Bitcoin
Részvény / Deviza / Áru Így várja a forint a kamatdöntést 
Eidenpenz József | 2024. február 27. 12:44
A forint enyhe erősödéssel várja a kamatdöntést, a BUX index kissé süllyed, korrigált a földgáz. Már megint baj van a Teslákkal, ezúttal Németországban. A bitcoin 56 ezer dollár fölé ért, és az 57 ezer sincs messze.
Részvény / Deviza / Áru Jó lehet még a PMÁP? 
Eidenpenz József | 2024. február 26. 16:06
Mik a hazai lakossági állampapírok, különösen az inflációkövető kötvények kilátásai jelenleg az erősen lecsökkent infláció fényében? Mik a nemrég engedélyezett bitcoin ETF-ek tapasztalatai, és mi lesz a következő néhány fontos esemény, narratíva ebben a szektorban? Ezekről a témákról beszélgettek a TrendFM rádió reggeli műsorában Eidenpenz Józseffel, a Privátbankár.hu és az Mfor.hu főmunkatársával.
Részvény / Deviza / Áru Jövőre sem lesz hiány földgázból, remekelt a Telekom 
Eidenpenz József | 2024. február 23. 12:02
A BUX emelkedik, a Telekom kilőtt a gyorsjelentése után. Másutt a csodálatos csütörtök után elfáradtak a tőzsdék, nem alakult ki egyértelmű irány. A földgáz a következő szezonban is elegendő lehet Európában. Az égig fog nőni az Nvidia árfolyama?
Részvény / Deviza / Áru Merre tovább, forint? Érdemes-e Teslát venni? 
Eidenpenz József | 2024. február 21. 12:15
Európában emelkednek a tőzsdék, de a briteket dupla átok sújtja. Vegyes volt a Graphisoft Park eredménye, drágul az OTP, eseget a forint. Lecsapnak a spekulánsokra a kínai tőzsdén, Bezos még több Amazont ad el, 3000 dollár az ether.
Részvény / Deviza / Áru Hat kriptovaluta-alkalmazás, amit szórakozva és ingyen ki lehet próbálni 
Eidenpenz József | 2024. február 18. 05:42
Kriptovalutákba nemcsak pénzért lehet befektetni – lehet tanulásra, szórakozásra is használni a blokkláncot, és jutalmat kapni érte. Egészen hétköznapi területekre is betört már, mint a játék, a szerencsejáték, a levelezés vagy egyes eszközeink bérbeadása pénzért.
Részvény / Deviza / Áru Megismétlődhet a fényes Mol-osztalék, ezért drágulhatnak tovább a kriptók 
Eidenpenz József | 2024. február 16. 12:21
A tőzsdék hangulata kiváló, az indexek történelmi csúcson vagy szorosan az alatt vannak, így van ez Budapesten is. A Mol a húzópapír a remek gyorsjelentése után, a forint stabil. Nem véletlenül gyengült a dollár, öt ok miatt is tovább drágulhatnak a kriptók.
Részvény / Deviza / Áru Két dolog miatt gyengült a forint, magasabb áron kevesebb sör fogy 
Eidenpenz József | 2024. február 15. 12:26
Az euró már a 390 forintos határhoz közelít, ami két fontos tényezővel magyarázható. Az OTP húzza a BUX-ot, pénteken jelent a Mol. Dől a tőke a kötvényalapokba, magasabb áron a jelek szerint kevesebb sört isznak az emberek. Már kétbillió dollár van a kriptovalutákban.
Részvény / Deviza / Áru A forint zokon vette a satnya növekedést, többet érhet viszont a Richter 
Eidenpenz József | 2024. február 14. 12:18
A tőzsdék mintha máris magukhoz térnének a keddi inflációs sokkból, a BUX viszont stagnál. A forint határozottan gyengülő pályára állt a GDP-adat hatására. Alaposan megemelték a Richter célárát. Rég nem látott szinten eufórikus a bitcoin-piac, de a részvénypiacok is felettébb optimisták.
Részvény / Deviza / Áru Borzasztó fontos adat jön, megint bankot vehet az OTP 
Eidenpenz József | 2024. február 13. 12:10
A hétfő veszteséből lett a kedd nyertese, megint az OTP húzza a BUX-ot. A piacok lefelé csorognak a fontos amerikai inflációs adat előtt, a forint rezzenetlenül állja a vihart. Történelmi csúcson van a zloty/forint árfolyam, azaz gödörben a hazai fizetőeszköz. A bitcoin 50 ezer dollár felett jár, de még jobban húz az ether.
Részvény / Deviza / Áru Alig érezte meg az OTP a bankeladást, kétéves csúcson áll a bitcoin 
Eidenpenz József | 2024. február 12. 11:56
Hivatalossá vált az OTP kivonulása Romániából, a vesztesége kissé magasabb a vártnál, de valószínűleg nem emiatt esik. A gyorsjelentési szezon az USA-ban jól sikerült, de a részvények túlértékeltnek számítanak. Több mint két éve nem látott magasságokba ment a bitcoin.
Részvény / Deviza / Áru Megőrülnek a befektetők egy papírért, ez a fém lehet az év nyertese 
Eidenpenz József | 2024. február 6. 12:09
A tőzsdeindexek keveset változnak, a forint is stabil, de a gyorsjelentések komoly mozgásokat képesek okozni egyes papírok árfolyamában. Az egyik fém végre megindulhat, miután tavaly szerény emelkedéssel tudott zárni. Nem vásárolnak télikabátot a magyarok, megint nyert a bitcoin-mániás elnök.
Részvény / Deviza / Áru Ezért esik már megint a forint, inog a felépítmény Kínában? 
Eidenpenz József | 2024. február 5. 12:10
Az amerikai Fed elnöke az ottani kamatokról, egy hazai miniszter az itteniekről nyilatkozott a hétvégén, meg is látszik a forint árfolyamán. Csúnyán néz ki a kínai részvénypiac, feleslegessé válhatnak a kriptotőzsdék. Hogyan maradhat valaki dollármilliomos, és hogyan nem?
Részvény / Deviza / Áru Valamire várnak a magyar eszközök, óriási bitcoin-vagyon landolt a rendőrségnél 
Eidenpenz József | 2024. február 1. 12:25
Európában is mínuszban vannak az indexek, de változó mértékben, az amerikai határidős mutatók pedig már emelkednek a szerda esti “Fed-sokk” ellenére. A forint és a BUX mintha várna valamire, talán az EU-csúcs híreire. Hatalmas mennyiségű bitcoint foglaltak le egy rendőri akcióban, jó hír jött az FTX-befektetőknek.
Állampapír / Kötvény Jók-e még a lakossági állampapírok? Merre tovább, bitcoin? 
Privátbankár.hu | 2024. január 29. 17:11
Mik a hazai lakossági állampapírok, különösen az inflációkövető kötvények kilátásai jelenleg? Milyen változások várhatók ezen a piacon? Mik a nemrég engedélyezett bitcoin ETF-ek első tapasztalatai, sikeresnek tekinthetők-e, és mi lesz a következő sláger, narratíva ebben a szektorban? Erről beszélgettek a TrendFM rádió reggeli műsorában Eidenpenz Józseffel, a Privátbankár.hu és az Mfor.hu főmunkatársával.
Részvény / Deviza / Áru Négyhónapos mélyponton a forint, kényes helyzetben az olaj 
Eidenpenz József | 2024. január 29. 12:26
A német tőzsdeindexet vállalati hírek húzzák vissza, a BUX is jókorát esik, a forint pedig rég nem látott határra érkezett. Záporoznak a gyorsjelentések és makrogazdasági adatokban, kamatdöntésekben is bővelkedünk majd a héten. Valaki megtalálni véli a bolygó legjobb kontrariánus befektetését, két jó és egy rossz hír jött a kriptókról.
Részvény / Deviza / Áru Megállt a forint zuhanása, árháború a bitcoin-termékek piacán 
Eidenpenz József | 2024. január 25. 12:13
Európában esnek a részvényárak az Európai Központi Bank (EKB) döntése előtt, a BUX viszont az OTP-nek köszönhetően szépen teljesít. Gyengélkedik ugyanakkor a forint. Békeidőkben megszokott szinten a földgáz, csalódást okozott a Tesla. Európába is begyűrűzik a bitcoin-ETF-ek hatása. Ezek az aktuális osztalékkirályok.
Részvény / Deviza / Áru Megvan, mitől gyenge a forint, teletömik intelligenciával a telefonunkat 
Eidenpenz József | 2024. január 24. 12:09
Jó a hangulat a tőzsdéken, a záporozó gyorsjelentések között vannak gyöngyszemek. Kellemes meglepetést okozott a Netflix, tíz százalékkal ugrik. Nem tért magához a forint, amire több magyarázatot is adtak az elemzők. Nagy dolgok készülnek az Apple-nél.
Részvény / Deviza / Áru Eltűnt a háborús prémium a gázárból, kitartóan gyengül a forint 
Eidenpenz József | 2024. január 23. 12:28
Jó napok után egy gyengébb jön a tőzsdéken, Nyugat-Európában mérsékeltek a mínuszok, Budapesten nagyobbak. A forint is esik, ami azonban régiós jelenség. A földgáz emelkedik ugyan, de így is az invázió előtt jellemző szinten van. Miért süllyedt 40 ezer dollár alá a bitcoin? Kik veszik majd a kínai részvényeket?
Részvény / Deviza / Áru Csúf év lehet 2024 minden tőzsdén, a kínai részvényesek már pánikolnak 
Eidenpenz József | 2024. január 17. 12:19
Egy sor lelombozó adat érkezett ma Kínából és Nagy-Britanniából, nem csoda, hogy az európai indexek szakadnak. Ázsiában még nagyobbak az esések. A különböző gazdasági és politikai kockázatok miatt csúnya év következhet a tőzsdéken. Hatalmas rekordforgalmat generáltak a bitcoin ETF-ek az első héten.
Részvény / Deviza / Áru Drágít és drágul a Telekom, újra 30 euró alatt a földgáz 
Eidenpenz József | 2024. január 16. 12:27
A részvénypiacokon rossz a hangulat, amiben az Európai Központi Bank (EKB) vezetőinek nyilatkozatai játszhattak szerepet. Nincs ez másképp nálunk sem, csak a Magyar Telekom drágul, miután drágítja szolgáltatásait. Nyár óta nem látott alacsony szinten az európai földgáz, új kriptókártyát ajánl a Binance.
Részvény / Deviza / Áru Tőzsdei bevezetési hullám jöhet, menekül a tőke Kínából 
Eidenpenz József | 2024. január 15. 12:25
A forint és a BUX kissé süllyed, Amerika zárva, a földgáz ára jócskán esik. Menekül a tőke Kínából, fontos választás volt Tajvanon. Mit mutat a hazai lakáspiac? Miért esik a bitcoin? Tőzsdei bevezetési hullám jön a kriptószektorban?
Részvény / Deviza / Áru Merre tovább, gázár? Megvan, mennyit fizet a sok PMÁP 
Eidenpenz József | 2024. január 12. 12:16
Európában optimisták a tőzsdék, a BUX-nak is meglehet a napi betevő történelmi rekordja. A forint átmenetileg gyengült az inflációs adatra. Magas kamatnak örülhetnek a korábban kibocsátott PMÁP-ok tulajdonosai. Vajon az emelkedő amerikai gázár ide is begyűrűzik?
Részvény / Deviza / Áru Meglepetést okozhat a hazai infláció, eljött a bitcoin tíz éve várt napja 
Eidenpenz József | 2024. január 11. 12:05
Óvatosan optimisták a tőzsdék, a BUX is kissé tovább emelkedik a kulcsfontosságú inflációs adatok előtt. Itthon akár hat százalék alatt is lehet a pénzromlás, de most jön a neheze, a további mérséklődés akadályokba ütközhet. Sok év után végre engedélyezték a bitcoin ETF-et, erre inkább az ether ára ment fel.
Részvény / Deviza / Áru Megszületett a történelmi döntés: felrobban a bitcoin? 
Privátbankár.hu | 2024. január 11. 06:51
Az amerikai tőzsdefelügyelet több mint egy évtizednyi ellenállás után kénytelen volt beadni a derekát.
Részvény / Deviza / Áru Óriásit emeltek a Telekom célárán, robbant a BUX, mindjárt 375 forint lesz az euró? 
Eidenpenz József | 2024. január 10. 12:14
A magyar tőzsdeindex kirobbanó formában van, új történelmi csúcson, lekörözve európai társait. Kissé a forint is javít. Az OTP-nek és a Telekomnak a céláruk meredek emelése segíthetett. Nemsokára 375 forint lesz az euró? Történelmi kitörés előtt a japán index? Ismét az USA lesz a vezető olajtermelő?
Részvény / Deviza / Áru Inflációra vár a forint, kemény év jöhet a részvénypiacon 
Eidenpenz József | 2024. január 9. 11:59
Az európai tőzsdéken inkább az esés jellemző, de vannak kivételek. Így rekordszinten áll a BUX index is, miközben egy forinttal drágább lett az euró. Megszólalt a kötvénykirály és az amerikai tőzsdefelügyelet elnöke, utóbbi a kriptókat ekézte, mégis megörültek neki. Hatalmasat emeltek az OTP célárán.
Részvény / Deviza / Áru Izgalmas szinten a Mol, a forint, jön a nagy Bitcoin-döntés 
Eidenpenz József | 2024. január 8. 12:10
A részvénypiacok többsége esik hétfőn, kivéve Németországban, ahol a Boeing problémáiból az Airbus húz hasznot. A forint a kezdeti gyengülésből erősödésre váltott, nagyot süllyed a földgáz és az olaj. Kína szenved, szerdán jöhet a Bitcoin ETF, Elon Musk drogfogyasztásáról cikkeznek a lapok.
Részvény / Deviza / Áru Lépéskényszerbe hozhatja az Orbán-kormányt a csehek euróbevezetési bejelentése 
Csabai Károly | 2024. január 2. 12:03
Bár az új év első üzleti napján gyengült a hazai fizetőeszköz a főbb devizákkal szemben, a délhez közeledve erősödött, egy eurót több mint egységgel olcsóbban lehetett megkapni. A kedvező nemzetközi tőzsdei klímában a BUX is szárnyalt, csupán a Mol nem járult hozzá a növekedéséhez. A Vörös-tengeri fejlemények hatására drágult az olaj, ezzel szemben a gáz olcsóbbá vált. A nemesfémek és a kriptók is a pozitív tartományban tartózkodnak, a bitcoin például másfél éve nem látott magasságban.
Részvény / Deviza / Áru Repülőrajtot vett a bitcoin 
Privátbankár.hu | 2024. január 2. 08:36
Lendületesen indította az új évet a világ legnagyobb kriptovalutája, a bitcoin azokra a várakozásokra, hogy idén nő azoknak a területeknek a száma, ahol hivatalosan is használhatják.
Részvény / Deviza / Áru Hat kriptópiaci sztori, amik miatt 2024-ben sem fogunk unatkozni 
Eidenpenz József | 2023. december 31. 10:24
A 2023-as év is hozott néhány nagy meglepetést, váratlanul gyorsan magához tért a kriptovaluta-piac a 2022-es nagy összeomlásból. Hogy 2024 mit hoz, nagy kérdés, de vannak olyan főbb sztorik, amelyek szinte biztosan magukra terelik a befektetők figyelmét és pénzét.
Részvény / Deviza / Áru Van még fantázia a magyar részvényekben, megint elhatalmasodott a mémőrület 
Eidenpenz József | 2023. december 22. 12:02
A tőzsdék csendesen lefelé csorognak, de délután ebben változás jöhet egy fontos amerikai inflációs adat nyomán. A forint némileg gyengül, a dollár süllyed, amire az arany élénküléssel válaszolt. Régiónk kiemelkedően teljesített az idén, de így sem mondható drágának az egyik brókercég szerint. Kutyás, cicás érmék drágultak hatalmasat az elmúlt hetekben.
Részvény / Deviza / Áru Eszméletlen hozamot ért el idén a befektetési guru 
Eidenpenz József | 2023. december 21. 18:41
A Cathie Wood-féle ARK Innovation ETF ismét bivalyerős teljesítményt nyújt, pedig sokáig gyengén muzsikált. A technológiai szektor egyes részvényei különösen novemberben teljesítettek remekül, köztük is kiugró volt a Coinbase kriptotőzsde papírja. De mennyire áll biztos lábakon ez az emelkedés?
Részvény / Deviza / Áru Csak semmi földgázpánik, kiújulhat a kereskedelmi háború 
Eidenpenz József | 2023. december 21. 12:06
Az európai tőzsdéken esés van, de az USA-ban lehet, hogy felfelé indulnak majd az árfolyamok. A BUX is korrigál az új történelmi csúcsról, főleg az OTP húzza le. Ma emelkedik, de hosszú távon nézve egész olcsó az európai földgáz. Felülvizsgálják a kínai termékekre kivetett vámokat, amiből még lehet adok-kapok.
Részvény / Deviza / Áru Kizöldült az OTP, bombaüzlet volt a hitelből vett PMÁP 
Eidenpenz József | 2023. december 19. 12:26
Ismét emelkedik az OTP és éledezik a forint is, hatalmasat esett az európai földgáz. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kamatdöntésére várunk, az év üzlete a hitelből vett PMÁP volt. Új lendületet kapott a bitcoin, óriási pénzeket emészt fel az FTX-felszámolás.
Részvény / Deviza / Áru Megérkezett az XXXX, máris megtorpant a forinterősödés 
Eidenpenz József | 2023. december 14. 12:19
Nem tartott sokáig az ütemes forinterősödés, ma már gyengülést látunk, pedig régóta várta a piac a jó hírt az EU-s forrásokról. A BUX viszont szárnyal, 60 ezer pont feletti az új történelmi rekord. Robbant a nemesfémek ára, újra menetelnek a kriptovaluták, nagyobb kockázatot vállalhatnak az amerikai befektetők.
Részvény / Deviza / Áru Még aggasztóbb a kínaiak helyzete, túlzóak az olaj haláláról szóló hírek? 
Eidenpenz József | 2023. december 11. 12:20
A kínai árszínvonal három éve nem esett ekkorát, ami az elemzőket is meglepte. A jegybankok hete előtt kivárás látható a részvénypiacokon, amelyek egyébként eddig jól teljesítettek decemberben. Merre tovább, magyar eszközök? Mégsem lesz egyhamar vége az olajkorszaknak?
Részvény / Deviza / Áru Öt tényező erősítheti az aranyat, egy pedig a forintot 
Eidenpenz József | 2023. december 8. 12:16
Az európai tőzsdéken jó a hangulat, az USA-ban fontos adatokra várnak. Itthon az inflációs adat nem volt nagy meglepetés, devizánk inkább a dollár miatt gyengült. Megint a mesterséges intelligenciával van tele minden, de az aranyra és a kriptókra is figyelnek.
Részvény / Deviza / Áru Rekordot döntött a BUX, a DAX, az arany, a bitcoin, de miért? 
Eidenpenz József | 2023. december 6. 11:57
Enyhén pozitív a hangulat a tőzsdéken, az autóipar vitte csúcsra a DAX indexet, és a BUX-nak is sikerült tegnap remekelnie. Rekorddöntés után kissé visszahúzódott az arany, újabb másfél éves csúcsra ment a bitcoin. Elon Musk egymilliárd dollárt szeretne begyűjteni, gyengélkedik a hazai gazdaság.
Részvény / Deviza / Áru Megnyugodhatunk földgázügyben? Miért száguld a Telekom? 
Eidenpenz József | 2023. december 5. 12:25
Enyhén pozitív az európai tőzsdék hangulata, több index csúcsközelben van, ahogy a BUX és a DAX is. Száguldott a bitcoin, már a nagy 2022. májusi összeomlás előtti szinten áll. A földgáztárolókból sokat ki kell venni a hidegfront miatt, de igazán nagy bajt nem a hőmérséklet tudna okozni, hanem az emberek.
Részvény / Deviza / Áru Ezért 380 forint az euró, megvan a kriptovaluta-botrányok igazi nyertese 
Eidenpenz József | 2023. december 1. 12:24
Az európai tőzsdék emelkednek a jó inflációs adatok után, a BUX azonban stagnál, mert a bankszektorba ismét belerúgtak. Az euró/forintra vegyes hírek érkeztek, az árfolyam maradt kicsivel a 380-as szint felett. Olcsóbbak az energiahordozók, hízik a 4iG, drágul az ízig-vérig amerikai kriptotőzsde részvénye.
Részvény / Deviza / Áru Az arany lesz a küszöbönálló új világrend nyertese? 
Eidenpenz József | 2023. november 30. 18:24
A világ politikai és pénzügyi rendszere nagy átalakulás alatt áll, a társadalmakban pedig nagy feszültségek vannak. A biztonságot adó, válságálló befektetések szerepe megnőtt a portfóliókban, de melyeké? Fizikai arany, papírarany vagy digitális arany, azaz bitcoin?
Részvény / Deviza / Áru Olcsóbb földgáz támogatja a forintot, ennyivel nő jövőre a tőzsdeindex 
Eidenpenz József | 2023. november 27. 12:25
Kivárással indul a tőzsdehét az amerikai hosszú hétvége után, az indexek kissé lefelé csorognak. De számos esemény várható a héten, ami nagyobb mozgást okozhat. A forint erősödött, amire az energiaárak és a dollár oldaláról is volt oka. Reménykedhetnek az aranybefektetők, és emelkedést jósolnak az S&P 500 indexre.
Részvény / Deviza / Áru Céláremelések az OTP-re, hálaadás napi sportmánia 
Eidenpenz József | 2023. november 24. 12:19
A tőzsdék csendesek, Budapest alulteljesítő, pedig két céláremelés is érkezett az OTP-re. A forint nem bír a 380-as szinttel. Nagy készlethiány jöhet platinából, a hálaadási ünnepeket az amerikaiak jó része sportfogadással tölti.
Részvény / Deviza / Áru Brüsszel erősíti a forintot, kriptózhatunk a Raiffeisennél? 
Eidenpenz József | 2023. november 23. 12:17
A forint szépen beerősödött az uniós forrásokról érkező hírek miatt, az olaj még olcsóbb lett. A részvénypiacok kivárnak az amerikai szünnapon, de meglepő módon emelkednek a kriptók. Veszteséget jelentett a Rába, fontos pert vesztett a Tesla.
Részvény / Deviza / Áru De van-e Európának olyanja, amitől a bitcoin száguld? 
Eidenpenz József | 2023. november 20. 05:39
Az USA-ban évek óta küzdenek azért piaci szereplők, hogy legyen végre bitcoin ETF, olyan befektetési alap, amely hűen követi a bitcoin árfolyamát, és biztonságban van benne az emberek pénze. De vajon van-e ilyen Európában? Látszólag igen, de valójában mégsem.
Részvény / Deviza / Áru Leépítenek a német autógyárak, repülnek a taxisok 
Eidenpenz József | 2023. november 14. 12:05
Az európai tőzsdék emelkednek, a BUX és a forint nem igazán mozdul az olyannyira fontos amerikai inflációs adat előtt. Csökkentették a Richter célárát, ömlik a tőke a bitcoinba. A német autógyárak leépítenek és ez még csak a kezdet. A levegőbe emelkedett egy taxi.
Részvény / Deviza / Áru Öt oka is van a forinterősödésnek, nem vásároltak a szinglik 
Eidenpenz József | 2023. november 13. 12:04
Javítanak az európai részvények és a BUX is, emeltek a Mol célárán, a forint tartja a pénteken elért pozícióit. A pénteki inflációs adat mellett több más oka is van a forinterősödésnek. Gyengén sikerült a kínaiak nagy vásárlási őrülete. Ha mindenki bitcoinár-emelkedést vár, akkor esés jön?
Részvény / Deviza / Áru 7 ok, amiért a bitcoin és az ether újra száguld 
Eidenpenz József | 2023. november 10. 16:57
Egy év alatt több mint duplájára emelkedett a bitcoin árfolyama, sőt a mélyponthoz képest 140 százalékkal is felment. Az ether lemaradó ugyan, de szintén jól teljesít. Hát mégsem halott a szektor? Mi lehet ennek a szárnyalásnak az oka, meddig tarthat, mi akaszthatja meg?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG