3p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Hatalmas robbanások, sérültek, tűz az orosz flottabázison. Romániában már óvóhelyeket építenek, Gripenek is mehetnek Ukrajnába. Reggeli háborús hírek.

  • Súlyos támadást intézett az éjjel Ukrajna a szevasztopoli kikötő és kapcsolódó létesítményei ellen. Orosz források szerint tíz cirkálórakéta és három tengeri drón vett részt a támadásban, előbbiek közül hetet lelőttek, utóbbiakat mind megsemmisítették, mielőtt elérték volna céljaikat. Az orosz illetékesek szerint két javítás alatt álló hajó szenvedett sérüléseket. A helyi kormányzó tűzről és 24 sebesültről számolt be.
  • Független jelentések hatalmas robbanásokról számoltak be a kikötő környékéről, miközben a Krímet Oroszországgal összekötő kercsi hídon is leállították az orosz hatóságok a forgalmat.
  • Romániában megkezdődött óvóhelyek építése az ukrán határ közelében lakók számára, miután múlt héten orosz eredetű drónok lezuhant darabjaira bukkantak az országban.
  • Lengyelország saját hatáskörben, egyoldalúan is fenntartja az ukrán gabonára vonatkozó importtilalmat, még akkor is, ha az uniós korlátozások pénteken hatályukat vesztenék, mert nem hosszabbítanák meg az érvényben lévő intézkedéseket.
  • Lezuhat egy Szu-24-es orosz harci repülőgép Oroszország déli részén, gyakorlórepülés közben. A kétfős legénység sorsáról, illetve a baleset okairól nem közölt továbbiakat az orosz védelmi minisztérium.
  • Svéd sajtóértesülések szerint a svéd kormány Gripen vadászrepülőgépek Ukrajnának való átadását fontolgatja. A svéd közrádió tudósítása szerint a kormány néhány napon belül formális felkérést intézhet a fegyveres erőkhöz az ügyben.

  • Vlagyimir Putyin kizárta, hogy további sorozásra vagy mozgósításra kerüljön sor Oroszországban, állítása szerint ugyanis naponta 1000-1500 ember csatlakozik önkéntesen a fegyveres erőkhöz. Külföldi szakértők szerint Putyin megpróbálja a jövő márciusi elnökválasztásokig kihúzni további mozgósítás nélkül.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Most jó Oroszországban pszichológusnak lenni?
Elek Lenke | 2024. február 22. 15:01
Oroszországban nő a gyermekpszichológusok és az alkoholfüggőség elleni küzdelem specialistái iránti kereslet – adja hírül a Kommerszant nevű tekintélyes orosz napilap. 
Makro / Külgazdaság Baj van Svédországban: történelmi mélypontra süllyedt a nők termékenységi rátája
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 14:51
Huszonkét éves negatív rekordot döntött meg tavaly Svédországban a népesség növekedése - derült ki a svéd statisztikai hivatal csütörtökön nyilvánosságra hozott számadataiból.
Makro / Külgazdaság Itt a bejelentés: ő lehet az új köztársasági elnök
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 14:06
Az Alkotmánybíróság elnökét jelöli a Fidesz.
Makro / Külgazdaság Beindult az orosz gőzhenger, újabb település került a kezükre
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 13:46
Elfoglalták a donyecki régióban lévő Pobjeda települést az Ukrajnát támadó orosz erők az elmúlt nap folyamán, miközben mind Avgyijivkánál, mind Donyecknél folytatták az előrenyomulást az orosz védelmi minisztérium szerint.
Makro / Külgazdaság Vészjósló üzenetet küldött Navalnij halála apropóján a NATO Putyinnak
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 09:57
Mutatjuk, mi történt, amíg Ön aludt.
Makro / Külgazdaság Miért telepítenek az oroszok nukleáris fegyvert az űrbe?
Káncz Csaba | 2024. február 22. 09:24
A Kreml felismerte, hogy nem tud versenyezni a Nyugattal az űrben. Ezért Moszkva elkerülhetetlenül aszimmetrikus megközelítésre támaszkodik a világűrrel kapcsolatos katonai ügyeiben. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Újabb jó hír a lakásfelújítást fontolgatóknak
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 08:57
Nemcsak a gyermekesek kaphatnak támogatást.
Makro / Külgazdaság Kiderült, mennyit romlott a fizetésünk egy év alatt
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 08:30
A KSH szállította a rossz hírt.
Makro / Külgazdaság Szörnyű tragédiára ébredtünk
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 07:56
Többen életveszélyesen megsebesültek merényletben Izraelben.
Makro / Külgazdaság Tovább dagad a Boeing botránya
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 07:16
Azonnali hatállyal távozik a 737-es programjának vezetője.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG