Airbnb
Ingatlan Lenyomná az olcsó szállások piacát az EU 
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 15:45
A megregulázott Booking vagy az Airbnb által így fenntartható lehetne a városok élhetősége, mivel már nagyon elfajult a helyzet.
Vállalat Roppant kellemetlen helyzetbe került az Airbnb Olaszországban 
Privátbankár.hu | 2023. november 7. 12:41
Nem tett eleget a cég az olasz törvényeknek, így adócsalás miatt jelentős összeget foglalnak le az olasz hatóságok.
Turizmus Az Airbnb újabban drágább, mint a szállodaszoba 
Elek Lenke | 2023. szeptember 23. 13:42
Legalábbis erre a következtetésre jutott az amerikai Travel and Leisure című turisztikai szaklap. Míg negyedszázaddal ezelőtt a „lakj nálunk olcsón” elv szerint működő oldalakon található szállás tényleg fillérekbe került, addig egy mostani jelentés szerint ma már a szállodák sokszor olcsóbbak, mint az Airbnb-n, illetve az ugyancsak amerikai Vrbo-n keresztül bérelt lakások, nyaralók.
Ingatlan Egymillió forinthoz közeli lakásárak ott, ahol kevesen gondolták volna  
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 20. 10:15
Ferencváros lakáspiaca is egyre drágább, az új építésű lakások ára közelíti, egyes mini körzetekben már meg is haladja az egymillió forintot. Ezáltal a jó állapotú használt otthonokat is viszonylag magas áron lehet meghirdetni. Kérdés, vevők lesznek-e az érdeklődők ezekre az árakra?
Kultúra Kiadó az egész világ – még a párizsi Operaház is 
Elek Lenke | 2023. március 5. 18:23
Nagy bulit is lehet ott tartani.
Makro / Külgazdaság Az Airbnb-ből élő nők jóval kevesebbet keresnek, mint a férfiak  
Kormos Olga | 2022. szeptember 25. 12:01
Egy széleskörű felmérésből az az érdekesség derült ki, hogy a női tulajdonosok átlagosan 30 dollárral olcsóbban adják ki egy éjszakára az ingatlanjaikat, mint a férfi lakástulajok.
Részvény / Deviza / Áru Földgáz helyett már olajjal fűtenek, 394 is volt az euró 
Eidenpenz József | 2022. augusztus 4. 12:52
A tőzsdék hangulata nem rossz, a BUX pedig felülteljesítő, főleg az OTP húzza. A forint tegnap estéhez képest ugyan kissé gyengült, de volt reggel 394 is az euró. A német vállalatok földgáz helyett olajfűtésre állnak át, ami a költségeket is csökkenheti, de gázolajhiányt is okozhat.
Ingatlan Befellegzett Kínában az Airbnb-nek 
Privátbankár.hu | 2022. május 24. 10:16
Egy pekingi irodán kívül mindenét felszámolja a cég a távol-keleti országban, mégpedig a véget nem érő járványügyi korlátozások miatt, amit a Covid miatt tartanak fenn.
Karrier Az Airbnb-nél nem kell bemenni az irodába. De még a városba, vagy az országba se! 
Bendl Vera | 2022. április 30. 15:55
Az Airbnb támogatja, hogy dolgozói ott végezzék a munkájukat, ahol akarják. Mondjuk a tengerparton például egy távoli országban. 
Ingatlan Airbnb-s fejlemények – Kiszorítani a faji diszkriminációt, korlátozni a buliőrületet 
Elek Lenke | 2022. január 9. 15:28
A szállodaipar világszerte kénytelen volt az elmúlt években megbarátkozni az Airbnb jelenlétével. Ma már ugyanolyan „szépségverseny” létezik a magánlakások esetében is: a közösségi média mellett a szaklapok is rendszeresen értékelik a kiadó lakásokat.
Részvény / Deviza / Áru Remek jelentések ellenére esik az OTP és a Mol, jól ment az Airbnb-nek 
Eidenpenz József | 2021. november 5. 11:48
Mára kissé leült a hangulat Európában, de egy kisebb emelkedésre mégis futja. A BUX viszont esik, a két nagyágyú semmiképpen sem rossz jelentése ellenére. Az Airbnb-nél sokan foglaltak a nyáron, 87 százalékos emelkedést könyvelhetett el egy új tőzsdére lépő cég.
Makro / Külgazdaság Rátelepedhet egy Airbnb típusú mamut a plázákra – mondja a Westend igazgatója 
Mester Nándor | 2021. október 27. 05:42
Adatbázis, applikáció és influenszerek. E nélkül most nem szabad és nem is lehet sikeresen plázát üzemeltetni. Van azonban egy veszélyforrás: valamelyik informatikai óriás rátelepedhet a kiskereskedelemre és akkor már nem lesznek érvényesek a marketing tankönyvek – ezt lehet leszűrni abból, amit az egyik legrégebbi magyarországi bevásárlóközpont igazgatója vázolt lapunknak. 
Ingatlan Ősztől sok airbnb-s visszamenekülhet a hosszú távú bérbeadásba 
Mester Nándor | 2021. augusztus 18. 05:21
Viszonylag jó nyarat zárhatnak a szálláshelyüket rövid távra kiadó tulajdonosok. Szinte biztos azonban, hogy szeptember végétől sokan visszatérnek a közép vagy hosszú távú bérbeadáshoz.
Részvény / Deviza / Áru Indul az Airbnb-mánia, elhárult az út az euró erősödése előtt? 
Eidenpenz József | 2020. december 10. 18:53
Jött ma egy rossz munkaerő-piaci adat az USA-ból, az EKB döntése is némi csalódást okozott. De a piacokban tarja a lelket a készülő amerikai gazdaságsegítő csomag. Az indexek nagy része szerény mínuszban van, de a tech-szektorban vannak pozitív fejlemények is. Különösen az Airnb IPO-ja izgalmas. Még erősebb a forint.
Részvény / Deviza / Áru Holnap tőzsdén az Airbnb, 343 forint lesz az euró? 
Eidenpenz József | 2020. december 9. 18:53
A jó tőzsdei hangulat elromlott az USA-ban, amikor a szenátusban megint megfenekleni látszott a gazdaságsegítő csomag. Az európai tőzsdék viszont pluszban tudtak zárni, a lengyel és magyar indexek kifejezetten felülteljesítők voltak. A forint is nagyot erősödött, de lehet, hogy még nincs vége. Mindjárt tőzsdén az Airbnb, izgalmas papír lehet belőle.
Részvény / Deviza / Áru Drágább lesz az Airbnb-részvény 
Eidenpenz József | 2020. december 7. 19:01
Megemelték az Airbnb részvénykibocsátásának ársávját, így nem tűnik olcsónak a részvény. A tőzsdék kiváró üzemmódban vannak, ami a héten várható rengeteg hír fényében nem meglepő. Ismét volt 360 forint az euró, tovább száguldott a Rába. A bitcoin jobb menedékeszköz, vagy az arany?
Részvény / Deviza / Áru Nem minden áron érdemes Airbnb-részvényt venni a guru szerint 
Eidenpenz József | 2020. december 4. 12:25
Vegyes vírushírek mellett enyhe pluszok vannak a tőzsdéken, a lengyel és a magyar index felülteljesít, a forint hullámvasúton mozog. Megegyezett az OPEC+, de az olajár csak csendesen emelkedik. Damodaran professzor alapvetően pozitívan vélekedik az Airbnb-ről, amelynek marzsai nőhetnek, a kockázatai pedig alacsonyak. De minden ár kérdése.
Részvény / Deviza / Áru Mégiscsak beszivárog a pénzügyi szektorba a Facebook? 
Eidenpenz József | 2020. december 1. 19:17
Ismét szépen emelkednek a tőzsdék, az amerikai indexek történelmi csúcson járnak, aminek alapvetően az oltóanyag-optimizmus az oka. Budapesten a végére elolvadt a BUX többlete, négyből három részvétünk mínuszban végzett. A forint viszont nagyot erősödött, újabb két forinttal kevesebbet kell adni az euróért. A Facebook Libra más néven szivárog vissza, módosított konstrukcióval. Nagy vita van Európában az idei síszezonról.
Részvény / Deviza / Áru 361 feletti euró, Tesla-árrobbanás, Airbnb-remények 
Eidenpenz József | 2020. november 17. 11:59
A hétfői szép emelkedést, új amerikai rekordokat szerény visszacsúszás követi Európában és Pesten is. Az OTP húzza le a BUX-ot, nagyot esett viszont a forint. Bekerül az indexbe a Tesla, a britek a Long Covid kárainak enyhítésére készülnek. Már nem is 2021, hanem 2022 a kérdés az Airbnb-t elemzők számára.
Részvény / Deviza / Áru Szenátus elé cibálták a három királyokat, jön az Airbnb-részvény 
Eidenpenz József | 2020. október 6. 11:46
A tegnapi szép emelkedést ma esős nap követi a tőzsdéken, a jó hírek mintha már tegnap beépültek volna az árakba. Több fronton folyik az amerikai törvényhozók harca az internetes óriások ellen, beidéztek három vállalatvezetőt. Hárommilliárdos részvénykibocsátást tervez az Airbnb, a Morgan Stanley szerint új gazdasági ciklus hajnalához érkeztünk. Nem akar felvásárlási célpont lenni a Deutsche Bank, inkább ő vásárolna fel.
Vállalat Megölte a lakásbulikat az Airbnb 
MTI | 2020. augusztus 24. 12:43
Többé nem lehet partikat szervezni egyik ingatlanjukban sem, és legfeljebb 16-an bérelhetnek ki együtt Airbnb-s lakást. A dühös szomszédok, de még inkább a koronavírus miatt.
Személyes pénzügyek Megszavazták az Airbnb-törvényt, az önkormányzatok ítélkeznek a lakáskiadás fölött 
Privátbankár.hu | 2020. július 14. 16:39
Az Országgyűlés megszavazta: a települések, a budapesti kerületek és a fővárosi önkormányzat saját területén felhatalmazást kap arra, hogy megállapítsa, legfeljebb hány napra adható ki magánszálláshely és egyéb szálláshely egy naptári évben.
Közérdekű A parlament előtt az Airbnb-törvény 
Privátbankár.hu | 2020. július 13. 20:30
Augusztus elsejétől új világ jöhet a lakáshoteleknél.
Makro / Külgazdaság Eldőlt: kivégzik a rövidtávú lakáskiadást Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2020. július 7. 17:26
Lapinformáció szerint döntött  a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs: legfeljebb évente 120 napra lehet kiadni rövid távra a lakásokat.
Ingatlan Kivégzés előtti segélykiáltást tettek közzé a rövidtávú lakáskiadók Budapesten 
Mester Nándor | 2020. július 5. 14:53
A Magyar Turisztikai Ügynökségnél (MTÜ) lobbiznak a kétségbeesett hazai lakáskiadói szövetségek. Egyebek között azt akarják elérni, hogy ne korlátozzák évi 120 napban a lakáskiadást, mint azt a szállodaszövetség és az MTÜ szeretné. Szerintük ezzel gyakorlatilag kivégeznék a szektort. A témáról kedden tárgyal a parlament.
Vásárló Fájó pontunk a szabadság! Az idegenforgalom átrendeződése 
Natív tartalom | 2020. március 31. 14:39
Nem túlzás, ha azt mondjuk a válság első üzleti áldozata az idegenforgalom! Az ágazat összes területe zuhanórepülésbe indult az elmúlt hetekben, és még a legjobb szakemberek is csak óvatosan mernek nyilatkozni a jövőbeni károk nagyságáról. A válság egyfajta tisztítótűz, melyben lesznek olyan cégek, akik elvéreznek, lesznek olyanok, akik túlélik, és lesznek olyanok, akik felemelkednek. Ami biztos, hogy a fogyasztók hatékony elérése most kiemelt jelentőségű.
Ingatlan Mi lesz most az Airbnb-s lakásokkal? 
Privátbankár.hu | 2020. március 17. 06:06
A járvány miatt eltűntek Budapestről is a turisták, emiatt pedig az Airbnb-n kiadott lakások jó ideig üresek lesznek. A tulajdonosok előtt két út van, vagy benyelik a veszteséget és kivárnak, vagy megpróbálják hosszú távra kiadni a lakást.
Makro / Külgazdaság Koronavírus: az Airbnb is lépett 
Király Béla | 2020. március 5. 18:30
Problémát jelent, hogy a magánszállások egy része továbbra is a szürke zónában működik.
Makro / Külgazdaság Megreguláznák a lengyelek az Airbnb-t, nálunk még csak a szándék van meg erre 
Privátbankár.hu | 2020. január 21. 13:25
A lengyel pénzügyminiszter azzal az ötlettel állt elő, hogy az amerikai székhellyel működő digitális cégek, mint az Airbnb, a Google, vagy az Amazon Lengyelországban is fizessenek adót. Magyarország ugyanakkor elutasítja az olyan megoldásokat, amelyek a meglévő nemzetközi adóztatási sztenderdeket figyelmen kívül hagyva adóztatnák a vállalatok nyereségét.
Makro / Külgazdaság Bécs az Airbnb szabályozását szorgalmazza az EU-nál 
Privátbankár.hu | 2019. október 22. 16:28
Állásfoglalást nyújtott be a Régiók Európai Bizottságához az osztrák főváros kezdeményezésére több európai nagyváros a digitális gazdaság átfogó jogi szabályozását követelve. A kezdeményezés érinti az internetes lakáskiadást is.
Ingatlan Az EU nyomására komoly változások jönnek az Airbnb-nél 
Privátbankár.hu | 2019. július 12. 14:36
Több ponton is egyértelműbb lett az online szállásfoglalás.
Részvény / Deviza / Áru Buborék vagy nem buborék? IPO-lázban égnek a tőzsdések 
Privátbankár.hu | 2019. június 21. 18:58
Sorozatban sikerül olyan részvénykibocsátásokat rendezni, ahol az első nap óriásit ugrott a részvény árfolyama, mint tegnap a Slacknál. Egyenesen IPO-őrületről beszélnek, ami azonban hosszabb távon nem jó jel a tőkepiacnak. A későbbi áralakulásnak az esetek nagy részében nem sok köze az első napi teljesítményhez, vagy éppen a fordítottja.
Ingatlan 5 százalékos kamat Magyarországon, de mi lesz az ingatlanárakkal? 
Fellegi Tamás | 2019. április 13. 20:01
Az utóbbi időben gyorsan emelkednek a lakosság által elérhető kockázatmentes hozamok az állampapírok emelkedő kamatának köszönhetően, immár lényegében elértük az 5 százalékot. Ez már lassan versenyképes lesz az ingatlankiadással elérhető hozammal, lehet hogy emiatt fog kipukkadni az ingatlanpiaci lufi?
Ingatlan A szigorítás sem tántorítja el a befektetőket az Airbnb-től 
Privátbankár.hu | 2019. január 17. 17:01
Szinte pontosan egy éve vezetett be kötelező parkolóhely megváltási díjat a fővárosi VI. kerület a rövidtávú lakáskiadásra, hogy megfékezze az Airbnb korlátlan terjedését és a vele járó turista áradatot. Idén januárban a VII. kerület, Erzsébetváros is hasonló szabályokat vezetett be. A befektetőket nem tántorítják el a változtatások, a kerület népszerűsége továbbra is töretlen maradt.
Vállalat Antiszemitizmussal vádolják, perlik az Airbnb-t az USA-ban 
Privátbankár.hu | 2018. november 29. 07:34
A cég a levette kínálatából a megszállt Ciszjordániában található izraeli telepeken lévő kiadó lakásokat. Amerikai zsidók ezért vallási alapú diszkriminációval vádolják a lakásmegosztó portált.
Vállalat A hotel már a múlté? Ezt imádják a turisták Budapesten 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 26. 13:08
Hasít az Airbnb a fővárosban, egy év alatt jelentős forgalomnövekedést értek el.
Személyes pénzügyek Te is így adod ki a lakásod? Erre figyelj oda! 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 7. 11:59
A lakáskiadási piac csúcsszezonjában ismét a hosszú távú lakáskiadás szabályaira hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Vállalat Bekeményít az EU - súlyos szabálytalanságokat találtak az Airbnb-nél 
Privátbankár.hu | 2018. július 16. 15:08
Az Európai Bizottság számos módosításra utasította a szállásközvetítő céget, hogy elkerüljék a fogyasztók megtévesztését.
Vásárló Megúszta az Airbnb a bírságot - mostantól minden jobb lesz? 
Privátbankár.hu | 2018. június 19. 11:25
Megegyezett a GVH a rövidtávú szálláskiadós oldallal.
KKV A lakáskiadók sem ússzák meg az online kasszát?  
Privátbankár.hu | 2018. április 10. 14:05
Már az idén az online pénztárgép bekötésére köteleznék a szállásadókat.
Ingatlan Kivégzik az Airbnb-t Budapesten? Ami most történik, még csak a kezdet 
Privátbankár.hu | 2018. január 25. 17:01
Az utóbbi időben számos konfliktusról lehetett hallani a belvárosi bulinegyed lakosai és a buliturizmusra épülő szórakozóhelyek között. A vitában a lakók a nyugalmukat védték, a szolgáltatók pedig a bevételüket, a befolyó adóforintokat és a munkahelyeket.
Ingatlan Jó hír jött az Airbnb-seknek 
Privátbankár.hu | 2017. október 26. 14:28
Januártól várhatóan kedvezőbb feltételek mellett adható ki lakás az Airbnb-szolgáltatáson belül.
Ingatlan Van élet az Airbnb után? Alaposan felforgatná az albérletpiacot egy magyar startup 
Privátbankár.hu | 2017. október 16. 09:24
A nagy Airbnb-láznak még mindig nincs vége, de egyre több olyan jel van, amely szerint véget ért az aranykor. A hosszú távú lakáskiadás és -bérlés problémáira igyekszik választ adni egy magyar startup.
Ingatlan Lakást bérelnél a fővárosban? A németben is megteheted, ugyanannyiért 
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 9. 06:07
Vagyis egyforma a berlini és a budapesti bérlakásár, pontosabban lakbér, és ez igen szomorú budapesti szemszögből. Igaz, hogy más német városok jóval drágábbak, de még a gazdag München is csak 3-szorosa ennek. Szomorú, hogy ebben zárkózunk fel, ha így marad, soha nem fog megszűnni Budapesten a munkaerőhiány.
Vásárló Te is így adod ki a lakásodat? Hamarosan nagy bajban lehetsz 
Privátbankár.hu | 2017. július 27. 08:24
Elkezdődött az egyeztetés az Airbnb megszabályozásáról.
Pénzügyi szektor Temetted az Ubert meg az Airbnb-t? Jobb, ha ezt elfelejted 
Privátbankár.hu | 2017. június 27. 12:39
Robbanás előtt áll a közösségi alapú gazdaság, az igazi átalakulás csak most jöhet. Ezt nem valamelyik sharing economy-cég mondja, hanem a Mastercard.
Ingatlan Elképesztően sokan csalnak – csak a baj van a lakáskiadókkal? 
Privátbankár.hu | 2017. május 14. 09:05
Az Airbnb szállásadók 80 százaléka sumákolt el valamennyit a bevételéből a NAV szerint.
Ingatlan Az Uber sorsára jut a lakásbérlők réme? Mi lesz az Airbnb-vel? 
Privátbankár.hu | 2017. február 21. 20:10
Újra és újra felmerül, hogy valamilyen módon Magyarországon is szabályozni kell a lakáskiadást forradalmasító sharing economy-cég, az Airbnb működését. Csak találgatni lehet, hogy milyen nemzetközi példákat követhet majd a magyar megoldás, de ha felmerül a téma, sokan asszociálnak egyből az Uberre, amely a jogszabályi környezet rugalmatlansága miatt kivonult az országból. Kőszegi Árpáddal, a PwC menedzserével arról beszélgettünk, hogy meglépheti-e ugyanezt az Airbnb is.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG