3p
Riasztó adatok a feketemunkáról és a halálozási okokról, kevesebb az új lakás, Pekingé a 2022-es téli olimpia, fizethetsz, ha nincs meg a diplomád. Napi hírösszefoglaló.

Újra nőttek az árak a magyar iparban. Júniusban az ipari termelői árak 1,5 százalékkal voltak magasabbak, mint az előző év azonos időszakában.

Hány lakás épült az országban fél év alatt? Az év első felében összesen 3083 új lakás épült az országban, ez 6 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Volt olyan megye, ahol mindösszesen 7 építési engedélyt adtak ki.

Mitől épülne több lakás? A Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület javaslatairól itt olvashat >>>

---

40 milliárd forintot vettek ki a magyarok a bankból. Júniusban a háztartások törlesztették hiteleiket, és a betétek állománya is csökkent. A vállalatoknál 100 milliárdos nagyságrendű a csökkenés.

---

Mától olcsóbban tankolhatunk. 5 forinttal csökkentette a benzin és 2 forinttal a gázolaj árát a Mol. A csökkentéssel a benzin átlagára 375 forintra, a gázolajé pedig 360 forintra mérséklődött.

---

A feketemunkások országa vagyunk. 1036 vállalkozásnál ellenőrizte a munkavállalók jogviszonyát az NGM Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztálya - 84 százalékuknál jogsértést találtak. Az ellenőrzések több mint felét az építőiparban és a kereskedelemben végezték, de kiemelt terület volt a vendéglátás, a vagyonvédelem, a feldolgozóipar, valamint a mezőgazdaság is.

---

Tovább olvad az arany. Nem térnek magukhoz az árutőzsdék, az arany új sokéves mélységbe került, az olaj is újra esik. A BÉT-en hamisítatlan nyári péntek volt. Részletek >>>

---

Tarlós akciótervet készít a bevándorlók miatt. Az akcióterv várhatóan a következő hetekre elkészül, és részletesen előírja majd, hogy melyik fővárosi cégnek, szervezetnek mi a dolga. Szeptember 2-án a Fővárosi Közgyűlés önálló napirendi pontként is tárgyalja az illegális bevándorlók ügyét.

---

Németországban is kezelhetetlenné vált a menekültáradat. A menedékkérők megrázzák a tartományok pénzügyi kereteit és erősen tesztelik a lakosság szolidaritásának határait. A német eurószkeptikus párt radikalizálódik, a vezetést egy olyan szászországi hölgy vette át, aki a drezdai iszlám-ellenes mozgalommal együttműködésre törekszik. A témában írt jegyzet itt olvasható >>>>

---

Riasztó adatok jelentek meg a magyar halálozási okokról. 12 féle betegségcsoport negyedében, azaz háromban a magyarok az elsők az egész EU-ban. Egy területen a másodikok, de több más területen is eléggé elöl végeztünk.

---

Nem lett meg a diplomád? Fizethetsz! Kétezer volt felsőoktatási diák, aki épp a célban hasalt el, levelet kap a napokban: egy hónapjuk van megszerezni a diplomát. Aki nem tud halasztást szerezni, annak vissza kell fizetnie az állami támogatás felét.

---

Döntött a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, eszerint Peking rendezheti a 2022-es téli olimpiát. Peking lesz így az első város a történelemben, amely megrendezhette a nyári és téli játékokat is. A kazah Almati volt még versenyben.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Akik tejben-vajban fürösztik az olimpiai bajnokaikat
Privátbankár.hu | 2024. július 26. 14:46
A párizsi olimpián szerzett magyar arany 55 millió forint állami jutalommal jár. Utánanéztünk, melyik ország biztosít élethosszig tartó jólétet bajnokainak és hol nincs kultúrája a legeredményesebbek anyagi elismerésének. 
Makro / Külgazdaság Bejött Kim Dzsongunnek a barátkozás Putyinnal?
Privátbankár.hu | 2024. július 26. 11:59
Hosszú ideje először látszik növekedni az észak-koreai GDP.
Makro / Külgazdaság Mit reagál a benzinár a Kormányinfóra?
Privátbankár.hu | 2024. július 26. 10:58
Miután a Kormányinfón arról volt szó, hogy veszélyben Magyarország ellátásbizontsága, kijöttek a szombattól érvényes üzemanyagárak.
Makro / Külgazdaság A briteken nevethetünk, a románokat irigyelhetjük
Privátbankár.hu | 2024. július 26. 09:47
Ha az autóipar júniusi teljesítményét nézzük.
Makro / Külgazdaság Vajon képes lesz-e Magyar Péter maga köré egy jó csapatot szervezni? Horn Gábor szerint ez az igazi kérdés - videó
Csabai Károly | 2024. július 26. 09:33
A Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökével a Klasszis Klubban átbeszéltük az új Európai Parlament múlt heti megalakulásának a Fidesz-re és az azt tömörítő Patrióták Európáért frakcióra nézve szokatlanul diszkriminatív személyi, szervezeti döntéseit. De esett szó természetesen arról, vajon Magyar Péter és az immár általa elnökölt Tisza Párt győzhet-e a 2026-os országgyűlési választásokon. S mi lehet a következménye az önkormányzati voksolás után Budapesten kialakult patthelyzetnek, csődbe mehet-e Budapest? A Klasszis Klub 4. évfolyamának 55. adását most visszahallgathatja.
Makro / Külgazdaság Ez már az ukrán csőd kezdete? A Fitch szerint az lehet
Privátbankár.hu | 2024. július 26. 09:11
Leminőstette a Fitch Ukrajnát.
Makro / Külgazdaság A budapestiek már házasodni sem akarnak
Privátbankár.hu | 2024. július 26. 08:49
Ez is kiderül a KSH legfrissebb népességmozgalmi adataiból. Vidéken még házasodnak az emberek, gyereket viszont mindenhol keveset vállalnak.
Makro / Külgazdaság Megint lett újabb 23 ezer magyar munkanélküli
Privátbankár.hu | 2024. július 26. 08:31
Pedig a foglalkoztatottak száma is közel ennyivel nőtt.
Makro / Külgazdaság Átlép Orbán Viktor feje felett Donald Tusk, már a lengyel uniós elnökségre készül
Mester Nándor | 2024. július 25. 19:01
Sok más mellett rendezni és dinamizálni akarja a kétoldalú viszonyt Lengyelország Ukrajnával. A lengyel agrárgazdák egyezkednének, de védik a piacaikat, első körben a közlekedés és a szállítás lehet kitörési pont. 
Makro / Külgazdaság Óriási meglepetés jött a tengerentúlról
Privátbankár.hu | 2024. július 25. 15:52
A második negyedévben az első negyedévit és az elemzői várakozásokat is meghaladó mértékben nőtt az Egyesült Államok bruttó hazai terméke (GDP) a washingtoni kereskedelmi minisztérium gazdasági kutatóintézete, a Bureau of Economic Analysis (BEA) csütörtöki jelentése szerint.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG