<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hogyan élték túl a válságot a vendéglátósok, fesztiválszervezők? Egyáltalán - túlélték?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Gerendai Károllyal - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. július 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Elhitte valaki a nagy békeoffenzívát azok után, hogy a fél világot fenyegette Észak-Korea korlátlan ura? Nos, ha igen, most itt a koppanás, hisz máris elővette korábbi énjét a diktátor, és szidalmazza Dél-Koreát, és persze fenyegetőzik az amerikai elnökkel való találkozó lemondásával.

Nézzük, mire is rágott be az észak-koreai főnök: elvileg arra, hogy hadgyakorlatot tartottak Dél-Koreában, ami kétségkívül nem elegáns békeoffenzíva idején, de talán pont jól is jön Kimnek, hisz az igazság pillanata lassan el kell, hogy jöjjön, márpedig kizárt, hogy beleegyezne csak úgy atomfegyvereinek leszerelésébe. Így jobb időben okot találni, hogy miért nem tetszik ez vagy az: pont így csinálta apja és nagyapja is. Húzd meg, ereszd meg, pávatánc.

Szög a zsákból

Eddig az eredmény egész jó: két találkozás a kínai elnökkel, az amerikai külügyminiszter fogadása, látványos jókedv saját népe déli felének vezetőjével, mintha semmi sem történt volna 70 évig. Tegnap azonban kibújt a szög a zsákból: a dél-koreai kormány az ignoráns és inkompetens jelzőket kapta, egyúttal egy jó kis fenyegetés is elhangzott, miszerint minden tárgyalás megszakad köztük, és nem áll helyre a déli „rezsimmel”, amíg nem kapják össze magukat.

Süketek párbeszéde

A dél-koreai külügyminiszter azt nyilatkozta a Reuters szerint, hogy Észak-Koreának és Amerikának eltér az álláspontja a nukleáris leszerelést illetően. Ezt eddig is sejtettük, hisz teljesen nyilvánvaló volt, hogy Észak nem szerelhet le egyoldalúan (nem is tenné senki a helyében), hanem csak egy olyan esetben kerülhet ez szóba, ha legalább Kína és Amerika együtt, de legjobb, ha még Oroszország is garantálja Észak-Korea sérthetetlenségét. Ugyanúgy, ahogy az 1962-es kubai rakétaválság is úgy zárult le, hogy Amerika garantálta Kuba meg nem támadását a Szovjetunióval kötött megállapodásban, a rakétákat pedig elvitték.

Nos, ha eddig a színfalak mögött nem erről egyeztettek a nagyhatalmak, valamint a két Korea, akkor amúgy is csak süketek párbeszéde folyt, miközben Kim Dzsongun a béke bajnokaként tetszeleghetett, de az amerikai elnökkel már nehéz úgy találkozni, hogy teljesen mást akar a két fél, és a két heves vérmérsékletű ember esetleg személyesen keveredik vitába.

Zseniális

Most mindenesetre Kim talált egy jó okot, hogy ő sértődjön meg, és arra hivatkozhasson, hogy a másik fél miatt szakadtak meg a tárgyalások, ezért a dolgok lelassulnak, elakadnak, de ő hangoztathassa, hogy továbbra is a béke bajnoka. Így sokáig lehet húzni az időt, Trumpnak viszont nehéz lenne otthon újra eladni, ha ismét háborús retorikát alkalmazna Észak-Koreával szemben, miután kezdtek rá úgy tekinteni, mint a béke bajnokára.

Ha mégis csapdát eszelt ki Kim Dzsongun, zseniálisan csinálta, és ehhez meg is van a háttere, mivel Észak-Korea igen komolyan tanulmányozza az amerikai politikát, elemzi az egyes lépések várható hatásait. Ezek után minden eddiginél kíváncsibban várjuk, hogy összejöhet-e mégis a csúcstalálkozó, és ha igen, melyik fél hogy jön ki belőle.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Bedöntheti-e az Orbán-kormányt a Pegasus-ügy? A hét videója
Izsó Márton - Ponyeczki Dóra - Wéber Balázs | 2021. július 23. 19:01
A lehallgatási botrány akár egy James Bond-film forgatókönyve is lehetne: egy kibercég kémprogramokat ad el autoriter hajlamú kormányoknak, amelyek azok segítségével politikusok, újságírók, cégvezetők telefonjait figyelik meg, a gyanú szerint politikai céllal. Sajtóhírek szerint az ügyben Magyarország is nyakig benne van. A magyar kormány nem cáfolja a szoftver beszerzését és használatát, de azt mondja, hogy semmi törvénytelen nem történt, az egész csak hisztéria. De tényleg csak erről van szó? Hol van a határ jogos és jogtalan megfigyelés között? Bízhatunk-e még egyáltalán a hatalomban? Lesz-e az ügynek bármilyen következménye? És emlékszünk-e még Edward Snowdenre vagy Julian Assange-re? Munkatársunk, Wéber Balázs videókommentárja.  
Makro / Külgazdaság Megrohanták a magyarok Horvátországot
Privátbankár.hu / MTI | 2021. július 23. 17:37
Lényegesen nőtt a nyaralók száma.
Makro / Külgazdaság Egy ország, amely élen járt az oltásokban, most mégis fenyegeti a negyedik hullám
Privátbankár.hu | 2021. július 23. 14:46
Egymillió izraeli továbbra is elutasítja a koronavírus elleni oltást. A kormány most szankciókat helyezett kilátásba velük szemben, hogy útját állja a negyedik hullámnak. Eddig a lakosság 62 százalékát oltották be. Eközben kételyek merültek fel azzal kapcsolatban, mennyire véd meg a Pfizer a súlyos megbetegedéstől a delta variánssal szemben.
Makro / Külgazdaság Izrael csökkentett a Pfizer-vakcina értékelésén
MTI | 2021. július 23. 08:59
 Izrael egészségügyi minisztériuma csütörtökön tovább csökkentette és már csak 39 százalékosra értékelte a Pfizer-BioNTech cégek által fejlesztett vakcina hatásosságát a koronavírus-fertőzés ellen, ugyanakkor közölte azt is, hogy a súlyos megbetegedés ellen 91,4 százalékban még mindig véd az oltóanyag.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: nagyon nehéz hónapok előtt állunk
Privátbankár.hu | 2021. július 23. 08:35
A miniszterelnök szerint januárban vagy februárban lehet népszavazás az általa gyermekvédelminek nevezett törvényről.    
Makro / Külgazdaság Újabb állami beszerzésekre szerződhet a Delta Systems Kft.
Privátbankár.hu | 2021. július 22. 17:50
Mobiltelefonok beszerzésére kaphat állami megbízást a Delta Technologies Nyrt. leányvállalata, a Delta Systems Kft.
Makro / Külgazdaság Nem nyúlt az eurókamathoz az EKB
MTI | 2021. július 22. 14:52
Ahogy arra számítani lehetett.
Makro / Külgazdaság Angela Merkel szigorúbban ellenőriztetné, hogy kik férhetnek hozzá a kémszoftverekhez
Privátbankár.hu | 2021. július 22. 13:20
Szerinte meg kéne előzni, hogy olyan országok is igénybe vehessék a programokat, ahol nem biztosított azok használatának hatósági ellenőrzése.
Makro / Külgazdaság A cseh és a holland olimpiai csapatban is találtak koronásokat
Privátbankár.hu | 2021. július 22. 12:14
Versenyző és stábtag is van az újonnan azonosított fertőzöttek között.
Makro / Külgazdaság Alig emelkedik az oltottak száma - pedig az új fertőzötteké csendben növekszik
Privátbankár.hu | 2021. július 22. 09:31
Bár emelkedik a napi új fertőzöttek száma, a súlyos, kórházi kezelést igénylő esetek száma csökken - naponta csak pár ezer fővel nő az oltottak tábora.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos