<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Egyre többen kísérlik meg átlépni a magyar határt, csak a hétvégén újabb rekord született.
Az elfogott illegális határsértők számának alakulása az elmúlt hónapban. Forrás: police.hu

Három nap alatt összesen háromszázötven határsértőt fogtak el az ország területén, ezt közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. Az év első heteiben még alig napi 10 ember próbált belépni az országba, március óta azonban egyre növekszik a határsértők száma. Az érkezők a szélrózsa minden irányából érkeznek, a leggyakrabban Afganisztánból, Szíriából és Pakisztánból, de jöttek már Kubából és Srí Lankáról is.

Egységben az erő

Az ismét egyre növekvő menekültáradat megfékezésére a törvényt is módosították, ennek egyik cikkelye ma éjféltől lép életbe. Az új törvény szerint így a rendőröknek a határ 8 kilométeres körzetében lesz lehetőségük feltartóztatni a beszökő embereket, és visszakísérni őket a legközelebbi kapun keresztül a határ másik oldalára. Amennyiben azonban valamilyen bűncselekmény gyanúja merül fel, a rendőr nem élhet ezzel a lehetőséggel.

Balogh János műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes elmondása szerint a magyar rendőrök munkája ugyanakkor jól tükrözi a helyzet súlyosságát, mivel egy-egy ország önmagában csak nagyon nehezen tud megbirkózni az illegális bevándorlással, így összefogásra van szükség a szomszédos, érintett országok között. Jó példa erre, hogy 10 rendőr az elmúlt hónapban Bulgáriában teljesített szolgálatot, az együttműködéssel néhány százalékra csökkent a szerb-bolgár határon illegálisan átlépők száma.

Mindeközben: felszámoltak egy embercsempész-hálózatot Olaszországban

Összesen harmincnyolc embercsempészt vett őrizetbe az olasz rendőrség, a gyanúsítottak Afrika középső térségéből illegális bevándorlókat juttattak Olaszországba a Földközi-tengeren keresztül. A főleg Eritreából, Etiópiából és más közép-afrikai országokból útra kelő bevándorlóknak külön összeget kellett fizetniük azért, hogy eljussanak az észak-afrikai partokig, és külön a tengeren való átkelésért. Aki nem fizetett, azt akár meg is ölték, és a holttesteket eladták egy szervkereskedelemmel üzletelő egyiptomi szervezetnek.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Orosz rakétaeső zúdult ukrán városokra
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 25. 07:59
Ez történt az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.
Makro / Külgazdaság Moszkva nem hisz a könnyeknek – hisztéria lenne csupán a mozgósításra adott reakció?
Elek Lenke | 2022. szeptember 25. 05:44
Dmitrij Peszkovnak, az orosz elnök sajtótitkárának szavait idézi a Kommerszant című népszerű orosz online napilap, miszerint "józannak és megfontoltnak kell lenni" a mozgósítás kérdéseivel kapcsolatban.
Makro / Külgazdaság Charles Michel: Európának nyitnia kell a menekülő oroszok előtt
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 17:16
Az Oroszország és Grúzia közötti határon mintegy 10 kilométeres sor áll, ahol az embereknek több mint 20 órán át kell várakozniuk az átkelésre.
Makro / Külgazdaság ENSZ-főtitkár: Teherán tartózkodjon a szükségtelen erő alkalmazásától! Legalább 50 ember vesztette életét
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 15:26
António Guterres ENSZ-főtitkár felszólította az iráni biztonsági erőket, hogy tartózkodjanak "a szükségtelen és aránytalan erő" alkalmazásától a kormányellenes tüntetéseken. A tüntetések kezdete óta legalább 50 ember vesztette életét.
Makro / Külgazdaság Katar jelentősen növeli LNG-termelését
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 13:50
Katar 126 millió tonnára kívánja növelni cseppfolyósítottföldgáz-termelését az északi mező déli szakaszának (NFS) fejlesztésével, amit részben a TotalEnergiest francia céggel valósít meg.
Makro / Külgazdaság Vírus: terjed az ebola
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 13:15
Ugandában 11-re emelkedett az ebolajarványban elhunytak száma, és további 11 ebolagyanús esetet kezelnek kórházban.
Makro / Külgazdaság Tovább nőhet a lengyelországi infláció szeptemberben
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 12:37
Tovább emelkedhet az infláció Lengyelországban szeptemberben, miután augusztusban 25 éve a legmagasabb volt - mondta szombaton a lengyel pénzügyminiszter, aki szerint azonban az infláció még az idén eléri a csúcsot.
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter a CNN-nek: nem igaz, hogy Magyarország inkább Oroszország oldalán állna, nem vétóztunk egyetlen szankciós csomagot sem
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 11:51
A problémákra, amelyekkel Európának szembe kell néznie a háború és a szankciók miatt, az egyetlen megoldás a béke - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szombaton az amerikai hírcsatornának, a CNN-nek adott interjújában.
Makro / Külgazdaság Szöul: Észak-Korea ballisztikus rakétával fenyegeti
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 11:12
A dél-koreai hadsereg olyan jeleket észlelt, amelyek arra utalnak, hogy Észak-Korea tengeralattjáróról indítható ballisztikus rakéta (SLBM) kilövésére készülhet.
Makro / Külgazdaság Nem vizsgálta Magyarország adósosztályzatát a Moody's
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 09:44
Nem vizsgálta Magyarország államadós-besorolását a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő a péntekre kitűzött időpontban, így nem jelentett be módosítást a "Baa2" szintű, befektetési ajánlású osztályzatra, sem a besorolás stabil kilátására.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG