<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Az oroszok kegyetlen anyagháborút folytatnak, a veszteségektől függetlenül próbálják növelni a katonák számát a frontokon. Emiatt folyamatosan nagyon sok embert veszítenek, miközben jelképes eredményeket érnek el a fronton. Vasárnap reggeli háborús összefoglaló.

  • Ukrajna szombaton bejelentette, hogy leküzdött egy újabb orosz támadást a kelet-keleti Bahmut város ellen. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök esti beszédében elismerte, hogy a helyzet egyre keményebb. Oroszország – mondta – „egyre több erőt vet a védelmünk lebontására.
  • A kelet-ukrajnai frontvonalakon nehezedik a helyzet, ahogy Oroszország egyre több katonát vet be a harcokban - ismerte el szombaton Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. "Gyakran mondtam, hogy a fronton nehéz a helyzet, és egyre nehezedik, és most is ez történik. (.) A megszálló egyre több és több katonát vet be, hogy megtörje a védelmünket" - mondta videoüzenetében az ukrán elnök, hozzátéve, hogy "most Bahmutnál, Vuhledarnál, Limannál és más régiókban nagyon nehéz a helyzet".

Oroszországban nem fogják bevetni a Leopardokat. Fotó: Depositphotos
Oroszországban nem fogják bevetni a Leopardokat. Fotó: Depositphotos

  • Olaf Scholz német kancellár elmondta, hogy Zelenszkij beleegyezett, hogy a nyugat által szállított fegyvereket nem használják orosz területek megtámadására. „Ebben a kérdésben konszenzus van” – mondta Scholz a Bild am Sonntagnak. Scholz „abszurdnak” ítélte Vlagyimir Putyinnak a nyugat beavatkozását a második világháború alatti orosz harcokkal való összehasonlítását. „Gondosan mérlegeltünk minden egyes fegyverszállítást, szorosan együttműködve szövetségeseinkkel, kezdve Amerikával” – mondta, hozzátéve, hogy egy ilyen konszenzuson alapuló megközelítéssel „elkerülhető az eszkalációt”.

  • Az ukrán hatóságok szerint szombaton "tömeges" tüzérségi támadások célpontja volt a Donyeck megyei Avgyijikva. Zaporizzsja megyében az elmúlt huszonnégy órában huszonhat település polgári infrastruktúráját érték találatok. A dél-ukrajnai Herszon ellen is folytatódtak a csapások.
  • Az ukrán elnök több egykori befolyásos politikus állampolgárságát is megvonta, ami szerinte újabb lépés volt az ország „megtisztítására” az oroszbarát befolyástól. Zelenszkij nem sorolta fel a neveket, de azt mondta, hogy kettős orosz állampolgársággal rendelkeznek. Az ukrán állami média szerint a listán több korábbi vezető politikus szerepelt, akik Viktor Janukovics alatt voltak hatalmon. Janukovics 2010-2014 között volt Ukrajna oroszbarát elnöke.
  • Merrick Garland, az Egyesült Államok főügyésze felhatalmazta az országot, hogy a lefoglalt orosz pénzeket Ukrajna megsegítésére használja fel az amerikai sajtó szerint. A pénzt Konsztantyin Malofejev orosz oligarchától elkobzott vagyonból származnák, miután áprilisban vádat emeltek a szankciók elkerülése miatt – tette hozzá. (Forrás: Guardian, MTI)

Makro / Külgazdaság Magyarországnak ezzel az országgal is meg kell küzdenie, ha olimpiát akar rendezni
Privátbankár.hu | 2023. március 25. 10:42
Mexikó hivatalossá tette, hogy szeretne otthont adni a 2036-os nyári olimpiának.
Makro / Külgazdaság Lecsapott a tornádó, legalább heten meghaltak
Privátbankár.hu | 2023. március 25. 09:57
Tízezrek maradtak áram nélkül Amerika déli államaiban.
Makro / Külgazdaság Kijev támadásra készül, védekezhetnek az oroszok?
Privátbankár.hu | 2023. március 25. 09:07
Bahmutnál elakadtak az oroszok, de az ukránok is súlyos veszteségeket szenvedtek.
Makro / Külgazdaság Megint földrengés volt Törökországban
Privátbankár.hu | 2023. március 25. 08:24
Közép-Törökországot 4,7-es erősségű földrengés rázta meg szombaton hajnalban.
Makro / Külgazdaság Macron és von der Leyen együtt győzködi Pekinget Putyin megfékezésére
Privátbankár.hu | 2023. március 24. 19:11
Herszon körzetében újabb orosz ellenakció indult, Bahmutnál készülődnek az ukránok.
Makro / Külgazdaság Elillan a bankpánik? Javulóban az amerikai gazdaság
Privátbankár.hu | 2023. március 24. 16:45
Több friss mutató is kedvező jelekre utal.
Makro / Külgazdaság Nyugati inváziók – tragikus végeredmények
Káncz Csaba | 2023. március 24. 16:05
Ezen héten van az évfordulója a nyugati hatalmak által külföldi államok ellen megindított három támadásnak. A hadjáratok többnyire megsértették a nemzetközi jogot, és két esetben bukott államot hagytak maguk után. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság A munkaerőpiacot még nem érintette a gazdasági helyzet romlása
Privátbankár.hu | 2023. március 24. 15:20
A pénteken közzétett adatok alapján a Magyar Bankholding szakértői úgy látják, nagyon jó a helyzet a magyar munkaerőpiacon.
Makro / Külgazdaság Sürgős uniós menekültügyi reformokat akar a német belügyminiszter
Privátbankár.hu | 2023. március 24. 14:30
A jövő évi EP-választásokig szeretné készen látni ezeket.
Makro / Külgazdaság Károly királyért aggódnak, nem megy Franciaországba
Privátbankár.hu | 2023. március 24. 13:49
A Buckingham palota szerint nem biztonságos a tüntetések miatt.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG