Eidenpenz József

Eidenpenz József cikkei

Részvény / Deviza / Áru A klímaváltozás már mindannyiunk problémája 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 27. 14:34
A fenntarthatósággal, a klímaváltozással, az ESG-vel foglalkozni elkerülhetetlen. A pénzügyi ökoszisztémában a professzionális befektetők, bankok, vállalatok előtt álló kihívások mellett a kisbefektetők igényeiről is szó volt a Privátbankár Klasszis ESG-konferenciáján.
Részvény / Deviza / Áru Leminősítették a Molt, hírbe hozták az OTP-t 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 26. 12:10
Ma is rossz a hangulat az európai tőzsdéken, a BUX index azonban üdítő kivétel, főleg az OTP megugrása hajtja, amelyet hírbe hoztak egy külföldi bankkal. A forint kicsit erősödik, a földgáz is korrigál. Két brókerceg is leminősítette a Mol részvényeit. Csalódást okozott az Ethereum a JPMorgan szerint. Rohamosan esik a német lakások ára.
Részvény / Deviza / Áru Csúnya irányba megy a forint, jön a szaúdi Tesla? 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 25. 09:33
Egyelőre nem túl jó a kép az európai tőzsdéken, lefelé indultak a nyitás után, a BUX még éppen artja magát. Az OTP szépen javít, a Mol a kezdeti pluszból jelentős esésbe váltott. Az amerikai határidős mutatók pluszból mínuszba mentek át, a forint gyengül, 390 felett áll az euró. A nap tőzsdei hírei (frissítve). 
Személyes pénzügyek Zsugorflációra fukarfláció – hogyan lehet kiszúrni a rejtett áremelkedéseket? 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 24. 17:05
Az azonos vagy emelkedő ár mellett kevesebbet tartalmazó csomagolások, a minőségrontás mint lopakodó áremeléses taktikák nemcsak Magyarországon okoznak gondot. A fogyasztóknak alaposan meg kell nézniük a csomagolások méretét és tartalmát, ha tisztán akarnak látni. Németországban és Franciaországban is központi téma ez.
Részvény / Deviza / Áru A közgazdászok beszélték le a forintot és az OTP-részvényt 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 22. 12:02
A több mint fél tucatnyi eheti kamatdöntés sokkját próbálja kiheverni a tőkepiac, amik egy része rosszul, azaz kamatemeléssel végződött. Ma már látunk emelkedő indexet is de azért nem túl jó a hangulat. A BUX plusza elsősorban a Richternek köszönhető, a forint csak egy részét korrigálja a tegnapi esésnek. Miért nem esik még jobban a Bitcoin?
Részvény / Deviza / Áru Lefelé mozdult ki a forint a sávból, Indiába mennek a nagy pénzek 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 21. 12:07
Elromlott a hangulat a részvénypiacokon a Fed kamatdöntése után, és Budapesten is mindhárom nagy részvényünk lefelé tart. Ráadásul ma még több európai jegybank ülésezik, mindenütt a kamatemelés van napirenden. Óriási kamatemelés következik Törökországban, duplán fókuszba került India. Duplázhatnának a pesti ingatlanárak?
Részvény / Deviza / Áru 10 veszélyes kriptós csalási forma 2023-ban 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 21. 05:39
A bűnözők előszeretettel próbálkoznak a kriptovaluta-piacon, ahol sok tapasztalatlan kisbefektető próbál szerencsét, megfelelő ismeretek nélkül. A leggyakoribb módszerek között van olyan, amely szinte egyidős az emberiséggel, és olyan is, amelyet a másodperc tört része alatt, teljesen számítógépesítve hajtanak végre. Mi is könnyen csapdába eshetünk.
Részvény / Deviza / Áru Autóháború várható Kínával, ingyenbitcoint kapnak a károsultak 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 20. 12:23
A tőzsdék egyelőre kivárnak, Európában szerény optimizmus látható a Fed ma esti kamatdöntése előtt. A forint alig mozdul, az olaj és a földgáz ára viszont lefelé indult el. Nagy mennyiségű lítiumot becsülnek az USA egyik lelőhelyén. Bitcoinban adakozik a legnagyobb kriptotőzsde, mégpedig közvetlenül a felhasználók zsebébe.
Részvény / Deviza / Áru Impulzusra vár a forint, elszállt Magyarország egyik legfontosabb energiahordozója 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 19. 12:06
Lélegzetvisszafojtva várják a piacok az amerikai jegybank holnap esti kamatdöntő ülését. Ezen kívül öt másik jegybank is határozni fog a héten. Évtizedes csúcsra érkezett az egyik fontos energiahordozó ára, amelyből Magyarország is sokat fogyaszt.
Részvény / Deviza / Áru Még több piszok olcsó részvény Budapesten 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 18. 18:48
Az elemzők kitartanak amellett, hogy a közepes nagyságú hazai tőzsdei vállalatok részvényei rendkívül olcsók, van, amelyik 80 százalékos felértékelődési potenciállal is rendelkezik a célárak alapján. Főleg, ha minden jóra fordul – múlik a válság, nő a forgalom, beérnek a fejlesztések vagy akvizíciók.
Részvény / Deviza / Áru Keresztútnál a forint, magas üzemanyagárak fenyegetnek 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 18. 11:58
A BUX és a forint jól állja a sarat, miközben a nyugat-európai tőzsdéken az esések dominálnak. Az olaj tíz hónapos csúcson van, és még sokkal többet is mehet fel egyes prognózisok szerint, sőt dízelhiány várható. Bűncselekményektől volt hangos a kriptós sajtó.
Részvény / Deviza / Áru Történelmi csúcson a BUX, elkényelmesedett a forint 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 15. 12:12
Ma is csúcson áll a BUX index, a fontosabb részvények mind emelkednek. A forint viszont szűk sávban mozog, alig változik. Nagy sikert hozott egy részvénykibocsátás az USA-ban, végre feléled az új jegyzések piaca? Egy éve volt az Ethereum nagy reformja.
Részvény / Deviza / Áru Az ortodoxiától függ, mi lesz most a forinttal? 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 14. 17:12
A forint sorsa attól függ, mi lesz az ország gazdaságával, az pedig attól, hogy hagyományos, tehát ortodox vagy unortodox irányt vesz a gazdaságpolitika. Sarkantyúztuk a félig döglött lovat, nem csoda, hogy bedőlt alattunk. A forint jó esetben évi pár százalékot gyengül majd, rossz esetben viszont teljesen el is szállhat.
Állampapír / Kötvény 3 gyakori tévhit az állampapírokkal kapcsolatban 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 13. 19:05
PMÁP kontra BMÁP – melyik a jobb állampapír? Újabb módszerrel terelik finoman a lakosságot az alacsonyabb kamat felé, amellyel jelenleg a BMÁP kecsegtet. Nem kell félni attól, hogy lejárat előtt eladjunk egy állampapírt, erről maga az állam biztosít bennünket. Miért vennék el, ha el is inflálhatják?
Részvény / Deviza / Áru Ezért borítékolható a 400 feletti euró, lassan indul be a magyar növekedés 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 13. 16:42
Lesz még 400 felett az euró, talán még az idén. Bár 2024-től lassú növekedés indulhat Magyarországon, még 2025-ben sem érheti el a bővülés üteme a tavalyi szintet az Equilor szerint. A magas infláció és kamatok a fogyasztás mellett a beruházásokat is visszavetették, az elmaradó uniós források pedig a vártnál nagyobb nehézségeket okoznak. Vonzó-e az OTP-részvény?
Részvény / Deviza / Áru Tényleg fordulat jött a forintnál, súlyosbodik a dízelhiány 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 12. 12:55
Két jobb nap után mínuszba fordultak az európai tőzsdék, a Molnak köszönhetően a BUX egyelőre nullában van. Az olaj egyre feljebb kapaszkodik, de a dízelhiány még nagyobb probléma. Nagyot esett a Wizz Air, 58 százalékos árfolyamzuhanás volt egy biotech-cégnél, a 25 ezer dollárt is súrolta a bitcoin.
Részvény / Deviza / Áru Aranykereszt a forint árfolyamán, új csúcsra futhat a BUX 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 11. 12:44
A tőzsdék emelkednek, a hazai piacot az OTP Bank vezeti, de hosszabb távon a Richter vált a BUX vezető papírjává. Tovább gyengülhet forint az euróval szemben egy brókercég szerint, erre utal az aranykereszt megjelenése is. Nagyon veszik ma a Teslát, a Volkswagennek viszont igencsak fel kéne kötnie a fehérneműt.
Részvény / Deviza / Áru Merre tovább, forint? Nem érdemes tiltani a kriptókat 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 8. 12:36
Az euró ismét stabilan 390 alatt tartózkodik, a hogyan tovább azonban kérdéses, nagy erősödést nem várnak a devizánktól. A részvények is esnek, az OTP-vel az élen. A kriptopénzek puszta betiltása nem küszöböli ki a kockázatokat, mondja két neves nemzetközi szervezet. Egy tőzsdét elmosott az eső.
Részvény / Deviza / Áru 5 ok, amiért korai lenne temetni a német autógyárakat 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 8. 05:24
A német autóiparra vonatkozó előrejelzések mostanában eléggé borúlátóak voltak, most azonban meglepő fordulat látszik a hangulatban. A német gyártók rugalmasak, innovatívak, tőkeerősek – és stabil márkanévre tudnak alapozni, különösen a luxusmárkák terén. A tömegtermelésnél azonban más a helyzet. Védeni kell a piacot a kínaiaktól?
Részvény / Deviza / Áru Újra 390 felett az euró, a fogyi a legjobb üzlet 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 7. 12:53
A meglepő lengyel kamatvágás 390 forint fölé küldte az euró árfolyamát, sőt, ma már a 391 is megvolt. A BUX viszont felülteljesítő, mindhárom vezető részvényünk szép pluszban áll. Októberben tehetnek ajánlatot az OTP román cégére, a fogyókúrás szer a legjobb üzlet, börtönben ülve kereshet milliárdokat egy cégvezető.
Részvény / Deviza / Áru Ezért esett akkorát a forint, új konkurenst kap a Tesla 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 6. 12:54
Borongós a hangulat a tőzsdéken, de az OTP emelkedése úgy-ahogy stabilizálja a hazai indexet.  A kormány részéről a reptérre adott vételi ajánlat negatív üzenet a forint szempontjából, ezért esett kedden akkorát a devizánk egy brókercég szerint. A Tesla modelljének konkurense érkezik Európába novemberben, magyarít a Binance, egyre optimistábbak az elemzők.
Részvény / Deviza / Áru Mi lesz az állásokkal? Csak múló mánia lenne a mesterséges intelligencia? 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 4. 05:49
Idén a mesterséges intelligencia uralta a részvénypiacokat, a korábbi években valami más. Ez is csak egy múló mánia lenne? Sokan úgy vélik, hogy nem, sőt az emberség legnagyobb találmányaihoz hasonlóan gyökeresen fogja átalakítani az életünket. De az emberek nem feltétlenül maradnak munka nélkül.
Személyes pénzügyek Kell-e nekünk négynapos munkahét? És a munkáltatónknak? 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 3. 05:54
Németország az eddigi legnagyobb kísérletet indítja el a négynapos munkahét hatásainak elemzésére, amelyben több mint 50 vállalat vesz részt, és amely hat hónapig tart. Nagy-Britanniában egy hasonló kísérletben 71 százalékkal csökkent a kiégés kockázata és nagyot esett a betegszabadságok mennyisége.
Részvény / Deviza / Áru Nagyobb a baj, mint gondoltuk, új Teslák nagyobb hatótávolsággal 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 1. 13:09
A rossz hazai GDP-adat láthatóan betett a forintnak, közel négy forinttal drágább az euró, 384,70 az ára. A tőzsdéken kivárás látható, fontos makroadat közeleg. A Tesla új modellverziót hozott ki az ázsiai és európai piacokra.
Részvény / Deviza / Áru Megint 380 felett az euró, leváltható-e a dollár? 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 31. 12:48
A tőzsdéken vegyes a kép, a BUX emelkedett, a forint gyengült. De eddig segített neki a gyengülő dollár és az olcsóbb gáz is a héten. Kína a fő oka a dollár leválthatatlanságának. Most jön a fekete hónap a tőzsdéken?
Részvény / Deviza / Áru 380 forint alatt az euró, elolvadnak az ingatlan- és részvényvagyonok? 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 30. 12:58
Folytatódik a tegnap kezdődött forinterősödés, a részvénypiac emelkedése azonban megtorpant. Az európai autóipar jól teljesített, az amerikai gazdaságban viszont a lassulás jelei látszanak. Megugrott a bitcoin, mi lesz a túlárazott részvények és ingatlanok sorsa?
Részvény / Deviza / Áru Hatalmasat illene ugraniuk ezeknek a magyar részvényeknek 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 30. 05:40
Ha a brókercégek elemzőinek hihetünk, több magyar vagy magyar vonatkozású társaság részvénye is drasztikusan alulértékelt, durván félreárazott. Így 60, illetve 80 százalékos felértékelődési potenciált látnak bennük. Melyek ezek, és miért érnének többet a jelenleginél a szakemberek szerint?
Részvény / Deviza / Áru Gyengülhet a forint a keddi döntés után, tovább rángatják a gázárat 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 29. 13:28
Ma is jó a részvénypiacok hangulata, miközben fontos amerikai és európai makroadatokra várnak. Itthon a Magyar Nemzeti Bank (MNB) éppen a kamatáról dönt, a forint pedig erősödéssel várja. Minden egyes befektetőre, aki helyesen jósolja meg a rövid távú mozgásokat, 99 másik jut, aki téved?
Részvény / Deviza / Áru Valuták, részvények, kötvények rejtélyes kriptovalutává alakulása 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 28. 19:16
A kriptovalutaként forgó amerikai kincstárjegyek kapitalizációja az idén rohamosan növekedett, és nemrég átlépte a 600 millió dollárt. Igazán nagy jövőt azonban a részvények kriptósításának jósolnak. Ez csak a kezdet? A blokkláncra költözhetnek a befektetéseink?
Részvény / Deviza / Áru Sokkal olcsóbban lehetne kijönni a nyugdíjból külföldön 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 28. 16:06
Egy álom a gyümölcs és a zöldség a piacon az egyik feltörekvő országban, nagyon olcsó az élelmiszer, mégsem vonzó az európaiak számára. Négy százalék feletti dollárkamatot is lehet kapni a blokkláncon.
Részvény / Deviza / Áru Ilyen a rejtett magyar infláció, szárnyakat kaphat a bitcoin? 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 28. 12:53
Pluszban állnak a tőzsdeindexek és még fontos hírek jönnek a napokban, így ez a hét is izgalmasnak ígérkezik. A kínai ösztönzők mellett a pénteki jegybanki fellépések is inkább jó hatással voltak. Így csinálja az inflációt Törökország és Magyarország, jön az MNB-kamatdöntés, szárnyakat kaphat a bitcoin.
Részvény / Deviza / Áru Egy csokornyi sorsdöntő hír érkezhet, valutaválság fenyegeti a forintot? 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 25. 13:05
Nagyon várják a piacok Jerome Powell délutáni beszédét, hogy támpontokat kapjanak a kamatkilátásokról. A forintot a jövő keddi MNB-ülés is befolyásolhatja majd, de vezető politikusok is beszélnek. Egy bankház több európai devizát veszélyeztetettnek ítélt. Pilótajáték-e az új üdvöske?
Részvény / Deviza / Áru Mitől zuhan ennyire a gázár? Megérkeztek az első Fradi-NFT-k 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 24. 13:15
Szembetűnő gázárcsökkenés látható, a forint ennek ellenére esik, miközben a részvénypiac inkább optimista, főleg az USA-ban. Az Nvidia ugyanis minden várakozást felülmúlt. Elkezdték kiosztani az FTC digitális emlékérméit.
Részvény / Deviza / Áru Súlyos kérdőjelek az arany körül, visszaeshet a kitermelés  
Eidenpenz József | 2023. augusztus 24. 05:37
Főleg a kamatvárakozások nyomják le az aranykeresletet, az árfolyam fél éves mélypontja közelében van. Lehet, hogy ennél már csak kevesebb aranyat fognak kitermelni a világon, új bányát nyitni ugyanis egyre nehezebb. Már csak 1-2 gramm akad egy tonna kőzetben, és nagyon környezetromboló a termelés.
Részvény / Deviza / Áru Csúcson a BUX, idén az olajcsapot zárhatják el az oroszok 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 23. 12:57
Jó a hangulat a tőzsdéken, a BUX is új rekordok felé halad, a forint szűk sávban mozog. Az olajfegyver bevetése az oroszoknak nem kerülne olyan sokba, Joe Biden székébe viszont igen. Egy hónapig még lehet kiutalni a világ legnagyobb kriptotőzsdéjéről.
Részvény / Deviza / Áru Újra átvette a vezetést az OTP Bank, pánikban a német kisbefektetők 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 22. 13:37
Ma a Mol helyett ismét az OTP Bank húzza a magyar tőzsdét, amely azonban kissé lemaradt Európához képest. Egy nyilatkozat mellett a bankpapírt céláremelés is segíthette. A forint a gáz drágulása ellenére erősödik. A Tesla és az Nvidia van fókuszban, miközben a stagnáló gazdaság réme fenyeget.
Részvény / Deviza / Áru Több milliárd eurót kereshetnek a kannabiszon a németek 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 21. 16:27
Elkészült a marihuána “részleges legalizálásáról” szóló német törvénytervezet, amely több milliárd eurót hozhat a német állam számára, és a cégek is ugrásra készen várják. Vannak-e nyilvános értékpapírok, amelyekkel bárki profitálhat? Egy fűrészvény már az egekben van.
Részvény / Deviza / Áru Veszélyben a folyékonyföldgáz-ellátás? Miért kéne száguldania az aranynak? 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 21. 12:51
Szépen emelkedik a BUX index, a forint stabil, a nemzetközi tőzsdéken is jó a hangulat. Egy sztrájk miatt kerülhet veszélybe a cseppfolyósgáz-ellátás? Megtalálták Donald Trump kriptodeviza-pénztárcáját. Száguldhat az arany, de nem azért, amiért a sajtó írja.
Állampapír / Kötvény Öt alternatívája tuti van a Prémium állampapíroknak 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 21. 05:47
Csökkenő, stagnáló és újra emelkedő infláció mellett mit várhatunk az új PMÁP-tól? Eddig melyik évben érte utol a PMÁP az inflációt, és melyikben nem? Lutrivá váltak ezek a papírok, de ettől még jók, csak időben el kell adni, ha romlik a helyzet.
Részvény / Deviza / Áru Álomkamatok Németországban, hol lesz télen a gázárcsúcs? 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 18. 12:38
Csúcsot döntött a BUX, de ma már esik, olcsók-e a magyar részvények? Kivándorlók kérték, emelkednek a banki kamatok Európában, versenyképes-e még egyáltalán a magyar eurókötvény? Mitől zuhant be a bitcoin, miért erősödik a rubel?
Részvény / Deviza / Áru Kriptodevizát bocsát ki a Fradi, ingatlanválság dúl Londonban 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 17. 12:38
Az európai tőzsdéken nincs jó hangulat, de a BUX index szépen emelkedik és a forint is stabil. NFT-ket, egyedi kriptoérméket bocsát ki a Fradi, egymillió lakás ára esett le a briteknél. Újabb aggasztó válságjelek láthatók Kínában.
Részvény / Deviza / Áru Két forinttal olcsóbb az euró, őrült összeget fizetnek egy autógyártóért 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 16. 12:48
A forint ismét erősödő pályára lépett, annak ellenére, hogy pocsék GDP-adat érkezett. Európában már pluszban vannak az indexek, Budapesten még nem. Őrült összeget fizetnek egy vietnámi autógyártóért, újra árat csökkent a Tesla, bitcoin-ETF készült Európában.
Részvény / Deviza / Áru Elszállt a Buffett-indikátor, 3,5 forinttal ugrik az euró 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 15. 12:58
A tőzsdéken jelentős esés látható, Kína rossz gazdasága sötét árnyként telepszik a piacokra. A BUX-ot most az OTP húzza le, az árupiacokon szinte csak a földgáz erősödött, de az nagyot. Extrém magasan van a guru által figyelt mutató, apátiaszerű állapotban a kriptópiac.
Részvény / Deviza / Áru Piszkosul olcsó részvények vannak Budapesten? 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 14. 16:02
A gyorsjelentések nyomán frissítik a magyar cégekre vonatkozó céláraikat és ajánlásaikat az elemzők, van olyan, amelynél 71 százalékos a felértékelődési potenciál. Olcsók tehát a közepes nagyságú magyar cégek tőzsdei részvényei? Lemaradtak a nagyoktól?
Részvény / Deviza / Áru Mindig mások tehetnek a gyenge devizánkról, komoly céláremelés Richterre 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 14. 13:16
Az európai tőzsdék kis pluszban állnak, a BUX viszont süllyed, főleg az OTP miatt. Nem áll túl jól a forint sem, egy híres alapkezelő szerint tesztelik az állampapírokat vásárló kisbefektetőket. Elég rosszul néz ki az orosz rubel.
Részvény / Deviza / Áru Könnyen csúcsot dönthet ma a BUX, megint azok a fránya shortosok nyertek 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 11. 12:44
Az európai tőzsdéken mínuszok, Budapesten azonban jó a hangulat, főleg az OTP-t veszik. A forint is erősödget. Saját blokkláncot indított a Coinbase. A Hindenburg shortos aktivista csapat idén sikeresen nekiment három roppant gazdag és befolyásos embernek.
Részvény / Deviza / Áru Mi is PayPal-dollárral fogunk fizetni? Saját kriptóval jelentkeznek a multik 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 11. 05:42
Bár a Facebook kriptója meghiúsult, a multik nem adják fel, a PayPal bejelentette stabil kriptoérméje elindulását. A PYUSD a bevált szabályok szerint működik, a százmilliós potenciális felhasználótábornak köszönhetően mégis sikerülhet áttörést elérnie. De mit szólnak ehhez politikusék?
Részvény / Deviza / Áru Rekordot döntött a BUX az OTP miatt, beérett a Telekom-áremelés 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 10. 12:42
A hazai tőzsde indexe rekordmagasságba ért, miután az OTP Bank az elemzőket is alaposan meglepő eredményekről számolt be. A forint is szépen erősödik. A Telekom eredményeinek jót tett a tavaszi áremelés. A Disney szigorúan fellép a jelszómegosztók ellen.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG