<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Az amerikai elnök soha nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni adóbevallásait. Azok és más lényeges dokumentumok most előkerülhetnek a Deutsche Bankból.
A Deutsche Bank épülete Frankfurtban. Kép forrása: EPA

A nemzetközi német pénzintézet, az építési vállalkozó Trump egykori régi hitelezője, közölte, hogy vannak ilyen iratok a birtokában, írta a The New York Times. A lap szerint még az adóbevallásoknál is fontosabbak és leleplezőbbek lehetnek bank-dokumentumok, amelyekből kitűnik, hogyan szerezte Trump a vagyonát, kik voltak az üzlettársai, milyen feltételekkel vett fel hiteleket – és arról is, milyen üzleteket kötött oroszokkal vagy más külföldiekkel.

Miután Trump vállalkozói pályafutása során csődbe is ment és nem tudott visszafizetni hiteleket, majd két évtizeden át a Deutsche Bank volt az egyetlen pénzintézet, amely továbbra is hajlandó volt üzleti kapcsolatban maradni vele és 1998 óta több mint 2,5 milliárd dollárt hitelezett neki. Így a bank az évek során igen sok személyes és üzleti  információt gyűjtött össze a jelenlegi elnökről.

Más is kiderülhet

Korábban az amerikai törvényhozás két bizottsága is felszólította a német bankot, adja ki a Trumpra vonatkozó aktákat – beleértve 2010 óta keletkezett adóbevallásait. A képviselők remélik, hogy azokból nem csak Trump pénzügyeire derül fény, hanem arra is, voltak-e kapcsolatai külföldi kormányokkal s hogy ő, vagy cégei folytattak-e illegális tevékenységet, például pénzmosást.

Az elnök bírósághoz fordult, kérve, hogy tiltsák meg a bankadatok kiadását. Az ügyben döntés még nem született. A Deutsche Bank a bíróságot arról tájékoztatta, hogy legalábbis részben birtokában vannak az amerikai Kongresszus által igényelt adóbevallások. A több évtizedes elnöki gyakorlattal ellentétben Trump nem hajlandó nyilvánosságra hozni adóbevallásait s mint kiderült, éveken át nem is fizetett szövetségi jövedelemadót. A banki iratokból az is kiderülhet, mekkora a valóságban az elnök – általa milliárdosnak minősített – vagyona.

Már korábban felmerült, hogy Trumpot választási kampányában orosz részről támogatták. Azért is, mert „házi bankja”, a Deutsche Bank régen működik Oroszországban, kapcsolatban áll Kreml-közeli cégekkel és gazdag oroszok pénzmosójaként is szerepel. A törvényhozók egyébként a német pénzintézettől igényelték Jared Kushner, az elnök veje és egyik fő tanácsadója adatainak kiadását is.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Csehországban és Németországban is ott lehet már az Omicron
Privátbankár.hu | 2021. november 27. 14:04
Hollandiában 61 esetet igazoltak, de Cseh- és Németországban is vizsgálnak egy-egy pozitív tesztet produkált fertőzöttet, akik már valószínűleg az új mutánst kapták el. Bár a határzárak valószínűleg nem fognak sokat érni, mégis egyre-másra jelentenek be utazási korlátozásokat a világ országai.
Makro / Külgazdaság Fidesz-győzelmet tippel a nemzetközi elemzőcég, de szoros versenyre számít
Privátbankár.hu | 2021. november 27. 10:38
A megszokottnál szorosabb versenyt, de a mostani a kormány hatalomban maradását várja a Fitch Solutions hitelminősítő cégcsoportjához tartozó kutatóvállalat a 2022-es szavazáson. Az inflációt viszont nem tartják hosszú távú kockázatnak a cég elemzői.
Makro / Külgazdaság A kocsmákból nem lehet kitiltani az oltatlanokat – Csehországból jelentjük
Wéber Balázs | 2021. november 27. 06:31
A távozó és a jövendőbeli cseh kormány is az oltással oldaná meg a Covid-válságot, ezért számos eszközzel próbálja rábírni a vakcina felvételére az oltatlanokat. Ők nem járhatnak például színházba vagy kocsmába, és munkába is csak teszttel. Egy helyi magyar ugyanakkor lapunknak azt mondta: a szabályok betartatása nehézkes, a csehek pedig hajlamosak a kijátszásukra. Sokan végül beoltatják magukat, de nem meggyőződésből, hanem a szabadságuk visszaszerzése miatt.
Makro / Külgazdaság Nagyot zuhantak a pesti részvények
Privátbankár.hu | 2021. november 26. 18:53
A mai napon bizony jócskán estek a budapesti részvények.
Makro / Külgazdaság 10 tényező, ami miatt gödörbe süllyedt a forint - A hét videója
Eidenpenz József - Izsó Márton Artúr | 2021. november 26. 18:33
Legalább tíz oka van annak, amiért a héten a forint új történelmi mélypontra érkezett, közöttük Magyarország-specifikus és nemzetközi tényezők is. A kamatemelések mellett az MNB még sok szempontból laza, mint a kötvényvásárlások és olcsó hitelek terén. A kormány pedig szórja a pénzt, miközben a globális tőkepiaci hangulat sem éppen rózsás.
Makro / Külgazdaság Riadót fújt Izrael az új afrikai mutáns miatt
Privátbankár.hu | 2021. november 26. 17:11
Izraelben vészhelyzeti intézkedéseket vezetnek be a koronavírus eddigieknél is fertőzőbb afrikai változatának a megjelenése miatt - jelentette a katonai rádió pénteken.
Makro / Külgazdaság Gyilkos ázsiai haditengerészeti verseny indult
Káncz Csaba | 2021. november 26. 15:14
Peking már három éve teszt-lövést hajtott végre az 5700 kilométer hatótávolságú, több-funkciós rakétájával.   A harmadik kínai anyahajót 3-6 hónapon belül vízre bocsátják.  Káncz Csaba jegyzete  
Makro / Külgazdaság Hoppá: mégis részt vesz Magyarország az EU-s vakcinavásárlásban!
Kormos Olga | 2021. november 26. 14:19
Magyarország mégis részt vesz az EU harmadik vakcinavásárlási szerződésében, amelyet a Pfizer/BioNTech-kel kötöttek.
Makro / Külgazdaság A negyedik hullám küszöbén még dőlt a pénz a lakáshitelesekhez
Privátbankár.hu | 2021. november 26. 13:58
2021 harmadik negyedévében a hazai vállalatok hitelállománya nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő mértékben, 9 százalékkal bővült, a lakossági hitelkihelyezések pedig még ennél is jobban, 16,3 százalékkal.
Makro / Külgazdaság Vészhelyzet Németországban
Privátbankár.hu | 2021. november 26. 13:03
Vészhelyzet alakult ki Németországban a koronavírus-járvány negyedik hulláma miatt, amelyet sürgősen meg kell állítani, különben túlterhelődik az egészségügyi ellátórendszer - mondta az ügyvezető szövetségi kormány egészségügyi minisztere Berlinben.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló