Deutsche Bank
Részvény / Deviza / Áru Kiárusítás az egyik legnagyobb műgyűjtőnél, választási cukorka Trump-módra
Eidenpenz József | 2020. október 8. 19:02
Ma is jó a hangulat a tőzsdéken, amit most főleg az amerikai politika befolyásol, mint Trump újabb erőfeszítései arra, hogy a gazdaságba még a választás előtt pénzt pumpáljon. A magyar tőzsde is emelkedett, a forint erősödött, de ez utóbbira hosszútávon nem mindenki merne fogadni. Az IBM jó nagyot emelkedett, miután egyik üzletágát külön társaságba szervezi.
Részvény / Deviza / Áru Szenátus elé cibálták a három királyokat, jön az Airbnb-részvény
Eidenpenz József | 2020. október 6. 11:46
A tegnapi szép emelkedést ma esős nap követi a tőzsdéken, a jó hírek mintha már tegnap beépültek volna az árakba. Több fronton folyik az amerikai törvényhozók harca az internetes óriások ellen, beidéztek három vállalatvezetőt. Hárommilliárdos részvénykibocsátást tervez az Airbnb, a Morgan Stanley szerint új gazdasági ciklus hajnalához érkeztünk. Nem akar felvásárlási célpont lenni a Deutsche Bank, inkább ő vásárolna fel.
Részvény / Deviza / Áru Nem lesz több segélycsomag? Fúziók a bankszektorban?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 22. 19:00
Mára megnyugodtak a tőkepiacok, az indexek többsége emelkedik, bár kivételek is vannak. A BUX előnye a nap végére csökkent, végül csak 0,2 százalékos pluszban végzett. Főleg a Mol tartotta meg, miközben az OTP folytatta az esést. Az MNB nagy napján tovább drágult az euró, nincs már túl messze a tavasszal beállított történelmi csúcstól. Fúziókról beszélnek az európai bankszektorban, nem várható második csomag az USA-ban.
Részvény / Deviza / Áru Megint szakadt a Mol, orbitális pályán a Tesla
Eidenpenz József | 2020. január 30. 18:28
Egy SpaceX-rakéta röppályájához hasonlít a Tesla árfolyama, az autórészvény a gyorsjelentés után megint robbant. A tőzsdei hangulat amúgy nem jó, ami főleg a vírusjárvánnyal lehet összefüggésben. A Facebook hét százalékkal esik a lassuló növekedés miatt. Az OTP felfelé, a Mol lefelé húzta ma a BUX-ot, gyenge maradt a forint.
Részvény / Deviza / Áru Szerdán az amerikai jegybankárokon a világ szeme
Privátbankár.hu | 2019. október 30. 10:54
A részvénypiacok hangulatát szerdán délelőtt inkább a kivárás jellemzi, és várhatóan a nap hátralévő részében sem lesz ez másként, hiszen a befektetők szeme ma elsősorban a Fed magyar idő szerint este 7-kor várható kamatdöntésére irányul.
Makro / Külgazdaság Nullára csökkenhet az amerikai alapkamat, ha tovább durvul a kereskedelmi háború
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 11. 09:16
Legalábbis erre számítanak a Deutsche Bank elemzői. És 100 bázispontú kamatcsökkentést várnak a Fedtől.
Részvény / Deviza / Áru 6 dolog, amire kedden érdemes figyelniük a befektetőknek
Csabai Károly | 2019. szeptember 10. 11:04
Mindenekelőtt a Brexit-sagával kapcsolatos fejleményekre, egészen pontosan arra, mit lép Boris Johnson a neki kudarcot jelentő tegnapi parlamenti döntésre. Donald Trump továbbra is igyekszik melegen tartani a kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos várakozásokat. A globális hatások mellett cégspecifikus hírek is mozgathatják a tőzsdei vállalatok részvényeit, míg idehaza az ismét a történelmi mélypontja felé araszoló forint adhat témát.
Részvény / Deviza / Áru Szokatlan lépést tett egy európai óriásbank feje
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 2. 16:48
A Deutsche Bank vezére nagyon elkötelezettnek tűnik a tervezett restruktúrálás mellett.
Makro / Külgazdaság A Deutsche Bank buktathatja le Donald Trumpot
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 29. 17:04
Az amerikai elnök soha nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni adóbevallásait. Azok és más lényeges dokumentumok most előkerülhetnek a Deutsche Bankból.
Részvény / Deviza / Áru Két hitelminősítő is dönt Magyarországról
Csabai Károly | 2019. augusztus 16. 11:55
Kétségtelenül ez a mai befektetői menü fő fogása, annak ellenére, hogy sem a Standard&Poor’s-tól, sem a Fitch Ratingstől nem várható, hogy változtat a besoroláson. Biztosat azonban csak késő este lehet megtudni erről. Addig is a világgazdasági lassulással kapcsolatos félelmek, valamint a kereskedelmi háborúval kapcsolatos fejlemények foglalkoztathatják a befektetőket, miután Kína csütörtökön belengette, hogy nem hagyja szó nélkül termékei újabb amerikai megvámolását.
Részvény / Deviza / Áru Gyorsjelentés-dömping hatósági csavarral – öt kihagyhatatlan hír a mai tőzsdéhez
Eidenpenz József | 2019. július 24. 11:09
Az európai tőzsdék gyengélkednek, miközben a BUX emelkedik. A kereskedelmi háborúról is jött hír, a gyorsjelentési szezon is dübörög. A Brexitbe belefásult befektetők adják a brit részvényeket. Az MNB nem mondott semmit, a forint maradt gyengécske. Érdekes estéje lesz a Facebook-részvényeseknek.
Vállalat Iszonyú nagyot zakózott a Deutsche Bank
Privátbankár.hu | 2019. július 24. 10:41
Több mint 3 milliárd eurós veszteséget szenvedtek el a második negyedévben.
Részvény / Deviza / Áru Zuhanórepülésben a Deutsche Bank
Csabai Károly | 2019. július 8. 18:47
Már 7 százalékos bukóban is állt a német óriás részvénye, végül 5 százalékot meghaladó mínusszal hagyta mögött a hétfői napot. Így reagáltak a befektetők arra, hogy a Deutsche Bank bejelentette, 2022-ig összesen 7,4 milliárd euróba kerülő szerkezetátalakítást hajt végre, ennek keretében az alkalmazottjai ötödétől, közel 18 ezer embertől válik meg.
Részvény / Deviza / Áru Pirosba borult egész Ázsia – hat gyógyszer uborkaszezon ellen
Eidenpenz József | 2019. július 8. 11:24
Forró nyárra készülhetünk, nyoma sincs uborkaszezonnak, a tőzsdéket a hírek és várakozások rángatják a hírek. Ma reggel például Ázsiában volt jókora esés, elsősorban a kamatkilátások hatására. A BUX is süllyed, a forint gyengül. A Volkswagen akkukat vásárol, a Deutsche Bank megkezte az elbocsátásokat.
Pénzügyi szektor Dolgozóinak ötödét kirúgja a német nagybank
Privátbankár.hu | 2019. július 8. 08:32
Ez 18 ezer embert jelent a Deutsche Banknál.
Részvény / Deviza / Áru Csúcsdöntés után Amerika ünnepel – a többiek pedig kivárnak
Csabai Károly | 2019. július 4. 10:31
Ma van az Egyesült Államokban a Függetlenség Napja, ennek méltó megünneplése végett a piacok zárva tartanak. Így maximum a Kínával való amerikai tárgyalások felmelegítésének az előkészítése folytatódhat. Ez azonban vélhetően ma nem szül piacmozgató hírt, s más sem igazán. Legkorábban csak holnap délután lesz érdemes résen lenniük a befektetőknek, akkor teszi közzé az USA a júniusi átfogó munkaerőpiaci adatait.
Részvény / Deviza / Áru Az olasz sajtot fenyegeti Trump, de vannak más érdekességek is
Privátbankár.hu | 2019. július 2. 11:23
A hétvégi G20-as csúcs hírei csúcsra repítették az amerikai tőzsdét, így kedden inkább kivárás látszik a piacokon. Ebben szerepet játszik az is, hogy a napvilágot látott makroadatok elég elkeserítőek, de az sem lényegtelen, hogy a vámok kapcsán Washington nem tud leállni. Lássuk a legérdekesebb információkat, ami hatással lehet az árfolyamokra.
Részvény / Deviza / Áru El sem hinnéd, melyiket nevezték a világ legutáltabb részvénypiacának
Privátbankár.hu | 2019. június 28. 19:05
Mi köze a Spice Girls-nek a Deutsche Bankhoz? Miért nevezik a legutáltabb részvénypiacnak az európait? Miért van még mindig válságszinteken az európai bankok árfolyama? A nap tőzsdei sztorija.
Pénzügyi szektor 20 ezer alkalmazottnak készül felmondani a Deutsche Bank
Privátbankár.hu | 2019. június 28. 17:03
Legalábbis a Wall Street Journal így tudja. A pénzintézet egyelőre nem erősítette meg a hírt.
Részvény / Deviza / Áru Most nagy ügyekben születhet döntés – öt hír a mai tőzsdenaphoz
Eidenpenz József | 2019. június 28. 11:30
A G20 viszi a prímet ma, mindenki erre figyel, de alapvetően pozitív a hangulat. A BUX és a forint csendesen gyengülget, magas osztalékot fizet a Duna House. Európát a bankok és a sportszergyártók húzzák. A bitcoin önmagához képest is vad tánccal szórakoztatja a befektetőket.
Részvény / Deviza / Áru Mit nekünk az EP-választások, amikor itt a kereskedelmi háború és May távozása? – íme a mai befektetői fókusz
Csabai Károly | 2019. május 24. 11:36
Bár Nagy-Britanniában és Hollandiában már csütörtökön lezajlottak, ma pedig Csehországban és Írországban folytatódnak az európai parlamenti (EP) választások, a piaci hangulatot továbbra is az amerikai-kínai kereskedelmi háború foglalkoztatja, ami mellé csak az tud beférkőzni, hogy ma fény derült Theresa May távozási menetrendjére.
Részvény / Deviza / Áru Tovább gyengül a forint, de a tőzsdézők sem örülhetnek
Privátbankár.hu | 2019. május 22. 11:08
A keddi mélypontjához képest szerdán ugyan jobban áll a magyar fizetőeszköz, de így is látótávolságban van a történelmi mélypont. Ráadásul a friss hírek is inkább a bizonytalanságot erősítik. Így többek között az sem valószínű, hogy az amerikai-kínai kapcsolatok hamarosan rendeződnének.
Részvény / Deviza / Áru Gyenge forint és esti izgalmak: 4+1 dolog, amire ma oda kell figyelni
Gáspár András | 2019. április 26. 12:26
A délután érkező amerikai GDP adatok mellett vállalati jelentések és egy zárás utáni csemege, az olasz államadósság-besorolás felülvizsgálata borzolhatja a kedélyeket pénteken.
Részvény / Deviza / Áru Öt nagy sztori, amikre felkapták a fejüket a befektetők a mai tőzsdenapon
Eidenpenz József | 2019. április 25. 18:17
A bőség zavarával küzd az, aki a mai tőzsdenapot próbálja összefoglalni, olyan nagyágyúk gyorsjelentései jöttek, mint a Microsoft, a Facebook, a 3M vagy a Tesla. A tőzsdék viszont inkább esnek, bár az új rekordok után talán nem is meglepő, hogy sokan meg vannak ijedve. Túlértékeltek vajon a részvények, és innentől sokáig csak szomorúságot fognak okozni tulajdonosaiknak?
Pénzügyi szektor Mégsem egyesül a két német nagybank
Privátbankár.hu | 2019. április 25. 14:08
Eredménytelenül zárult a Deutsche Bank és a Commerzbank fúziójáról szóló tárgyalás.
Részvény / Deviza / Áru A bankok csodás napján robbant az OTP ára is
Eidenpenz József | 2019. március 18. 19:02
A pénteki nagy csapkodás után, amit a határidős kontraktusok márciusi nagy lejárata okozott, ma jóval csendesebbek voltak a részvénypiacok. Az OTP és vele a BUX viszont szárnyalt.
Pénzügyi szektor Óriási összeborulás készül: egyesülhetne két nagybank
Privátbankár.hu | 2019. március 17. 17:42
Hivatalosan is tárgyalni kezd két német óriás
Részvény / Deviza / Áru Jól mennek a Mercik, új csúcson a Mol
Eidenpenz József | 2019. január 9. 11:15
Szép emelkedés volt Ázsiában, Európa folytatja és Budapest sem marad ki belőle. Jó hírek jöttek Kínából, meg a német autóiparból is, ami nekünk fontos. A vezető részvények együtt menetelnek, ezzel a Mol új éves csúcsra ért. Száguld az Opus és a Plotinus is.
Vállalat Itt az új bankbotrány: óriási házkutatás indult a Deutsche Banknál
Privátbankár.hu | 2018. november 29. 12:57
Az egyik legpatinásabb európai bankot azzal gyanusítják, hogy pénzmosásban és offshoreozásban segédkezett az ügyfeleinek.
Vállalat Faképnél hagyja a német óriásbankot a legnagyobb részvényese
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 9. 10:30
Kiszáll a Deutsche Bankból a kínai HNA Group. A német pénzintézet már harmadik éve veszteséges, és kikerülhet az EuroStoxx50-ből.
Részvény / Deviza / Áru Áttörték a régen félt határt, kaptak egy jobbhorgot a tőzsdék
Eidenpenz József | 2018. április 24. 18:52
A kezdeti biztató hangulat délután esésbe váltott, amikor az amerikai tíz éves államkötvények hozama átlépte az évi három százalékos vonalat. Ez még Budapesten is alaposan éreztette hatását, az MNB kamatdöntő ülése viszont nem járt észrevehető árváltozásokkal. A kriptodevizák kitartóan menetelnek felfelé, bár az utóbbi napok sztárja manipuláció áldozata lehet.
Részvény / Deviza / Áru Töröld a Facebook-ot? Száguldanak a konkurensek
Eidenpenz József | 2018. március 21. 18:36
Eljött az amerikai kamatdöntés napja, az amerikai tőzsdék bizakodóak, az európai indexek estek, elsősorban az euró erősödése miatt. Az amerikai kötvényhozamok sok éve nem látott szinten, a Twitter és a Snap ugrik, az olaj száguld, a kriptodevizák is erősödnek. Hírbe hozták a Konzumot, lefújták a Waberer's részvényeladást.
Pénzügyi szektor Elkezdődött a Brexodus: foghatják a fejüket a britek
Privátbankár.hu | 2018. február 22. 11:30
Eddig is lehetett tudni, hogy a brit gazdaság gerincét jelentő pénzügyi szektor szereplői tömegesen készülnek elhagyni Londont, a Brexit közeledtével azonban megjött az első nyilvános bejelentés is az egyik mamutbanktól - már az ügyfelekkel egyeztetnek a költözés részleteiről.
Részvény / Deviza / Áru Totális összeomlástól tartanak - mindent elbukhat, aki ezt meglépte
Privátbankár.hu | 2018. január 29. 12:56
Nagyon nem bízik a Deutsche Bank a kriptodevizákban, teljesen reális lehetőség az összeomlás.
Makro / Külgazdaság Aggódnak az elemzők: pár év alatt összeomolhat London gazdasága?
Privátbankár.hu | 2017. december 14. 13:55
Az tanulmány szerint a korábbi ígéretekkel szemben a pénzügyi szolgáltatók alig telepítenek át munkahelyeket a Brexit előtt, az igazi krach azonban csak évek múlva jelenhet meg London gazdaságában.
Pénzügyi szektor Meggondolták magukat – mégis menekül Britanniából egy bank
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 2. 09:57
Londonba költöztetik a székhelyüket, de kimenekítik a dolgozókat.
Makro / Külgazdaság Váratlan helyről kaptak támogatást a britek
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 1. 10:04
Nem érdekli őket a Brexit, Londonba költözik az egyik nagy bank.
Pénzügyi szektor Ennek sosem lesz vége? Megint durva bírságot kapott a legnagyobb német bank
Privátbankár.hu | 2017. május 31. 12:57
Nincsen mostanában jó dolga a Deutsche Banknak Amerikában.
Makro / Külgazdaság Jön a hét szűk esztendő? Súlyos milliárdokba fájt a büntetés ennek a banknak
Privátbankár.hu | 2017. március 20. 17:22
A Deutsche Bank 80 százalékkal csökkentett a vállalat vezetőinek juttatott bónuszt az amerikai büntetés miatt.
Részvény / Deviza / Áru A Mol tartotta meg a BUX-ot, csak óvatosan a Deutche Bank részvényével
Eidenpenz József | 2017. március 6. 18:40
Rossz volt a hangulat a tőzsdéken, talán a közelgő kamatemelés, talán a Deutsche Bank újabb tőkeemelése miatt. A BUX egész szépen tartotta magát, főleg a Mol miatt, a forint viszont gyengébb lett, az euró a 310-et ostromolja.
Részvény / Deviza / Áru Beszakadt a Deutsche Bank árfolyama
Privátbankár.hu | 2017. március 6. 14:27
Hatalmas pofont kapott a befektetőktől, nem örülnek a bank jövőbeni terveinek.
Pénzügyi szektor Különös módon kér bocsánatot a Deutsche Bank
Privátbankár.hu | 2017. február 6. 13:45
Újsághirdetéseken keresztül próbálják újjáépíteni a megingott bizalmat.
Karrier Rengeteg embert készül kirúgni a Deutsche Bank
Privátbankár.hu | 2017. február 3. 16:37
A részvény- és kötvénykereskedéssel foglalkozó dolgozók egy részét fogják meneszteni.
Pénzügyi szektor Újabb bírság az európai óriásbanknak: ezúttal pénzmosáson kapták őket
Privátbankár.hu | 2017. január 31. 09:00
Nagyjából 10 milliárd dollárt segítettek tisztára mosni, a bírság összesen bő félmilliárd. Amerikában 425 millió dollár, az Egyesült Királyságban 163 millió font a számla vége.
Vállalat Valami gond van a német Telekomnál
Privátbankár.hu | 2016. november 28. 16:05
Jó eséllyel támadás érte a Deutsche Telekom vezetékes hálózatát, 900 ezer embernél volt kimaradás.
Részvény / Deviza / Áru Egekben az OTP, ma jelent az Apple, fittyet hányt a forint
Eidenpenz József | 2016. október 25. 18:52
A részvényeknek nem volt ma jó napjuk, nálunk főleg a Mol esett, míg az OTP ismét emelkedni tudott. A forintot nem nagyon hatotta meg az MNB újabb intézkedése, a dollár erős, az olaj lefelé tart, a font gyengült. A gyorsjelentések mozgatják a piacot, ma jön az Apple.
Részvény / Deviza / Áru Kína elvette, Kína visszaadta a kedvet – nagyot ment az OTP
Eidenpenz József | 2016. október 14. 18:47
Ezúttal kedvező adat érkezett Kínából, így a nap eleve jól indult a tőzsdéken, sőt a folytatás is jó lett. Főleg a bankok húzták fel a részvényindexeket és itthon is az OTP volt a legjobban emelkedő részvény. A forint stabil volt, a dollár ismét erősödik, az olaj pluszból mínuszba váltott.
Részvény / Deviza / Áru Hatalmasat emelkedett az OTP, összeomlott az arany
Eidenpenz József | 2016. október 4. 18:51
Az egyik amerikai brókercég javított ajánlásán az OTP-re és a Richterre, ennek nyomán az európai átlagnál jóval inkább drágultak részvényeink. A forint nagyot erősödött, a font mélyrepülésben, a nyertes a dollár is. A nemesfémek csúnyát estek, a Deutsche Bank megint tudott drágulni.
Friss
hírlevél