3p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Riasztó adatok a feketemunkáról és a halálozási okokról, kevesebb az új lakás, Pekingé a 2022-es téli olimpia, fizethetsz, ha nincs meg a diplomád. Napi hírösszefoglaló.

Újra nőttek az árak a magyar iparban. Júniusban az ipari termelői árak 1,5 százalékkal voltak magasabbak, mint az előző év azonos időszakában.

Hány lakás épült az országban fél év alatt? Az év első felében összesen 3083 új lakás épült az országban, ez 6 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Volt olyan megye, ahol mindösszesen 7 építési engedélyt adtak ki.

Mitől épülne több lakás? A Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület javaslatairól itt olvashat >>>

---

40 milliárd forintot vettek ki a magyarok a bankból. Júniusban a háztartások törlesztették hiteleiket, és a betétek állománya is csökkent. A vállalatoknál 100 milliárdos nagyságrendű a csökkenés.

---

Mától olcsóbban tankolhatunk. 5 forinttal csökkentette a benzin és 2 forinttal a gázolaj árát a Mol. A csökkentéssel a benzin átlagára 375 forintra, a gázolajé pedig 360 forintra mérséklődött.

---

A feketemunkások országa vagyunk. 1036 vállalkozásnál ellenőrizte a munkavállalók jogviszonyát az NGM Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztálya - 84 százalékuknál jogsértést találtak. Az ellenőrzések több mint felét az építőiparban és a kereskedelemben végezték, de kiemelt terület volt a vendéglátás, a vagyonvédelem, a feldolgozóipar, valamint a mezőgazdaság is.

---

Tovább olvad az arany. Nem térnek magukhoz az árutőzsdék, az arany új sokéves mélységbe került, az olaj is újra esik. A BÉT-en hamisítatlan nyári péntek volt. Részletek >>>

---

Tarlós akciótervet készít a bevándorlók miatt. Az akcióterv várhatóan a következő hetekre elkészül, és részletesen előírja majd, hogy melyik fővárosi cégnek, szervezetnek mi a dolga. Szeptember 2-án a Fővárosi Közgyűlés önálló napirendi pontként is tárgyalja az illegális bevándorlók ügyét.

---

Németországban is kezelhetetlenné vált a menekültáradat. A menedékkérők megrázzák a tartományok pénzügyi kereteit és erősen tesztelik a lakosság szolidaritásának határait. A német eurószkeptikus párt radikalizálódik, a vezetést egy olyan szászországi hölgy vette át, aki a drezdai iszlám-ellenes mozgalommal együttműködésre törekszik. A témában írt jegyzet itt olvasható >>>>

---

Riasztó adatok jelentek meg a magyar halálozási okokról. 12 féle betegségcsoport negyedében, azaz háromban a magyarok az elsők az egész EU-ban. Egy területen a másodikok, de több más területen is eléggé elöl végeztünk.

---

Nem lett meg a diplomád? Fizethetsz! Kétezer volt felsőoktatási diák, aki épp a célban hasalt el, levelet kap a napokban: egy hónapjuk van megszerezni a diplomát. Aki nem tud halasztást szerezni, annak vissza kell fizetnie az állami támogatás felét.

---

Döntött a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, eszerint Peking rendezheti a 2022-es téli olimpiát. Peking lesz így az első város a történelemben, amely megrendezhette a nyári és téli játékokat is. A kazah Almati volt még versenyben.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Magyarország joggal irigykedhet Csehországra
Privátbankár.hu | 2024. február 24. 08:54
Jobban tetszik a cseh gazdaság a hitelminősítőnek. Magyarország nagyon le van maradva a cseh osztályzattól. 
Makro / Külgazdaság Szomorú látvánnyal szembesülhetnek az autósok a magyar kutakon
Privátbankár.hu | 2024. február 24. 08:44
Nemzetközi összevetésben kimondottan drágák a magyar üzemanyagok. 
Makro / Külgazdaság Nagyon érzékeny veszteséget szenvedett el az orosz hadsereg
Privátbankár.hu | 2024. február 24. 07:55
Oroszország légterében lelőttek egy A-50 AWACS repülőgépet, már a másodikat ebből a méregdrága, high-tech fegyverből, amelyből csak néhány szolgál az orosz hadseregben.
Makro / Külgazdaság Vezércsere jöhet az ukrán sakkjátszmában – A hét videója
Izsó Márton – Káncz Csaba – Wéber Balázs | 2024. február 23. 19:35
Ukrajna Avgyijivkánál fájdalmas vereséget szenvedett, Zelenszkij elnök „mindent vissza” álma egyre távolodik. A Nyugat titokban már tárgyalt a Zelenszkij által menesztett főparancsnokkal, Zaluzsnijjal, aki elnökként térhet vissza. Vezércsere és kiegyezés készül? Erről is beszélt az ukrajnai háború kitörésének második évfordulóján Káncz Csaba nemzetközi politikai szakértő és Wéber Balázs külpolitikai újságíró.
Makro / Külgazdaság Nagy meglepetésre készül Zelenszkij
Privátbankár.hu | 2024. február 23. 19:25
Szankcióháború: az EU és az USA Oroszország ellen, Moszkva az EU ellen fogadott el korlátozásokat.
Makro / Külgazdaság "Addig támogatjuk Ukrajnát, ameddig kell" - mondták a legfőbb uniós vezetők
Privátbankár.hu | 2024. február 23. 17:36
Közös sajtóközleményt adott ki Charles Michel, az Európai Tanács, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság, és Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke a háború két évvel ezelőtti kezdetéhez igazítva.
Makro / Külgazdaság Washington Putyin nyakába akasztott 500 szankciót
Privátbankár.hu | 2024. február 23. 17:18
Az Egyesült Államok ötszáz intézkedésből álló szankciós csomagot jelentett be Oroszország ellen a háború kezdetének évfordulójára.
Makro / Külgazdaság Volodimir Zelenszkij: Ukrajna új ellentámadásra készül
Privátbankár.hu | 2024. február 23. 17:05
Ukrajna 2024-ben nemcsak védekezik az országot támadó orosz hadsereg ellen, hanem új ellentámadást is készít elő - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a FoxNews amerikai hírtelevíziónak az ukrajnai frontvonal közelében adott interjújában.
Makro / Külgazdaság Putyin begurult, szankciókat vezetett be az EU ellen
Privátbankár.hu | 2024. február 23. 16:18
Oroszország újabb korlátozásokat vezetett be az Európai Unióval szemben, válaszul az ellene elfogadott újabb szankciócsomagra - közölte a külügyminisztérium.
Makro / Külgazdaság EU-brit akciósorozat kezdődik az illegális bevándorlás ellen
Privátbankár.hu | 2024. február 23. 14:28
Együttműködési megállapodást kötött pénteken a brit kormány az Európai Unió határ- és partvédelmi ügynökségével (Frontex) az illegális bevándorlás elleni közös fellépésről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG