3p

Elkerülhetetlen lesz a választások utáni megszorítás?
Tényleg egy újabb Bokros-csomagot szeretne a Tisza Párt?

Online Klasszis Klub élőben Bokros Lajossal!

Vegyen részt és kérdezze Ön is a korábbi pénzügyminisztert!

2025. december 10. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egy vacsoratúra keretében André Bicalho, Michelin-csillagos tapasztalattal rendelkező brazil–portugál séf vezette végig a gasztronómiai világon, hét ország ikonikus fogásait bemutatva, személyes történetekkel és emlékekkel színezve laptársunkat, a Turizmus Online-t. Ebből adunk most egy kis ízelítőt.

A Goldberger textilgyár egykori területe ma borkedvelők kedvelt központja Óbudán, ahol a WineHub Borbisztró és Borbár működik, sőt, szombatonként biopiac is várja a látogatókat. Ez a kulináris központ Carlos Alberto Coelho és magyar felesége, Ingeborg álmából született; az elhivatott gasztronómiai és borrajongó házaspár igazi élő közösséget teremtett a kerületben.

Az este során a résztvevők egy “beszállókártyával” indultak útra, amely valódi gasztroutazást és nem hétköznapi vacsoraélményt ígért – írja a Turizmus Online személyes hangvételű beszámolója.


Fotó: Epicurean Restaurant/Zsolnai Péter

Ízutazás Brazíliától Magyarországig

A menü első állomása Brazília volt, ahol caipirinha, acai, inhame és kesudió alkotta az előételt. André séf elmesélte, hogy a friss alapanyagok iránti szeretetét nagymamájától örökölte.

Spanyolország következett, ahol a séf éveket töltött tanulással; fekete fokhagymás tuille, garnélarák tatár, sherryecet-sorbet és szürke márna ikra jelent meg a tányéron.

Az angol gasztronómiát egy rendhagyó “angol reggeli” szimbolizálta buggyantott tojással, paradicsommal, gombaduxtellel és baconhabbal.

Franciaországban a Michelin-csillagos világ idéződött meg: libamáj Vaudovan fűszerrel, citromvajjal és briošsal készült.

Belgium fogását vörös sügér, kagyló, valamint sörös gofri képviselte – Andre szerint a belga tányérokon mindig ott volt a bőség öröme.

Magyarországhoz érkezve mangalicapofa hagymával és mákkal, valamint babpürével szerepelt – a séf kiemelte, milyen egyedi hazai alapanyagokat ismert meg.

Az est fináléja a Polo Lounge-ban, klasszikus zenével a háttérben zajlott, ahol André petit fours-okat és elköszönő italokat szolgált fel, egy apró csokoládéval búcsúzva.


Fotó: Epicurean Restaurant

Az Epicurean filozófiája

A vacsoratúra végén bemutatásra került az étterem névadó filozófiája, amely az epikureusok örömelvén alapul: tudatossággal és harmóniával élvezni az életet és az ízeket. Az eseményt az elegáns, zöldnövényes Polo Lounge tette teljessé, ahol élő hegedűszó emelte az atmoszférát, és a vendégek kötetlenül beszélgethettek a minden szempontból figyelmes, szerény séffel.

A teljes beszámolót a Turizmus Online-on olvashatja el >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Előfizetőink máshol nem olvasott, higgadt hangvételű, tárgyilagos és
magas szakmai színvonalú tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Korlátlan hozzáférést adunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz is, a Klub csomag pedig a hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmazza.
Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Turizmus A nap képe: biciklivel járta be a Szaharát, és közben egy meghökkentő dolgot látott
Wéber Balázs | 2025. december 3. 13:22
Egészen őrült túrát nyomott le kerékpárral egy olasz világutazó – és a java még csak most jön.     
Turizmus Nem jött be a reptér bővítési terve, nem épül új kifutópálya Magyarország szomszédjában
Privátbankár.hu | 2025. november 26. 17:35
Bécsben meggondolták magukat.  
Turizmus Klasszis TopDesign 2025: neves díjakat osztottak ki szállodák és éttermek közt
Privátbankár.hu | 2025. november 26. 17:16
November 25-én vehették át a Klasszis TopDesign 2025 díjakat a magyar vendéglátó- és szállodaipar legátfogóbb, nemzetközi zsűrit felvonultató designversenyének győztesei.
Turizmus Mennyire szép a SZÉP-kártya jövője?
Elek Lenke | 2025. november 23. 10:53
Idén december elsejétől jövő év április végéig a SZÉP-kártya hideg élelmiszerre is elkölthető. Milyen hatással lesz ez a szállodák és vendéglátóhelyek forgalmára? A kép vegyes, a szakmabeliek egy része nem tartja lényeginek a rendelet következményét, mások igen.
Turizmus Reptérzárak, hatalmas káosz: ez az ára a meggondolatlan jövedéki adóemeléseknek
Privátbankár.hu | 2025. november 10. 09:56
Százhetven repülőjáratot és több mint 30 ezer utast érintett, hogy Litvániában az elmúlt hónapban ötször is reptérzárra volt szükség, miután héliummal töltött ballonok százaival juttattak át illegális dohánytermékeket a fehérorosz határon. A meghökkentő módszer nemcsak a légtérbiztonságot veszélyezteti, hanem rávilágít arra is, hogy a meggondolatlan adóemelések hogyan terelhetik az európai dohányosokat a feketepiac felé.
Turizmus Szép számok a SZÉP-kártyánál, decembertől hideg élelem is vásárolható vele
Privátbankár.hu | 2025. november 4. 11:23
A SZÉP-kártya az idei ősz első hónapjában is a belföldi turizmus egyik legfontosabb hajtóereje volt: a költések összege közel 33,2 milliárd forintot tett ki, ami mintegy 7 százalékkal szárnyalta túl a tavaly szeptemberi felhasználást – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.
Turizmus Nem fakulnak a szeptemberi turizmus számai
Privátbankár.hu | 2025. október 30. 08:45
Szeptemberben a turisztikai szálláshelyeken 1,6 millió vendég 3,8 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 8,3, a vendégéjszakáké 5,6 százalékkal több volt az egy évvel korábbinál. 2025. január–szeptemberben a turisztikai szálláshelyekre érkezett belföldi vendégek száma 2,2, a külföldieké 11 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakit.
Turizmus A késések 80 százaléka eltűnt Budapesten, pedig nőtt a forgalom
Privátbankár.hu | 2025. október 28. 11:21
A HungaroControl legfrissebb jelentése szerint 2025 első három negyedévében több mint 7 százalékkal nőtt a légiforgalom Magyarország légterében a tavalyi év azonos időszakához képest. A számottevő forgalombővülés ellenére 80 százalékkal kevesebb késést regisztráltak, mint 2024-ben – jelentette kedden a légiforgalmi irányító.
Turizmus Egy karintiai rejtekhely, ahol hárfazene szól a reggelihez
Kormos Olga | 2025. október 11. 14:34
Mindössze pár órányi autóútra Budapesttől, az osztrák Karintia tartományban egyedülálló természeti táj várja a töltődésre vágyókat. Úticélunk ezúttal az álomszép Turrachi fennsíkon csillogó tó és környéke, ahol az Alpokban is egyedülálló búvóhely várja mind a pihenni vágyókat, mint az aktív pihenés szerelmeseit: ez a 4 csillag superior Hotel Hochschober, amely felettébb különleges élményekben részesíti vendégeit. Aki síel, nagyra értékeli, hogy pályaszállásról van szó, de egész évben is remek élményeket kínál a vidék.    
Turizmus Hiába volt a legmelegebb sörfesztivál az idei, nem hozta a tavalyi számokat München
Privátbankár.hu | 2025. október 5. 16:08
Igaz, többször is le kellett zárni a helyszíneket a zsúfoltság miatt.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG