<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A két hitelintézet partnersége eredményeként a hazai vállalkozások a lízingkonstrukciók teljes köréhez hozzáférnek a társaságoknál, az ügyfelek kiszolgálása még hatékonyabbá válik. 

Együttműködési megállapodást kötött a magyarországi lízingpiac két meghatározó szereplője, az Erste Bank és a Deutsche Leasing Hungaria. A partnerségnek köszönhetően a bank és a lízingcég még hatékonyabban tudja kiszolgálni vállalati ügyfeleit az ipar, az áruszállítás és az agrárium területén. Tovább bővül az elérhető termékek köre: a hazai vállalkozások új lehetőségekhez, szolgáltatásokhoz férnek hozzá, a két társaság a lízingfinanszírozáshoz kapcsolódó összes konstrukciót kínálja ügyfeleinek, a szinergiák révén pedig a termékek bevezetése is gyorsabb lesz. Az ügyfélkiszolgálás az Ersténél marad, a cégek, elsősorban kis- és középvállalati ügyfelek továbbra is a szokott módon, az ismert banki tanácsadóikkal tartják a kapcsolatot, intézhetik ügyeiket, míg a lízingfinanszírozáshoz kapcsolódó back office tevékenység ezentúl a Deutsche Leasing Hungariához kerül.

A hazai vállalkozások új lehetőségekhez, szolgáltatásokhoz férnek hozzá. Fotó: depositphotosA hazai vállalkozások új lehetőségekhez, szolgáltatásokhoz férnek hozzá. Fotó: depositphotos

„Az Erste Bank továbbra is képviselteti magát a piacon azokban az ügyfélkörökben és lízingkonstrukciókban, ahol eddig is meghatározó szereplő volt, emellett a Deutsche Leasing Hungaria partnereként, a lízingcéggel együttműködve szolgálja ki azokat az ügyfeleket, akiknek az adott eszközfinanszírozási igényét a megállapodás eredményeként még rugalmasabban tudja teljesíteni. Az Erste Csoport és a Deutsche Leasing Csoport nemzetközi szinten is együttműködésre törekszik, melynek első állomása lehet a magyarországi kooperáció” – mondta el Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója.

„Az együttműködésnek köszönhetően mindkét cég támaszkodhat a másik erősségeire. Az Erste Bank szélesebb termékkört, gyorsabb kiszolgálást, bővebb finanszírozható eszközkört nyer a partnerséggel, míg a Deutsche Leasing Hungaria egy stabil és versenyképes kereskedelmi banki partnert, országos fiók- és értékesítési hálózatot vonhat be a működésébe, ezzel szélesebb ügyfélkört szolgálhat ki” – hívta fel a figyelmet Georg Hansjürgens, a Deutsche Leasing Hungaria igazgatóságának elnöke.

A gazdaság idei élénkülése a lízingpiac teljesítményén is meglátszik. A Magyar Lízingszövetség adatai szerint a 2020-as visszaesést követően az első félév végén a kihelyezett összeg meghaladta 349 milliárd forintot, amely 36 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest, míg az új lízingszerződések száma 16 százalékkal 41 755 darabra emelkedett. A lízingpiac további bővüléséhez hozzájárul a szeptemberben elindult Széchenyi Lízing GO program is. Az állami támogatásnak köszönhetően a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások rendkívül kedvező feltételek mellett juthatnak forráshoz eszközbeszerzéseikhez.

hirdetés

 

„Az Erste Bank és a Deutsche Leasing Hungaria elsősorban termelőeszköz-, másodsorban fuvarozási eszközök finanszírozását végezve évente 60-70 milliárd forintot helyez ki, a kezelt eszközvagyon meghaladja a 160 milliárd forintot. A bank és a lízingcég lízing termékeket igénybe vevő ügyfeleinek száma együtt közel háromezer, az aktív ügyfelek jelentős arányban térnek vissza újabb beruházás esetén” – ismertette Nyikos Katalin, a Deutsche Leasing Hungaria ügyvezetője.

„A legtöbb kkv-méretű ügyfélnek a lízing termékekre van igénye a különféle finanszírozási konstrukciók közül. Ezért az ügyfélélményre is jelentős hatással van, hogy milyen minőségben, milyen átfutási idővel, és mekkora rugalmasság mellett tudja egy finanszírozó kiszolgálni ezt a keresletet. Meggyőződésünk, hogy az új együttműködésünk hozzásegít minket ahhoz, hogy a következő években is piacvezetők maradjunk ügyfélélmény tekintetében a kkv-szegmensben” – tette hozzá Szabados Richárd, az Erste Bank vállalati üzletágának vezetője.

Készült a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. támogatásával.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Görög bank leányát veszi meg az OTP Albániában 
Privátbankár.hu | 2021. december 6. 08:36
Több mint három évvel ezelőtti piacra lépését követően ismét bankot vásárol az OTP Bank Albániában. Az Alpha Bank Albánia megvásárlásával a tranzakció zárást követően a mérlegfőösszeg szerint ötödik, ügyfélhitel-állomány alapján pedig második legnagyobb piaci szereplővé válhat az OTP Csoport albán operációja.
Pénzügyi szektor Méretes bírságot kapott több nagybank – lebuktak a trösztölők
Privátbankár.hu | 2021. december 2. 17:17
Az Európai Unió négy nagybankra - a Barclays, az RBS, az HSBC és a Credit Suisse bankokra - szabott ki összesen 344 millió eurós (mintegy 124 milliárd forint) bírságot az unió trösztellenes szabályainak megszegése miatt - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.
Pénzügyi szektor Bemutatták az MNB klímastressz-tesztjét
Privátbankár.hu | 2021. december 1. 13:51
Az MNB a Planet Budapest Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó részeként rendezte meg ma immár hagyományos nemzetközi zöld pénzügyi konferenciáját. A rendezvény előadásai és panelbeszélgetései fókuszában a COP26 klímacsúcs pénzügyi rendszerre való következményei és a klímaváltozáson túli további környezeti anomáliák álltak. A konferencia keretében adták át a Zöld Pénzügyi Díjakat a „legzöldebb” pénzügyi intézmények, valamint a témával kapcsolatos tudományos kiválóságok részére.
Pénzügyi szektor Kellemetlen búcsúajándék: 41 milliós bírságot kapott az egyik magyar bank
Privátbankár.hu | 2021. november 25. 10:46
Az MNB átfogó vizsgálata nyomán a hitelezési kockázatok kezelésére vonatkozó, a vállalatirányítási, az értékvesztés- és tőkekövetelmény-számítási, az informatikai, a betétbiztosítást érintő, illetve az adatszolgáltatási hiányosságok miatt 41,3 millió forint bírságot szabott ki a Sberbankra. A bank a problémák egy részét már megoldotta, a többire pedig kész intézkedési terve van.
Pénzügyi szektor Csak látszólagos a növekedés a lízingpiacon, hiányoznak az új eszközök
Privátbankár.hu | 2021. november 23. 09:18
Növekedett a magyar lízingpiac az idén, a bővülés azonban elsősorban az eszközök, köztük a járművek drágulásával magyarázható, az új szerződések száma ugyanis mindössze 1 százalékkal emelkedett.
Pénzügyi szektor Joe Biden döntött: a Fed elnök folytathatja a munkát?
Privátbankár.hu | 2021. november 22. 17:13
Joe Biden amerikai elnök hétfőn bejelentette, hogy Jerome Powellt újabb - második - négyéves ciklusra jelöli a Federal Reserve (Fed) elnöki posztjára, ezzel is elismerve Powell érdemeit a koronavírus-járvány miatt bekövetkezett brutális recesszió alatt, amikor a Fed rendkívül alacsony kamatláb-politikája segített megerősíteni a bizalmat és újjáéleszteni a munkaerőpiacot.
Pénzügyi szektor A vég leselkedik a hazai pénzügyi közvetítőkre?
Eidenpenz József | 2021. november 20. 14:55
Fintech vagy bank? A magyar hivatali és jogi nyelv annyira messze van tőlünk, mint Makó az Antarktisztól, a bürokrácia nyomasztó. Nagy szükség lenne egy átfogó rizsacsökkentésre, de ez csak a jéghegy csúcsa. Az igazi kérdés, amíg még aktuális egyáltalán, hogy a hagyományos bankok és hivatalok vannak értünk, vagy mi vagyunk őértük.  A piac majd eldönti? (Jegyzet.)
Pénzügyi szektor Már csak pár napig igényelhető a kamatmentes gyorskölcsön
Privátbankár.hu | 2021. november 16. 13:02
Az MFB a 10 éves futamidőre szóló, maximum 10 millió forintos hitelt a világjárvány gazdasági hatásait leginkább megszenvedő ágazatokban működő vállalkozások számára dolgozta ki.
Pénzügyi szektor Minden harmadik bankszámlát online nyitottak a K&H-nál
Privátbankár.hu | 2021. november 16. 09:14
A bankszámlanyitások jelentős része az online térbe költözött. A K&H-nál a harmadik negyedévben az összes bankszámlanyitás 33 százaléka digitálisan, a mobilapplikáción keresztül történt - közölte a pénzintézet.
Pénzügyi szektor K&H: 59 milliárd forint nyereség kilenc hónap alatt
Privátbankár.hu | 2021. november 15. 14:23
A K&H Bank 59 milliárd, a K&H Biztosító pedig 4,8 milliárd forintos adózás utáni eredményt ért el 2021 első kilenc hónapjában.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló