<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Kovács Zoltán kormányszóvivő Kanadában járt.

Kovács Zoltán kormányszóvivő háromnapos látogatást tett Kanadában, ahol Magyarország fő gazdasági céljairól és az Európai Unió előtt álló feladatokról is folytatott megbeszéléseket. Szerda este zárult programjáról Torontóból telefonált MTI-nek.

A kanadai fővárosban, Ottawában és a kanadai üzleti élet központjában, Torontóban parlamenti képviselőkkel, a gazdasági élet befolyásos szereplőivel, kutatóintézetek vezetőivel és véleményformálókkal találkozott.

Az ottawai Globális Ügyek Intézetében Magyarország európai szerepéről, európai uniós helyzetéről cserélt eszmét az intézet vezető munkatársaival. Tárgyalópartnerei között volt Ferry de Kerckhove, a stratégiai kérdések szakértője, volt diplomata, jelenleg egyetemi tanár, Garnett Genuis, albertai politikus, a Konzervatív Párt parlamenti képviselője, valamint Andrew Bennett, a Cardus Intézet vezetője.

Ferry de Kerckhove jól ismeri az európai politikát és Magyarországot is - mondta az MTI-nek a kormányszóvivő -, s ezúttal elsősorban a magyar gazdaság eredményei és sikerei érdekelték, akárcsak a konzervatív képviselőt, Garnett Genuist. Andrew Bennett, aki a kifejezetten vallási kérdésekkel és a vallásszabadsággal foglalkozó Cardus Intézet programigazgatójaként egyebek között az üldözött közel-keleti keresztények sorsát követi figyelemmel, tájékozódott Kovács Zoltántól a magyar kormány ilyen irányú erőfeszítéseiről.

Kovács Zoltán találkozott Chaim Mendelsohn rabbival, a Chabad Lubavics mozgalom kanadai föderációjának vezetőjével is. A mozgalom amellett, hogy aktív haszid zsidó közösség, szociális és jótékonysági tevékenységet végez világszerte. Egy ottawai díszvacsorán a magyar kormányszóvivő eszmecserét folytatott a magyar gyökerű Moshe Rothman-Tas rabbival is.

Egyetemi vita

Torontói megbeszéléseit értékelve Kovács Zoltán elmondta: a politológiai kutatásokkal foglalkozó C.D. Howe Intézetben folytatott megbeszélései és tartományi konzervatív képviselőkkel tartott találkozói után - amint fogalmazott: - szikrázó vitával kísért előadást tartott a Torontói Egyetemen, amelyet Észak-Amerika egyik legerősebb kutatói és oktatói karával rendelkező felsőoktatási intézményeként tartanak számon. Az élénk vita a kanadai sajtóban is megjelent, Magyarországról bizonyos tekintetben negatív képet rajzoló cikkek miatt alakult ki. Arra a kérdésre, hogy mennyire sikerült meggyőzni a diákokat, Kovács Zoltán úgy válaszolt: az előadást és a vitát a moderátor azzal zárta, hogy az én érveim erősebbek és meggyőzőbbek voltak, mint az övéi.

A szóvivő fontosnak nevezte találkozóját a torontói magyar közösség tagjaival, köztük Frank Hasenfratz milliárdossal, a híres Linamar vállalat alapítójával, Kókai Tiborral, a neves építésszel, vagy Ayklerné Papp Zsuzsával, a Rákóczi Alapítvány elnökével.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Csehországban és Németországban is ott lehet már az Omicron
Privátbankár.hu | 2021. november 27. 14:04
Hollandiában 61 esetet igazoltak, de Cseh- és Németországban is vizsgálnak egy-egy pozitív tesztet produkált fertőzöttet, akik már valószínűleg az új mutánst kapták el. Bár a határzárak valószínűleg nem fognak sokat érni, mégis egyre-másra jelentenek be utazási korlátozásokat a világ országai.
Makro / Külgazdaság Fidesz-győzelmet tippel a nemzetközi elemzőcég, de szoros versenyre számít
Privátbankár.hu | 2021. november 27. 10:38
A megszokottnál szorosabb versenyt, de a mostani a kormány hatalomban maradását várja a Fitch Solutions hitelminősítő cégcsoportjához tartozó kutatóvállalat a 2022-es szavazáson. Az inflációt viszont nem tartják hosszú távú kockázatnak a cég elemzői.
Makro / Külgazdaság A kocsmákból nem lehet kitiltani az oltatlanokat – Csehországból jelentjük
Wéber Balázs | 2021. november 27. 06:31
A távozó és a jövendőbeli cseh kormány is az oltással oldaná meg a Covid-válságot, ezért számos eszközzel próbálja rábírni a vakcina felvételére az oltatlanokat. Ők nem járhatnak például színházba vagy kocsmába, és munkába is csak teszttel. Egy helyi magyar ugyanakkor lapunknak azt mondta: a szabályok betartatása nehézkes, a csehek pedig hajlamosak a kijátszásukra. Sokan végül beoltatják magukat, de nem meggyőződésből, hanem a szabadságuk visszaszerzése miatt.
Makro / Külgazdaság Nagyot zuhantak a pesti részvények
Privátbankár.hu | 2021. november 26. 18:53
A mai napon bizony jócskán estek a budapesti részvények.
Makro / Külgazdaság 10 tényező, ami miatt gödörbe süllyedt a forint - A hét videója
Eidenpenz József - Izsó Márton Artúr | 2021. november 26. 18:33
Legalább tíz oka van annak, amiért a héten a forint új történelmi mélypontra érkezett, közöttük Magyarország-specifikus és nemzetközi tényezők is. A kamatemelések mellett az MNB még sok szempontból laza, mint a kötvényvásárlások és olcsó hitelek terén. A kormány pedig szórja a pénzt, miközben a globális tőkepiaci hangulat sem éppen rózsás.
Makro / Külgazdaság Riadót fújt Izrael az új afrikai mutáns miatt
Privátbankár.hu | 2021. november 26. 17:11
Izraelben vészhelyzeti intézkedéseket vezetnek be a koronavírus eddigieknél is fertőzőbb afrikai változatának a megjelenése miatt - jelentette a katonai rádió pénteken.
Makro / Külgazdaság Gyilkos ázsiai haditengerészeti verseny indult
Káncz Csaba | 2021. november 26. 15:14
Peking már három éve teszt-lövést hajtott végre az 5700 kilométer hatótávolságú, több-funkciós rakétájával.   A harmadik kínai anyahajót 3-6 hónapon belül vízre bocsátják.  Káncz Csaba jegyzete  
Makro / Külgazdaság Hoppá: mégis részt vesz Magyarország az EU-s vakcinavásárlásban!
Kormos Olga | 2021. november 26. 14:19
Magyarország mégis részt vesz az EU harmadik vakcinavásárlási szerződésében, amelyet a Pfizer/BioNTech-kel kötöttek.
Makro / Külgazdaság A negyedik hullám küszöbén még dőlt a pénz a lakáshitelesekhez
Privátbankár.hu | 2021. november 26. 13:58
2021 harmadik negyedévében a hazai vállalatok hitelállománya nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő mértékben, 9 százalékkal bővült, a lakossági hitelkihelyezések pedig még ennél is jobban, 16,3 százalékkal.
Makro / Külgazdaság Vészhelyzet Németországban
Privátbankár.hu | 2021. november 26. 13:03
Vészhelyzet alakult ki Németországban a koronavírus-járvány negyedik hulláma miatt, amelyet sürgősen meg kell állítani, különben túlterhelődik az egészségügyi ellátórendszer - mondta az ügyvezető szövetségi kormány egészségügyi minisztere Berlinben.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló