TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A délután érkező amerikai GDP adatok mellett vállalati jelentések és egy zárás utáni csemege, az olasz államadósság-besorolás felülvizsgálata borzolhatja a kedélyeket pénteken.

1. Amerika jobban teljesít?

Magyar idő szerint délután fél háromkor teszik közzé az amerikai gazdaság teljesítményét jelző első negyedéves GDP-adatot. Az elemzők jó híreket várnak - az USA gazdasága jobb állapotban lehet, mint a többi fejlett gazdaság.

2. Zuhan a remek első unegyedév után a Deutsche Bank, a Brexit miatt pedig az RBS

Az európai tőzsdeindexek a hét utolsó napján többnyire csökkennek. Budapesten nagyon alacsony a forgalom, a BUX fél százalékkal került lejjebb, a bluechipek közül csak a Telekom emelkedett délig. Friss tőzsdei árfolyamok >>

A friss vállalati jelentések közül a Deutsche Bankét érdemes kiemelni: a vártnál jóval magasabb első negyedéves eredményről adott ki jelentést a társaság - a részvények mégis komoly, 3 százalékot meghaladó esésben vannak. Ez annak köszönhető, hogy kevesebb mint 24 órája bejelentették: lefújták a Commerzbankkal tervezett fúziót, mégsem egyesül a két német nagybank. A Royal Bank of Scotland papírjai is esnek, több mint 4 százalékot: a vártnál ugyan valamivel kisebbet csökkent az első negyedéves profit, de figyelmeztetést adtak ki arra vonatkozóan, hogy a Brexit körüli bizonytalanságok komoly kihívásokat jelentenek.

3. Szép profit és komoly tervek az Amazonnál, borús kilátások az Intelnél

Az Amazon profitja kétszeresére nőtt, meghaladva az elemzői várakozásokat - elsősorban a költségek csökkentésének köszönhetően - ezzel sikerült ellensúlyozni az fékeződő árbevétel-növekedést. A társaság egy napra csökkentené az (ingyenes) kiszállítási időt a prémium felhasználói körében - ez ugyan újra növelné a költségeket, de komoly nyomást helyezne a veresenytársakra. Érdemes lesz figyelni a nyitáskor a részvény árfolyamát. Az Intel a zárás utáni kereskedésben viszont nagyot (7 százalékot) zuhant, miután a gyenge eredményt még megfejelték azzal, hogy borús kilátásokat vázoltak fel.

4. Nem tér magához a forint

Megint három hónapos mélypontja közelében jár a forint, az euró árfolyama 322,30 forintig emelkedett délelőtt. Egy hete még 320 alatt járt a jegyzés, egész héten gyengült a magyar deviza.

Friss árfolyamok >>

+1: Tőzsdezárás után jöhetnek még izgalmak

A pénteki piaczárást követően teszi közzé a Standard&Poor's hitelminősítő az olasz államadós-besorolással kapcsolatos legfrissebb értékelését és elemzését. Szakértők szerint az olasz gazdaság lehet a következő európai válság gócpontja - a költségvetési hiány és az államadósság szintje is az eurózónás követelmények fölé emelkedhet, miközben már látszik a kanyarban a recesszió is. Ez az egész uniós gazdasági teljesítményre kihathat. Az olasz adósbesorolás az S&P-nél jelenleg csak két egységgel van a bóvli kategória fölött, ráadásul negatív (a leminősítést valószínűsítő) kilátással. Ha valóban bekövetkezik a leminősítés, az az egyébként is kétéves mélyponton lévő euróárfolyamot tovább húzhatja lefelé - akár komolyabb mozgások is beindulhatnak délután a devizapiacon.

Friss árfolyamok >>

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Az autóipari munkahelyeket megszüntetik, ugye?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 28. 19:15
Sorra jönnek hírek német autógyárak és beszállítóik foglalkoztatotti létszámának csökkentéséről, gyáregységek bezárásáról. Közben azonban az iparági jövőjét sok szakember viszonylag pozitívan látja, mert erős például a kínai export. Mi az oka ennek a kettősségnek? Lehet, hogy a koronavírus csak ürügy a leépítésekre? Lehet, hogy ezek az állások eleve megszűnésre voltak ítélve?
Részvény / Deviza / Áru Felrobbant a Mol, elszállt az OTP
Király Béla | 2020. szeptember 28. 18:59
Pozitívra váltott a nemzetközi tőzsdei hangulat, amelynek a magyar tőzsde nagy nyertese lett. A hétfői kereskedésben az OTP és a Mol is jelentős emelkedéssel zárt.
Részvény / Deviza / Áru Benzin– és dízeltilalom jöhet Németországban, szárnyakat kapott a Mol
Eidenpenz József | 2020. szeptember 28. 11:54
Remekül kezdődött a hét a tőzsdéken, ami jó kínai ipari adatoknak és a vállalatfelvásárlási hullámnak köszönhető, de az amerikai mentőcsomaggal kapcsolatos reményeknek is. Európát a német index vezeti, de a BUX sem maradt le tőle sokkal. A Molt valószínűleg a sajátrészvény-vásárlásokról szóló hír mozgatta meg. Felmerült, hogy idővel Németországban is be kéne szüntetni a hagyományos üzemanyagú autók eladását.
Részvény / Deviza / Áru Megroggyant a forint, merre tovább, MNB? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 25. 19:32
Izgalmas hét volt a devizapiacon, a forint ugyanis felült a hullámvasútra, amelynek tempóját részben az MNB lépései határozták meg.
Részvény / Deviza / Áru Eladták a CIG Pannónia negyedét, Dánia felhajtja a Tesla árát
Eidenpenz József | 2020. szeptember 25. 18:58
Európában rossz volt a hangulat, a fontosabb tőzsdék mínuszban zártak, a BUX index éppen hogy pluszban tudott maradni. De legalább négy részvényünkből három pluszban zárt. Bejelentették a CIG Pannónia Életbiztosító eladását, a vevőt egy nagyon híres dunántúli faluban jegyezték be. Dániában nagyon drága lesz a Tesla.
Részvény / Deviza / Áru Megszületett egy láthatatlan euró/forint árfolyamplafon?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 25. 12:33
A BUX index ma ledolgozta a tegnapi csúnya esés több mint felét, ismét 9000 fölött jár az OTP és javított a Mol is. Európában valamivel több a mínusz a tőzsdéken, mint a plusz, de nincs határozott irány. A forint enyhén erősödik, elemzők szerint azért, mert egy bizonyos sávban az MNB közbeléphet. Warren Buffet meglepően régimódi befektetést eszközölt.
Részvény / Deviza / Áru El sem hinnéd, melyik két országban volt ma kamatemelés
Eidenpenz József | 2020. szeptember 24. 18:51
A rossz hír lett a jó hír, a munkanélküli kérelmek meglehetősen magas száma ellenére Amerikában felfelé indultak el a tőzsdeindexek. Arra számítanak, hogy a rossz adatok kikényszerítik a gazdaságpolitikusok válaszlépéseit. A BUX 1,9 százalékos eséssel zárt, a Mol és az OTP húzta le. A forint kissé erősödni tudott, ehhez azonban az MNB közbelépésére is szükség volt.
Részvény / Deviza / Áru Támadó üzemmódban a német elektromosautó-gyártók, csökkentették a Mol célárát
Eidenpenz József | 2020. szeptember 24. 11:20
A tegnap esti csúnya amerikai esés után ma Európában és Ázsiában is lefelé tartanak az indexek. A fő okok a járvány terjedése és az amerikai mentőcsomag hiánya lehetnek. A BUX is süllyed, főleg a Mol húzza le. Egy elemző csökkentette a Mol-ra vonatkozó célárát és az egész piacot pesszimistán látja. A Tesla beperli az amerikai kormányzatot a Kínával szemben kivetett büntetővámok miatt.
Részvény / Deviza / Áru Óriási részvénykibocsátás készül, nemsoká 370 lehet az euró
Eidenpenz József | 2020. szeptember 23. 18:44
Az európai tőzsdék még pluszban tudtak végezni, de elromlott a hangulat az amerikai értékpapír-piacon, elsősorban a technológiai részvényeket adják. Jött egy kellemetlen adat az amerikai gazdasági aktivitásról, sokan már a karácsonyi szezont temetik. Jött egy ígéretes hír az egyik oltóanyagról, de tönkremehet néhány német bank. Kilenc százalékkal esik a Tesla, gyengécske a forint.
Részvény / Deviza / Áru Bárki is vezeti az informatikai robbanást, ez a cég benne lesz a sűrűjében
MFC Equity | 2020. szeptember 23. 15:11
Stock Picking rovatunkban az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. A sorozat 7. részében a Lam Research vállalatot elemzik, amely sokat profiltálhat a növekvő adatigényekből a felhőalapú számítástechnika térnyerésével.
Friss
hírlevél