3p

Az ötven évvel ezelőttihez képest ötszörösére nőtt az az idő, ami alatt az utas feljuthat a repülőgépre.

Amikor valaki olyan útra indul, amelynek egy részét repülőgéppel teszi meg, számolnia kell az előkészületek hosszú sorával. Össze kell csomagolnia, ki kell utaznia a repülőtérre, végig kell csinálnia a biztonsági procedúrát, meg kell találnia a kaput, amin át eljuthat a repülőgépééig és csak ezt követően számíthat arra, hogy végre leülhet az ülésére, és elindulhat úti célja felé. 

A felszállás a legnehezebb és egyben a legbosszantóbb része a légi utazásnak a legtöbb utas számára – mondta Leslie Josephs, a CNBC légi közlekedési szakírója. A „régen minden jobb volt” jegyében készült összehasonlítás szerint az amerikai Southwest Airlinesnál az 1970-es évben mindössze tíz perc telt el aközött, hogy egy repülőgép megérkezett a beszállókapuhoz, felvette az utasokat és távozott onnan. Ma viszont 45-50 perc a "szintidő". 

A légi társaságok egyrészt azzal magyarázzák a különbséget, hogy akkoriban kevesebb utast szállítottak. Összesen 100-120 főt befogadó gépeket használnak. Manapság viszont sokkal több az utas. 

Több türelmet igényel a repülés. Fotó: Depositphotos
Több türelmet igényel a repülés. Fotó: Depositphotos

 A hivatalos amerikai adatok szerint a gépek késése a légitársaságoknak és utasaiknak évente 33 milliárd dollárjába kerül. (Ez Magyarország éves GDP-jének több mint egyhatoda.) Ugyanakkor szakértők úgy látják, hogy a beszállás felgyorsítása nem feltétlenül érdeke a vállalatoknak. Az a helyzet ugyanis, hogy az egész folyamatot pénzzé tették. 

A hűségprogramok mindent visznek

A nagy légitársaságok dollármilliárdokat keresnek hűségprogramjaikon, ezért elemi érdekük, hogy azok vonzóak maradjanak – mondta Josephs. A különböző beszállócsoportok azért alakultak ki, mert az utasok szívesen fizetnek azért, hogy előnyöket élvezzenek az utazásuk során – teszi hozzá ehhez Kerry Philipovitch, az American Airlines korábbi utasszolgáltatásokért felelős vezetője.

A kedvezményeket arra használják a légitársaságot, hogy a legtöbbet költő utasaik előnyben részesítésével több pénzt keressenek. A  becsekkolásnál az első osztályon utazókat és más kiemelt kategóriába sorolt utasokat azonban megelőzik a mozgássérültek, a kisbabával utazókés a személyzet tagjai is.

Egyes légitársaságok némi plusz fizetségéért lehetővé teszik, hogy az utas a sort megkerülve előbb jusson fel a gépre. A beszállási procedúra minden kivételét és előnyét értékesítve összességében évente több 100 millió dollárt keresnek a légitársaságok.  Ha ez lassítja a légi utazás procedúráját, akkor lassítja.  

Lehet azért gyorsabban

Az egyik amerikai légitársaság, a Southwest Airlines 2022-ben változtatott a módszertanán annak érdekében, hogy mindössze két percet lefaragjon a beszállási időből. Ez 800 repülőgép sok-sok járata esetén nagy megtakarításnak adódhat össze. A gyorsítás a beszállási tudnivalók jobb kommunikálásától kezdve az ültetési rend hatékonyabbá tételén keresztül a csomagok kezeléséig számos lépést foglal magában. 

Egy érdekesség a trükkök közül a „zenés beszállás”. Megfigyelték, hogy ha zene szól a repülőgépekhez vezető folyosókon, akkor az emberek annak ritmusára jobban szedik a lábukat, mintha csak a háttérzajt hallanák.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Turizmus Mit nekik a háború! Nem otthon várják az oroszok a Gyed Marózt
Elek Lenke | 2023. november 28. 15:04
Az oroszok lassan megszokták a háborút – már azok, akik túlélték. Az óriási ország egyes régióiban ugyanúgy zajlik az élet, mintha nem tartana évek óta az öldöklés. Az emberek az ünnepre készülnek, vásárolnak – és utaznak.
Turizmus Tudta, hogy a szomszédunkban lesz az európai Yellowstone park?
Kormos Olga | 2023. november 26. 17:44
Romániának óriási ambíciói vannak, hogy egy hatalmas új vadonrezervátumot hozzon létre Európa szélén, és már nagy lépéseket tett a megvalósítás érdekében.
Turizmus Dobogón a horvát tengerpart, menő bizonyítványt "kaptak" a turisták
Privátbankár.hu | 2023. november 21. 17:01
Az európai idegenforgalom egyes országokban elemi erővel állt vissza a koronavírus-járvány előtti szintjére. 
Turizmus Józanság, Netflix és MI - így utazunk majd jövőre
Elek Lenke | 2023. november 19. 14:21
Mi várható a turisztikában 2024-ben? Belép a mesterséges intelligencia, fontos lehet az alkoholmentes kínálat és a streamingszolgáltatók is nagy befolyásra tesznek szert.
Turizmus Politikai vihar készülődik a magyarok által is kedvelt turistaparadicsomban
Privátbankár.hu | 2023. november 19. 12:21
Változtatna az ország külpolitikai irányvonalán a Maldív-szigetek új elnöke, de mit szól ehhez India?
Turizmus Új szállodamárka érkezett Budapestre, vajon mennyibe kerül a dunai kilátás?
Privátbankár.hu | 2023. november 19. 09:11
Az Újlipótvárosban adták át a Marriott különleges almárkájának első magyarországi egységét.
Turizmus Rossz ötlet éhesen, szomjasan elindulni - nyitnak a karácsonyi vásárok
Elek Lenke | 2023. november 18. 17:52
Kinézek az ablakon: még minden csupa zöld. Alig látni idén sárga leveleket, aminek okát agrárszakemberek is kielemezték már, lásd klímaváltozás. Ugyanakkor a hétvégén nyílnak a karácsonyi vásárok, elkezdődik a több mint egy hónapig tartó fogyasztói-vásárlói áruzuhatag. Ez lett a harminc éve még csak „ártatlan” fényes-kedves-ünnepi hangulatú belvárosi sétákból. Elek Lenke jegyzete.
Turizmus Így alakult a hazai turizmus az ősz első hónapjában
Privátbankár.hu | 2023. november 8. 08:50
Szeptemberben a vendégek száma 9,4, a vendégéjszakáké 5,8 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál.
Turizmus A világ másik végén van, de megéri elmenni oda. Mi az?
Mester Nándor | 2023. november 5. 18:31
Dél-Korea második számú városa, Busan önálló turista látványossággá nőtte ki magát az elmúlt években. Megmutatjuk, hogy miért.
Turizmus Hová utazzunk 2024-ben? Itt a lista!
Kollár Dóra | 2023. november 4. 18:13
A Lonely Planet közzétette az előttünk álló év 50 legjobb úti célját. Nézzük, mik ezek!
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG