KÍna
Makro / Külgazdaság Feltámadás koronavírus után: a kínai ingatlanpiac váratlan erőt mutatott
Privátbankár.hu | 2020. április 25. 14:33
Bár a koronavírus miatti karantén tetőpontján, februárban a nagyobb kínai városokban eladott lakások száma az előző évihez képest 90%-os csökkenést mutatott, mára mindössze 30%-kal marad el a szokásostól. A hónapokra hibernált kereslet most lassan kezd megjelenni a piacon. Kínában az emberek továbbra is saját tulajdonú otthonról álmodnak, a Fidelity International szakértői úgy látják, az új építésű lakások piaca a vártnál gyorsabb ütemben kezd magához térni, ennek pedig komoly hatása lesz a belföldi keresletre és a makrogazdasági kilátásokra is.
Makro / Külgazdaság Mély válságban a muszlim világ, ki bontaná a gyűlölet falát?
Káncz Csaba | 2019. december 15. 16:12
Indiától Kínáig és Izraeltől Európáig a muszlim szélsőségesek cselekedetei ráirányították a figyelmet magára az iszlám vallás tanításaira. A muszlim államok vezetői is érzik, hogy vihar érlelődik közöttük és modern, szekuláris világ között. Ezért december 19 és 21 között a török elnök, a katari emír, az indonéziai elnök, a pakisztáni miniszterelnök és 52 ország 450 muszlim gondolkodója összegyűlik a maláj fővárosban ennek megtárgyalására. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Kínai javaslat alapján készülhet új ENSZ-szabvány az arcfelismerő rendszerekről
Privátbankár.hu | 2019. december 8. 10:00
Ha az új szabályozást a mostani formájában fogadják el, úgy milliónyi személyes adat kel majd útra Kína felé Afrika, a Közel-Kelet és Ázsia fejlődő országaiból.
Makro / Külgazdaság Kína megregulázása árthat is Amerikának, ismerte el Trump
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 21. 07:16
Valakinek szembe kellett szállnia Kínával, nem volt más választás, mint vámokat kivetni a kínai árukra – mondta Donald Trump újságíróknak.
Részvény / Deviza / Áru Trump vs. Kína feat. Orbán Viktor – csipetnyi palládiummal fűszerezve
Privátbankár.hu | 2019. május 13. 16:44
Mi lehet Kína ellenlépése az amerikai vámtételek emelésére? Taktikus-e a magyar kormányfő részéről a két nagyhatalom közötti kereskedelmi háború eszkalálódása közepette megejteni a régóta esedékes találkozót Donald Trumppal? Túl vagyunk a hazai blue chipek gyorsjelentésein, mi olvasható ki ezekből? A legdrágább nemesfém, ami már nem az arany, melyik is ez? Ezek foglalkoztatták szakértőnket hétfő reggel.
Makro / Külgazdaság A Huawei-termékek bojkottjára kéri szövetségeseit az USA
Privátbankár.hu | 2018. november 23. 07:34
A Wall Street Journal szerint Washington a kínai cég eszközeit kiberbiztonsági fenyegetésnek tekinti.
hírlevél
depositphotos