Bitcoin
Részvény / Deviza / Áru Derűre ború a tőzsdéken, lenne miért emelkednie a bitcoinnak
Eidenpenz József | 2020. augusztus 25. 19:03
A délelőtti kellemes pluszok mínuszba vagy stagnálásba fordultak, miután rossz hír érte az Apple-t, megrendült az amerikai fogyasztói bizalom és nőtt a hurrikánveszély. A BUX alulteljesítő volt, egyedül a Mol úszta meg. Az MNB kommentárja nem kavarta fel a piacot. Öt okot is látnak a bitcoin emelkedésére.
Részvény / Deviza / Áru Menekülés a készpénzből – a Bitcoin is nagy nyertes lett
Király Béla | 2020. augusztus 20. 18:34
Az idén kitört koronavírus-járványra adott jegybanki reakciók sok befektető számára jelezték, hogy a készpénz és a kockázatmentesnek tekinthető államkötvények nem alkalmasak értékmegőrzésre. Jöttek hát a különböző alternatívák.
Részvény / Deviza / Áru Régi nóta rontja a részvénypiacok hangulatát
Csabai Károly | 2020. augusztus 18. 10:53
Hát persze, hogy az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi feszültségek éleződtek ki ismét. Így kérdéses, meglesz-e ma a S&P 500-as amerikai részvényindex új rekordja. Idehaza pedig megint a forint gyengülése adja a beszédtémát, euróval szembeni árfolyama a lélektani határnak számító 350-es szint körül táncol. 
Részvény / Deviza / Áru Kína berúgta az ajtót – kisbefektetőknek már nem adnak el olajat?
Eidenpenz József | 2020. május 22. 11:41
Végleg rá akar telepedni Kína Hong Kongra, a tőzsdeindex majdnem hat százalékkal zuhant, Amerika válaszlépésekkel fenyeget. Az európai tőzsdék esése azonban mérsékelt, a BUX is az átlagot hozza, az OTP egy százalék alatti mértékben gyengül. Megint visszapattant 349 forint környékéről az euró. Egyes cégek nem akarnak olajat eladni olyan alapoknak, amelyekbe a kisbefektetők szállnak be. Drága lett bitcoinozni.
Részvény / Deviza / Áru Merre tovább, Bitcoin?
Csabai Károly | 2019. november 20. 18:00
A júliusban még a 14 ezer dollárt közelítő kriptodeviza jelenleg 8 ezer dollár környékén cserél gazdát. Hosszabb távon a Bitcoin felértékelődési pályára kerülhet, de a valós felhasználás döcögősen halad előre, kérdés, a 2017-ben a Bitcoinba fektetők jó részének lesz-e türelme átvészelni a letargikus piacot.
Részvény / Deviza / Áru A Bitcoin lehet az új arany?
Csabai Károly | 2019. július 30. 18:59
10 ezer dollár alá esett a Bitcoin árfolyama, ennek ellenére vannak, akik azt mondják, érdemes venni, mert hosszabb távon a kriptopénz a jelenleg fő menedékeszköznek számító arany helyébe léphet. Az elmúlt hónapokban nagyon erős kampány indult a Bitcoin és arany szembeállításának érdekében. Vajon mi állhat a háttérben? Ennek jártunk utána.
Részvény / Deviza / Áru Nem tudott a Bitcoinra ráijeszteni Trump
Privátbankár.hu | 2019. július 12. 19:03
Néhány napja az amerikai jegybank elnökének nyilatkozata után komolyan visszaesett a Bitcoin és más kritpoeszközök ára. Trump nyilatkozatára viszont nem, hogy esett volna az árfolyam, hanem egyenesen nőtt.
Részvény / Deviza / Áru Powell öntött még egy kis olajat a tűzre
Privátbankár.hu | 2019. július 11. 11:20
Az elmúlt napok toporgása után a tengerentúli tőzsdék határozott emelkedő irányt vettek, ebben döntő szerepe volt a Fed elnökének, Jerome Powell ugyanis egy közelgő kamatvágásra utalt. A jegybank elnöke ezzel gyengítette a dollárt, a tőzsdéknek viszont új lendületet adott. Egy másik kijelentése viszont a Bitcoint, és más kriptodevizákat is alaposan gyengített.
Pénzügyi szektor Másfél éve nem volt ilyen erős a bitcoin
Privátbankár.hu | 2019. június 26. 09:29
12 ezer dollár fölé izmosodott a kriptó árfolyama.
Részvény / Deviza / Áru A nap befektetési sztorija: mitől szárnyal a Bitcoin?
Csabai Károly | 2019. június 20. 19:01
Az elmúlt huszonnégy órában már 9360 dolláron is gazdát cserélt a Bitcoin. Ez több mint tizenöt hónapja, 2018 márciusa óta nem látott magas szint. Ami egyúttal azt is jelenti, hogy a tavaly decemberben 3300 dollár alatt is megfordult legismertebb kriptovaluta árfolyama már közel félig ledolgozta a 2017. decemberi 20 ezer dollárt közelítő történelmi rekordját. Mi áll az emelkedés hátterében? Ennek jártunk utána.
Részvény / Deviza / Áru Egy újabb nehéz hét zárása – 7 dolog, amire pénteken figyelni érdemes
Csabai Károly | 2019. május 17. 11:25
Nincs új a nap alatt, a vállalati gyorsjelentések és a makrogazdasági adatok legfeljebb csak változatossá tudják tenni a pénteki befektetői menüt, amelynek fő fogása ugyanis változatlanul az USA és Kína közötti kereskedelmi háború.
Részvény / Deviza / Áru Újabb Bitcoin-lufi fújódik?
Csabai Károly | 2019. május 13. 18:35
Ez ugrik be annak láttán, hogy a legismertebb kriptopénz árfolyama csaknem féléves oldalazást követően március végén elkezdett felfelé araszolgatni, hogy aztán a múlt héten kilőjön, s 7600 dolláros vasárnapi jegyzése több mint a duplája legyen a másfél hónappal korábbinak.
Pénzügyi szektor Váratlanul feltámadt poraiból a bitcoin
Privátbankár.hu | 2019. április 2. 10:59
Az idei csúcsra lőtt ki az árfolyama.
Részvény / Deviza / Áru A Facebook és a Telegram fogják sikerre vinni a kriptodevizákat?
Privátbankár.hu | 2019. március 4. 17:15
Több milliárd ember számára nyílhat meg a nemzetközi pénzátutalás lehetősége, ha a Facebook által tervezett kriptodeviza elindul, vélhetően még az első félévben. A Telegram is hasonlót tervez. Lehet, hogy ami a bitcoinnnak nem sikerült, a tömeges elterjedés, azt a nagy internetes óriások valósítják meg?
Vásárló Durva csalás - egészen trükkösen éltek vissza Elon Musk nevével
Privátbankár.hu | 2018. november 6. 15:44
Különös hackertámadás ért több ellenőrzött Twitter-fiókot is.
Részvény / Deviza / Áru Brüsszel volt? Csúnyán elintézték ma a BUX-ot
Eidenpenz József | 2018. szeptember 11. 18:15
Kezdetben nem volt túl jó a hangulat a részvénypiacokon ma, amiben komoly szerepe lehetett annak, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi háború megint eszkalálódni látszik. Később javult a helyzet, főleg Amerikában, de a magyar BUX-ot csúnyán elintézték.
Személyes pénzügyek Ne is álmodjatok arról, hogy cenzúrázni fogtok bennünket!
Eidenpenz József | 2018. augusztus 20. 14:23
A blokkláncot sok mindenért szidják, de pótolhatatlannak bizonyulhat a cenzúra elleni harcban. Erre nemrég egy kínai eset felhívta a figyelmet, a dokumentum ma is köszöni szépen, megvan. De dolgoznak nagyobb fájlok, képek, videók titkosított és megosztott tárolásán is. A hatóságok tehetetlennek bizonyulhatnak.
Részvény / Deviza / Áru Jó rendőr, rossz rendőrt játszanak a török vezetők?
Eidenpenz József | 2018. augusztus 14. 18:34
Enyhültek a Törökországgal kapcsolatos félelmek, emelkedett ma a török eszközök ára és javult a tőzsdék hangulata mindenütt. Pedig az egyik vezető ilyet, a másik olyat mondott. Budapesten is erősödött az index, a forint pedig pár fillérrel erősödni tudott.
Részvény / Deviza / Áru Blokklánc-reakció: valóban a kripto az új világvaluta?
Balkó Rita | 2018. június 1. 14:35
Senki sem szólt nekik, úgyhogy véletlenül megtették a lehetetlent 2009 januárjában, amikor a Bitcoin először megjelent. Azóta lassan tíz év telt el, a penny töredrészét érő kísérletből pedig a világ egyik legveszélyesebb gazdasági kísérlete vált. A blokklánc-technológia alapjaiban változtatta meg a hozzáállásunkat a pénzhez és a fizetési megoldásokhoz. Megéri-e bányászni? Tényleg a Bitcoin a demokratikus fizetés jövője? A BrainBar konferencián jártunk.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlott Moszkva, jól elszálltak Mészárosék
Eidenpenz József | 2018. április 9. 19:14
Hatalmasat esett az orosz tőzsde az amerikai szankciók kibővítése után, tíz százalék körül szakadtak az indexek. A BUX is szépen emelkedett, de az úgynevezett Mészáros-cégek kifejezetten száguldottak, limittel. Amerikában ismét bizakodóak a vámháborúval kapcsolatban és száguldanak az indexek, Európában szerény emelkedés volt.
Részvény / Deviza / Áru A bitcoin-árfolyam előrejelzése: tyúk-tojás probléma?
Eidenpenz József | 2018. március 7. 14:15
Úgy tűnik, néha azért keresnek rá sokan a kriptodevizákra a Google-nál, mert nagyon felmentek az árfolyamok. Néha meg azért mennek fel, mert sokan rákerestek, majd vásároltak. Nem igazán lehet előre tudni, melyik verzió érvényes. Mostanában ráadásul megváltozott valami.
Részvény / Deviza / Áru Atomot dobott Trump a kereskedésre, gyengül a forint
Privátbankár.hu | 2018. március 2. 11:10
Szinte kizárólag vörösben zártak a távol-keleti tőzsdék, Nyugat-Európa és Budapest szintén vörösbe borult.
Részvény / Deviza / Áru Emiatt nem alkalmas pénzküldésre a bitcoin – de a bankok se nagyon
Eidenpenz József | 2018. február 21. 15:02
Alkalmas-e pénzküldésre a bitcoin? Szerintünk nem. Hacsak a címzett nem kifejezetten arra vágyik. Igaz ugyan, hogy a kriptodevizák tranzakciós díjai egy-két nagyságrenddel alacsonyabbak, mint egy banki átutalásé, elköltésük vagy készpénzre váltásuk nehézségei és biztonsági kockázataik miatt így sem biztos, hogy megéri. Majd talán egyszer, pár év múlva.
Részvény / Deviza / Áru Pánik a tőzsdéken: Budapest sem maradhatott ki
Privátbankár.hu | 2018. február 11. 13:09
Hiába emelkedett a forgalom, a nemzetközi események visszafogták a Budapesti Értéktőzsde és a BUX teljesítményét. A magyar kereskedés csapongó volt, nehezen talált irányt, amin az sem segített, hogy a Bitcoin-lufi tovább eresztett a héten. Mészáros Lőrincék azonban ismét bevásároltak, a Richternél pedig fontos hírek jöttek. Lássuk, mi történt a tőzsdén a héten!
Részvény / Deviza / Áru Ez szörnyen kínos: megelőzhető lett volna az évszázad kriptobűnténye?
Privátbankár.hu | 2018. február 2. 07:13
A japán pénzügyi szabályozó többször figyelmeztette a Coinchecket, hogy javítsák ki a biztonsági hibákat.
Makro / Külgazdaság Soros elárulta, mi jelenti a legnagyobb fenyegetést a világra
Privátbankár.hu | 2018. január 26. 11:29
Nem, nem a menekültekről van szó.
Részvény / Deviza / Áru Komoly érvágásra készül a kriptovaluták fellegvára, megzuhant a Bitcoin
Privátbankár.hu | 2018. január 11. 10:18
Nem csak a Bitcoint, minden kriptovalutával való kereskedést betiltana Dél-Korea.
Személyes pénzügyek Bitcoinos rablókat kapott el a magyar rendőrség
Privátbankár.hu | 2017. december 28. 15:41
Itthon is megy a digitális fizetőeszközzel a sumákolás.
Makro / Külgazdaság Gyanús ügyletek Észak-Koreában – ebből pénzelik az atomprogramot
Privátbankár.hu | 2017. december 17. 15:50
Elképesztő mennyiségű bitcoin tűnt el idén, a dél-koreaiak sejtik, hová került.
Makro / Külgazdaság Bekeményítene az EKB: új szabályok jöhetnek a Bitcoinra?
Privátbankár.hu | 2017. december 12. 07:54
Az EKB szerint komolyabb keretek közé kéne szorítani a kriptodevizát.
Részvény / Deviza / Áru Imádják a befektetők – 18 ezer dollár felett a bitcoin
Privátbankár.hu | 2017. december 11. 08:51
Folytatódik a kriptopénz hihetetlen szárnyalása.
Részvény / Deviza / Áru Kipukkadt a lufi? Nagyot durrant a Bitcoin
Privátbankár.hu | 2017. december 8. 08:30
Hirtelen fejest ugrott a betonba az árfolyam.
Személyes pénzügyek A mánia határtalan? A kriptopénz után jő a kriptomacska, és virtuálisan szaporodik
Eidenpenz József | 2017. december 7. 16:45
Egy másfél hete indult macskás játék máris annyira népszerű lett, hogy lelassította az Ethereum nevű blokkláncot, a virtuális állatkák ára pedig az egekben van. A kártyaszerű cukiságok átlagosan 108 dollárért keltek el, “használtan” is legalább nyolc dollárt kérnek értük. Lehet, hogy a játékok miatt fogják az átlagemberek is megismerni a blokkláncot és a kriptodevizákat?
Vállalat Egy kisebb országnyi áramot fogyaszt a Bitcoint
Privátbankár.hu | 2017. november 24. 15:03
Egész konkrétan többet, mint teljes Magyarország együttvéve.
Pénzügyi szektor Nekimennek az oroszok a bitcoinnak - jönnek a szigorítások
Privátbankár.hu | 2017. október 10. 11:13
Komoly szigorításokat terveznek az oroszok a bitcoin kereskedelem körül.
Részvény / Deviza / Áru Beborult Budapesten: adják az OTP-t, megtorpant a forint
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 15. 11:32
Rengeteg bankpapírt adott el az egyik fő részvényes. Európa ütősen kezdett, a forint viszont alig moccan.
Részvény / Deviza / Áru Kettéhasadt a Bitcoin
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 2. 14:35
Eddig sokan stabilnak és törhetetlennek hitték az első virtuális devizának is nevezett instrumentumot, amely éppen ezért inflálódni sem tud. Nos, máris kettéhasadt, de nem úgy, mint a csehszlovák korona cseh és szlovák koronára egykoron. Sikamlós terep a kriptopénznek nevezett eszközök világa, de kétségkívül érdekes.
Személyes pénzügyek Nagyot gondolt az osztrák posta – nálunk mikor vezetik be?
Privátbankár.hu | 2017. július 11. 15:17
Mostantól kriptovalutában is fizethetik a rezsit a szomszédok.
Részvény / Deviza / Áru Bitcoint loptak a befektetőktől – ez az igazi veszély
Fellegi Tamás | 2017. július 5. 17:03
Amióta csak kitalálták a Bitcoint és a hozzá hasonló kriptovalutáknak nevezett eszközöket, sokakat izgat, hogy tényleg ebből lesz-e a jövő valutája, tényleg az égig érhet-e az árfolyama, vagy netán összeomlik is eltűnik. Mindezek lényeges kérdések, de egyelőre a legnagyobb gondot és kockázatot a biztonsági hiánya és a nem megfelelő szabályozottság jelenti.
Részvény / Deviza / Áru Meglopták a bitcoinosokat, beszakadt az árfolyam
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 3. 11:40
Összesen 72 millió dollárnyi bitcoint loptak el a hongkongi Bitfinexről, összeomlott az árfolyam.
Befalap Újra kell írni a tankönyveket – így fektet be egy fizikus a magyar piacon
Eidenpenz József | 2015. február 2. 06:08
Egy éves az alap, amelynek kezelője a természettudományok módszereit is beveti a vagyonkezelésnél. A forint szerinte nem drága, a magyar részvények eleget estek, leginkább azonban a Mol, az OTP, és az MNV devizakötvényeit kedveli. A Bitcoin nem halt meg, de magyar alapba egyébként sem lehet vásárolni belőle.
Deviza / Áru Már harmincszor halt meg a Bitcoin, de még mindig él
Eidenpenz József | 2015. január 15. 08:15
Nagyot zuhant az idén az egyébként legalább egy éve gyengélkedő bintcoin árfolyama, a digitális deviza 2013. októberi szintjén áll, rövid időre áttört egy fontos határt is. Sokan ismét temetik, mások csak nevetnek ezen. Már harmincszor énekelték meg a halálát.
Pénzügyi szektor Ereszt a szuperpénz-lufi: újabb botrány a bitcoin körül
Fellegi Tamás | 2015. január 8. 12:55
Az eddig látszólag stabilan működő Bitstamp kereskedési platformtól 19 ezer egységet loptak el, működését egyelőre felfüggesztette. Így az Mt. Gox után ez már a második bitcoin tőzsde, amelyik kidőlni látszik. A szuperpénz árfolyama pedig szépen ereszkedik.
Pénzügyi szektor Újabb helyen szerezhet BitCoin-t a budapesti polgár
Privátbankár.hu | 2014. december 3. 09:17
Megfeleződik a karácsonyi időszakban a hazai egyetlen BitCoin ATM díja - így is 3,5 százalék lesz. Hamarosan Budán is üzemel majd egy BitCoin ATM.
Részvény / Deviza / Áru Óriási csalás miatt ment csődbe a legnagyobb Bitcoin-tőzsde?
Privátbankár.hu | 2014. május 30. 14:23
Körvonalazódik az Mt. Gox csődjének az oka. Mégsem hackertámadás miatt tűnhetett el 650 ezer virtuális pénz.
Pénzügyi szektor Kínának nem tetszik a virtuális pénz, ki fogja felkarolni a Bitcoint?
Privátbankár.hu | 2014. április 30. 11:38
Elemzők szerint nyugatra tolódhat el a virtuális pénzzel való kereskedés központja.
hírlevél