BUX
35 931.52
-0.80%
-291.00
OTP
10 760.00
-1.28%
-140.00
MOL
1 858.00
-0.11%
-2.00
RICHTER
6 795.00
-1.45%
-100.00
MTELEKOM
385.00
+1.18%
+4.00
 
2008. szeptember 12. 18:24

Almássy Kornél, az MDF elnökjelöltje azt állítja, hogy a vele szemben állók közvetítők útján megzsarolták és arra akarták rávenni, lépjen vissza pártelnökjelöltségétől. A részletekről ő sem tud sokat

Almássy Kornél, az MDF elnökjelöltje azt állítja, hogy a vele szemben állók közvetítők útján megzsarolták és arra akarták rávenni, lépjen vissza pártelnökjelöltségétől. Az MDF alelnöke erről a Képviselői Irodaház folyosóján, megfogalmazása szerint illegalitásban tartott sajtótájékoztatón beszélt pénteken. Az MSZP közleményben reagált; mint írták, a polgároknak joguk van tudni, mi történt valójában ebben az ügyben, és hogy kik az érintettek.

Almássy Kornél közölte: arra is rá akarták venni, hogy lépjen ki az MDF-ből és mondjon le parlamenti mandátumáról. Mindezt azzal a nevetséges indokkal, hogy nyilvánosságra hoznak olyan terhelő adatokat, amelyek engem is belekevernek a most gyűrűző titkosszolgálati botrányba - jelentette ki.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: a részletekről nem tud semmit, de semmi olyat nem tett, amit ne vállalhatna. Az MTI kérdésére válaszolva kiemelte: nem lép vissza az elnökjelöltségtől.

A demokrata fórum jelenlegi alelnöke szerint helyes, ha egy pártelnöki címért folyó versenynek, vitának a széles nyilvánosság előtti része is van, és olyan is, ami csak a párt tagjaira, illetve vezetőire tartozik."Azért, hogy a kampány ne árthasson az MDF-nek, egészen péntek reggelig igyekeztem magamban tartani, hogy a fórum jelenlegi elnökéhez közelálló körök milyen eszközökkel nehezítették a kampányomat. Ma azonban valami olyan dolog történt, ami nemcsak a tisztesség, a jó ízlés, hanem minden jel szerint a törvényesség határain is túl megy" - fogalmazott.

Almássy Kornél kifejtette: miután bejelentette, hogy indul az MDF elnöki posztjáért, a legközelebbi munkatársai "hirtelen elvesztették fővárosi bizottsági tagságaikat, sőt volt, aki az állását is". A politikus állítása szerint az általa elnökölt  budapesti szervezet tisztújítását Dávid Ibolya háromszor akarta megismételtetni. Megjegyezte: az egyik vidéki város MDF elnökét, aki őt támogatja, alapszabály-ellenesen, távollétében kizárták.

Dávid Ibolya bizonyítékáról

Almássy Kornél pénteken újságíróknak azt mondta, hogy egyszer valóban találkozott az adatgyűjtési ügyben érintett UD Zrt. vezetőjével, de nem Dávid Ibolya kapcsán, hanem éppen azért, mert saját lakását akarta átvizsgáltatni velük.

Hallgassa meg a felvételt:
A HVG online kiadásának birtokába jutott az említett felvétel, melyet itt meg is hallgathat.
Az MDF alelnöke, egyben elnökjelöltje az egész ügyet pártja elnökválasztási kampányának eldurvult folyamatának tartja és továbbra sem akar visszalépni elnöki ambícióitól. Ezek alaptalan vádak, amelyek megerősítenek abban, hogy érdemes volt elindulni az MDF elnöki tisztéért - fogalmazott a politikus, aki nyilatkozata előtt az MDF-frakció tagjaival folytatott informális megbeszélésen vett részt. Kérdésre válaszolva Almássy Kornél azt mondta, a megbeszélésen nem vetődött fel a frakcióból való kizárása, de szerinte erre nem is lenne indok.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Kiderült, mely katások járhatnak a legrosszabbul a szigorítással
Baka F. Zoltán | 2020. július 4. 12:03
Igaza lett Parragh Lászlónak, aki már tavaly belengette, hogy a médiának van miért aggódnia.
Makro / Külgazdaság Az amerikaiak nemzeti ünnepén szólt be Donald Trump
MTI | 2020. július 4. 09:30
Az "amerikai forradalom" eltörlésének szándékával vádolta a Black Lives Matter mozgalom támogatóit az Egyesült Államok elnöke péntek este a dél-dakotai Mount Rushmore mellett elmondott ünnepi beszédében, amellyel megkezdődött a július 4-i nemzeti ünnepi rendezvények sorozata. Donald Trump úgy fogalmazott: ennek a baloldali kulturális forradalomnak a célja az amerikai forradalom eltörlése.
Makro / Külgazdaság Egyre értékesebb az MNB aranytartaléka
Csabai Károly | 2020. július 4. 06:31
A sárga nemesfém drágulásának köszönhetően ma dollárban számolva közel félmilliárdot, euróban kimutatva pedig még ennél is többet fialt a jegybanknak a 2018 őszén jelentősen megnövelt készlet – derül ki Matolcsy György jegybankelnöknek egy parlamenti képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.
Makro / Külgazdaság Fehér és fekete nacionalizmus: Trump alatt tör ki a polgárháború? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 20:01
A Fehér Ház elveszítheti a kontrollt az Egyesült Államokban zajló folyamatok felett, mondta el „A hét videója” rovatunkban Káncz Csaba.
Makro / Külgazdaság Csapatot cserél Macron: már meg is van az új kormányfő
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 3. 17:22
Emmanuel Macron hónapok óta kormányátalakításra készült. Most meglépte.
Makro / Külgazdaság Osztályozniuk kell a szüleiket az Erzsébet-táborozóknak
Kormos Olga | 2020. július 3. 15:59
A járványgörbe ellaposodásával beindultak a táborok, köztük az állami Erzsébet-táborok, ahol egy kicsit furcsa kérdőívet raknak a gyerekek elé, hogy töltsék ki. Egyes tanárok fel vannak háborodva, mások szerint hasznos adatok egy statisztikához, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint jogsértő.
Makro / Külgazdaság A török titkosszolgálat nagy akciója – szoros együttműködésben Iránnal
Káncz Csaba | 2020. július 3. 14:46
Teherán és Ankara több területen egyre szorosabban működik együtt, geostratégiai érdekeik hasonlóak. Megvizsgáljuk együttműködésüket Jemenben, Líbiában, a kurd kérdésben és Izrael kapcsán. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Rejtjeles üzenettel búcsúzott a budapesti német nagykövet
Wéber Balázs | 2020. július 3. 13:14
Volkmar Wenzel videóban köszönt el, amelyben néhány apró utalást is elrejtett. Utódja ma adja át megbízólevelét a magyar államfőnek.
Makro / Külgazdaság Elfogadták a 13. havi nyugdíjat, itt vannak a részletek
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 12:36
Pénteken megszavazta a parlament a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésével összefüggő módosítást. Így jövő februárban kicsit több pénzt visz majd a pénzespostás.
Makro / Külgazdaság Lemondott a francia kormány
MTI | 2020. július 3. 10:51
Ez nem váratlan, mert Emmanuel Macron már kormányátalakításra készült.
Friss
hírlevél