BUX
35 931.52
-0.80%
-291.00
OTP
10 760.00
-1.28%
-140.00
MOL
1 858.00
-0.11%
-2.00
RICHTER
6 795.00
-1.45%
-100.00
MTELEKOM
385.00
+1.18%
+4.00
 
2008. szeptember 10. 17:46

A paraméterkönyv módosításai eljutottak az utasok többségéhez, a panaszok száma pedig elenyésző volt - állítja a BKV

A paraméterkönyv módosításai eljutottak az utasok többségéhez, a panaszok száma elenyésző volt - állítja a BKV. A társaság szerint ugyanakkor sokan csak utazásuk során szembesültek a változásokkal.

Augusztus 21-étől, illetve szeptember 6-ától a közlekedési vállalat 1.100 menetrendet módosított; 71 átszámozás, 13 járatösszevonás, 12 járatmeghosszabbítás történt, tíz új betétjárat és öt új viszonylat indult, három járat pedig más vonalat is bejár. Részletek>>
A közlemény szerint a változásokkal a széleskörű tájékoztatás ellenére sokan csak az utazás során szembesültek, ezért a BKV a nagyobb forgalmi csomópontokban személyesen, valamint hangosbemondón is értesítette az utasokat.
   
Emlékeztettek, hogy a vállalat többek között a jegy- és bérletpénztárakban tájékoztató kiadványt osztott, közlekedési szakembereik, valamint az érintett budapesti kerületek polgármesterei egy hónapon keresztül folyamatosan bemutatták az egyes kerületekkel kapcsolatos változásokat, járműveikre színes tájékoztatókat helyezett el, illetve honlapjukról a változásokat tartalmazó dokumentumot 44 ezren töltötték le
Az első augusztusi tapasztalatokról ITT olvashat
   

Háromszáz BKV-jegyellenőr és forgalomirányító segíti az utasokat az új paraméterkönyv bevezetése miatti átállásban - közölte augusztus 21-én a cég.
Részletek>>
A BKV tájékoztatása szerint az ügyfélszolgálathoz telefonon beérkezett panaszok száma öt százalék körül mozgott az összes híváshoz viszonyítva, a honlapon található tájékoztatót pedig a 44 ezer letöltő közül 169-en nem találták jónak. Az ügyfélszolgálat egyébként a bevezetések napján az átlagos napi 200 hívás helyett 500-at fogadott, ezek 65 százaléka volt a menetrendi változásokkal kapcsolatos.
   
Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester május 29-én írta alá a BKV ez évi paraméterkönyvét, összmenetrendjét. Korábban a BKV vezérigazgató-helyettese azt mondta, hogy a cég számára évente 1,1 milliárd forintos megtakarítást eredményező paraméterkönyv kiszámíthatóbb közlekedést jelent majd az utasok számára.
   
Részben a paraméterkönyv korábbi tervezete miatt áprilisban kétszer is sztrájkoltak a BKV szakszervezetei, és több civil szervezet, valamint fővárosi kerület is tiltakozott a bevezetése ellen. Végül egy új, körülbelül két százaléknyi teljesítménycsökkenéssel számoló paraméterkönyvet fogadott el a főváros.

Lopják a BKV-menetrendeket
BKV 2.0: szombaton is el fog tévedni a városban
Az új metrók 70-el száguldanak majd
Víziók és tervek: mire készül az új BKV-vezér?
BKV: miért ne fizethetne Gödöllő is?

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Egyre értékesebb az MNB aranytartaléka
Csabai Károly | 2020. július 4. 06:31
A sárga nemesfém drágulásának köszönhetően ma dollárban számolva közel félmilliárdot, euróban kimutatva pedig még ennél is többet fialt a jegybanknak a 2018 őszén jelentősen megnövelt készlet – derül ki Matolcsy György jegybankelnöknek egy parlamenti képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.
Makro / Külgazdaság Fehér és fekete nacionalizmus: Trump alatt tör ki a polgárháború? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 20:01
A Fehér Ház elveszítheti a kontrollt az Egyesült Államokban zajló folyamatok felett, mondta el „A hét videója” rovatunkban Káncz Csaba.
Makro / Külgazdaság Csapatot cserél Macron: már meg is van az új kormányfő
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 3. 17:22
Emmanuel Macron hónapok óta kormányátalakításra készült. Most meglépte.
Makro / Külgazdaság Osztályozniuk kell a szüleiket az Erzsébet-táborozóknak
Kormos Olga | 2020. július 3. 15:59
A járványgörbe ellaposodásával beindultak a táborok, köztük az állami Erzsébet-táborok, ahol egy kicsit furcsa kérdőívet raknak a gyerekek elé, hogy töltsék ki. Egyes tanárok fel vannak háborodva, mások szerint hasznos adatok egy statisztikához, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint jogsértő.
Makro / Külgazdaság A török titkosszolgálat nagy akciója – szoros együttműködésben Iránnal
Káncz Csaba | 2020. július 3. 14:46
Teherán és Ankara több területen egyre szorosabban működik együtt, geostratégiai érdekeik hasonlóak. Megvizsgáljuk együttműködésüket Jemenben, Líbiában, a kurd kérdésben és Izrael kapcsán. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Rejtjeles üzenettel búcsúzott a budapesti német nagykövet
Wéber Balázs | 2020. július 3. 13:14
Volkmar Wenzel videóban köszönt el, amelyben néhány apró utalást is elrejtett. Utódja ma adja át megbízólevelét a magyar államfőnek.
Makro / Külgazdaság Elfogadták a 13. havi nyugdíjat, itt vannak a részletek
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 12:36
Pénteken megszavazta a parlament a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésével összefüggő módosítást. Így jövő februárban kicsit több pénzt visz majd a pénzespostás.
Makro / Külgazdaság Lemondott a francia kormány
MTI | 2020. július 3. 10:51
Ez nem váratlan, mert Emmanuel Macron már kormányátalakításra készült.
Makro / Külgazdaság Óriásit lazít a karanténszabályain Anglia
MTI | 2020. július 3. 07:56
Jövő péntektől "70-75" országból lehet szabadon, karantén-kötelezettség nélkül beutazni hozzájuk. Németország, Spanyolország, Franciaország és Olaszország már biztos, hogy rajt lesz a listán, a többi tag még nem ismert.
Makro / Külgazdaság Tovább romlik a korona-helyzet az USA-ban, Florida új mélypontot jelentett
MTI | 2020. július 3. 07:40
A déli állam egy nap alatt több mint 10 ezer új fertőzöttet regisztrált.
hírlevél