<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A magyar miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó előbb lerótta kegyeletét XVI. Benedek ravatálánál Rómában, majd betért egy jónevű étterembe a közeli Ostiában.

A la Repubblica olasz napilap szerint a miniszterelnök és felesége a tengerpart egyik leghíresebb éttermét, a La Bussolát kereste fel, amelyet egy ismert helyi vállalkozó, Dario Paradisi és sógora, Daniele Caterini üzemeltet. Állítólag nem tudtak arról, hogy náluk fognak ebédelni.

A miniszterelnököt Magyarország római nagykövetségének munkatársai mellett helyi csendőrök is elkísérték biztonsági okokból. Lévai Anikó üdvözlésképp pedig virágcsokrot kapott.

Ami a menüt illeti, a kék zakót, fehér inget és kék farmert viselő kormányfő katalán módra elkészített homárt fogyasztott, felesége menüje pedig polipsalátából, articsókás moscardiniből (ez egy polipfajta) és halfasírtból állt. Íme:

Orbán Viktor és Lévai Anikó a La Bussolában. Fotó: la Repubblica
Orbán Viktor és Lévai Anikó a La Bussolában. Fotó: la Repubblica

A lap szerint egyébként korábban más kormányfők és vezetők is megfordultak az étteremben: két nappal korábban a szerb nagykövet tért be ide, illetve dél-amerikai diplomaták és államfők is gyakran felkeresik a helyet. A Tripadvisor a La Bussolát egyébként ötös skálán négyesre értékeli mintegy 1600 vélemény alapján.

A látogatásról az étterem menedzserei is megemlékeztek Facebook-oldalukon. Daniele Caterini az alábbi közös képet posztolta:

Tutto bene.  Fotó: Facebook/Daniele  Caterini
Tutto bene. Fotó: Facebook/Daniele Caterini

Dario Paradisi pedig ezt a szelfit lőtte emlékül:

Szelfi ebéd előtt. Vagy után. Fotó: Facebook/Dario Paradisi
Szelfi ebéd előtt. Vagy után. Fotó: Facebook/Dario Paradisi

A Canale Dieci helyi tv-csatorna egy rövid videót is közzétett az érkezésről: 

Az olasz lap szerint Orbán Viktor az ebédet követően tett egy sétát a tengerparton, és megjegyezte, hogy milyen gyönyörű a tenger.

Fél négykor végül feleségével együtt visszaindult Rómába, csütörtökön pedig részt vesz majd a nyugalmazott pápa temetésén.

A nap képe rovatunk korábbi cikkei itt érhetők el.

Makro / Külgazdaság Bővítik az oroszok a zaporizzsjai erőmű dolgozói számát
Privátbankár.hu | 2023. március 30. 10:06
Április végéig négy és fél ezerre emeli Oroszország a megszállt Zaporizzsjai Atomerőmű dolgozóinak létszámát. Ezt Renat Karcsaa, a Roszenergoatom orosz konszern vezérigazgatójának tanácsadója mondta el csütörtökön a TASZSZ orosz hírügynökségnek.
Makro / Külgazdaság Brutális pénzzel küzd az USA világszerte az átlátható kormányzásért
Privátbankár.hu | 2023. március 30. 09:50
A demokráciák erősödtek az első, 15 hónapja tartott demokrácia csúcstalálkozó óta az akkor tett vállalásoknak is köszönhetően - jelentette ki az Egyesült Államok elnöke a Csúcstalálkozó a demokráciáért elnevezésű nemzetközi virtuális konferencia nyitónapján szerdán. Joe Biden kifejtette, hogy a világtörténelem válaszút előtt áll, a ma meghozott döntések pedig évtizedekre befolyást gyakorolnak a világ folyamatainak irányára.
Makro / Külgazdaság Elkötelezettségről vallott a kínai miniszterelnök
Privátbankár.hu | 2023. március 30. 09:10
A kínai miniszterelnök szerint országa elkötelezett, hogy megnyitja a világ második legnagyobb gazdaságát, és olyan reformokat hajt végre, amelyek elősegíthetik a növekedés élénkülését. A geopolitikai feszültségek csak visszafogják a fejlődést világszerte - tette hozzá.
Makro / Külgazdaság Magasan Donald Trump van az élen
Privátbankár.hu | 2023. március 30. 08:37
Erősödött Donald Trump támogatottsága a republikánus párti szavazók körében legnagyobb vetélytársa, Ron DeSantis floridai kormányzó előtt, a demokrata szavazók megosztottak Joe Biden újraindulását tekintve - derül a FoxNews szerdán publikált közvéleménykutatásából.
Makro / Külgazdaság Meglepő beismerést tett Putyin
Privátbankár.hu | 2023. március 30. 08:04
Az elmúlt órák eseményei egy csokorban.
Makro / Külgazdaság Törökországba megy Putyin
Privátbankár.hu | 2023. március 30. 07:36
Ezt Tayyip Erdogan török elnök közölte szerda este.
Makro / Külgazdaság Nagyot csökken az alapszámlák díja hamarosan
Privátbankár.hu | 2023. március 30. 07:07
A tényleges csökkenésre még azért sokat kell várni.
Makro / Külgazdaság Fontos dolgot mondott Bahmutról Zelenszkij, lelőttek egy orosz vadászbombázót
Privátbankár.hu | 2023. március 29. 20:25
Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.
Makro / Külgazdaság A nap képe: így spanol egymással a brit király és a német államfő
Privátbankár.hu | 2023. március 29. 19:44
III. Károly megkezdte Berlinben első külföldi állami látogatását.
Makro / Külgazdaság 135 ezer hirosimai atombombán ül a világ
Privátbankár.hu | 2023. március 29. 18:01
Világszerte nőtt tavaly a bevethető atomtöltetek száma, egyebek mellett Oroszország és Kína révén - közölte szerdán a Norvég Népi Segély (Norsk Folkehjelp) nevű norvég civil szervezet. A Nuclear Weapons Ban Monitor című jelentés szerint 2023-ban a kilenc hivatalosan és félhivatalosan atomfegyverrel rendelkező állam tulajdonában 9576 atomtöltet volt, ami "több mint 135 ezer hirosimai atombombának felel meg".
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG