<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A szállodaipar világszerte kénytelen volt az elmúlt években megbarátkozni az Airbnb jelenlétével. Ma már ugyanolyan „szépségverseny” létezik a magánlakások esetében is: a közösségi média mellett a szaklapok is rendszeresen értékelik a kiadó lakásokat.

Olyan fejleményről számolt be a Travel+Leisure című szaklap, amelyre Európában talán nem is gondol a világjáró: egy oregoni tesztprogramban elrejtik a potenciális vendégek teljes nevét, hogy megakadályozzák a faji elfogultságot és a diszkriminációt. Oly módon, hogy a foglalás megerősítése előtt a potenciális turista csak a nevének kezdőbetűivel szerepel. A házirend-módosítást egyelőre Oregon államban tesztelik, és január 31-én léptetik életbe.

"Az Airbnb nem tolerálja a diszkriminációt, ezért számos lépést tettünk az elfogultság elleni küzdelem érdekében" – közölte honlapján a cég. Ami az intézkedés előzményeit illeti, két éve három fekete bőrű vendég beperelte az Airbnb-t, miszerint a lakástulajdonosok a nevük alapján diszkriminálták őket. Erről az NBC News is beszámolt. 

Liz DeBold Fusco, az Airbnb szóvivője nyilatkozatában hozzátette, hogy az intézkedés egyelőre csak Oregonra korlátozódik, mivel a működésiszabály-változás hatása egyelőre nem ismert.

Az Airbnb további erőfeszítéseket tett az elfogultság megszüntetésére, oly módon,  hogy megváltoztatta a profilfotók megjelenítési módját  az "objektívebb foglalások ösztönzése érdekében", és elindította a Project Lighthouse nevű kutatást, amelynek célja, hogy közzétegye a legjobb módszereket a faji megkülönböztetés elleni küzdelemben. A fekete bőrű felhasználók és más színesbőrűek ugyanis rendszeresen szembesülnek megkülönböztetéssel, ha igénybe akarják venni e szolgáltatást.

Elrejtik a potenciális vendégek teljes nevét, hogy megakadályozzák a faji elfogultságot és a diszkriminációt. Fotó: depositphotosElrejtik a potenciális vendégek teljes nevét, hogy megakadályozzák a faji elfogultságot és a diszkriminációt. Fotó: depositphotos

Amint azt a cég közleményében hangsúlyozta, tisztában vannak vele, hogy még sok a tennivaló e téren, ezért azon dolgoznak a vendéglátókkal, a turistákkal, valamint a polgárjogi vezetőkkel egyetemben, hogy közösségüket befogadóbbá tegyék. 

Az Airbnb ennél általánosabb visszatérő gondja, hogy megfékezze a bulizni vágyó, többnyire fiatal lakásbérlőket.  Bár a téma most szilveszterkor került leginkább szóba, évek óta küzdenek ezzel a problémával, és úgy tűnik, még sokáig kell foglalkozniuk vele. A szigorúbb szabályokat az Egyesült Államokban – így Puerto Ricóban – valamint Kanada, Brazília, az Egyesült Királyság, Franciaország, Spanyolország, Ausztrália és Új-Zéland kiadandó lakásaiban vezetik be. A vállalat korlátozni fog bizonyos helyi és utolsó pillanatban történő foglalásokat azon vendégek számára, akik korábban nem kaptak pozitív véleményeket az oldalon. Ezek ugyanis tipikus egyéjszakás szilveszteri bulifoglalások, amelyeknek sem a kiadók, sem a környéken lakók nem örülnek.

A szigorítást közösségünk jól fogadta – osztotta meg véleményét a cég szóvivője a lappal. Hozzátéve: igyekeznek a három éjszakás foglalásokra helyezni a hangsúlyt.

Az újévi partik visszaszorításának tervét 2020-ban tesztelték először. Az Airbnb számos más ünnep idején is korlátozta a foglalásokat, beleértve július 4-ét és a Halloween-t. 2019-ben kijelentették,  hogy szigorúbb szabályokat vezet be a házibulikra, azért is, mert egy kaliforniai bérleményben halálos lövöldözés történt.

A tekintélyes szaklap rendre beszámol az Airbnb háza táján történt eseményekről: 2020-ban hosszan taglalta a budapesti romkocsma helyzetet is, a Bloomberg értesüléseire hivatkozva.

Még a járvány előtti időszakra volt érvényes a Bloomberg jelentése a budapesti overtourism-ról. Hasonló korlátozások számos európai városban népszerűvé váltak, köztük Amszterdamban, Prágában, Párizsban. A lap akkor idézte Karácsony Gergelyt, Budapest főpolgármesterét is, aki szerint: "a rövid távú bérletek megnövekedett mennyisége és az éjszakai élet megemelte a bérleti díjakat, amelyek még egy középosztálybeli család számára sem elérhetők".

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Ingatlan Nálunk terjeszkedik a Newmark, a világ egyik nagy ingatlantanácsadója
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 15:18
Magyar partnert talált a nagy amerikai gyökerű cég.
Ingatlan Ijesztő ütemben drágul az agglomeráció, itt vannak a friss számok
Mester Nándor | 2022. január 17. 05:48
Egy év alatt 15-20 százalékkal mentek fel a lakásárak és még nincs vége. Lassulhat a fővárossal közvetlenül határos övezetekbe áramlás a következő pár évben, nőhet a kereslet és az ár a távolabbi településeken.
Ingatlan Végre csökkent a kavics ára
Privátbankár.hu | 2022. január 11. 11:02
Változatlan formában 2022. május 31-ig továbbra is fennáll a stratégiai jelentőségű építőanyagok és építési termékek exportregisztrációs kötelezettsége és a szállítási útvonalaik bejelentési kötelezettsége az Elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszerbe (ekáer) - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményében Schanda Tamás parlamenti és stratégiai államtitkár. Hozzátette, a kormány a hazai építésgazdaság megfelelő ellátási szintjének biztosításával is védi a magyar emberek érdekeit.
Ingatlan Csengett a kassza, milliárdok érkeztek az ingatlanos techcégekbe
Mester Nándor | 2022. január 9. 18:11
Tavaly rekord mennyiségű pénzt költöttek a kockázati tőkecégek az ígéretes startup vállalkozásokra. Itthon is beindult a szekér.
Ingatlan Jön föl a bevásárlópark, mint a talajvíz 
Mester Nándor | 2022. január 8. 17:16
Egyre több befektető kóstolgatja ezt az ingatlan típust Magyarországon és tágabb térségünkben. Általában 7-8 százalékos hozam érhető el vele, ami magasabb mintha irodaházat vagy raktárt venne valaki.
Ingatlan Újabb ezermilliárdos mérföldkőhöz érkezhet a magyarok egyik kedvence hitele
Privátbankár.hu | 2022. január 8. 11:11
Egyre nagyobb arányban fedezik lakhatási céljaikat az ügyfelek a Babaváró hitelből.
Ingatlan Orbán Viktor új ellenséget talált, de az kifogott rajta - A hét videója
Izsó Márton - Mester Nándor | 2022. január 7. 18:29
Az építőanyag-és lakásárak ellen folytat ádáz küzdelmet 2022-ben. Megnéztük, milyen esélyekkel. 
Ingatlan A Wienerberger beolvasztotta a Semmelrock hazai cégét 
Privátbankár.hu | 2022. január 5. 11:35
Ezzel befejeződött az építőanyaggyártó-szektor egyik legnagyobb hazai fúziója.
Ingatlan Új tulajdonosa van az Ingatlannet.hu-nak
Privátbankár.hu | 2022. január 4. 14:59
Megvásárolta az Ingatlannet.hu-t a Bank360 Zrt., amely Magyarország egyik legnagyobb, hiteleket és pénzügyi termékeket összehasonlító portálját üzemelteti. Az üzlet nyomán a két oldal együttműködésével még jobban ki tudják szolgálni az ingatlanvásárlást tervező, és ehhez hitelt, támogatást kereső érdeklődőket.
Ingatlan Erős hónapok várhatók a használtlakás-piacon, de ráfázhat, aki kivárásra játszik
Privátbankár.hu | 2022. január 2. 10:54
A decemberi 20 százalékos növekedés után 2022 elején is nagy lehet a kereslet a használt lakásokra, utána viszont lassulás jöhet. Akinek pedig jó helyen lévő telke van, az dörzsölheti a tenyerét.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló