<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kedden kiszivárgott belső feljegyzések szerint a brit kormány által 2020 tavaszán elrendelt első járványellenes zárlat idején rendeztek nagyszabású kerti összejövetelt a londoni miniszterelnöki hivatalban. Az ügyben - amely néhány héten belül a második hasonló botrány - a Scotland Yard is felvette a kapcsolatot a kabinetirodával.

Az ügyet az ITV brit kereskedelmi televízió hozta nyilvánosságra, miután eljutott hírszerkesztőségéhez egy email, amelyben Martin Reynolds, Boris Johnson miniszterelnök személyi titkára hív meg tisztviselőket 2020. május 20-ra egy kerti partira.  A BBC közszolgálati médiatársaság kedden idézett forrásai szerint a rendezvényen hozzávetőleg harmincan vettek részt, köztük Johnson és felesége, Carrie Symonds is - írja az MTI.

A BBC megkeresésére a Downing Street egyelőre nem adott felvilágosítást arról, hogy a kormányfő valóban jelen volt-e a partin. A koronavírus-járvány első hullámának megfékezésére 2020. március 23-án elrendelt angliai korlátozások értelmében - amelyek a kerti parti idején még érvényben voltak - kettőnél több, nem egy háztartásban élő ember szabadtéren sem tartózkodhatott egymás társaságában, és a nem együtt élő családtagok, ismerősök otthonukban sem látogathatták egymást.

Népszerűségi mutatója megtört. Fotó: DepositphotosNépszerűségi mutatója megtört. Fotó: Depositphotos

Néhány héten belül ez a második hasonló botrány Johnson körül.

Decemberben nyilvánosságra került, egybehangzó sajtóértesülések szerint 2020 végén, a koronavírus-járvány megfékezésére elrendelt újabb szigorú korlátozások megsértésével karácsonyi partit rendeztek a Downing Street-i miniszterelnöki hivatalban.

Boris Johnson többször is határozottan cáfolta, hogy a Downing Street-i stáb bármilyen akkori előírást megsértett volna, de a partiról szóló értesülések azóta is makacsul tartják magukat. A kedden kipattant újabb botrány után a londoni rendőrség közölte, hogy "az ügyről napvilágot látott széleskörű médiabeszámolók nyomán" kapcsolatba lépett a brit kormány munkáját összehangoló kabinetirodával. A Scotland Yard egyelőre nem tért ki arra, hogy indul-e az ügyben hivatalos rendőrségi vizsgálat.

A kormányzó brit Konzervatív Párt prominens képviselői közül az elmúlt időszakban többen is figyelmeztették Johnsont a párton és a szavazótáboron belül erősödő elégedetlenségre. Az elégedetlenség egyik kirívó jelzése volt, hogy a konzervatívok egy decemberi időközi választáson vereséget szenvedtek egy olyan választókörzetben, amelynek korábban mindig tory képviselője volt.

A nyugat-angliai North Shropshire választókerületben a harmadik legnagyobb országos parlamenti párt, a Liberális Demokraták jelöltje, Helen Morgan győzött. Ez a térség az 1830-as évek óta létezik parlamenti választókerületként, és az azóta eltelt csaknem két évszázadban mindig konzervatív párti képviselője volt.

Az időközi választást ráadásul szintén egy politikai botrány miatt kellett kiírni: a korábbi tory képviselő, Owen Paterson komoly lobbibotrányba keveredett, és az ellene indult parlamenti vizsgálat közepette novemberben lemondott képviselői mandátumáról.    

A Konzervatív Párton belüli elégedetlenség markáns megnyilvánulása volt az is, hogy a kormány a tory frakció hosszú ideje nem tapasztalt méretű lázadása közepette, ellenzéki szavazatokkal tudta csak jóváhagyatni december végén a londoni alsóházban az omikron koronavírus-változat terjedésének megfékezését célzó kormányzati intézkedéseket.

Rendkívüli elégedetlenséget jelezett a ConservativeHome nevű független, de a Konzervatív Párthoz közel álló befolyásos online politikai fórum minapi felmérése is. A párttagság körében elvégzett vizsgálat azt mutatta ki, hogy Johnson támogatottságának nettó egyenlege - vagyis a támogatók és az elégedetlenek százalékos arányának különbsége - mínusz 33,8. 

Ez Boris Johnson eddigi legrosszabb népszerűségi mutatója azóta, hogy 2019-ben miniszterelnökként hivatalba lépett.
 

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Inkább spórolnak, mint költenek a magyarok
Privátbankár.hu | 2022. január 24. 00:01
A tavaly év végi pesszimizmus után januárban javultak az üzleti és fogyasztói várakozások is; a GKI konjunktúraindexe a tavaly utolsó kéthavi csökkenés után januárban ismét elérte a tavaly novemberi szintjét.
Makro / Külgazdaság Hiperaktív kínai kémek Prágában és Pozsonyban – egyre inkább támaszkodnak a helyi kínaiakra
Káncz Csaba | 2022. január 23. 17:46
A térségünkben a kínai titkosszolgálat egyre jobban támaszkodik a kínai diaszpórára, egyben megpróbálja aláásni az EU tekintélyét és a Tajvannal fennálló kapcsolatokat.  A cseh és a szlovák elhárítás éves jelentését vesszük górcső alá. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Ezért hirdetett Ferenc pápa január 26-ra nemzetközi imanapot
Privátbankár.hu | 2022. január 23. 15:34
Ferenc pápa 24 órás imanapra hív mindenkit január 26-án.
Makro / Külgazdaság Ismét meg akarták gyilkolni a szerb elnököt
Privátbankár.hu | 2022. január 23. 14:17
Hét ember szövetkezett a szerb kormányfő életének kioltására.
Makro / Külgazdaság Mégsem lesz ellenzéki népszavazás április 3-án?
Privátbankár.hu | 2022. január 23. 11:45
Elképzelhető, hogy április 3-án  nem lesz népszavazás a Fudan Egyetemről.
Makro / Külgazdaság Itt nyílik az Amazon első okos ruhaboltja
Privátbankár.hu | 2022. január 23. 09:38
Az Amazaon még idén megnyitja első „fizikai” ruhaboltját Los Angelesben. Nem egy hétköznapi butikról van szó, az Amazon élelmiszerboltjaihoz hasonlóan ez az üzlet is dugig lesz high-tech kütyükkel.
Makro / Külgazdaság Moszkva oroszbarát vezetőt szeretne Ukrajna élére?
Privátbankár.hu | 2022. január 23. 08:34
A brit külügyminisztérium vasárnap ismertetett értesülései szerint Moszkva Oroszországgal baráti viszonyt ápoló ukrán politikusokat akar hatalomra juttatni Kijevben.
Makro / Külgazdaság Háborús helyzet Ukrajnában – óriási mennyiségű hadianyag érkezett
Privátbankár.hu | 2022. január 22. 16:06
Megérkezett szombatra virradóan Ukrajnába a nemrég megígért, 200 millió dollár értékű amerikai fegyversegély első szállítmánya, 90 tonnányi hadianyag - közölte a kijevi amerikai nagykövetség.
Makro / Külgazdaság Elárulták a németek milyen eszközökkel segítik Ukrajnát
Privátbankár.hu | 2022. január 22. 10:05
Németország semmiképpen nem szállít fegyvert Ukrajnának most, az Oroszországgal fennálló feszültség idején, de tábori kórházat igen - jelentette ki Christine Lambrecht német védelmi miniszter egy interjúban, amely vasárnap jelenik meg annak apropóján, hogy több NATO-tagország fegyverekkel segíti Ukrajnát.
Makro / Külgazdaság Tanár úr a képernyőn – különutas távoktatás Svédországból
Gonda Zsuzsanna (Stockholm) | 2022. január 22. 06:07
A tanár otthon, diákok az osztályteremben – ez is egy lehetőség a távoktatásra, amit egy stockholmi általános iskola felső tagozatosai tesztelnek. A diákok szerint ez az eddigi legjobb megoldás, még ha nem is tökéletes.
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló