben végrehajtott támadásaik során beszámolók szerint.
Makro / Külgazdaság Előzés a gazdaglistán
Buksza blog | 2024. március 5. 11:22
A Tesla árfolyamcsökkenése miatt az amazonos Jeff Bezos vette át a listavezető szerepet a Bloomberg listáján. 
Makro / Külgazdaság Leállt az internet-összeköttetés az egyik fontos vezetéken
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 10:39
A vörös-tengeri válság már nem csupán a kereskedelmi hajózásban okoz komoly fennakadásokat, hanem a virtuális térben az interneten folyó adatcserében is. A felelősséget lehetetlen megállapítani.
Makro / Külgazdaság Aggasztja a befektetőket Kína titkolózása
Káncz Csaba | 2024. március 5. 09:31
Három évtized óta először fordul elő, hogy a kínai miniszterelnök nem tart sajtótájékoztatót az éves parlamenti ülés végeztével. A gazdasági visszaesés legegyértelműbb megnyilvánulása a deflációs erők egyre erősebb szorítása. Káncz Csaba jegyzete.  
Makro / Külgazdaság Kiborultak a lengyelek Magyarországra, elérte célját Szijjártó Péter külügyminiszter véleményes diplomáciai lépése
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 09:03
Nem maradt visszhang nélkül, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter Alekszej Navalnij temetésének napján találkozott orosz kollégájával, Szergej Lavrovval. 
Makro / Külgazdaság Magyarország rükvercelt egy nagyot
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 08:30
Megjöttek a részletes GDP-adatok: rosszul néz ki a tavalyi bizonyítvány. 
Makro / Külgazdaság Putyin új ötlettel rukkolhat elő
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 07:33
Vlagyimir Putyin, Oroszország államfője feltűnően nagy hangsúllyal fényezte azokat a katonatiszteket, akik érdemeket szereznek az Ukrajna ellen vívott háborúban.
Makro / Külgazdaság A szakadék aljára került a forint
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 06:50
Az euróval szemben 3, a dollárhoz képest 5 százalékkal gyengült idén a forint. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG