3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A járvány az ország nem hivatalos fővárosát sem kíméli.

Bár jelenleg viszonylag kedvezően alakul Magyarországon a járványhelyzet, több korlátozó intézkedés is életben maradt a tavaszi korlátozások után. A kormány többek között zenés-táncos és 500 főt meghaladó (nem ültetett) rendezvények megtartását megtiltotta, miközben általánosan is ajánlott a védőtávolság betartása és a maszk viselése. A járványnak nemcsak a fesztiválszezon esett áldozatul, de a nyaranta hagyományosan megrendezésre kerülő kisebb, tematikus, gasztronómiai fesztiválok és falunapok is - írta laptársunk, az Mfor.hu.

Az egyik ilyen pont a felcsúti. A település honlapján az augusztus 10-i polgármesteri tájékoztatóban olvasható:

"a kormány július végén hozott határozatával összhangban úgy döntöttünk, hogy a 2020. augusztus 29-re tervezett falunapot nem tartjuk meg, tekintettel arra, hogy a rendezvényen résztvevők létszáma meghaladja az ötszáz főt. A legfontosabb mindannyiunk egészségének megőrzése és a járvány terjedésének megakadályozása."

Fejér megyében az elmúlt hetekben viszonylag stabilan alakul a koronavírus-fertőzöttek száma, olyannyira, hogy július 7. és augusztus 8. között egyetlen esetet sem regisztráltak és azóta is csupán 4-et. Igaz, pont vasárnapi hír, hogy a felcsúti NBI-ben játszó focicsapat tagjai között felbukkant a vírus. A Puskás Akadémia nem egyértelműsítette, hány érintett lehet, de sajtóinformációk szerint akár 8 fertőzöttet is találhattak hétvégén.

Mindenesetre az már biztos, hogy a falunap elmaradt, a szervezésre és lebonyolításra szánt összeget tartalékként fogják félretenni és

"ha a szükség úgy hozza, a járvány második hullámában segédeszközök, felszerelések megvásárlására, a szükséget szenvedők megsegítésére, támogatások nyújtására használjuk fel" - tájékoztatta a lakosságot Mészáros László polgármester, aki csak névrokonságban áll a korábbi településvezérre, a mára milliárdossá vált Mészáros Lőrinccel.

Hogy a falunap szervezése mekkora forrást igényel a költségvetésből, arra vonatkozóan nincsenek nyilvános információk, ám talán nem tévedünk nagyot, ha néhány 10 milliós nagyságrendre tesszük.

A felcsúti falunapot egyébként a Tamássy-Margalit kúria udvarában szokták hagyományosan megtartani, ahol többek között főzőversenyt rendeznek, megválasztják a település legszebb portáját, tavaly bemutatót tartottak a nyugdíjasok, sőt, még a helyi kempós csapat is. Arcfestéssel szórakoztatták a legkisebbeket, zenei fellépőkkel és vendégművészekkel a nagyobbakat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Kérdezzen Ön is Medgyessy Pétertől - hétfőn, a Klasszis Klubban
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 15:13
Ehhez nem kell mást tennie, mint ingyenesen regisztrálni az április 22-én, hétfőn 15:30 órakor kezdődő eseményre.
Makro / Külgazdaság Kalapozásba fogott az ukrán kormány Washingtonban
Mester Nándor | 2024. április 18. 15:01
A Világbank és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tavaszi ülését használja fel az ukrán vezetés, hogy megszerezze a gazdaság stabilizálásához szükséges pénzt vagy annak egy részét. Közben amerikai befektetőkkel is tárgyal az újjáépítési projektekről.
Makro / Külgazdaság Rekordmagas szinten a csehországi személyautó-gyártás
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 14:29
Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.
Makro / Külgazdaság Fizethetjük majd a gigantikus kamatokat
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 12:33
A meghirdetett mennyiségnél 20 milliárd forinttal nagyobb összegben, 50 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket, emelkedő átlaghozam mellett csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ.
Makro / Külgazdaság A háborúnak van egy eddig nem látott veszélye is
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 11:57
Környezeti károkat okozhatnak a rossz kondíciójú, biztosítással nem rendelkező, homályos orosz tulajdoni hátterű árnyékflotta tankerei.
Makro / Külgazdaság Szeretne új autót? Itt vannak az európai piac statisztikái!
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 11:28
Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.
Makro / Külgazdaság Újabb inflációs adatok érkeztek, nézze csak!
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 10:38
Az OECD-országokban februárban átlagosan 5,7 százalék volt az éves infláció, míg az élelmiszer- és energiaárak nélkül számított maginfláció 6,4 százalékra csökkent.
Makro / Külgazdaság Itt van V. Naszályi Márta válasza a Várnegyed fideszes kerületi lapjára
Kormos Olga | 2024. április 18. 08:11
Budapest I. kerületében már jóval az önkormányzati választások kampányhajrája előtt dúlt a harc. A Várnegyed irányításáért már most négyen jelezték indulásukat, miközben V. Naszályi Márta, a Budavári Önkormányzat polgármestere úgy döntött: a kormánypárt kezébe került kerületi lap ellenében saját hírlevelet indít, és feljelenti Sára Botond főispánt. Sorozatunkban a június 9-i önkormányzati választások legérdekesebbnek ígérkező összecsapásait mutatjuk be.
Makro / Külgazdaság Vigyázat! Hatalmas benzinár-emelés közeleg
Privátbankár.hu | 2024. április 17. 10:17
A 95-ös oktánszámú üzemanyag bruttó 7 forinttal kerül többe péntektől, a gázolaj ára viszont 6 forinttal csökken, így utóbbi lesz már olcsóbb.
Makro / Külgazdaság Most London mutatott fityiszt a Karmelitának
Privátbankár.hu | 2024. április 17. 08:42
Egy hellyel hátrébb került Magyarország lapunk szerda reggel kiadott európai inflációs rangsorában, miután a britek is nyilvánosságra hozták a maguk rátáját.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG