2p

Egy pekingi irodán kívül mindenét felszámolja a cég a távol-keleti országban, mégpedig a véget nem érő járványügyi korlátozások miatt, amit a Covid miatt tartanak fenn.

Megszünteti kínai listáját az Airbnb, miután két éve lezárások vannak érvényben az országban, amelyeknek „nem látszik vége”. A közismert otthonmegosztó cég a világ második legnagyobb gazdaságában tapasztalható üzleti visszaesés, valamint a Covid-19 hatása által súlyosbított „költséges és összetett” működési korlátok miatt hozta meg a döntést – írja a CNN.

A vállalat döntése a nyártól lép életbe, onnantól kezdve Kínán belül nem lesznek elérhetők az Airbnb által hirdetett kiadó ingatlanok. Ugyanakkor a cég nem fogja teljesen leállítani működését Kínában, továbbra is fenntart majd egy pekingi irodát, több száz alkalmazottal, akik a kiutazókra és a globális projektekre fognak koncentrálni.

Egyetlen irodát azért megtartanak. Fotó: Depositphotos
Egyetlen irodát azért megtartanak. Fotó: Depositphotos

A multinacionális cégek érzik a gazdaság lassulását Kínában, mivel továbbra is a Föld egyik utolsó olyan helye, amely a „zero Covid” politikát folytatja. Az elmúlt hetekben több tucat kínai szárazföldi várost zártak le, mivel a hatóságok a koronavírus felszámolásán dolgoznak. A drasztikus járványügyi intézkedések súlyosan megviselték a gazdaságot, és szinte minden jelentős üzletág működését megakasztották, a nagy technológiai cégektől a fogyasztóiparig. A nemzetközi márkák, az Apple-től az Estee Lauderig figyelmeztettek a korlátozások pénzügyi hatásaira.

Az Airbnb 2016-ban indult Kínában. Az iparág többi részéhez hasonlóan a kínai ügyfelek kiutazásai – nagyrészt az ázsiai csendes-óceáni térség más célpontjaira – komoly lehetőséget jelentettek a vállalat számára. Ez azért van így, mert Kína hagyományosan a világ legnagyobb piaca a kiutazó turizmusban, a Turisztikai Világszervezet szerint a legnagyobb látogatói költést jelenti globálisan. A világjárvány óta azonban Kínában meredeken visszaesett a forgalom, és az ország a legtöbb nemzetközi utazó elől is elzárkózott. A forrás szerint arra számítanak, hogy a Kínából kiinduló turizmus fellendül, amint az ország teljesen megnyitja határait.

Eközben az Airbnb belföldi üzletága, amely 2016 óta mintegy 25 millió vendéget szállásolt el, az elmúlt években a cég bevételének mindössze 1 százalékát tette ki – állította a CNN-nek nyilatkozó forrás.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Célpont lett Vecsés, Gyál, Ecser, Üllő és Ócsa is
Mester Nándor | 2024. május 15. 19:29
Idén az agglomeráció még megfizethető települései kifejezetten jó beszállási pontot kínálnak azoknak, akik önálló családi házat keresnek. A drága északi, déli és nyugati körzetekhez képest a délkeleti városokban, községekben lehet és érdemes is nézelődni – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Amerikában kiváló biznisz lett az idősotthon
Mester Nándor | 2024. május 11. 17:31
Az átlagéletkor növekedésével a fejlett világban „kitermelődnek” az újfajta, erre alapozó üzleti lehetőségek. Az egyik ilyen az idősotthon, mint ingatlan típus, ami manapság befektetésnek sem rossz. Amerikában biztos nem, ahol már több évtizedes múltra tekint vissza. Az ingatlanfejlesztők is kiemelten figyelnek a demográfiai folyamatokra és ennek alapján döntik el, hogy az ország melyik alpiacán vágnak bele ilyen ingatlanok felépítését célzó beruházásba.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? A NER és a mini-Dubaj mindent felforgatnak Zuglóban
Mester Nándor | 2024. május 8. 18:42
A kormány és a NER úthengerként halad Zuglóban. Már parlamenti jóváhagyás is van a mini-Dubajra és ütemesen zajlik a Bosnyák téri óriásberuházás, amit a NER egyik oszlopos tagja, a Bayer Construct végez. Mindkettő jelentős hatással van az egész ingatlanpiacra, benne a lakásokéra is.
Ingatlan Most beelőzhetjük a befektetőket a lakáspiacon
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 15:01
Egyelőre nem szállják meg a terepet, de egy-másfél év múlva már más lehet a helyzet. Főleg azért, mert az állampapírok által kínált előnyök folyamatosan fogynak.
Ingatlan Hihetetlen: ismét emelkednek a fővárosban az ingatlanárak
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 14:46
Némi lassulás és kismértékű csökkenés után újfent emelkedő árspirál jellemezi a fővárosi ingatlanpiacot, a legmarkánsabban a családi házak négyzetméterára nőtt, ismertette az Otthon Centrum elemzési vezetője az első negyedéves adatokat.
Ingatlan Tömeges áruházbezárások éve az idei - az Egyesült Államokban
Privátbankár.hu | 2024. május 5. 14:39
A tengerentúlon nagyon megszenvedik az online előretörését.
Ingatlan Ki fog újépítésű lakást venni ilyen hitelkamatok mellett?
Privátbankár.hu | 2024. május 4. 10:19
Az idei első negyedévben 23 százalékkal kevesebb új lakás épült, mint egy évvel ezelőtt. Közben 2023-ban jelentősen csökkent a kereslet az új lakások iránt is, aminek eredményeként a kínálat felduzzadt - több új lakásból válogathatnak most a vevők, ez pedig az áremelkedést is jelentősen lelassította. A lakosság és a fejlesztők számára is a kamatkörnyezet jelenti a legnagyobb kihívást.
Ingatlan Nem hisszük el, mennyibe kerül egy balatoni újépítésű lakás
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 15:32
Változatlanul Siófok az új építésű lakást vásárlók kedvence a Balaton-parton, amit az áremelkedés sem tört meg. Az Otthon Centrum mérése szerint a tóparton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések újépítésű projektjei között. A rekorder egy fővároshoz közeli község, 3,2 millió forintos négyzetméterárral.
Ingatlan Életre kel a rajzfilm varázsceruzája, megoldást hozhat a lakhatási gondokra
Privátbankár.hu | 2024. április 28. 18:08
Házakat, hidakat, hajókat és szélturbinákat is lehetne nyomtatni az új gigaberendezéssel. A tervek szerint. 
Ingatlan Így lehet pályázni a felújítási ingyen milliókra
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 16:19
Megjelentek az otthonfelújítási támogatás részletei.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG