TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A G20 viszi a prímet ma, mindenki erre figyel, de alapvetően pozitív a hangulat. A BUX és a forint csendesen gyengülget, magas osztalékot fizet a Duna House. Európát a bankok és a sportszergyártók húzzák. A bitcoin önmagához képest is vad tánccal szórakoztatja a befektetőket.
Részvény a 19. századból (fotó: Deutsche Bank)

Már egész héten érezhető volt a kivárás a befektető körében a G20-találkozó előtt, amelynek vélhetően legfontosabb része csak szombaton esedékes. Az amerikai tőzsdéken tegnap este, az európai tőzsdéken pedig ma délelőtt optimizmus látszik, emelkednek az indexek. Az amerikai határidős indexek is további emelkedést vetítenek előre mára.

A BUX index 0,1 százalékos mínuszban van, a forint kissé gyengül, 323,70 az euró ára. Az OTP, a Richter és a Mol egyaránt egy-két ezrelékkel süllyed.

Friss árfolyamok itt láthatók

1. Megkezdődött a G20

Nagy várakozások előzik meg a G20 (a gazdaságilag legfejlettebb húsz ország) ma kezdődött tanácskozását. Az egyik fő pont az lehet, hogy leülnek tárgyalni egymással az USA és Kína vezetői a kereskedelmi háború megoldására, ez azonban csak csak szombat reggel lesz. De tárgyalnak az amerikaiak és az oroszok is, szó van Iránról, Észak-Koreától, a klímaváltozásról.

A nagy technológiai óriások nemzetközi adóztatásáról is dönthetnek, de beszélnek majd a Huawei-ről és még sok minden másról.

2. Átmeneti volt a forinterősödés

Tegnap új számokat tett közzé az MNB, az infláció és a GDP-növekedés pályáját feljebb tolták. Úgy számolnak, hogy az új lakossági állampapír még a jövőbeni fizetésemelésünket is magához vonzza. Az is kiderült a héten, hogy jelzésértékű szigorítást hajtott végre a jegybank.

A forint a hét közepén így emelkedő pályára állt, az euró 324,40-ről 323,0-ra esett. Innét viszont az utóbbi két napban lassan ismét felfelé araszolt az árfolyam.

3. A Deutsche Bank húzza Európát

A legnagyobb német bank ezúttal probléma nélkül átment az USA hatóságainak stressztesztjén. Ezt a részvényesek jól fogadták, a részvény 3,8 százalékkal emelkedik. A többi bankot is magával húzza. Jól szerepelnek még a sportcégek is, mint az Adidas vagy a Puma.

4. Megvan a Duna House-osztalék

Az „A” sorozatú törzsrészvényekre eső 851 millió forint osztalék kifizetésének kezdő időpontja július 25. lesz, az egy darab 50 forint névértékű törzsrészvényre jutó bruttó osztalék 247,48 forint. Ez 6,2 százalékos évesített osztalékhozamnak felel meg, ami az egyik legnagyobb lehet a hazai tőzsdei cégek sorában. Osztalékra az jogosult, akinek a részvény július 18-án a birtokában van.

5. A bitcoin őrült tánca

Alig több mint egy hete a bitcoin nevű digitális fizetőeszköz még 9700 dollár körül stagnált ,majd hirtelen elszállt és egy éjszaka alatt 11 ezerre ugrott. Másfél napja elérte a 13 800 dollárt is, hogy ma reggelre 10 660-ig essen. Most megint 11 667 a Coindesk árindexe szerint.

Rengeteg hír és vélemény kering a kriptodevizákról, de az biztos ,hogy ismét kiléptek a feledés homályából és közbeszéd tárgyává lettek.

Sok minden változott 2017 vége óta, de a legfontosabb, hogy jóval több termék érhető el bitcoinra – írta például a KBC Equitas. “A frankfurti certifikátok között már több mint 60 darab Bitcoin mozgását lekövető certifikát érhető el, változatos tőkeáttétel mellett. Ráadásul nem csak long, hanem short irányban is lehet gondolkozni” – teszik hozzá.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Felrobbantak a piacok: rekordszint körül a Bitcoin, történelmi csúcson a Dow
Király Béla | 2020. november 24. 18:47
A befektetők úgy vásárolnak, mintha nem lenne holnap, számos eszköz állított fel kedden újabb történelmi rekordot, vagy közelítette még látványosan az évekkel korábban felállított csúcsszintet. A járvány várható kezelése, a potenciális vakcinákról érkező kedvező hírek nagyot lendítettek a piacokon.
Részvény / Deviza / Áru Nem Trump lelépése az egyetlen dolog, aminek ma lehet örülni a piacon
Gáspár András | 2020. november 24. 11:22
Trump ujjait egyesével kell lefejteni a kormányrúdról, de lassan csak beletörődik abba, hogy át kell adnia a hatalmat - a befektetők örülnek a bizonytalanság elmúlásának, és a tömeges oltások közeledtével a gyors gazdasági fellendülésben bíznak, amit az USA-ban egy régi ismerős arc pénzügyminiszteri kinevezése is segíthet. Budapesten a CIG vezeti a tőzsdei erősödést, a BUX azonban továbbra is csak oldalazni tud - a forint pedig teljesen beállt.
Részvény / Deviza / Áru Elfogyott a nap végére a reggeli optimizmus
Király Béla | 2020. november 23. 19:08
A tőzsdéken reggel még kitörő lelkesedéssel fogadták az újabb vakcinával kapcsolatos információkat, a nap végére viszont elfogyott az optimizmus. A magyar piac minimális pluszban zárt, az európai börzék viszont mínuszba csúsztak.
Részvény / Deviza / Áru Tovább gyengül a forint, ki tudja hol áll meg?
Csabai Károly | 2020. november 23. 11:58
Jó hangulatban vágtak neki a mai napnak a befektetők, a kedvezőnek tűnő vakcinahírek hatására veszik a részvényeket, a hazai blue chipeket is, így a BUX-index is méretes pluszban kezdte a napot. Az olaj is drágul, ami arra utal, hogy a szerdától – igaz, megint csak a gázolajra – érvényes drágulás folytatódhat. Az arany gyengül és a forint is: euróval szembeni árfolyama ismét a 360-as szint fölé került és nem zárható ki, hogy a következő napokban még ennél többet is kell majd fizetni az uniós pénz egységéért.
Részvény / Deviza / Áru A járvány miatt megint óvatosabbak lettek a befektetők
Privátbankár.hu | 2020. november 20. 19:20
Pénteken az európai piacokon mérsékelt emelkedést, míg az óceán túlpartján kisebb esést láthattunk. A koronavírus továbbra is meghatározó a befektetők viselkedése szempontjából.
Részvény / Deviza / Áru GVH: mehet az AutoWallis felvásárlási akciója
MTI | 2020. november 20. 17:34
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyta, hogy az AutoWallis többségi részesedést szerezzen a nyugat-magyarországi régióban meghatározó pozíciót betöltő, 130 embert foglalkoztató Iniciál Autóház Kft.-ben - közölte az AutoWallis Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.
Részvény / Deviza / Áru Beszélt Orbán Viktor, zuhant a forint
Csabai Károly | 2020. november 20. 11:36
Reggel 8 óra után a hazai fizetőeszköz az euróval szemben viszonylag nagy mértékben, egy egységgel gyengült. Nem sokkal azután, hogy a miniszterelnök a Kossuth Rádióban árult el részleteket az EU-költségvetéssel kapcsolatos kormányzati vétó után várható fejleményekről. Később ugyan a forint ledolgozta a veszteségét, rendkívül bizonytalan, az árfolyama hogyan alakul a következő napokban.
Részvény / Deviza / Áru Óriási kamatemelés a törököknél, nagy kanyart írt le ma a Mol
Eidenpenz József | 2020. november 19. 18:51
Bár a napokban még rekordot döntöttek, mára kifulladt a tőzsdék emelkedése, a befektetők számára súlyosabb a rövidtávon romló járványhelyzet, mint az oltások jelentette távolabbi ígéret. Ismét veszik a “maradjotthon–részvényeket”, az online és technológiai ászokat. A BUX is süllyedt, viszont a forint erősödni tudott. Ritkán látni akkora kamatemelést, mint ma Törökországban.
Részvény / Deviza / Áru Már nem hatnak az oltóanyag-hírek, gyengülésnek indult a forint
Eidenpenz József | 2020. november 19. 11:43
Az oltóanyagokról szóló újabb és újabb jó hírek egyre kisebb hatást váltottak ki a napokban a tőzsdéken, végül a hatás teljesen elmaradt. Közben Amerikában új lezárások indultak. Süllyednek a vezető indexek, az európai átlagnak megfelelően esik a BUX is. Újra gyengülésnek indult a forint, az arany, az ezüst, az olaj, a bitcoin.
Részvény / Deviza / Áru Betiltaná a benzineseket a ZETA, megtáltosodott az OTP
Eidenpenz József | 2020. november 18. 19:08
Enyhén optimista a hangulat a világ tőzsdéin, a jó oltáshírek és a rossz vírusszámok között őrlődve. A BUX viszont az európai átlag többszörösét hozta ma, főleg az OTP és a Richter húzta. Az elektromosautó-piacon érdekelt cégek új érdekvédelmi szervezetet hoztak létre, amely nemcsak a környezetkímélő járművek támogatását, hanem a környezetszennyezők tiltását is szorgalmazza. Joe Biden ebben partner lehet.
Friss
hírlevél