BUX
35 931.52
-0.80%
-291.00
OTP
10 760.00
-1.28%
-140.00
MOL
1 858.00
-0.11%
-2.00
RICHTER
6 795.00
-1.45%
-100.00
MTELEKOM
385.00
+1.18%
+4.00
 
2008. szeptember 12. 07:00

Helyenként éles vita folyt az SZDSZ csütörtöki kihelyezett frakcióülésén a Fejér megyei Velencén - értesült az MTI szabad demokrata forrásokból

Helyenként éles vita folyt az SZDSZ csütörtöki kihelyezett frakcióülésén a Fejér megyei Velencén - értesült az MTI szabad demokrata forrásokból. Fodor Gábor pártelnök szerint viszont hiú ábránd azt gondolni, hogy meg lehet osztani az SZDSZ-t.

Az MTI információi szerint a zártkörű megbeszélésen a frakciótagok egy része szóvá tette, hogy a párt ügyvivői testülete az ő megkérdezésük nélkül döntött a szakértői kormány ötletéről. Az MTI úgy tudja, hogy a felszólalók jelentős része a szakértői kormány  felvetése ellen foglalt állást és élesen kritizálta a pártelnök utóbbi időben tett nyilatkozatait, amelyek véleményük szerint meggondolatlanok és követhetetlenek voltak.

Emellett felvetették, hogy a jövőben a pártnak a tartalmi politizálást kell előtérbe helyeznie, és az ország egészét érintő fontos ügyekkel, például a gazdaság- és szociálpolitika kérdéseivel kell foglalkoznia.
   

Kis János, az SZDSZ egykori elnöke szerint a szocialistáknak és a liberálisoknak nem egymás, hanem a jobboldal ellen kell majd a választási harcot megvívniuk, "megegyezésre vannak ítélve" - olvasható a Népszabadságban interjúban.
A távirati irodának név nélkül nyilatkozó szabad demokrata források arról is beszéltek, hogy a frakcióülés résztvevői egyúttal megerősítették, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Megegyezés című megoldási javaslatát továbbra sem tekintik tárgyalási alapnak.
   
Fodor Gábor pártelnök csütörtökön este az MTI információira reagálva azt mondta, hogy "jó és hasznos vita folyt a frakcióülésen." Elmondása szerint itt is, mint a viták során általában, sokféle álláspont elhangzik, és ezek közül néhányat kiemelni "színtiszta politikai manipuláció".
   

Bár úgy tűnhet, hogy a felek álláspontja közeledik, de a márciusi népszavazással, a koalíció felbomlásával és az azóta elhangzott nyilatkozatokkal mindkét fél olyan helyzetbe került, ahonnan már nincs igazán visszaút - vélekedett a Népszavának nyilatkozó SZDSZ-es Hack Péter.

A délutáni megbeszélés alapján Fodor Gábor azt a következtetést vonta le, hogy megerősödött az SZDSZ egysége. Véleménye szerint ezért hiú ábránd azt gondolni, hogy meg lehet osztani az SZDSZ-t.

Gyurcsány-Fodor: jövő héten, veled, ugyanitt?
MSZP-SZDSZ: mindkét térfélen időre játszanak?
Gyurcsány: vége a bújócskának!
Azt kapja az MSZP, amit Gyurcsány
Jó a külső segítség is az SZDSZ helyett

MTI, Népszabadság, Népszava

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Kiderült, mely katások járhatnak a legrosszabbul a szigorítással
Baka F. Zoltán | 2020. július 4. 12:03
Igaza lett Parragh Lászlónak, aki már tavaly belengette, hogy a médiának van miért aggódnia.
Makro / Külgazdaság Az amerikaiak nemzeti ünnepén szólt be Donald Trump
MTI | 2020. július 4. 09:30
Az "amerikai forradalom" eltörlésének szándékával vádolta a Black Lives Matter mozgalom támogatóit az Egyesült Államok elnöke péntek este a dél-dakotai Mount Rushmore mellett elmondott ünnepi beszédében, amellyel megkezdődött a július 4-i nemzeti ünnepi rendezvények sorozata. Donald Trump úgy fogalmazott: ennek a baloldali kulturális forradalomnak a célja az amerikai forradalom eltörlése.
Makro / Külgazdaság Egyre értékesebb az MNB aranytartaléka
Csabai Károly | 2020. július 4. 06:31
A sárga nemesfém drágulásának köszönhetően ma dollárban számolva közel félmilliárdot, euróban kimutatva pedig még ennél is többet fialt a jegybanknak a 2018 őszén jelentősen megnövelt készlet – derül ki Matolcsy György jegybankelnöknek egy parlamenti képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.
Makro / Külgazdaság Fehér és fekete nacionalizmus: Trump alatt tör ki a polgárháború? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 20:01
A Fehér Ház elveszítheti a kontrollt az Egyesült Államokban zajló folyamatok felett, mondta el „A hét videója” rovatunkban Káncz Csaba.
Makro / Külgazdaság Csapatot cserél Macron: már meg is van az új kormányfő
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 3. 17:22
Emmanuel Macron hónapok óta kormányátalakításra készült. Most meglépte.
Makro / Külgazdaság Osztályozniuk kell a szüleiket az Erzsébet-táborozóknak
Kormos Olga | 2020. július 3. 15:59
A járványgörbe ellaposodásával beindultak a táborok, köztük az állami Erzsébet-táborok, ahol egy kicsit furcsa kérdőívet raknak a gyerekek elé, hogy töltsék ki. Egyes tanárok fel vannak háborodva, mások szerint hasznos adatok egy statisztikához, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint jogsértő.
Makro / Külgazdaság A török titkosszolgálat nagy akciója – szoros együttműködésben Iránnal
Káncz Csaba | 2020. július 3. 14:46
Teherán és Ankara több területen egyre szorosabban működik együtt, geostratégiai érdekeik hasonlóak. Megvizsgáljuk együttműködésüket Jemenben, Líbiában, a kurd kérdésben és Izrael kapcsán. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Rejtjeles üzenettel búcsúzott a budapesti német nagykövet
Wéber Balázs | 2020. július 3. 13:14
Volkmar Wenzel videóban köszönt el, amelyben néhány apró utalást is elrejtett. Utódja ma adja át megbízólevelét a magyar államfőnek.
Makro / Külgazdaság Elfogadták a 13. havi nyugdíjat, itt vannak a részletek
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 12:36
Pénteken megszavazta a parlament a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésével összefüggő módosítást. Így jövő februárban kicsit több pénzt visz majd a pénzespostás.
Makro / Külgazdaság Lemondott a francia kormány
MTI | 2020. július 3. 10:51
Ez nem váratlan, mert Emmanuel Macron már kormányátalakításra készült.
Friss
hírlevél