<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hollandiában 61 esetet igazoltak, de Cseh- és Németországban is vizsgálnak egy-egy pozitív tesztet produkált fertőzöttet, akik már valószínűleg az új mutánst kapták el. Bár a határzárak valószínűleg nem fognak sokat érni, mégis egyre-másra jelentenek be utazási korlátozásokat a világ országai.

Világszerte egyre több ország zárja le a határait az Afrika déli részéből érkezők előtt. Az új, aggasztóan fertőzőképes variáns azonban már ott lehet minden kontinensen. Hollandia mellett Belgiumban, Botswanában, Izraelben és Hong Kongban is kimutatták már, Németországban pedig éppen vizsgálják egy Dél-Afrikából érkezett utazó gyanús mintáját. Hasonló a helyzet Csehországban is, ott egy Namíbiából érkezett személy mintájának elemzésére várnak.

Az új mutációról szóló hírek tegnap árasztották el a világsajtót, és miután a szakértők is igazolni látszanak, hogy minden korábbinál veszélyesebb variánsról van szó, a kormányok is léptek. Bár a járványügyi szakemberek szerint az utazási korlátozások nem fogják tudni megakadályozni az Omicronnak elkeresztelt variáns terjedését, tegnap az EU számos országa mellett például az Egyesült Államok, Brazília és Kanada is lezárta a határait az Afrika déli országaiból érkezők előtt. Szombaton csatlakozott hozzájuk Ausztrália is, Japán pedig a péntekihez képest újabb három afrikai országot tett tiltólistára. Sri Lanka, Thaiföld és Oman is csatlakozott a beutazási tilalmat elrendelők sorához.

Az olajár és a világ tőzsdéi zuhanással reagáltak a hírekre, a megszólaló politikusok pedig általában arról beszéltek, az új variáns megjelenése is azt mutatja, a járványnak nincs vége, további oltásokra, közös erőfeszítésekre van szükség. Krisztalina Georgieva, az IMF vezérigazgatója viszont egy Twitter-bejegyzésben szúrt oda a fejlett világnak:

„A szubszaharai Afrika átoltásában vallott kudarcunk – még mindig csak 4 százaléka van itt a lakosságnak beoltva – mindannyiunkat védtelenül hagyott egy új, fertőzőbb Covid-variáns jelentette veszéllyel szemben.”

(Reuters)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság A nagy hazai beruházásokból is profitálhat majd az ipar
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 17:14
A várakozásokat alulmúlva 5,9 százalékkal nőtt az ipari termelés októberben, míg munkanaphatással megtisztítva a termelés 5,1 százalékkal növekedett. Az első tíz hónapban 6,6 százalékkal nőtt az ipari termelés.
Makro / Külgazdaság Szó sincsen arról, hogy végleg eltűnhet a globális minimumadó ötlete
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 16:53
Lekerült az európai pénzügyminiszterek tanácsának tegnapi napirendjéről a globális minimumadóról szóló vita.
Makro / Külgazdaság Matolcsy Györgyék közt nagy volt az egyetértés
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 16:17
Egyhangúan szavazott a jegybank monetáris tanácsa.
Makro / Külgazdaság A Nyugat nincs felkészülve egy hosszú háborúra Putyinnal
Káncz Csaba | 2022. december 7. 15:44
Nem világos, hogy a Nyugat meddig tudja még ellátni az ukrán harcoló csapatokat, hiszen a nyugati lőszerkészlet már közelít a kritikus szinthez. A gyártósorok nem tudják azonnal pótolni a Kijevnek küldött hadianyagot, így Ukrajna Oroszországgal szembeni ellenálló képessége csökkenni fog. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Tovább hízik Kína aranya
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 15:21
Gyűlik a kínai arany a jegybank közlése szerint.
Makro / Külgazdaság Nagyon ígérgeti a kormány, hogy néhány napon belül aláírják a megállapodást az uniós pénzekről
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 14:59
Most éppen a területfejlesztési miniszter államtitkára beszélt minderről.
Makro / Külgazdaság 25 millió eurót költ az EU Putyin egyik barátjának demokráciájára
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 14:30
Megtámogatja az Európai Bizottság a fehérorosz demokráciát.
Makro / Külgazdaság Átírták a számokat: erősebb lett az európai gazdaság, mint várták
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 13:44
Közzétette a harmadik negyedéves végleges GDP-adatokat az Eurostat.
Makro / Külgazdaság Mit lép Moszkva az olajársapkára? Három válaszlépést is mérlegelnek a Kremlben
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 12:18
Készül az orosz válaszlépés, de még nincs végleges döntés.
Makro / Külgazdaság Puccs készült Németországban: háromezer rendőr és terrorelhárító csapott le
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 10:26
A berlini tartományi bíróság egyik szélsőjobboldali kötődésű bíráját is lekapcsolták a nagyszabású akcióban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG