<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
6p

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!

A tegnapi szép emelkedést ma esős nap követi a tőzsdéken, a jó hírek mintha már tegnap beépültek volna az árakba. Több fronton folyik az amerikai törvényhozók harca az internetes óriások ellen, beidéztek három vállalatvezetőt. Hárommilliárdos részvénykibocsátást tervez az Airbnb, a Morgan Stanley szerint új gazdasági ciklus hajnalához érkeztünk. Nem akar felvásárlási célpont lenni a Deutsche Bank, inkább ő vásárolna fel.

Némi tétovázás után lefelé indultak az európai tőzsdeindexek, bár az esés szerény, fél százalék körüli. Csekély süllyedést mutattak a határidős amerikai részvényindexek is. Jó hírnek tartják, hogy Donald Trump elnök hazament a kórházból, ami csökkentette az amerikai politikai bizonytalanságot.

Jó hír érkezett a német gyáripari szektorból is, és még él a remény, hogy az amerikai törvényhozók tető alá hoznak egy segélycsomagot. A liechtensteini VP Bank pedig kihozta, hogy az autóipar megrendelései egyes területeken már a februári, koronavírus előtti szinten vannak Európában.

További és frissebb árfolyamok, grafikonok itt láthatók

Budapesten a BUX index 0,4 százalékos mínuszban van, a Mol 2,1 és a Richter 0,6 esése húzza le. Az OTP viszont 0,7 százalékkal emelkedik, a Telekom stagnál. A forint kissé tovább gyengült, az euró 360,60. A tegnap nagyot ugró olaj ma 0,4 százalékkal drágul tovább, a nemesfémek süllyednek.

Mért ment fel az olaj?

Nagyot ralizott tegnap a WTI és a Brent is, az olajpiacon a jó hangulatot Trump elnök egészségi helyzetének javulása és a dollár gyengülése is fokozta - írta a KBC Equitas.

Emellett a kínálati oldalon a norvégiai olajipari dolgozók sztrájkja, és a Mexikói-öbölt fenyegető újabb trópusi vihar is az árak emelkedését segíti. Ma érkezik az API adata a múlt heti amerikai olajkészlettel kapcsolatban, az elemzők többsége a készletszint enyhe emelkedését várja.

A vírushelyzet egyébként romlik, az USA-ban is, Európa számos országában is sok fertőzöttet találtak (Nagy-Britannia, Írország, Spanyolország stb.) Ennek ellenére miután Donald Trump elhagyta a kórházat, a Fehér Házba érve már nem volt rajta maszk. Az elmúlt 24 órában 20 halottat regisztráltak Magyarországon. Ilyen sok elhunyt egy nap alatt még nem volt.

Szenátus előtt a három királyok

Három technológiai óriás vezérigazgatói október 28-án tanúvallomást kell tegyenek a Szenátus előtt. Ami arról szól majd, hogy kontroll alatt tartsák az elnökválasztás alatt a gyűlöletbeszédet és a hamis híreket, félretájékoztatást.

Mark Zuckerberg Facebook-vezérigazgató, Sundar Pichai, a Google és Jack Dorsey, a Twitter vezére kell, hogy megjelenjen a Szenátus előtt. A cégek együttműködőek. Arra kell összpontosítani, ami az amerikai emberek számára a legfontosabb: hogyan működünk együtt a választások védelme érdekében – közölte például a Twitter.

Ez egy új kétpárti kezdeményezés a Big Tech cégek ellen, amelyeket fokozott figyelemmel kísérnek a verseny korlátozása, a fogyasztók magánéletének védelme és a gyűlöletbeszéd miatt – írta az AP hírügynökség. A Facebook eközben kiterjeszti a politikai reklámozás korlátozására irányuló erőfeszítéseit. De egy másik fronton is támadják az óriásokat:

A republikánus kisebbség egyik törvényhozója szerint a héten várható, hogy a Képviselőház monopóliumellenes albizottsága közzétesz egy jelentést a nagy technológiai cégekről. Ez várhatóan tartalmaz majd egy javaslatot a kulcsfontosságú vállalatok feldarabolására. Érintett lehet az Amazon, az Apple, a Facebook és az Alphabet (Google).

Airbnb-alkalmazás (Pixabay)Airbnb-alkalmazás (Pixabay)

Jön az Airbnb-részvény

Az Airbnb hárommilliárd dolláros részvénykibocsátást tervez az Equilor Befektetési Zrt. szerint. Ez az egyik legnagyobb és leginkább várt IPO lesz idén.

Tervei szerint még idén decemberben megtörténne az IPO, bár az időzítés még változhat a választásokból adódó piaci volatilitás miatt. A vállalat több, mint 30 milliárd dollárt érhet, ami lényegesen magasabb, mint a márciusban becsült 18 milliárd dollár, amikor kétmilliárdos forrásbevonásra volt szükségük működésük fenntartására. Az utazási ágazat kilátásai továbbra is bizonytalanok, de az utazók a nagyobb hotelek helyett szívesebben veszik ki a kisebb, helyi nyaralókat.

Új fellendülés kezdetén vagyunk?

A Morgan Stanley vezető eszközallokációs stratégája szerint az új gazdasági ciklus hajnalához érkeztünk – írta az Erste Befektetési Zrt.

A rövid és a hosszú hozamok közötti különbség újra növekedésnek indult, klasszikus ciklus eleji befektetői attitűdöt láthatunk a részvénypiacon. A dollár a következő években nagy valószínűséggel gyengülni fog, a feltörekvő piacokon látható majd nagyobb részvénypiaci emelkedés. Utoljára 2014-2015-ben láthattunk hasonlót a részvénypiacokon, a BUX indexben is volt egy komoly előreszaladás. A hazai brókercég szerint ez az elképzelés jól magyarázza a jelenlegi túlzó részvénypiaci árazásokat.

Nem ara, hanem vőlegény lenne a Deutsche Bank

A Deutsche Bank vezére kijelentette, hogy lehetségesnek tart a közeljövőben egy felvásárlás útján történő terjeszkedést, amiről jelenleg sok szó esik a szakmában.

Egyelőre azonban saját tevékenységének átstrukturálásával foglalkozik, aminek nagy részét a következő három hónapban szeretné levezényelni, de a teljes program 2022-ig tart. Egy felvásárlás előfeltételének tekintik, hogy a bank jövedelmezősége és részvényárfolyama emelkedjen. A menedzser elismerte, hogy Európa bankszektorában konszolidációs folyamatra van szükség. Hozzátette azonban, hogy cége nem szeretne felvásárlási célponttá válni.

Svájci riválisa, a UBS nemrég közzétett egy listát a számára lehetséges felvásárlási célpontokról, ezen a listán a Deutsche Bank is szerepelt – írta a Finanzen.net. A Deutsche Bank tőzsdei kapitalizációja (az összes részvény értéke tőzsdei árfolyamon) jelenleg csak mintegy 15 milliárd euró, miközben a svájci rivális 35 milliárd eurót ér. A Deutsche Bank és az UBS részvénye egyaránt több mint két százalékkal emelkedik ma a tőzsdén.

Gödörben az európai bankrészvények

Az olcsó európai bankrészvényekről és kevésbé olcsó banki kötvényekről írt az Alapblog.

Az európai vírushelyzet romlása szeptember második felére elrontotta a hangulatot a tőzsdéken, különösen a ciklikus szektorokat érintette rosszul. Az európai bankszektor múlt pénteken új idei mélypontra került, a STOXX 600 bank index ilyen alacsony szinten utoljára 1988-ban tartózkodott. Hogy jó döntés lesz-e ezeken a szinteken bankrészvényt venni, azt valószínűleg nagyban eldönti, milyen lesz a vírus téli lefutása, illetve, hogy a válság költségeit milyen arányban vállalja magára a költségvetés.

 

 

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vételi ajánlat eladási ajánlat forgalom dátum idő
OTP 17135 17130 17575 -4,62% 0 0 22 721 730 770 Ft 2021-11-26 17:05:29
MOL 2450 2422 2464 -0,97% 0 0 3 761 189 642 Ft 2021-11-26 17:12:50
MTELEKOM 422 422 428 -1,63% 0 0 214 874 344 Ft 2021-11-26 17:07:04
RICHTER 8625 8530 8675 -1,71% 0 0 3 696 449 365 Ft 2021-11-26 17:07:28
OPUS 219 216 222 -1,79% 0 0 71 447 197 Ft 2021-11-26 17:05:07
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Új mutációtól rémültek meg a tőzsdék, jön az AdiVerzum és a NikeLand
Eidenpenz József | 2021. november 26. 11:39
Egy új, dél-afrikai, potenciálisan veszélyes vírusmutáció nagy riadalmat okozott a piacokon, az európai tőzsdék csúnya mínuszban vannak ma délelőtt, és az USA-ban is ez várható. Az árupiacok és a kriptodevizák is pánikolnak. Mit keresnek a metaverzumban a sportszergyártók?
Részvény / Deviza / Áru Egekbe szökött egy kis magyar részvény árfolyama
Privátbankár.hu | 2021. november 25. 17:32
Vegyesen szerepelt ma a BUX, a vezető részvények közül a Mol hatalmasat esett.
Részvény / Deviza / Áru Ma is kamatot emelt az MNB, száguldásba fogott a 4iG
Eidenpenz József | 2021. november 25. 11:56
A mai MNB-tenderen ismét magasabb a kamat, ami a forintot erősítő tényező. Miközben az USA-ban pulykát sütnek ma, az európai tőzsdéken kellemesen optimista a hangulat. Mit csinál majd az új német koalíció? Mely kriptodevizák a legdivatosabbak, és mi az a GameFi?
Részvény / Deviza / Áru Német hadiipari óriás száll be a 4iG-be - 100 milliárdos tőke érkezik a magyar cégbe
Privátbankár.hu | 2021. november 25. 08:55
Háromoldalú előzetes megállapodást kötött Jászai Gellért befektető társasága, a KZF Vagyonkezelő Kft., a 4iG Nyrt., valamint a Rheinmetall AG. 100 miliárd forintot meghaladó tőke érkezhet a vállalathoz.
Részvény / Deviza / Áru Jó napot zártak Budapesten, és ez az OTP-nek köszönhető
Privátbankár.hu | 2021. november 24. 17:52
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1111,71 pontos, 2,16 százalékos emelkedéssel, 52 535,97 ponton zárt szerdán.
Részvény / Deviza / Áru Nehéz lesz így letörni az olajárat
Privátbankár.hu | 2021. november 24. 14:21
Kedden sokan gondolták azt, hogy Joe Biden bejelentését, mely szerint 50 millió hordót felszabadítanak a stratégiai tartalékokból, más országok is követik, a plusz kínálat pedig segít letörni az árakat. Ez elsőre nem jött be.
Részvény / Deviza / Áru Újra 370 alatt az euró, de sorsdöntő hír jöhet holnap
Eidenpenz József | 2021. november 24. 11:59
Határozottan 370 alá bukott az euró árfolyama, ez azonban keveset mond a jövőre nézve. Feszült figyelemmel várja a piac, mit lép holnap az MNB, emeli-e újra a kamatot. Az OTP magához tért, egy pletyka szerint az MNB kevésbé sújtott le rá, mint sokan tartottak tőle. Damoklész kardja lebeg a bitcoin felett.
Részvény / Deviza / Áru Menthetetlen a líra, stabilizálódott a forint
Privátbankár.hu | 2021. november 24. 07:42
A 370-es szint alá került a forint, ami a keddi 372-es történelmi mélyponthoz képest kismértékű erősödést jelent. A tegnapi nap nagy vesztese, a török líra viszont továbbra sem tudja magát összeszedni.
Részvény / Deviza / Áru Jókora mozgások voltak ma a pesti börzén
Privátbankár.hu | 2021. november 23. 18:22
A vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek.
Részvény / Deviza / Áru Kedden is volt egy kis tűzijáték a forint piacán
Király Béla | 2021. november 23. 17:35
A hétfői nagy gyengülés után kedden sem tudott erősödni a magyar fizetőeszköz. A forint az euróval szemben a 370-es lélektani szint gyengébb oldalán ragadt.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló