3p

Március óta csütörtökön volt a legmagasabb a pozitív koronavírus-tesztek aránya az országban.

Már 6000 fölötti a koronavírus új fertőzöttjeinek napi száma Izraelben - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet pénteken.

Csütörtökön 6083 izraelinél mutatták ki a fertőzést az elvégzett mintegy 123 000 teszttel, melyek közül - a gyógyultak tesztjét leszámítva - 5,03 százalék volt a pozitív vizsgálatok aránya, március óta a legmagasabb.

A 44 188 aktív fertőzött közül 758-an szorulnak kórházi kezelésre, közülük 462-en súlyos betegek, 75-en lélegeztetőgép segítségére szorulnak. A súlyos betegek közül 42-en 50 év alattiak, akik közül csak öten vették fel korábban az oltást. A súlyos beteg ötvenesek 40-en vannak, közülük 14-en oltatták be magukat, s 26 -an nem.

Mivel ezekben a korosztályokban több mint 85 százalékos az átoltottság, a számítások szerint a beoltatlan ötvenesek 16-szor nagyobb valószínűséggel válhatnak súlyos beteggé, mint a beoltottak.

Csütörtökön kilencen haltak bele a Covid-19 betegség okozta szövődményekbe, augusztusban már 133-ra nőtt az összes koronavírus-járvány miatti halálesetek száma Izraelben.

Péntek reggel Nachman As professzor, az egészségügyi minisztérium főigazgatója bejelentette, hogy elfogadja a szakmai tanácsadó testület javaslatát, és már meg is kezdték az egészségbiztosítók oltópontjain az 50 évesek és idősebbek, az egészségügyi személyzet, a háttérbetegségben szenvedők, a büntetés-végrehajtó intézményekben élő rabok és a velük érintkező személyzet harmadik oltását.

Eran Szegal professzor, a Weizmann intézet kutatója a 12-es kereskedelmi tévében elmondta, hogy véleménye szerint előbb-utóbb minden izraeli megfertőződik majd a koronavírussal, az a fő kérdés, hogy szervezetük mennyire lesz felvértezve oltásokkal a védekezésre, és az oltakozásra szólított fel mindenkit saját egészsége védelmében.

A járvány fokozódása miatt az ország térképe egyre "pirosabb": az egészségügyi minisztérium már csak 74 izraeli települést tekint "zöldnek", vagyis alig vagy egyáltalán nem fertőzöttnek, miközben 69 helyet kissé fertőzöttnek, "sárgának", 92 várost és falut közepesen fertőzöttnek, "narancssárgának" és 45 települést nagyon fertőzöttnek, "pirosnak" határoztak meg.

Az oltási kampány december végi kezdete óta Izrael mintegy 9,3 millió lakosából 5 822 097-et (tizenkét évesnél idősebbeket) már legalább egyszer beoltottak a Pfizer vakcinájával. Ez az ország lakosságának 62,61 százaléka, azonban ez nem bizonyult elégnek a koronavírus erősen fertőző delta variánsa által okozott újabb járványhullám megfékezésére. A pandémia megjelenése óta 927 016 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, a betegségben tavaly február óta 6611-en haltak meg Izraelben.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Hszi Csin-ping nem hagyja magát
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 09:06
És a kínai fejlődést sem engedi megállítani. Erről is beszélt a kínai vezető a holland miniszterelnökkel történt találkozója után.
Makro / Külgazdaság Végre egy jó hírt is kapott Orbán Viktor, itt vannak a friss adatok
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 08:30
A bruttó átlagbér már 600 ezer forint felett jár, 14,6 százalékos növekedéssel.
Makro / Külgazdaság Kitalálja, milyen nevek nem hangzottak el Varga Judit közel kétórás interjújában?
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 07:16
Sokat beszélt, de a lényegről kevesett mondott a volt miniszter.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor váratlanul felhívta Szijjártó Pétert, miközben interjút készítettünk a külügyminiszterrel
Csabai Károly - Wéber Balázs | 2024. március 27. 16:22
Nagyinterjút adott a Privátbankárnak a külgazdasági és külügyminiszter.
Makro / Külgazdaság Ilyet is ritkán látni a benzinkutakon!
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 15:50
Az egyik drágul, a másik olcsóbb lesz.
Makro / Külgazdaság Hasít a svéd H&M ruházati cégóriás
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 15:20
Megugrott a svéd Hennes & Mauritz AB (H&M), a világ második legnagyobb divatáru-kiskereskedelmi láncának profitja a február végével záródott negyedévben.
Makro / Külgazdaság Ez történne, ha nálunk is euró lenne
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 13:27
Márciusban javult, három havi csúcsot ért el a gazdasági hangulatindex mind az EU-ban, mind az euróövezetben, a foglalkoztatási kilátások mutatószáma pedig magas szinten stabilan tartotta magát az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága (DG ECFIN) szerdai jelentése szerint.
Makro / Külgazdaság Bécs? Budapest? Vagy Bukarest? Érdekes rangsor készült
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 11:12
A világ nagyvárosai éles versenyt vívnak azért, hogy magukhoz vonzzák a kezdő vállalkozásokat, amelyek nagyra nőve országaik gazdaságának jelentős szereplői és nem mellesleg adóalanyai lehetnek.
Makro / Külgazdaság Új típusú atomrakéták szegeződnek ezentúl Kínára
Káncz Csaba | 2024. március 27. 09:10
Új-Delhi egyre inkább úgy érzi, hogy Kína jobban fenyegeti, mint tradicionális riválisa, Pakisztán. Gyorsan fejlődő nukleáris fegyverzetét látva India gyanítja, hogy Pekingnek eltitkolt szándékai vannak. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A februári munkanélküliségi adatok a kormányt sem boldogítják
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 08:30
A februári munkanélküliségi ráta 4,6 százalék volt, ami több mint a 4,5 százalék januárban. A foglalkoztatottság közben tovább nőtt.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG