BUX
35 931.52
-0.80%
-291.00
OTP
10 760.00
-1.28%
-140.00
MOL
1 858.00
-0.11%
-2.00
RICHTER
6 795.00
-1.45%
-100.00
MTELEKOM
385.00
+1.18%
+4.00
 
2008. szeptember 12. 07:11

A belföldi vendégforgalom növekedése ellensúlyozta a németek elmaradásából fakadó forgalomkiesést

Az idei balatoni nyár két nagy eredménye a természet megőrzött jó állapota és a belföldi turizmus növekedése, rossz híre a külföldi vendégszám csökkenése és az, hogy az egyre népszerűbb balatoni kerékpárút tarthatatlan műszaki állapotban van - mondta Rosta Sándor, a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke

Rosta Sándor elmondta, hogy ugyan a nyári forgalomról még nincsenek pontos adatok, és a Balatonon még nem is ért véget a szezon, de annyi már látható, hogy a hazai turizmus növekedésében tart a két éve elkezdődött növekvő tendencia.
   
Ugyanakkor tovább esett a legfőbb vendégküldőnek számító Németországból érkező turisták száma, amiért a német recesszió mellett felelős volt az erős forint és a növekvő energia-, benzin árszint is - tette hozzá. A közép-európai országokból nagyobb számban érkező turisták és a belföldi vendégforgalom növekedése ellensúlyozta a németek elmaradásából fakadó forgalomkiesést.
   
Rosta Sándor hangsúlyozta, hogy a balatoni turizmus fellendülésében jelentős szerepet tölt be az üdülési csekk, ezért fontos annak megmaradása. Szólt arról is, hogy ma már a magyar vendégek is egyre színvonalasabb szolgáltatásokat igényelnek, ezért a régió fejlesztéseit ennek figyelembevételével kell megtervezni.
   
Az idei nyarat értékelve a BRIB elnöke pozitívumként sorolta fel, hogy a balatoni önkormányzatok egyre többet áldoznak közterületeik ízléses kialakítására, tisztántartására, virágosítására. Nőtt az aktív sportolási lehetőségek és sportolók száma a tó körül.
   
Egyre felkapottabb a balatoni biciklikörút, amivel a BRIB a jövőben kiemelten kíván foglalkozni, mert nem megoldott a karbantartása, és tarthatatlan a műszaki állapota - mondta Rosta Sándor. Úgy vélte, rendet kell tenni a jelenlegi ellentmondásos helyzetben, amelyben állami területeken önkormányzati feladat a bicikliút karbantartása, hiszen ezt a kis önkormányzatok támogatás hiányában nem tudják felvállalni.

Idén nyáron szerettünk hajózni a Balatonon
Kilógnak a sorból a magyar szállodák
Szétlopják a fémtolvajok a Kis-Balatont (is)
Már nem szeretjük annyira a panziókat
Újra sláger a kempingezés
Ha északi part, akkor Alsóörs

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Egyre értékesebb az MNB aranytartaléka
Csabai Károly | 2020. július 4. 06:31
A sárga nemesfém drágulásának köszönhetően ma dollárban számolva közel félmilliárdot, euróban kimutatva pedig még ennél is többet fialt a jegybanknak a 2018 őszén jelentősen megnövelt készlet – derül ki Matolcsy György jegybankelnöknek egy parlamenti képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.
Makro / Külgazdaság Fehér és fekete nacionalizmus: Trump alatt tör ki a polgárháború? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 20:01
A Fehér Ház elveszítheti a kontrollt az Egyesült Államokban zajló folyamatok felett, mondta el „A hét videója” rovatunkban Káncz Csaba.
Makro / Külgazdaság Csapatot cserél Macron: már meg is van az új kormányfő
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 3. 17:22
Emmanuel Macron hónapok óta kormányátalakításra készült. Most meglépte.
Makro / Külgazdaság Osztályozniuk kell a szüleiket az Erzsébet-táborozóknak
Kormos Olga | 2020. július 3. 15:59
A járványgörbe ellaposodásával beindultak a táborok, köztük az állami Erzsébet-táborok, ahol egy kicsit furcsa kérdőívet raknak a gyerekek elé, hogy töltsék ki. Egyes tanárok fel vannak háborodva, mások szerint hasznos adatok egy statisztikához, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint jogsértő.
Makro / Külgazdaság A török titkosszolgálat nagy akciója – szoros együttműködésben Iránnal
Káncz Csaba | 2020. július 3. 14:46
Teherán és Ankara több területen egyre szorosabban működik együtt, geostratégiai érdekeik hasonlóak. Megvizsgáljuk együttműködésüket Jemenben, Líbiában, a kurd kérdésben és Izrael kapcsán. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Rejtjeles üzenettel búcsúzott a budapesti német nagykövet
Wéber Balázs | 2020. július 3. 13:14
Volkmar Wenzel videóban köszönt el, amelyben néhány apró utalást is elrejtett. Utódja ma adja át megbízólevelét a magyar államfőnek.
Makro / Külgazdaság Elfogadták a 13. havi nyugdíjat, itt vannak a részletek
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 12:36
Pénteken megszavazta a parlament a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésével összefüggő módosítást. Így jövő februárban kicsit több pénzt visz majd a pénzespostás.
Makro / Külgazdaság Lemondott a francia kormány
MTI | 2020. július 3. 10:51
Ez nem váratlan, mert Emmanuel Macron már kormányátalakításra készült.
Makro / Külgazdaság Óriásit lazít a karanténszabályain Anglia
MTI | 2020. július 3. 07:56
Jövő péntektől "70-75" országból lehet szabadon, karantén-kötelezettség nélkül beutazni hozzájuk. Németország, Spanyolország, Franciaország és Olaszország már biztos, hogy rajt lesz a listán, a többi tag még nem ismert.
Makro / Külgazdaság Tovább romlik a korona-helyzet az USA-ban, Florida új mélypontot jelentett
MTI | 2020. július 3. 07:40
A déli állam egy nap alatt több mint 10 ezer új fertőzöttet regisztrált.
hírlevél