Utazás
Turizmus Harácsolás áldozatai lettek az utazók 
Buksza blog | 2023. szeptember 6. 14:48
Az ötven évvel ezelőttihez képest ötszörösére nőtt az az idő, ami alatt az utas feljuthat a repülőgépre.
Turizmus Lecserélik a turisták Olaszországot is - megvan, hova kell menni dél helyett? 
Buksza blog | 2023. augusztus 6. 17:33
Úgy néz ki, a nyaralók egy része nem várja meg, amíg a globális felmelegedés miatt Európa déli részén teljesen elviselhetetlenekké válnak a nyarak, máris megváltoztatták az úti céljaikat.
Turizmus Elég volt a turistákból! Akár 14 millió forintos bírság zenehallgatásért? Van, ahol betiltották a bőröndhuzigálást 
Buksza blog | 2023. augusztus 5. 13:24
Több népszerű európai turistacélponton lényegében elviselhetetlenné vált a tömeg, amire az érintett települések drasztikus intézkedésekkel reagálnak. 
Makro / Külgazdaság Washington szigorúbban bánik Magyarországgal 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 1. 11:56
Az Egyesült Államokban a jövőben nem lesz olyan könnyű vízummentességet szerezni. 
Állampapír / Kötvény Tragédia, ha már csak az új államkötvényeket tudod megvenni? 
Privátbankár.hu | 2023. július 31. 13:16
A régi állampapír-sorozatok már csak ma délutánig kaphatók, de vajon nagy baj-e ez, mennyire rosszak az újak? Ha már láttad Machu Picchu-t, akkor is érdemes Peruba menni. (Hangfelvétel.)
Turizmus Legatyásodtunk: rengeteg magyarnak nincs pénze rendes nyaralásra 
Privátbankár.hu | 2023. július 20. 08:43
Felborította a magyarok utazási terveit a pénzhiány: a többség nem tervez hosszabb utazást, 77 százalékuknak egyszerűen nincs rá pénze.
Turizmus A világ legfinomabb repülőterei 
Elek Lenke | 2023. július 16. 18:28
Az utasok legtöbbje örül, ha időben kiér a repülőtérre, átesik a biztonsági vizsgálaton és olcsón elér az úti céljához. Léteznek azonban, nem kevesen, akik abból is élményteli kirándulást varázsolnak, ha csak ki kell menni valaki elé.
Turizmus Megtalálta Horvátország alternatíváját a turisták egy része 
Buksza blog | 2023. július 16. 14:04
Horvátországban januárban vezették be az eurót, ami sokak szerint azzal járt, hogy az árak a korábbinál is jobban emelkedtek. A turisták egy része - elsősorban a vakációra induló csehek - ezért más úti célokat keres a nyaraláshoz. Például az olcsóbb Lengyelországot.
Turizmus Riasztóbb mellékhatásokkal járhatnak az utazások 
Buksza blog | 2023. július 10. 14:23
A globális felmelegedés következményei nem merülnek ki az extrém forróságot hozó nyári hőhullámokban és az igazi telek elmaradásában, kevesebbet emlegetett kellemetlenségekkel is számolni kell. Például egy repülőn. 
Turizmus Irtózatosan megdrágultak a repülőjegyek és még rosszabb lehet a helyzet 
Buksza blog | 2023. július 5. 16:03
Az európaiak utazási vágya egyelőre erősebbnek látszik, mint a bosszúságuk amiatt, hogy sokkal többet kell fizetniük a légi utazásért, mint korábban.
Turizmus Már a főszezon előtt beindult az őrült európai nyár - amerikai áradat várható 
Molnár Csaba | 2023. július 2. 14:47
Európa számos részén már javában tart az őrület, a kontinensre tartó tengerentúli turisták tömegei folytatják a covid miatti zárlat utáni 2022-es szezonban megtapasztalt utazási tébolyt. Az idén nyáron Európába utazó amerikaiak száma várhatóan 55 százalékkal emelkedik a tavalyi adatokhoz képest - amelyek már így is elképesztő, 600 százalékos növekedést mutatnak 2021-hez képest.
Turizmus A magyarok fele sem spórol a nyaralásra 
Privátbankár.hu | 2023. június 27. 10:07
Tíz magyarból négy spórol nyaralásra, közülük minden harmadik fél éve erre a kikapcsolódásra gyűjt. Külföldi utak esetén átlagosan 490 ezer, belföldinél 250 ezer forintos összköltséggel számolnak a hazai háztartások.
Turizmus Őrült hajsza az élményekért: a Titanicnál eltűnt tengeralattjáró nem egyedi eset 
Kollár Dóra | 2023. június 25. 15:16
Az egész világot napokig lázban tartotta az elsüllyedt, legendás Titanic óceánjáróhoz tartó, Titan névre keresztelt tengeralattjáró eltűnése, és tragikus sorsa. Az OceanGate cég által üzemeltett tengeralattjárós turistaút azonban nem egyedi eset, hanem egy nagyobb jelenség része.
Turizmus Már utazgatunk, de még mindig kevesebbet, mint a pandémia előtt 
Privátbankár.hu | 2023. május 1. 08:15
A vendéglátóipar és a turizmus mellett az utasbiztosítások piacát is felforgatta a koronavírus-járvány: az utazási forgalom még 2022-ben is messze elmaradt a 2019-es szinttől, de remélhetően a 2023-as év már hasonló lehet a pandémia előtti utolsó “békeévhez”. A K&H-nál tavaly közel ötvenezer egyéni utasbiztosítást kötöttek, ami több mint duplája az egy évvel korábbinak, ugyanakkor 18 százalékkal elmarad a 2019-es szinttől. Az utasbiztosítások átlagos díja pedig évek óta 7 ezer forint körül van, ami marginális kiadásnak számít egy-egy többnapos utazás költségeihez képest.
Turizmus Az álmok netovábbja: franciaágyon aludni a levegőben 
Elek Lenke | 2023. április 15. 18:22
A fapados légijáratokhoz szokott egyszerű halandó még mindig meglepődik, amikor elé kerül valamelyik csatornán a Holiday című, 2006-ban forgatott, megunhatatlan romcom, melyben Cameron Diaz egy magánkabinban tölti az óceán fölött az éjszakát, sok-sok könyv és egy éjjeli lámpa társaságában.
Turizmus Napfényes nyár vár a kiutaztatókra – A Z generáció kulcsszerepben 
Elek Lenke | 2023. április 1. 15:42
Az American Express Travel elnöke szerint több és drágább utazásokra fognak költeni az általuk vizsgált hét ország utazói. A célpontok kiválasztásában szerepe van a médiának, de az öntudatos világlátás is fontossá vált, elsősorban a fiatalabbak körében.
Turizmus Sok magyarnak semmit sem jelent a drágulás: nagyon pörögnek a külföldi utak 
Privátbankár.hu | 2023. március 24. 08:49
Az áremelések ellenére ugrásszerűen megnőtt a kereslet a külföldi, különösen a tengerparti nyaralások iránt. Tavaly a Covid-járványt követő szabadságvágy és az szja-visszatérítésből kapott pénz fűtötte az utazási kedvet, idén pedig a gazdasági nehézségek ellenére „az addig utazunk, amíg lehet, és élményekre költünk” attitűd is jellemzi az utazó magyarokat - derül ki a Bank360.hu összeállításából. Tavaly a duplájára, 1075 milliárd forintra nőtt a külföldre utazó magyarok költése.
Turizmus Szüzek túrája – Turisztikai programok, csak nőknek 
Elek Lenke | 2023. január 14. 19:09
Igencsak megosztó trend, de létező: számos utazási iroda és turisztikai célpont szervez utakat, csak nőknek, és persze, akik mindezt kitalálják, azok sem férfiak...
Makro / Külgazdaság Peking ellenlépéseket ígér egyes országoknak a kínai utasok tesztelése miatt 
Privátbankár.hu | 2023. január 3. 14:40
Peking elítélte kedden, hogy több mint egytucatnyi ország kötelezővé tette a koronavírustesztek alkalmazását a Kínából beutazókkal szemben, miután a távol-keleti országban példátlanul megnőtt az esetszám.
Turizmus Belföldi turizmus-rekordok születtek a hosszú hétvégén 
Privátbankár.hu | 2022. március 17. 15:45
Rekord a belföldi turizmusban: a 2019-es vendégszám közel dupláját közvetítette a Szallas.hu az idei első hosszú hétvégére. A foglalások összértéke 2,6-szorosára nőtt a 2019-es márciusi 15-ei hosszú hétvégéhez képest. Ehhez a drágulás mellett az átlagos vendég- és éjszakaszám megnövekedése is hozzájárult.
Közérdekű Feltételekkel, de engedélyezik a keleti vakcinával oltottak utazását is az EU-ban 
Privátbankár.hu | 2022. február 2. 10:22
Az Európai Parlament egyik magyar képviselője, Ujhelyi István tett fontos bejelentést.
Makro / Külgazdaság Nagyon jó hír jött az Angliába utazóknak 
Privátbankár.hu | 2022. január 24. 16:29
Az oltottaknak hamarosan már nem kell teszteltetni magukat érkezés után.
Makro / Külgazdaság Már a turizmusban is hasít az Aldi 
Privátbankár.hu | 2022. január 24. 10:47
Jelentős mértékben bővült az Aldi Utazás forgalma 2021-ben, az év utolsó részében már több foglalás érkezett, mint a pandémia előtti év hasonló időszakában. 
Makro / Külgazdaság Az év eddigi legmeglepőbb híre: továbbra sem jó ötlet több ezer emberrel együtt hajókirándulásra indulni 
Privátbankár.hu | 2022. január 2. 16:32
Csalatkozniuk kellett azoknak, akik úgy gondolták probléma nélkül elhajókázhatnak négyezredmagukkal a Kanári-szigetekre az omikron-hullám felívelő szakaszában.
Közérdekű Hétfőtől csak védettek léphetnek be Ausztriába, de nekik is tesztelniük kell 
Privátbankár.hu | 2021. december 18. 07:15
December 20-ától szigorúbb beutazási szabályokat vezetnek be Ausztriában. Csak a háromszor oltottak és a fertőzésen már átesettek utazhatnak be az országba, de nekik is vinniük kell egy friss, negatív PCR-teszteredményt magukkal.
Makro / Külgazdaság Csehországban és Németországban is ott lehet már az Omicron 
Privátbankár.hu | 2021. november 27. 14:04
Hollandiában 61 esetet igazoltak, de Cseh- és Németországban is vizsgálnak egy-egy pozitív tesztet produkált fertőzöttet, akik már valószínűleg az új mutánst kapták el. Bár a határzárak valószínűleg nem fognak sokat érni, mégis egyre-másra jelentenek be utazási korlátozásokat a világ országai.
Személyes pénzügyek Milyen utazásról álmodozhatunk ősszel? 
Draskóczy Dániel | 2021. szeptember 20. 18:46
Az elmúlt másfél évben az életünk ezerféleképpen változott meg, többek között a külföldi utazásokra egy ideig nem lehetett menni. Az utóbbi hónapokban ugyan az oltásoknak köszönhetően több állam is könnyített a beutazási szabályokon, ám sok országban jelenleg is hétről-hétre változnak az előírások. Éppen ezért nagy kérdés, hogy az ősz során a járvány újabb hulláma miatt bezárulnak a kapuk, vagy az oltások valóban kellő védelmet nyújtanak, és szabadon utazhatunk majd?
Személyes pénzügyek Lankadatlan az utazási kedv az ősz kezdetén is 
MTI | 2021. szeptember 16. 16:37
A főszezon lezárultával az év hátralévő részében sem csökkent a magyarok utazási kedve, a lakosság közel harmada tervez belföldre, szűk tizede pedig külföldre utazni az őszi-téli időszakban, ami megközelíti az év eddigi részében utazók arányát - derül ki a Reacty Digital Kft. legfrissebb reprezentatív kutatásából.
Lakosság Az Alpokaljától az Antarktiszig 
Privátbankár.hu | 2020. február 16. 11:23
Már csak néhány nap, és belelapozhat a Piac & Profit magazin legfrissebb számába! Forró témákkal jön a februári Piac & Profit.
Makro / Külgazdaság Senki ne utazzon a kínai Hubei tartományba! - figyelmeztet a külügy 
Privátbankár.hu | 2020. január 25. 13:03
 Jelenleg senkinek nem ajánlott a kínai Hubei tartományba utazni, mert a hatóságok a koronavírus miatt teljesen lezárták, így nem lehet elhagyni sem - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szombaton az MTI-vel.
Személyes pénzügyek 37 dolog, amit Párizsban tanultam 
Eidenpenz József | 2019. december 1. 12:10
Az Eiffel-torony közelről rozsdás, a metró szűk, zsúfolt és büdös, a turistáktól sok helyen lépni sem lehet. Sok morogni való akad Párizsban, ami nincs benne a színes prospektusokban. De azért mégis gyönyörű és egyszer mindenképpen látni kell. Jegyzet.
Személyes pénzügyek Nyugdíjaskodni egy tengerjáró hajón? Azt meg hogyan? 
Privátbankár.hu | 2019. október 19. 17:44
Az amerikai nyugdíjasok élete annyira drága, hogy azzal az erővel már egy óceánjáró sétahajón is tudnak kabint bérelni hosszú távra. Legalábbis a statisztikák és a hajótársaságok ezt sugallják. Van, ahol pedig alkudni lehet az árból. Ám van sok buktató, az egészségbiztosítástól kezdve a kisállatok elhelyezéséig.
Vásárló Megvan, hány magyar diák utazgathat ingyen Európában 
Privátbankár.hu | 2019. június 6. 16:31
Újabb 20 ezer fiatalnak, köztük 382 magyar 18 évesnek nyílik lehetősége arra, hogy az unió DiscoverEU programjának keretében felfedezze Európát.
Vásárló Mennyiért autózhatunk az Adriára 2019-ben? 
Privátbankár.hu | 2019. április 28. 16:32
Horvátországba a legtöbben autóval indulnak útnak, hiszen közel is van, alig pár óra autókázás után már a tengerben hűsölhetünk, és az utak minősége is megfelelő. Mielőtt útnak indulunk, nem árt, ha tudjuk, hol milyen szolgáltatásokat találunk – pl. hol vannak benzinkutak, pihenőhelyek, és mit kínálnak számunkra.
Vállalat A nap képe: így sikálja a MÁV a vasúti kocsikat 
Privátbankár.hu | 2019. április 15. 10:20
Új vasúti mosót helyezett üzembe a MÁV Start Nagykanizsán.
Személyes pénzügyek Síelés: mikor, hol, de legfőképp mennyiért? 
Privátbankár.hu | 2018. december 24. 15:10
Javában tart a síszezon: az ünnepek körül már nem nagyon találunk szabad helyeket a népszerűbb síparadicsomokban, de az új év elejére még kifoghatunk egy-egy jobb ajánlatot. Egyre többen választják a csoportos utazások mellett az egyéni, családos kikapcsolódást is.
Vásárló Ez lett az év legjobb utazási applikációja  
Privátbankár.hu | 2018. december 7. 12:07
A CheckMyTrip applikáció nyerte el a 2018 World Travel Awards díjkiosztón a Világ vezető utazási mobil alkalmazása címet.
Vásárló Megvannak a világ veszélyesebb útjai - te melyiken mennél végig? 
Kollár Dóri | 2018. november 15. 20:01
Egészen különleges utak léteznek a világban, viszont ezeken a lenyűgöző kilátásért és utánozhatatlan élményért komoly árat kell fizetni – sokszor nemhogy két autó nem fér el egymás mellett, hanem kiépített korlát sincsen, vagy bűnbandák garázdálkodnak. Összegyűjtöttük a világ legveszélyesebb útjait.
Személyes pénzügyek Tömegesen húzzák le a magyar turistákat külföldön - te is beleszaladtál? 
Gáspár András | 2018. szeptember 24. 20:00
Külföldi fizetésnél azonnal beindul az ember fejében a matekozás: mennyibe került nekem ez igazából? A deviza-fejszámolás helyett egy egyre elterjedtebb szolgáltatás keretében sokszor már forintban is megadják a fizetendő összeget külföldön is, a dinamikus valutakonverzió miatt viszont egyre többen reklamálnak - látszólag van választás, de mégis sokan beleszaladnak a drága váltásba. Hogy lehet ez?
Vásárló Melyik angol kifejezésnél kell megijedni a repülőn? 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 2. 18:31
Nyár van, repülünk. A repülési zsargont még az angolul tudók sem mindig értik, angolról angolra is magyarázni kell. Összeszedtünk néhány érdekesebb vagy fontosabb kifejezést, amelyeket hallani lehet, bár az korántsem biztos, hogy ez a teljes lista. Vagy hogy nem változtatták meg a titkos kódot, miután kiszivárgott.
Makro / Külgazdaság Itt van, mennyibe kerülnek Orbán külföldi útjai  
Privátbankár.hu | 2018. július 20. 08:43
A legnépesebb delegáció Törökországba kísérte, de hogy kik, nem tudni.
Vállalat Dezodorokat osztogatnak a metrón, mert büdösek az utasok 
Privátbankár.hu | 2018. július 16. 15:45
Nem mindennapi intézkedésekkel próbálja kellemesebbé tenni a metrózás élményét a bécsi közlekedési vállalat.
Közérdekű Hatalmas a dugó a határon 
Privátbankár.hu | 2018. július 7. 13:14
Egyrészt a hazatérő vendégmunkások, másrészt a nyaralni induló turisták miatt.
Makro / Külgazdaság Óriási titok övezi, hova utazott Orbán  
Privátbankár.hu | 2018. május 28. 09:41
A rekorder Szijjártó Péter lett. A miniszter 174 napot volt külföldön 2017-ben.
Makro / Külgazdaság Ide menekülnek a magyarok télen 
Privátbankár.hu | 2018. február 15. 10:37
A Wizz Air több ezer régiós foglalási adatot hasonlított össze vizsgálata során.
Makro / Külgazdaság Egészen új helyen keres barátokat a kormány 
Privátbankár.hu | 2017. november 23. 08:31
Kovács Zoltán kormányszóvivő Kanadában járt.
Makro / Külgazdaság Kínos baki Amerikában? Magyarázkodik a nagykövetség 
Privátbankár.hu | 2017. október 25. 12:02
Véletlenül kitiltották az indonéz hadsereg parancsnokát az országból.
Vásárló Nagy dobásra készül az Aldi: nem akármivel hódítanák meg a magyarokat 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 17. 11:45
A Tesco kivételével van hová felzárkóznia a többieknek, indul itthon is az Aldi utazási irodája.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG