TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Az amerikai elnök soha nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni adóbevallásait. Azok és más lényeges dokumentumok most előkerülhetnek a Deutsche Bankból.
A Deutsche Bank épülete Frankfurtban. Kép forrása: EPA

A nemzetközi német pénzintézet, az építési vállalkozó Trump egykori régi hitelezője, közölte, hogy vannak ilyen iratok a birtokában, írta a The New York Times. A lap szerint még az adóbevallásoknál is fontosabbak és leleplezőbbek lehetnek bank-dokumentumok, amelyekből kitűnik, hogyan szerezte Trump a vagyonát, kik voltak az üzlettársai, milyen feltételekkel vett fel hiteleket – és arról is, milyen üzleteket kötött oroszokkal vagy más külföldiekkel.

Miután Trump vállalkozói pályafutása során csődbe is ment és nem tudott visszafizetni hiteleket, majd két évtizeden át a Deutsche Bank volt az egyetlen pénzintézet, amely továbbra is hajlandó volt üzleti kapcsolatban maradni vele és 1998 óta több mint 2,5 milliárd dollárt hitelezett neki. Így a bank az évek során igen sok személyes és üzleti  információt gyűjtött össze a jelenlegi elnökről.

Más is kiderülhet

Korábban az amerikai törvényhozás két bizottsága is felszólította a német bankot, adja ki a Trumpra vonatkozó aktákat – beleértve 2010 óta keletkezett adóbevallásait. A képviselők remélik, hogy azokból nem csak Trump pénzügyeire derül fény, hanem arra is, voltak-e kapcsolatai külföldi kormányokkal s hogy ő, vagy cégei folytattak-e illegális tevékenységet, például pénzmosást.

Az elnök bírósághoz fordult, kérve, hogy tiltsák meg a bankadatok kiadását. Az ügyben döntés még nem született. A Deutsche Bank a bíróságot arról tájékoztatta, hogy legalábbis részben birtokában vannak az amerikai Kongresszus által igényelt adóbevallások. A több évtizedes elnöki gyakorlattal ellentétben Trump nem hajlandó nyilvánosságra hozni adóbevallásait s mint kiderült, éveken át nem is fizetett szövetségi jövedelemadót. A banki iratokból az is kiderülhet, mekkora a valóságban az elnök – általa milliárdosnak minősített – vagyona.

Már korábban felmerült, hogy Trumpot választási kampányában orosz részről támogatták. Azért is, mert „házi bankja”, a Deutsche Bank régen működik Oroszországban, kapcsolatban áll Kreml-közeli cégekkel és gazdag oroszok pénzmosójaként is szerepel. A törvényhozók egyébként a német pénzintézettől igényelték Jared Kushner, az elnök veje és egyik fő tanácsadója adatainak kiadását is.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Megvan, hol vívja a második csatát a vírussal szemben az Orbán-kormány
Székely Sarolta | 2020. augusztus 29. 13:10
Miközben az elmúlt napokban kedvezőtlenül kezdtek alakulni Magyarországon az esetszámok, még mindig több területen nyögi a társadalom az első hullám következményeit. Közben a kormány már látja, hol kell a következő csatát megvívni.
Makro / Külgazdaság A nagy korona-összecsapás: forró hétvégére számíthat Berlin
Wéber Balázs | 2020. augusztus 29. 11:20
Farkasszemet nézhetnek egymással a vírus miatti korlátozások ellen tiltakozók és az ellentüntetők ezen a hétvégén Berlinben. A megmozdulásokra több tízezer embert várnak, a rendet mintegy háromezer rendőr vigyázza.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: komoly intézkedéseket kellett hoznunk
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 29. 10:07
Szigorú határvédelmi intézkedések technikai részleteit tekintette át az operatív törzs határellenőrzési akciócsoportja szombat reggeli ülésén - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az akciócsoport ülése utáni Facebook-videójában.
Makro / Külgazdaság Helyzet van: megint megugrott a fertőzöttek száma - így kanyarodunk rá az iskolakezdésre
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 29. 09:48
158 új fertőzöttet találtak, közülük 100-at Budapesten vagy Pest megyében.
Makro / Külgazdaság Két negatív teszttel mehetnek a külföldiek a budapesti szuperkupa döntőre - ha lesz
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 28. 17:21
Zárt kapus is lehet végül a mérkőzés, de még az is lehet, hogy meg sem rendezik
Makro / Külgazdaság Itt a döntés: Magyarország ismét bezárja határait a külföldiek előtt
Székely Sarolta | 2020. augusztus 28. 16:51
Péntek délután jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány döntéseit. 
Makro / Külgazdaság Elesett az Adria, nem enyhül a járvány déli szomszédainknál
MTI | 2020. augusztus 28. 16:09
Nem enyhül a fertőzés terjedése Horvátországban, Szlovéniában is nőtt az újonnan azonosított koronavírus-esetek száma - derült ki a válságstábok pénteki sajtótájékoztatóján.
Makro / Külgazdaság A koronavírus hatásai is bekerültek az új köznevelési stratégiába
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 28. 15:45
Nyilvánossá vált a 2021-2030-as időszakra szóló köznevelési stratégia, benne a koronavírus közvetlen hatásaival. 
Makro / Külgazdaság Putyin drezdai rémálma - ezért támogatja szilárdan Lukasenkat
Káncz Csaba | 2020. augusztus 28. 09:47
Az idei év eddig rémálmok sorozata a Kreml ura számára, márpedig szeptember 13-án helyhatósági választások jönnek. Putyin a tüntetésekre úgy tekint, mint az instabilitás, az erőszak, sőt az állam összeomlásának előhírnökére. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Hivatalosan 218 ezer munkanélküli volt júliusban
MTI | 2020. augusztus 28. 09:27
A Központi Statisztikai Hivatal friss adatai a munkaerőpiac további javulásáról árulkodnak.
Friss
hírlevél