<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Izrael
Makro / Külgazdaság Izrael kémjei porig alázzák az iráni Forradalmi Gárdát
Káncz Csaba | 2022. július 1. 15:36
Izrael kémhálózata mélyen beszivárgott az iráni biztonsági körök soraiba. Egy szándékos taktika keretében a Forradalmi Gárdát sorozatos kudarcokba hajszolják, ami komoly konfliktust generált az iráni politikai és védelmi intézmények között. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Titokban kiegyezés készül a két ősellenség között
Káncz Csaba | 2022. június 8. 18:33
A legutóbbi szaúdi közvélemény-kutatás döntő elmozdulást mutatott az Izraellel fenntartott diplomáciai kapcsolatok javára. A koronaherceg szerint a kérdés már nem az, hogy Szaúd-Arábia elfogadja-e Izraelt szomszédjának, hanem az, hogy mikor. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Közel a járvány vége? Jó hírt közöltek Izraelben
Privátbankár.hu | 2022. január 30. 17:01
A koronavírus-járvány visszaszorulását jelzi az 1 alá csökkent terjedési ütemet mutató reprodukciós ráta Izraelben - jelentették az izraeli egészségügyi minisztérium honlapján.
Makro / Külgazdaság Atomerőmű elleni támadással fenyegették meg Izraelt egy iráni videóban
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 16:32
Irán izraeli hírportálokat tört fel Kászim Szulejmáni iráni tábornok megölésének második évfordulóján - jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli hírportál.
Makro / Külgazdaság Soha nem látott fertőzéshullámtól tartanak Izraelben
Privátbankár.hu | 2021. december 28. 13:12
Soha nem látott mértékű fertőzési vihar közeledik Izraelben a koronavírus-járvány ötödik hullámával - fogalmazott Naftali Bennett miniszterelnök a Kan közszolgálati rádiónak kedd reggel adott interjújában.
Makro / Külgazdaság Mélyülő törésvonalak az USA és Izrael viszonyában
Káncz Csaba | 2021. november 22. 15:32
Az iráni nukleáris program amerikai kezelése és a tervezett kelet-jeruzsálemi amerikai konzulátus ügyében mélyül az ellentét.  Az USA és Európa azt várja Izraeltől, hogy ne tegyen olyan lépést, amely szembemegy a kétállami megoldással - márpedig erre a jelenlegi izraeli kormány sem hajlandó.  Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Irán élesen fenyegeti Izraelt – folyamatos hadgyakorlatok az azeri határon
Káncz Csaba | 2021. október 8. 15:15
Egyfolytában zajlanak a hadgyakorlatok az iráni-azeri határ mindkét oldalán. Teherán leszögezte az azeri nagykövetnek, hogy „nem tűri el a cionista rezsim jelenlétét a határai mentén”. De mit akar valójában Irán? Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Lelepleződött az izraeli lobbi embere a brit kormányban
Káncz Csaba | 2020. március 4. 09:53
Priti Patel 2017-ben úgy találkozott az izraeli kormányfővel és az izraeli titkosszolgálati miniszterrel, hogy erről nem tájékoztatta a kormányfőt. Ezután fölfelé bukott, belügyminiszter lett, most viszont hivatalos vizsgálat indult ellene elfogadhatatlan viselkedése miatt - ezt az ügyet már politikailag nem éli túl. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A koronavírus megrendítette a politikai osztályt – Izrael is fenyegetőzik
Káncz Csaba | 2020. február 24. 09:33
Megrendült az iráni politikai osztály hitelessége az általános választásokon, amely az 1979-es iráni forradalom óta a legalacsonyabb részvétel arányt hozta. Holott Izrael már azzal fenyegetőzik, hogy Szíriát „iráni Vietnámmá” teszi Teherán számára. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Perzsa atom – a birodalom visszavág?
YAR | 2020. február 10. 15:19
A világ egy része súlyos fenyegetésnek tartja az „iszlám atomot”, mások ezt pont olyan kockázatnak tekintik, mint az észak-koreai robbanófejeket. Két dolog alapvetően közös bennük: az egyik az, hogy az atomfegyver birtoklása a rezsimek túlélésének erős záloga- nukleáris erő birtokában a külső környezet politikai befolyásoló erejét jelentősen csökkenteni lehet. A másik a legfőbb vezetők „küldetéstudata”. Külső szakértőnk jegyzete.
Makro / Külgazdaság Orbán barátai egymás torkának estek – Erdogan és Netanjahu párbaja
Privátbankár.hu | 2020. február 2. 15:08
Az inkább ultimátumnak nevezhető izraeli-palesztin ’béketerv’ miatt a Palesztin Hatóság tegnap megszakított minden kapcsolatot Izraellel és az USÁ-val. Moszkva dörzsöli a markát örömében, Ankara pedig egyre inkább a palesztinok védhatalmi pozíciójába navigálja magát. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Kiállt a palesztinok mellett egy vezető uniós politikus
Wéber Balázs | 2020. január 20. 13:58
Az Európai Uniónak erős jelzést kell küldenie a kétállami megoldás érdekében az izraeli-palesztin konfliktusban, jelentette ki Jean Asselborn Brüsszelben. A luxemburgi külügyminiszter szerint a palesztinoknak is joguk van saját államra, ezt azonban fizikailag is ellehetetleníti az izraeli telepes-politika. Brüsszel és a Trump-kormány ebben a kérdésben (is) eltérő állásponton van.
Makro / Külgazdaság Putyin Izraelben – az USA Irán elleni nukleáris válaszcsapást szimulált
Káncz Csaba | 2020. január 20. 09:33
Az új izraeli védelmi miniszter elkötelezett abban, hogy teljesen véget vessen az iráni katonai jelenlétnek Szíriában. Az USA 2016-ban szimulálta a nukleáris válaszcsapást arra az esetre, ha Irán elsüllyesztene egy amerikai anyahajót, vagy vegyi fegyvert használna az amerikai csapatok ellen. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Nemcsak a Moszadnak dolgoztak – a brit herceg is célkeresztben
Káncz Csaba | 2020. január 7. 09:00
Amerikai sajtóhírek szerint Ghislaine Maxwell és Jeffrey Epstein pedofil hálózatukkal több ország titkosszolgálatának is dolgoztak. Maxwellt most titkos lakásokban őrzik izraeli védelmezői, mivel ő és elhunyt élettársa elképesztő mennyiségű belső információt gyűjtött össze a világ vezető személyiségeiről, amelyekkel aztán meg is zsarolták őket. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Itt várható az iráni bosszú – a megbújó kínai és izraeli kártya
Káncz Csaba | 2020. január 5. 13:00
Trump egy választási évben váratlanul olyan démonokat szabadított ki, amelyeket kétséges, hogy kontrollálni tud majd. A megroppantott amerikai külügyminisztérium már nem tud segíteni az elnöknek ebben a hihetetlenül komplex játszmában, ahol sorra tűnnek fel az izraeli és kínai játékosok. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A nap képe: így égnek a csillagsávos lobogók Teherán utcáin
Privátbankár.hu | 2020. január 3. 16:30
Iránban nem igazán díjazták, hogy az amerikai hadsereg két iráni katonai vezetőt is likvidált Bagdadban.
Makro / Külgazdaság Trump jóváhagyásával kerekedik ki Izrael
Privátbankár.hu | 2019. november 19. 15:45
Száznyolcvan fokos fordulatot vett az amerikai külpolitika a Közel-Kelet leginkább robbanásveszélyes régiójában Trump elnöksége alatt. Szembe menve az oslói békefolyamattal és a nemzetközi határozatokkal az USA egymás után ismeri el Izrael fennhatóságát a megszállt területeken. Legutóbb a Ciszjordániában létesített telepekről jelentették ki, hogy azokat nem tekintik a nemzetközi joggal összeegyeztethetetlennek.
Makro / Külgazdaság Izrael háborús készültséget rendelt el az ország déli részén
Privátbankár.hu | 2019. november 12. 07:49
Kedd hajnalban az izraeli hadsereg megölte az Iszlám Dzsihád terrorszervezet gázai vezetőjét, erre válaszul a terroristák a Gázai övezetből rakétákkal támadták meg a környező izraeli területeket.
Makro / Külgazdaság Erdogan életveszélyes háborúja – Izrael is beszállhat a kurdok oldalán
Káncz Csaba | 2019. október 9. 09:32
Trump döntését kitörő örömmel fogadták az amerikai fehér nacionalisták, akik szerint az elnök végre befejezi a neokonzervatívok „végtelen háborúját”. Szaúd-Arábia és Izrael is aktívan beszállhat a proxi háborúba Szíriában a törökök ellen. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Izraeli választás: egyik párt sem tud kormányt alakítani
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 18. 08:50
Sem a jobboldali kormányzó Likudnak, sem az ellenzéki centrista Kék-fehér pártnak nincs esélye a kormányalakításra.
Makro / Külgazdaság Hogyan dönt Trump Irán ügyében? - Szulejmáni tábornok célkeresztben
Káncz Csaba | 2019. szeptember 17. 09:35
Az izraeli biztonságpolitikai oldal szerint a támadás Dél-Irakból jött és magán viseli Szulejmáni tábornok, az iráni Forradalmi Gárda ’al-Kudsz’ különleges egység parancsnokának keze nyomát. Trump viszont ráfordul a választási évre és tudja, hogy a szaúdi robbantás nem érinti közvetlenül az USA nemzetbiztonsági érdekeit. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Trump szerint nem lehet igaz, hogy Izrael lehallgatja a Fehér Házat
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 13. 07:46
Donald Trump nem ad hitelt a Politico című lapban megjelent értesüléseknek, melyek szerint Izrael lehallgatja a Fehér Házat.
Makro / Külgazdaság Trump új pályára áll – sokkot kapott az izraeli elit
Káncz Csaba | 2019. szeptember 12. 09:20
John Bolton kirúgásának híre bombaként robbant Izraelben, hiszen enyhülés indulhat meg Washington és Teherán között. Az elnök számára a központi kérdés továbbra is Kína terjeszkedése marad és Északkelet-Ázsiában várhatóan továbbra is sisteregni fog a levegő. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Nagy ígéretet tett a tanévnyitón az izraeli kormányfő
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 1. 12:15
Benjámin Netanjahu miniszterelnök a megszállt Ciszjordániában felépített izraeli települések izraeli annektálását ígérte, csakúgy mint az előző választási kampányban.
Makro / Külgazdaság Izrael kiterjeszti a hadüzenet nélküli háborút Irán szövetségesei ellen
Káncz Csaba | 2019. augusztus 27. 13:10
Izrael erőteljesen szerzett érvényt Szíriában azon törekvésének, hogy a Forradalmi Gárda ne tudja konszolidálni párhuzamos biztonsági struktúráját a megrendült országban. Az Irán és Izrael között folyó konfliktust Tel-Aviv most kiterjeszti Teherán szövetségeseire Jemenben és Irakban. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Összecsapások Izraelben – emiatt szabadultak el az indulatok
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 11. 13:33
Egybe esett két fontos vallási ünnep.
Makro / Külgazdaság Az izraeli titkosszolgálat Amerikában – súlyos lebukás?
Káncz Csaba | 2019. július 29. 08:54
Noha elképzelhető, hogy Epstein a megzsarolt politikusokról leadott információkat az FBI-nak is, de a jelek főképpen Izrael nemzeti hírszerző titkosszolgálata, a Moszad irányába mutatnak. De ki vezette be a pedofil milliárdost az amerikai politika legfelsőbb köreibe? Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Ezt közölték titokban Orbánnal – Izrael készül a megelőző csapásra
Káncz Csaba | 2019. július 3. 09:39
Az izraeli katonai- és hírszerzői közösségben komoly vita robbant ki arról, hogy Tel-Aviv végrehajtson-e megelőző csapást Irán nukleáris létesítményeire, amely vitában a megelőző csapás hívei kerekedtek felül. Értesülésünk szerint Alijev azeri elnök hét éve közölte a Bakuba látogató Orbán Viktor kormányfővel, hogy ha Izrael csapást hajt végre Irán ellen, akkor az azeri csapatok azonnal megtámadják Hegyi-Karabah területét Örményországban, amelyet Baku magának követel. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Most múlik pontosan – haldoklik Trump izraeli gigaterve
Káncz Csaba | 2019. május 31. 09:35
Az izraeli belpolitikai válság miatt nem lehet előjönni Trump régóta ígérgetett béketervével, amelyet az elnök az évszázad alkujaként harangozott be. Moszkva és Peking egyébként is bojkottálja az előkészítő konferenciát. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Történelmet írhat Orbán szövetségese, nehéz évek várnak a palesztinokra
Wéber Balázs | 2019. április 10. 12:50
Előreláthatólag továbbra is Benjamin Netanjahu marad Izrael miniszterelnöke: a Likud vezére ezúttal is nacionalista és ultraortodox pártokkal szövetkezve alakíthat majd kormányt. A 2009 óta tartó Netanjahu-korszakban folyamatosan épülnek a zsidó telepek a megszállt területeken, az önálló palesztin állam megteremtésére egyre kisebb az esély. A baloldali és az arab pártok marginalizálódtak.
Makro / Külgazdaság Izrael és a lopakodó új közel-keleti háború
Káncz Csaba | 2019. április 9. 13:26
Trump lépése beláthatatlan diplomáciai következményekhez vezet Washington iraki és libanoni kapcsolataiban. Teherán hivatalosan is kiért a mediterrán térségbe, alig 300 kilométerre az izraeli határtól. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Putyin pezsgőt bont - Trump belerúgott az amerikai érdekekbe
Káncz Csaba | 2019. március 25. 08:45
A Golán-fennsíkot érintő egyoldalú amerikai döntést követően Washingtonnak semmilyen jogalapja nem marad, hogy megkérdőjelezze Putyin krími hódítását. Ahogyan Pekinget sem kérheti számon a Dél-kínai-tengeri katonai lépések miatt és ezentúl egy szót sem szólhat, ha Erdogan fegyveresen annektálja a kurd területeket Irakban vagy Szíriában. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Trump felkavarta az állóvizet: a Krím orosz fennhatóságát is elismeri?
Fellegi Tamás | 2019. március 25. 06:07
Donald Trump hirtelen elismerte a Golán-fennsík Izraelhez tartozását, 52 évvel azután, hogy azt Izrael elfoglalta. Nagyon elszakadt a nemzetközi gyakorlatban az egyes területek tényleges és elismert státusza, aminek megvan a morális alapja, csak éppen megoldás nincs a problémára. Legközelebb ki, mit ismer el?
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor Izraelben: a kényes témákat kerüli a kormány
Wéber Balázs | 2019. február 19. 13:00
Miközben Szijjártó Péter a magyar-izraeli szövetséget méltatta és az EU Izrael-politikáját kritizálta Jeruzsálemben, a palesztin területek megszállásáról nem beszélt – mint ahogy arról sem, hogy az utolsó pillanatban lefújták a V4-Izrael csúcsot a Lengyelország és a zsidó állam közötti diplomáciai konfliktus miatt. A viszály kellemetlen helyzetbe hozta az Orbán-kormányt, hiszen mindkét ország fontos szövetségese. A magyar miniszterelnök végül azt mondta: jobb lett volna, ha mindenki eljön Jeruzsálembe, de a részletekbe nem ment bele.
Makro / Külgazdaság A nap képe: művészfilmbe keveredett Orbán Viktor Jeruzsálemben
Privátbankár.hu | 2019. február 19. 10:00
A magyar miniszterelnök Jeruzsálemben tartózkodik hivatalos látogatáson, és ha már ott volt, készült róla néhány poétikus fotó.
Makro / Külgazdaság Annyira összebalhézott Izrael és Lengyelország, hogy lefújták a V4-csúcsot
Wéber Balázs | 2019. február 18. 13:15
A lengyel és az izraeli kormány már tavaly összekülönbözött egy holokausztra vonatkozó szóhasználat miatt, most azonban új szintre lépett a konfliktus. Miután az ügyvezető izraeli külügyminiszter antiszemitának nevezte a lengyeleket, Varsó lemondta részvételét a holnapra tervezett V4-Izrael csúcson, majd ma délelőtt az egész találkozót törölték. Orbán Viktor ugyanakkor már elutazott Izraelbe, és külön egyeztet majd az izraeli kormányfővel.
Makro / Külgazdaság Orbán Jeruzsálemben – Netanjahu és Trump háborút akar Iránnal
Káncz Csaba | 2019. február 18. 08:55
A V4-ek ma első ízben tartják csúcstalálkozójukat külföldön. A Netanjahu-kabinet szembekerült az EU-val, mert az támogatja a független palesztin állam megteremtését és az iráni nukleáris megállapodás megmentését. Berlin elzárkózik a neokonzervatívok befolyása alá kerülő Fehér Ház közel-keleti politikájától. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Izraeli oligarcha lehet az elnökválasztás legnagyobb nyertese
Káncz Csaba | 2019. február 7. 08:45
Az elnökválasztási versenyt vezető jelölt hajlandó lenne tárgyalóasztalhoz ülni Putyinnal, hogy véget vessen a kelet-ukrajnai konfliktusnak. A helyi szakértők szerint Zelenszkij egy stróman, akinek a politikai keresztapja egy jogi eljárás alatt álló, Izraelbe menekült dollármilliárdos. Ez pedig nyugtalanságot kelthet az országban rendkívül befolyásos szélsőjobboldali milíciák körében.
Makro / Külgazdaság Elkerülhetetlen összecsapás – Izrael már megkongatta a vészharangot
Káncz Csaba | 2019. február 4. 08:45
A brit Munkáspárt hatalomra kerülése esetén jégkorszakba süllyed Izrael és az Egyesült Királyság kapcsolata. Az USA kongresszusába a Demokraták színeiben számos fiatal színesbőrű és muszlim képviselő került be. A Demokraták vezetése átnyúl a tagság feje fölött és a Közel-Kelet kérdéskörét egyoldalúan és agresszívan megközelítő neokonzervatívok felé nyújtja ki a kezét.
Közérdekű A nap képe: ilyen szépséges sziluettet már régen láttunk
Privátbankár.hu | 2019. február 1. 16:48
Több mint kétezer versenyző vesz részt a Holt-tenger Maratonon Izraelben.
Makro / Külgazdaság Közeleg a választás, szétváltak a cionisták Izraelben
Privátbankár.hu | 2019. január 1. 20:15
Kettévált az előző választások idején, 2018-ban a Munkapártból és a Mozgalom (Tnua) nevű pártból létrejött Cionista Tábor nevű választási koalíció Izraelben.
Makro / Külgazdaság A tőzsde után a kormánykoalíció és összeomlott Izraelben
Privátbankár.hu | 2018. december 24. 15:03
A koalíciós pártok vezetőinek hétfői tanácskozásán elhatározták az izraeli parlament, a kneszet feloszlatását és új választások kiírását április 9-re.
Makro / Külgazdaság Veszélyben a magyar gázbehozatal – Irán behatol a Balkánra
Káncz Csaba | 2018. december 20. 09:45
A Bizánci Birodalom összeomlása óta először a Kelet-Mediterrán térség geopolitikája átfogó mozgásba lendült. Ankara hadikikötőt tervez Ciprus törökök által uralt részén. Irán kiért a mediterrán partokra és kinyújtja kezét a balkáni muszlim közösségek irányába.
Makro / Külgazdaság Megint követ dobtak a vízbe: a zsidóké vagy a palesztinoké Jeruzsálem?
Gáspár András | 2018. december 16. 10:09
Jeruzsálem státuszának meghatározása az egyik legnagyobb akadálya a közel-keleti békének - Trump elnökön kívül eddig szinte senki sem vállalta be, hogy a nemzetközi joggal is szembe menve egyoldalúan Izraelnek ítéljék a várost. Ausztrália korábban megpendítette, hogy követné az USA lépését, végül egyelőre sokkal óvatosabban cselekedett - de még ezzel is követ hajított az egyébként sem nyugodt tóba.
Makro / Külgazdaság Amikor odacsap Izrael – az oroszok fejére is hullana a rakétákból
Káncz Csaba | 2018. december 6. 08:20
Izraelt és az Egyesült Államokat egyre inkább aggasztja az Irán által minden szinten támogatott Hezbollah masszív fegyverkezése. Az amerikai hírszerzés szerint egy újabb háború Izrael és a Hezbollah között már belesodorná Iránt is és belobbantaná az egész térséget. Az izraeli légierő hadgyakorlaton modellezi az orosz S-300-as légvédelmi rendszerek kiiktatását. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Befolyásos nemzetközi politikus dicsérte meg Orbán Viktort
Privátbankár.hu | 2018. november 28. 08:00
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök egy interjúban méltatta Orbán Viktor miniszterelnököt az antiszemitizmus elleni fellépéséért.
Makro / Külgazdaság Orbán új zsidó szövetségesei az iszlám európai térnyerése ellen lépnek fel
Káncz Csaba | 2018. november 26. 12:59
Az európai zsidó vezetők kinyújtják a kezüket kontinensünk etno-nacionalista pártjai felé az iszlám agresszív térnyerése ellen. Az értelmiségi viták ellenére a magyar és az izraeli kormányzat új szintre helyezte együttműködését, amely közös titkosszolgálati és diplomáciai akciókat is magában foglal. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Az oroszok kesztyűt dobnak Amerika arcába – mehet a kukába a világ legdrágább fegyvere?
Káncz Csaba | 2018. október 2. 12:35
Az Egyesült Államoknak már sikerült több gépet eladni Norvégiától Ausztráliáig ebből a sok sebből vérző, de aranyárban mért vadászgépből. Az orosz honlap szerint a Pentagon egyszerűen nem meri felhasználni az F-35-ös vadászgépet gépet az orosz légelhárítás ellen – csak Izrael merte, legalábbis addig, amíg meg érkeznek az Sz-300-asok.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG