2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Kijev szerint terrortámadások készülnek ukrán nagyvárosok ellen.

Az ukrán titkosszolgálatnak és a belügyminisztériumnak olyan információk kerültek a birtokába, amelyek szerint lőfegyverekkel és robbanószerekkel elkövetett terrortámadásokra, provokációkra lehet számítani számos ukrán nagyvárosban, beleértve a fővárost, Kijevet is - közölte vasárnap Arszen Avakov ukrán belügyminiszter. A veszély tényét az ukrán államfő is megerősítette.

A párizsi terrortámadásról írt valamennyi cikkünket itt találja >>>>

A tárcavezető hivatalos Facebook oldalán azt írta, hogy operatív értesülések alapján az elkövetkező napokban "destruktív ukránellenes erők próbálják meg destabilizálni a helyzetet Ukrajnában". Hozzáfűzte, úgy döntött, hogy ezt nyíltan a lakosság tudomására hozza.

Rendőrök, katonánk mindenhol

Avakov a pénteken elkövetett párizsi merényletekkel összefüggésben bejelentette, hogy az elkövetkező két hétben a rendvédelmi szervek fokozott készültségben lesznek. Eszerint megerősítik a védelmét a repülőtereknek, a vasútállomásoknak, a metróknak, az autópályáknak és a hidaknak, valamint a diplomáciai képviseleteknek, valamint minden olyan helyszínnek, ahol sok ember tartózkodik egyszerre. Arra kérte a lakosságot, hogy megértéssel vegyék tudomásul azt, ha a hatóságok igazoltatnak valakit vagy átvizsgálják az autókat, működjenek együtt és azonnal jelentsék, ha gyanús személyeket vagy csomagokat vesznek észre.

Tartanak a választások

Ukrajnában most tartják az általános helyhatósági választások keretében a polgármester-választások második fordulóját azokban a nagyvárosokban, ahol az október 25-én tartott első fordulóban egy jelölt sem szerezte meg a szavazatok többségét. Eszerint vasárnap voksolnak Kijevben és még 28 városban, beleértve 18 megyeszékhelyet.

Petro Porosenko elnök újságíróknak megerősítette a belügyminiszter közlését arról, hogy terrorveszély fenyeget az országban.

Az államfő szavai szerint olyan információt kapott Kijev a párizsi merényletek után, miszerint "iszlám terroristák kapcsolatban állhatnak Ukrajnában tartózkodó személyekkel". Hozzátette, hogy Ukrajna szorosan együttműködik külföldi partnereivel a béke és a biztonság megőrzése érdekében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Az izraeli kormány jóváhagyta az al-Dzsazíra bezárását Izraelben
Privátbankár.hu | 2024. május 5. 15:53
Az izraeli kormány jóváhagyta a katari székhelyű al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió bezárását Izraelben, a csatorna jogászai válaszra készülnek.
Makro / Külgazdaság Litván startup tarol a használt ruhák piacán
Privátbankár.hu | 2024. május 5. 11:13
Meddig tart ki a lendülete?
Makro / Külgazdaság Jól átvernek minket a szupermarketekben, ha nem vagyunk résen!
Elek Lenke | 2024. május 3. 15:27
Ma már szinte minden áru előre van csomagolva, ami gondot okozhat a vevőknek. 
Makro / Külgazdaság Látványos a magyar kormány multiellenességének értelmetlensége
Privátbankár.hu | 2024. május 3. 10:38
Bod Péter Ákos elemzésében mutat rá, hogy a magyar foglalkoztatási szerkezetben egyáltalán nem kiugró a multinacionális cégeknél dolgozók aránya.
Makro / Külgazdaság A lakásépítés szomorú képet mutat az első negyedévben
Privátbankár.hu | 2024. május 3. 08:30
A KSH friss adatai szerint az alacsony lakásépítési aktivitást csak néhány nagyobb beruházás élénkítette.
Makro / Külgazdaság Most érdemes kicentizni a tankolást, szombattól olcsóbb lesz
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 11:16
Rendkívülit lépett a Mol.
Makro / Külgazdaság A fideszes nagyuraknak régóta fáj a foguk erre a balos munkásvárosra
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 09:29
Salgótarjánnak új polgármestere lesz. Akárki is nyer, nem lesz könnyű dolga.
Makro / Külgazdaság Hiába emelkedett, még mindig a sokéves átlag alatt a magyar BMI
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 09:01
Sőt, az elmúlt évekhez képest is alacsonyabb az idei áprilisi értéke e fontos mutatónak.
Makro / Külgazdaság 1,2 milliárd euróval javult egy fontos magyar mutató
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 08:31
Mondjuk nemcsak az export nőtt, hanem az import is csökkent.
Makro / Külgazdaság Légből kapott titkok – miért fehér és miért húz maga után csíkot?
Elek Lenke | 2024. május 1. 15:05
Bár ma már a tömegközlekedés egyik formája a repülés, mégsem tudunk mindent a világ legdrágább járművek titkairól, ugyanakkor a legtöbben kíváncsiak vagyunk rá. Ezt a kíváncsiságot elégíti ki az amerikai Travel and Leisure turisztikai online lap összeállítása.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG