<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Az USA további 4,5 milliárd dollárt biztosít Ukrajnának; Moszkva felfüggeszti a nukleáris fegyverek ellenőrzését a Washingtonnal kötött szerződés értelmében. Háborús összefoglaló reggel. 

 • Ukrajnában letartóztattak két orosz hírszerzőt, akik Ukrajna védelmi miniszterének és katonai hírszerző ügynöksége vezetőjének megölését tervezték - közölte hétfőn az ukrán belbiztonsági szolgálat. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat meghiúsította az orosz GRU katonai hírszerző ügynökség azon összeesküvését, hogy egy szabotázscsoportot felhasználva három gyilkosságot hajtsanak végre, köztük egy prominens ukrán aktivistát.

 • Az Egyesült Államok további 4,5 milliárd dollárt biztosít Ukrajna kormányának, így a februári orosz invázió óta nyújtott költségvetési támogatása 8,5 milliárd dollárra nő – jelentette be az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége. A finanszírozás, amelyet az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumával a Világbankon keresztül koordinálnak, egy 3 milliárd dolláros augusztusi kifizetéssel kezdődik.

Meglátogatta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt Jessica Chastain amerikai színésznő Kijevben 2022. augusztus 7-én. MTI/APMeglátogatta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt Jessica Chastain amerikai színésznő Kijevben 2022. augusztus 7-én. MTI/AP

 

 • Oroszország felfüggesztette azt a megállapodást, amely engedélyezte az amerikai és az orosz ellenőröknek, hogy a 2010-es New Start-szerződés értelmében egymás nukleáris fegyvereinek telephelyeit látogathassák, ezzel új csapást mérve a fegyverzetellenőrzésre. A kölcsönös ellenőrzéseket egészségügyi elővigyázatosságból a koronavírus-járvány kezdetén felfüggesztették, de a külügyminisztérium hétfői közleménye egy újabb okot fűzött hozzá, amiért Oroszország nem hajlandó újraindítani azokat. Azzal érveltek, hogy az ukrajnai invázió miatt bevezetett amerikai szankciók megakadályozták az orosz ellenőrök Egyesült Államokba történő utazását.

 • Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma szerint Oroszország nagy valószínűséggel gyalogsági aknákat telepít, hogy megvédje és megakadályozza a mozgás szabadságát a védelmi vonalai mentén Donyeckben és Kramatorszkban , a kelet-ukrajnai Donbász régióban.
  A minisztérium a PFM-1 és PFM-1S aknákat – más néven „pillangóaknák” – „mélyen ellentmondásos és válogatás nélküli fegyvereknek” nevezte, amelyek széles körű veszteségeket okozhatnak mind a katonaság, mind a helyi polgári lakosság körében.

 • Két további, kukoricát és szójababot szállító hajó indult el Ukrajna kikötőiből , így az ukrán gabonaexportot szállító hajók száma 10-re nőtt azóta, hogy megkötötték az ukrán gabonaexport blokkolását célzó ENSZ-megállapodást. A Fekete-tengeren keresztül Ukrajnából gabonát exportáló jövőbeni hajókat mostantól 10 tengeri mérföldes ütközőzóna védi az Oroszország, Ukrajna, Törökország és az Egyesült Nemzetek Szervezete által sürgetett eljárás szerint.

 • Az ENSZ közvetítésével létrejött megállapodást követően az ukrán kikötőkből induló első gabonaszállító hajó újabb kikötőt keres rakományának kirakodásához, miután a kezdeti libanoni vevő öt hónapos késés miatt megtagadta a vásárlást.

 • Az ukrán állami atomenergia-vállalat, az Energoatom vezetője azt kéri, hogy katonamentes övezetté válhasson a zaporizzsiai atomerőmű, figyelmeztetve a csornobili típusú nukleáris katasztrófa veszélyére, miután a telephely bombázása miatt szombaton leállt egy rekator. Oroszország és Ukrajna továbbra is egymást vádolja, hogy ki a felelős az ágyúzásért, az ENSZ nemzetközi ellenőrök hozzáférését kéri. 

 • Ukrajna Zaporizzsja régiójának megszállt részének oroszok által beiktatott vezetője hétfőn aláírta azt a rendeletet, amely népszavazást ír elő az Oroszországhoz való csatlakozásról, ami a legutóbbi jele annak, hogy Moszkva halad a megszállt ukrán területek elfoglalását célzó terveiben. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kizárta a béketárgyalások lehetőségét Oroszországgal, ha az ország folytatja a népszavazást a megszállt területeken.

 • A Kreml hétfőn közölte, hogy jelenleg nincs alapja az orosz és az ukrán elnök találkozójának. A Moszkva és Kijev közötti tárgyalások hónapok óta elakadtak, mindkét fél a másikat hibáztatja az előrehaladás elmaradásáért. (The Guardian)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Kétéves mélyponton a gazdasági hangulat az euróövezetben
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 29. 11:59
A vártnál nagyobb mértékben romlott és két éves mélypontot ért el a gazdasági hangulat szeptemberben az euróövezetben.
Makro / Külgazdaság Mianmarban Aung Szan Szú Kjí újabb három évet kapott
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 29. 10:49
A katonai vezetésű Mianmar bírósága csütörtökön újabb büntetőügyben találta bűnösnek és 3 éves börtönbüntetéssel sújtotta Aung Szan Szú Kjí volt vezetőt szolgálati titoktartási törvény megsértése címén. Tanácsadóját, Sean Turnell ausztrál közgazdászt szintén három év börtönre ítélték.
Makro / Külgazdaság Akár 3 százalékot is dobhat az infláción a rezsiárak emelkedése
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 29. 10:01
A jegybank úgy számol, 2,5-3 százalékpontot is dobhat az infláción a rezsicsökkentés csökkentése idehaza, emellett a rendkívüli aszály még 1 százalékpontot tehet hozzá a fogyasztó árindexhez.
Makro / Külgazdaság Csökkenéssel nyitott a gázár csütörtökön, de ismét elindult felfelé
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 29. 09:44
A szerda esti záróértéke 207,2 euró volt, csütörtökön reggel 198-ért adták a gázt.
Makro / Külgazdaság Újabb szivárgást találtak az Északi Áramlat gázvezetéken
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 29. 09:21
A svéd parti őrség újabb szivárgást talált, miután a hét elején három helyen is megsérültek az Oroszországból Németországba tartó gázvezetékek. Az újabb sérülést az Északi Áramlat-2-nél fedezték fel.
Makro / Külgazdaság Ratatics Péter lett az INA Igazgatótanácsának új elnöke
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 29. 08:35
Öt további tagot is megválasztottak.
Makro / Külgazdaság Oroszországot terrorista állammá kell nyilvánítani
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 29. 07:08
Az Északi Áramlat feltételezett felrobbantása a hibrid hadviselés új szakaszát jelentheti. Reggeli hírösszefoglalónk az orosz-ukrán háború 218. napjának legfontosabb eseményeiről.
Makro / Külgazdaság És jött egy tengeralattjáró: ki robbantotta fel az Északi Áramlatot?
Wéber Balázs | 2022. szeptember 29. 05:27
Akár egy James Bond film forgatókönyve is lehetne: búvárok robbanóanyaggal a tengerfenékre ereszkednek, és felrobbantanak egy gigantikus gázvezetékpárt. Minden jel szerint így vagy hasonló módon, például tengeralattjáróval rombolták szét ismeretlenek hétfőn a két Északi Áramlatot, amelyek négy vezetékje közül három örökre használhatatlan maradhat. De ki áll a támadás mögött?
Makro / Külgazdaság Oroszország összehívná az ENSZ Biztonsági Tanácsát – a Gazprom is megvizsgálná az Északi Áramlatot
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 20:25
Orosz-ukrán háború, 219. nap - esti hírösszefoglalónkban összeszedtük a szerda legfontosabb eseményeit. 
Makro / Külgazdaság Magyarország egyik szomszédja is hazahívná állampolgárait Oroszországból
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 19:19
A román kormány nem ismeri el a szakadár „népszavazásokat”, és figyelmeztette az orosz területen tartózkodó románokat.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG