BUX
35 914.83
-0.05%
-18.00
OTP
10 860.00
-0.55%
-60.00
MOL
1 865.00
-0.05%
-1.00
RICHTER
6 715.00
+0.30%
+20.00
MTELEKOM
384.00
+0.92%
+3.00
 
2019. június 28. 11:30

A G20 viszi a prímet ma, mindenki erre figyel, de alapvetően pozitív a hangulat. A BUX és a forint csendesen gyengülget, magas osztalékot fizet a Duna House. Európát a bankok és a sportszergyártók húzzák. A bitcoin önmagához képest is vad tánccal szórakoztatja a befektetőket.

Részvény a 19. századból (fotó: Deutsche Bank)

Már egész héten érezhető volt a kivárás a befektető körében a G20-találkozó előtt, amelynek vélhetően legfontosabb része csak szombaton esedékes. Az amerikai tőzsdéken tegnap este, az európai tőzsdéken pedig ma délelőtt optimizmus látszik, emelkednek az indexek. Az amerikai határidős indexek is további emelkedést vetítenek előre mára.

A BUX index 0,1 százalékos mínuszban van, a forint kissé gyengül, 323,70 az euró ára. Az OTP, a Richter és a Mol egyaránt egy-két ezrelékkel süllyed.

Friss árfolyamok itt láthatók

1. Megkezdődött a G20

Nagy várakozások előzik meg a G20 (a gazdaságilag legfejlettebb húsz ország) ma kezdődött tanácskozását. Az egyik fő pont az lehet, hogy leülnek tárgyalni egymással az USA és Kína vezetői a kereskedelmi háború megoldására, ez azonban csak csak szombat reggel lesz. De tárgyalnak az amerikaiak és az oroszok is, szó van Iránról, Észak-Koreától, a klímaváltozásról.

A nagy technológiai óriások nemzetközi adóztatásáról is dönthetnek, de beszélnek majd a Huawei-ről és még sok minden másról.

2. Átmeneti volt a forinterősödés

Tegnap új számokat tett közzé az MNB, az infláció és a GDP-növekedés pályáját feljebb tolták. Úgy számolnak, hogy az új lakossági állampapír még a jövőbeni fizetésemelésünket is magához vonzza. Az is kiderült a héten, hogy jelzésértékű szigorítást hajtott végre a jegybank.

A forint a hét közepén így emelkedő pályára állt, az euró 324,40-ről 323,0-ra esett. Innét viszont az utóbbi két napban lassan ismét felfelé araszolt az árfolyam.

3. A Deutsche Bank húzza Európát

A legnagyobb német bank ezúttal probléma nélkül átment az USA hatóságainak stressztesztjén. Ezt a részvényesek jól fogadták, a részvény 3,8 százalékkal emelkedik. A többi bankot is magával húzza. Jól szerepelnek még a sportcégek is, mint az Adidas vagy a Puma.

4. Megvan a Duna House-osztalék

Az „A” sorozatú törzsrészvényekre eső 851 millió forint osztalék kifizetésének kezdő időpontja július 25. lesz, az egy darab 50 forint névértékű törzsrészvényre jutó bruttó osztalék 247,48 forint. Ez 6,2 százalékos évesített osztalékhozamnak felel meg, ami az egyik legnagyobb lehet a hazai tőzsdei cégek sorában. Osztalékra az jogosult, akinek a részvény július 18-án a birtokában van.

5. A bitcoin őrült tánca

Alig több mint egy hete a bitcoin nevű digitális fizetőeszköz még 9700 dollár körül stagnált ,majd hirtelen elszállt és egy éjszaka alatt 11 ezerre ugrott. Másfél napja elérte a 13 800 dollárt is, hogy ma reggelre 10 660-ig essen. Most megint 11 667 a Coindesk árindexe szerint.

Rengeteg hír és vélemény kering a kriptodevizákról, de az biztos ,hogy ismét kiléptek a feledés homályából és közbeszéd tárgyává lettek.

Sok minden változott 2017 vége óta, de a legfontosabb, hogy jóval több termék érhető el bitcoinra – írta például a KBC Equitas. “A frankfurti certifikátok között már több mint 60 darab Bitcoin mozgását lekövető certifikát érhető el, változatos tőkeáttétel mellett. Ráadásul nem csak long, hanem short irányban is lehet gondolkozni” – teszik hozzá.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Részvény / Deviza / Áru Több a brummogás az autópályákon, optimista a Daimler
Eidenpenz József | 2020. július 9. 11:52
Pluszban vannak az európai tőzsdék, de csak szerény mértékben, és akad süllyedő index is. Az óvatosan optimista hangulatot egy jó gyorsjelentés és néhány gazdasági adat alapozta meg. Közben az amerikai kontinensről érkező járványhírek továbbra is borzasztóak. Az OTP süllyedését főleg a Richter emelkedése ellensúlyozza, a forint stabilizálódott.
Részvény / Deviza / Áru Az alacsony kamat miatt gyengül a forint? Emelkedik az arany és a technológiai szektor
Eidenpenz József | 2020. július 8. 18:52
Míg Európában az indexek süllyedtek, addig az Egyesült Államokban szerény pluszokat lehet látni, főleg a technológiai szektorban. A BUX szintén emelkedni tudott, ám a forint ismét gyengült. A nap egyik nyertese az arany, amely 1820 dollár fölött új kilencéves rekordokat döntöget. Az ezüst pedig egy hirtelen ugrással átlépte a 19 dolláros határt.
Részvény / Deviza / Áru Nagy a harc a házhoz szállítási piacon, 355 felett az euró
Eidenpenz József | 2020. július 8. 11:46
A járványhírek továbbra sem jók, ez rányomja bélyegét a tőzsdei kereskedésre. Ráadásul nemsokára indul a gyorsjelentési szezon, az EKB pedig kiváró álláspontra helyezkedik. Így az európai tőzsdék inkább esnek, de Budapesten van egy kis emelkedés. Újabb egy forinttal drágább az euró. Izgalmas hírek jönnek a házhoz szállítással foglalkozó nagy cégek szektorából.
Részvény / Deviza / Áru Áttörte az 1800 dollárt az arany, újra gyengül a forint
Eidenpenz József | 2020. július 7. 19:04
Megszakadt a napokig tartó emelkedő trend a világ legfontosabb tőzsdéin, az európai indexek egész nap mínuszban jártak, Amerika is eséssel kezdett. Valamelyest javítani tudott a rossz hangulaton, hogy a Citigroup emelte az év végére vonatkozó részvénypiaci várakozásait, és jött egy viszonylag kedvező munkaerő-piaci adat is. Az arany több mint kilenc éve nem látott csúcson van, a forint viszont újra gyengülő pályára állt.
Részvény / Deviza / Áru Szakadatlanul veszi saját részvényeit az OTP
Privátbankár.hu | 2020. július 7. 15:51
Június közepén írtunk arról, hogy az OTP Bank milyen aktívan vásárolja a saját részvényeit. Nos, a folyamat azóta sem változott, a pénzintézet szinte minden nap vesz egy csomagot. Így már a teljes állomány 1 százalékát tartja a tulajdonában.
Részvény / Deviza / Áru Újabb csomagok készülnek, válság előtti szinten a magyar lakáspiac
Eidenpenz József | 2020. július 7. 11:53
A hétfői szép emelkedés és csúcsdöntögetés után kedden korrigálnak az európai tőzsdék és az amerikai határidős indexek. Budapesten is egy százalék körüli az esés, három nagy részvényünk kis egy irányba tart. Újra lejtős pályán a forint. A Duna House gyorsjelentése azt állítja, hogy a válság előtti szintre javult a hazai lakáspiac. Nagy csomagok készülnek Nagy-Britanniában és az USA-ban.
Részvény / Deviza / Áru Az utazási irodák 85 százaléka csődtől fél, nagyot ugrott az OTP
Eidenpenz József | 2020. július 6. 18:50
Kiváló a hangulat a világ fontosabb tőzsdén ma is, aminek részben a Kínához, a kínai gazdasághoz fűzött remény, részben egy jó amerikai szolgáltatóipari adat lehet az oka. Egy német kutatóintézet szerint a cégek 21 százaléka csődtől tart, de a turizmusban ez az arány inkább 60-90 százalék közötti. A BUX is emelkedett, főleg az OTP négy százalékos ugrása vitte fel. A forint stabil, megindultak viszont a nemesfémek.
Részvény / Deviza / Áru Piros shortban sírdogálhatnak a Tesla-shortosok, kapkodnak a kínai részvények után
Eidenpenz József | 2020. július 6. 11:20
Remekül indult ez a hét is az európai tőzsdéken, de az igazi ugrás Ázsiában volt. Szépséghiba, hogy a nagy emelkedést egy kínai kormányközeli lap kincstári optimizmusa indíthatta el. A BUX is emelkedik, de elmarad úgy Lengyelországtól, mint Nyugat Európa nagy részétől. Elon Musk már megint kitalált valami csodásat hívei és ellenségei szórakoztatására.
Részvény / Deviza / Áru Tízezreket bocsátanak el a német autógyárak, hát még a beszállítók
Eidenpenz József | 2020. július 3. 18:35
Ma Európában egy százalék körüli mértékben estek a részvényindexek, miközben Amerika zárva volt. Budapesten is hasonló a helyzet, a forint is megindult lefelé. A rossz hírek közé tartozik, hogy nő a feszültség India és Kína között, ráadásul megnyílt a kereskedelmi háborús front. Több tízezer embert küldhetnek el a német autógyárak, és további tízezrekről beszélnek a beszállítók körében.
Részvény / Deviza / Áru Megjött a rettegett mutáció? De legalább nyitnak a pubok
Eidenpenz József | 2020. július 3. 11:54
A vártnál valamivel jobb beszerzésimenedzser-indexek érkeztek az európai országokból, miközben továbbra is nagyon rosszak a járványügyi hírek Amerikában. Komolyan felmerült, hogy a vírus már mutálódik. Az USA ma zárva van, így Európa egy kicsit el van veszve, irány nélkül oldalaz. Nem úgy a BUX index, amelynek minden fontosabb komponense pluszban van, és a forint is stabil.
Friss
hírlevél